Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere şi reţelistică

Nr. 13/2014 (31 martie 2014)

TV pe un stick.

Compania Roku a prezentat o nouă versiune a produsului său pilot - dongle TV numit Streaming Stick. Dispozitivul va costa 50 dolari și este de mărimea unui flash drive USB. Când este conectat la un televizor cu port HDMI, Streaming Stick se conectează la rețea prin intermediul WiFi conţinutul multimedia - filme și muzică - este recepţionat de pe Internet. Stick-ul ofera acces la peste 1000 de canale, începând cu Netflix, Showtime, ESPN, Disney și YouTube. Utilizatorul selectează conținutul cu ajutorul unei telecomenzi sau prin intermediul unei aplicaţii dedicate pe un telefon mobil sau tabletă. În comparație cu soluțiile concurente, avantajul acestui dispozitiv, este în căutarea pentru conținutul dorit , pe toate canalele.
Roku Streaming Stick - dimensiuni mici, servicii de streaming de buna calitate
Roku nu este singurul dispozitiv care poate reda media la un televizor. Există multe dispozitive similare, dintre care cele mai cunoscute soluții vin de la Google și Apple. Google oferă Chromecast pentru prețul de 35 dolari, dar care trebuie să fie controlat de un dispozitiv Android. AppleTV este limitat la conținutul de pe iTunes. Roku este versatil și are o mare șansă de a deveni un hit pe piața americană.
Google Chromecast introdus într-un televizor
Există un număr tot mai mare de oameni care urmăresc conținut video / TV prin intermediul internetului. Tendința este deosebit de puternica pe piata din SUA, care stabilește tendințele în industria de divertisment. Un avantaj major al Internet TV este o bogăția de conținut și disponibilitatea acestuia la cerere. Este de așteptat ca odată cu dezvoltarea continuă a televizoarelor, acestea vor echipate cu procesoare din ce in ce mai puternice, producătorii având posibilitatea de a dezvolta şi implementa o serie de aplicații multimedia ,echivalente celor oferite de Google sau Apple.

Sistem optic cu media convertoare si module SFP.

Sarcina instalatorului a fost de a aduce internet în două clădiri prin fibrele de rezervă care plecă din camera serverelor. În cele două clădiri existau deja switch-uri echipate cu porturi SFP. Un alt switch din camera serverului avea de asemenea porturi SFP, dar erau deja ocupate cu alte conexiuni.
Instalatorul a decis să conecteze link-uri de fibra optica, prin media convertoare separate conectate la porturile Gigabit neutilizate din switch (#3). Soluția a fost mai ieftină decât achiziţionarea unui nou switch echipat cu două porturi SFP suplimentare. Link-urile optice conectează convertoarele media cu modulele SFP și switch-urile din cele două clădiri (#1 si #2).
Modul GBIC ULTIMODE SFP-203/5G (LC, singlemode, gigabit 20km)Modul GBIC ULTIMODE SFP-205/3G (LC, singlemode, gigabit 20km)Media converter gigabit ULTIMODE M-207G 1Gb/s (WDM, singlemode, max. 20 km)
Diagrama rețelei folosind ULTIMODE M-207G L11525 ca două dispozitive separate.
Modulele SFP funcționează la lungimile de undă Tx / Rx adecvate.

DIPOL la SECUREX 2014.

La SECUREX, Targul International de Securitate 2014, în Poznan, Polonia, DIPOL va prezenta mai multe produse noi pentru sisteme CCTV. Cele mai importante puncte ale ofertei noastre vor fi o nouă familie de switch-uri cu PoE, DVR-uri monile din seria PROTECT cu 4 canale, cele mai noi camere Sunell, cabinete SIGNAL RACK, și o gamă largă de accesorii pentru sisteme de fibră optică.

Cum măsuraţi claritatea imaginii unei camere supraveghere?

Rezoluția mai mare a unei camere nu înseamnă întotdeauna o calitate mai bună a imaginii. Informații precise despre calitatea reală a imaginii pot fi obţinute prin efectuarea de măsurători în conformitate cu standardul ISO 12233. Este importantă asigurarea unei iluminări corecte, utilizarea de lentile compatibile, precum și oprirea tuturor funcțiilor care îmbunătățesc calitatea imaginii (în special sharpness, stabilizare imagine, etc). Procedurile de măsurare sunt prezentate în ISO 12233. De exemplu, rezoluția poate fi măsurată prin analiza imaginii de test (citind valoarea care corespunde cu numărul maxim de linii negre și albe, care pot fi distinse). În cazul camerelor IP, există unele programe care pot măsura direct, de exemplu, aplicaţia HYRES .
Imaginea unei table ISP 12233 filmată cu ajutorul unei camere Sunell

Switch-uri PoE ULTIPOWER.

Alimentarea camerelor IP este o operaţiune anevoioasă în cazul în care nu este centralizată. Folosind un switch cu alimentare PoE se pot înlocui două sau mai multe echipamente cu doar unui singur.
Switch-ul PoE N29980 poate alimenta 4 camere IP.
Al cincelea port se va conecta la un NVR.
Switch-ul PoE N29980 asigură transmisia video şi alimentarea prin acelaşi cablu.

NVR ce suportă două streamuri video.

Noul Firmware v1.3.51.6.5_0189_1704 NUUO pentru NVR-urile Titan permit folosirea celui de-al doilea stream de la camerele Sunell pentru a descongestiona procesoarele calculatoarelor client. Asenenea software-ului NUUO IP+ noul firmware poate gestiona două streamuri H.264, alegând primul stream pentru înregistrare şi redare full-screen şi cel de-al doilea pentru redare multifereastră.
Streamul original cu parametrii de bună calitate este înregistrat şi folosit pentru monitorizarea full-screen şi cel de-al doilea de calitate mai slabă pentru redare multifereastră.
Noul firmware poate fi downloadat de la secţiunea ("Download-uri disponibile"). Acesta va fi uploadat catre NVR prin interfaţă în Internet Explorer sau Firefox. Întregul proces durează aprox. un minut şi nu schimbă setările NVR-ului şi ale camerelor. Acesta este un update foarte important pentru performanţa sistemului şi este recomandat celor ce vor să optimizeze încărcarea sistemelor gazdă. Astfel se va putea creşte numărul de camere fără a fi nevoie de un upgrade hardware.

Sistem de distribuţie satelit în Hotelul "Maly Rzym".

Hotelul cu 112 televizoare permite vizionarea tuturor canalelor DVB-T şi a unui număr de canale de satelit şi posturi FM. Canalele de satelit sunt recepţionare cu ajutorul unei antene FAMAVAL de 110cm A9658. Posturile TV sunt recepţionate cu o antenă Dipol 19/21-69A1911R iar cele FM cu antena Dipol 1RUZ B A0210. Semnalele sunt transmise către camera tehnică în care se află o staţie MMH-3000 R81700, împreună cu un set de module.
Vizitatorii pot recepţiona 30 de canale TV, 23 de canale FTA DVB-T şi 7 canale de satelit convertite într-un multiplex DVB-T. Multiplexul este format cu ajutorul unui modulator DVB-T TRX-360 R81709. Modulele RDC-311 R817102 recepţionează semnalele DVB-S/S2 (QPSK/8PSK) şi le transformă în streamuri TS. Semnalele de satelit şi cele TV şi FM sunt apoi însumate şi transmise către televizoare. Sistemul a fost instalat şi configurat de DIPOL Sandomierz.

Produse noi în oferta Dipol

Switch PoE ULTIPOWER 0054at (5xRJ45, 4xPoE 802.3at)
Switch-ul ULTIPOWER 0054at (5x10/100Mbps incl. 4xPoE 802.3at ) N29990 este un echipament desktop ce permite transferul de date în reţele Ethernet 10/100 Mbps. Cele cinci porturi RJ45 suportă auto-negotiation şi patru dintre acestea pot telealimenta echipamente Ethernet (funcţie PoE). Switch-ul detectează echipamentele compatibile cu standardul IEEE 802.3at şi le alimentează. Această funcţie permite extinderea reţelei în zone unde nu există prize sau surse de curent electric pentru alimentarea camerelor IP, telefoanelor IP, access point-uri şamd.
Antenă GSM/3G (magnetică, cablu 3m, FME)
Antena GSM/3G A6916 îmbunătăţeşte conectivitatea modemurilor în reţelele GSM/3G în zone cu semnal slab. Baza magnetică uşurează amplasarea antenei pe suprafeţele metalice.
Parchcord SC/APC duplex singlemode PC-522D2 (G.657.A2, 1.5m)
ULTIMODE PC-522D2 L34222 este un patchcord de fibră optică singlemode duplex cu lungimea de 1.5 metri, terminată la ambele capete cu mufe SC/APC.


Merită citit:

Profesional, chiar şi fără unelte.. profesionale. Necesitatea achiziţionării unui instrument de sertizare scump este adesea cel mai mare obstacol în utilizarea conectorilor de compresie profesionali în instalațiile individuale de antenă . Calitatea ridicată a unor astfel de sisteme de antenă destinate amatorilor poate fi asigurată doar prin utilizarea conectorilor de compresie Cabelcon, bazaţi pe conceptul "Self-Install". detalii
Camerele noastre online - vedeţi ce pot!
Camerele noastre online - vizionaţi-le!