Nr. 13/2014 (7 aprilie 2014)
Cercetătorii companiei, folosind noi soluţii de trasmisie pe fibră optică au reuşit să transfere, în ambele direcţii, date cu viteza de 64 Gbps. Din păcate nu se pot lăuda cu distanţe de km ci doar de 57 m. Nu este deloc o distanţă impresionantă dar fibrele multimode nu au fost folosite tradiţional pentru comunicaţii pe distanţe mari, ci mai degrabă pentru a conecta intre ele clădiri vecine fiind utilizate pentru conexii interne intre servere, birouri ,spaţii de locuit, etc. IBM a demonstrat ca utilizarea fibrei multimode in cablarea structurata , incă este o opţiune viabilă in raport cu cerinţele sistemelor moderne de comunicaţii şi nu există motive pentru inlocuirea cablajelor existente.
Din punct de vedere tehnic, noul record de viteză nu se datorează unei noi tehnologii, acesta realizăndu-se prin imbunatatirea tehnologiilor existente. Sursa de lumina a fost Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL), inventată în anii '70 ai secolului al XX-lea, și utilizată cu succes pentru transmisii gigabit prin fibre optice single-mode. Cheia succesului a fost circuitul integrat de gestionare a traficului de date, BiCMOS8HP VCSEL. Acesta utilizează algoritmi sofisticați care controlează în același timp sensibilitatea receptorului și viteza de lucru a transmițătorului. VCSEL este controlat de un procesor creat la Chalmers University of Technology în Suedia, realizat din siliciu-germaniu (SiGe) și un chipset dezvoltat la centrul de cercetare IBM. Ideea algoritmilor de transmitere optimă a semnalului, a fost preluată de la rețelele convenționale, ca urmare, cercetătorii au putut realiza transferul de 64 Gbps mult mai mare decât recordul anterior cu VCSEL, 44 Gbps, fiind suficient a se converti metoda folosită pentru controlul semnalelor electrice .
Este dificil să se evalueze dacă această realizare va crește în mod semnificativ dezvoltarea de rețele multimode sau se va extinde numai durata de viață a infrastructurii existente.
Etichetarea fibrelor optice.
Fibrele optice sunt folosite deobicei pentru comunicaţii pe distanţe foarte mari. Identificarea corectă a fibrelor este esenţială pentru mentenanţa acestora. Toate cablurile ce merg în paralel trebuie etichetate individual. În orice punct al infrastructurii etichetarea cablurilor este esenţială. Astfel pentru orice intervenţie se poate identifica rapid fibra.Etichetă pentru fibre optice L5562
Un exemplu de etichetă pentru cabluri optice este eticheta L5562. Placa din plastic rezistent are 6 orificii pentru şoricei ce permit fixarea sa pe cablu. Plasticul este rezistent la condiții meteo severe, cum ar fi gerul și la umezeală, tipică pentru cablurile ingropate. Datorită dimensiunilor mici, eticheta poate fi plasată pe orice secțiune a cablului, și culoarea vie îl face ușor de găsit. Utilizarea de etichete este de obicei cerută de lege și / sau client. Administrarea ,înregistrarea şi etichetarea sistemelor de cablare, sunt reglementate de standardul ISO / IEC 14763-1.
Terra SatNet3.2 - acum compatibil şi cu amplificatoarele at4xx.
TERRA a făcut disponibilă publicului noua versiune a pachetului software de proiectare a sistemelor multiswitch SatNet 3.2. Noutăţile aduse de acestă versiune sunt considerabile cea mai importantă fiind suportul pentru amplificatoarele at420 R82510 şi at440 R82511. Într-o reţea de distribuţie cu amplificatoare, răspunsul în frecvenţă a căii terestre este limitat de canalele RF alese pe amplificator (spectrul de frecvenţe cuprins între canalul inferior şi cel superior). Utilitarul programului SatNet verifică nivelul de semnal doar pe frecvenţa canalelor alese.Un exemplu de reţea SMATV cu amplificator Terra at440 R82511 de patru canale folosit la recepţia transmisiunilor DVB-T este prezentat în imaginea de mai sus. Sistemul are o arhitectură de tip "bus" cu 5 trasee de cablu de la antena principală de pe acoperișul clădirii la subsol, apoi este distribuit pe orizontală ,pe fiecare nivel. Fiecare scară a clădirii este echipată cu cutie de instalare cu multiswitch pentru distribuirea semnalelor la prizele TV din apartamente .
Datorită inovațiilor introduse, utilizatorul/proiectantul nu trebuie să îşi facă griji cu privire la alinierea nivelului de semnal DVB-T, la intrarea în sistem. Ceea ce este de făcut este doar de a alege structura sistemului. Software-ul selectează componentele pasive, ia în considerare atenuarea cablurilor și calculează setările optime pentru multiswitch-uri si amplificatoare.
Supravegherea video a unei case.
O cerință tipică pentru un astfel de sistem este o calitate înaltă a imaginii la un preț rezonabil. Ar trebui să funcționeze non-stop și să acopere atât zona din jurul casei, precum și zone din interior. Scopul principal al monitorizării video a domiciliului este de a preveni si reduce riscul spargerilor, furturilor si actelor de vandalism (graffiti, depozitarea de gunoaie, etc.)Identificarea locurilor care prezintă vulnerabilităţi este o parte vitală în minimizarea riscurilor și asigurarea eficienţei sistemului CCTV. Este importantă monitorizarea tuturor intrărilor și ieșirilor în/din casă. Camerele corect alese și instalate trebuie să fie capabile să capteze imagini care permit identificarea oricărei persoane care intră sau iese din clădire. O bună alegere ar fi camera n-cam 610 M11270, iar pentru interior se recomandă camera v-cam 430 M10754 echipată cu lentilă cu unghi larg.
Camerele sunt alimentate dintr-o singură sursă prin cablu UTP, acelaşi cablu fiind folosit pentru transmisia video; acest lucru este posibil folosind setul Etrix 1VAP M16659 (video balun cu conectori BNC, RJ-45 si alimentare 2.1/5.5. Imaginile de la cameră sunt înregistrate de un DVR ULTIMAX 1204 (4CIF/2CIF la 12 fps pe fiecare canal). Utilizatorul poate accesa DVR-ul online prin intermediul unui browser (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox) sau cu ajutorul soft-ului IVMS; de asemeni se poate accesa DVR-ul de pe telefonul mobil (Android, Windows Mobile sau iOS). Semnalul de la ieșirea SPOT este împărțit de splitterul video RV-1/2P M1707 în două; una dintre ele este folosită de monitorul sistemului interfon, iar cealălaltă este conectată la un televizor cu intrare video. Această soluție permite vizionarea simultană a imaginilor atât pe monitorul interfonului cât și pe ecranul televizorului.
Sunell SN-IPR54/14AKDN - cameră IP de 2 MP uşor de montat.
Instalatorii de camere au întotdeauna probleme la mascarea cablurilor ce ies din camerele de supraveghere. In cele mai multe cazuri folosesc cutii speciale sau le montează direct pe perete folosind dibluri. În cazul camerei Sunell SN-IPR54/14AKDN K1681 acest efort nu mai este necesar, producătorul livrează o bază specială.Vedere a suportului şi a măştii de găurire ale camerei Sunell SN-IPR54/14AKDN K1681.
Instalatorul trebuie doar să facă găuri pentru dibluri conform modelului. Baza se va monta pe perete şi va ascunde cablurile şi conectorii. Suportul cu reglaj pe 3 achse permite instalatorului să orienteze camera rapid şi sigur în direcţia dorită.
Camera IP Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF) K1681
Pentru a utiliza pe deplin lăţimea de bandă disponibilă, trebuie folosite routere wireless care dispun de AP-uri corespunzătoare. Încă se mai găsesc pe piaţă echipamente compatibile cu standardul 802.11 b/g (viteza teoretică fiind de 54 Mbps) care au un maxim real de transfer al datelor de 23-24 Mbps. Pentru vitezele mari oferite de furnizori sunt recomandate routere compatibile 802.11n deoarece chiar şi cele mai simple modele (o singură antenă; viteză teoretică de 150 Mbps) au transferuri reale de până la 60 Mbps iar cele mai avansate modele (routere tip MIMO, două sau trei antene; viteză teoretică de 300 Mbps) sunt capabile de transferuri reale de până la 120 Mbps.
Trebuie menţionat că eficienţa routerului cu AP depinde şi de numărul de antene, tipul acestora, viteza procesorului şi de cantitatea de memorie RAM.
Tabelul de mai jos prezintă câteva routere wireless destinate abonamentelor de mare viteză.
Switchul PoE cu management ULTIPOWER 2216af asigură un flux de date stabil în orice condiţii. Carcasa este rackabilă şi se poate monta alături de alte echipamente într-un cabinet rack. În dotare sunt 16 porturi RJ45 10/100 Mbps PoE, două porturi RJ45 1000 Mbps şi două porturi SFP de 1000 Mbps (mod COMBO). Switch-ul detectează echipamentele compatibile cu standardul IEEE 802.3af şi le alimentează. Această funcţie permite extinderea reţelei în zone unde nu există prize sau surse de curent electric pentru alimentarea camerelor IP, telefoanelor IP, access point-uri şamd. | ||
Serverul Thecus NAS N2310 cu două compartimente pentru HDD-uri SATA de 3.5" (fiecare până la 4 TB) este un echipament dedicat pentru aplicații SOHO şi pentru acasă. Dispozitivul este echipat cu un procesor Circuits Corporation Advanced Micro (AMCC) de 800 MHz și 512 MB memorie RAM DDR3. | ||
Suport de antenă vertical (75cm) cu placă de beton (50x50cm) E8740 este ideal pentru montarea antenelor pe acoperişuri. Instalatorul poate plasa acest suport acolo unde nu există posibilitatea de a monta suporţi obişnuiţi (unde nu se pot da găuri de exemplu). E8740 nu poate fi folosit însă pentru antene de satelit. Suportul trebuie fixat cu plăci de beton de 38x24x12 cm, 38x20x12 cm, sau 30x24x12 cm, câte 4 sau 8 plăci. Păcile montate în bază trebuie prinse între ele cu benzi de plastic. | ||
Noutăți
7 aprilie, 2014 - mâine începe Securex 2014 La standul DIPOL din pavilionul 8A pot fi văzute şi testate înregistratoarele portabile (aparate DVR) PROTECT DVR cu unul, două sau patru canale, capabile să înregistreze atât pe carduri SD cât şi HDD-uri de 2.5".
Merită citit
Alegerea unui UPS. Când vine momentul alegerii unui echipament de tip UPS, este foarte important să se considere forma particulară a undei tensiunii electrice pe care acesta o furnizează. Aceasta poate fi o undă dreptunghiulară, o sinusoidă simulată sau una pură. detalii
Diferite forme de undă generate de către echipamentele UPS: roşu - sinousoudă pură, albastru - sinusoidă simulată, violet - semnal dreptunghiular