Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere şi Wireles

NR. 31/2016 (3 Octombrie 2016)

Calculatoarele înțeleg mai bine comenzile vocale.

Microsoft a anunțat un nou record pentru sistemele de procesare ale comenzilor vocale. În timpul unui test standard al sistemului lor, au reușit să obțină o rată de eroare de 6.3%, cea mai mică valoare din istorie. În acest fel au reușit să învingă echipa celor de la IBM care obținuseră, recent, o rată a erorii de 6.6%. Aceste rezultate sunt impresionante pentru că o persoană are, în mod normal, o rată de eroare în recunoașterea cuvintelor de 4%.
Dezvoltarea rapidă a sistemelor de recunoaștere a vocii a avut loc numai în ultimii ani. În 1995, rata de eroare minimă era de 43%, în 2014 aceasta fiind redusă la 15.2%. O scădere a ratei de eroare la valori de sub 10% a fost posibilă cu ajutorul rețelelor neuronale. Microsoft a reușit să creeze algoritmi mai rapizi de recunoaștere a vocii cu ajutorul aplicației open source CNTK (Microsoft Computational Network Toolkit).
Algoritmii optimizați împreună cu tehnica de procesare în paralel folosind GPU, au contribuit la atingerea rezultatului record. Oamenii de știință spun că sistemul va fi îmbunătățit și mai mult, astfel încât rata de eroare să se apropie de cea a unei persoane (4%). Calitatea îmbunătățită a sistemului de recunoaștere vocală va ridica nivelul de comfort în folosirea asistentului personal Cortana (windows) și traducerile tip on-the-fly din Skype.
Competitorul IBM Watson a atins o rată a erorii de 6.6% în recunoașterea comenzilor vocale
Microsoft și alte companii competitoare mari (IBM, Google, Apple, Amazon) creează sisteme care interacționează cu oamenii din ce în ce mai bune. Tendința actuală este de a pune în aplicare astfel de sisteme în soluții moderne pentru electronice purtabile, case inteligente, vehicule și alte echipamente. Scopul care îi ghidează pe dezvoltatori este să creeze dispozitive ce pot anticipa și întrunii așteptările utilizatorilor prin înțelegerea comenzilor vocale, fără a fi restricționat de comenzi vocale predefinite. Recunoașterea comenzilor vocale avansate este una din problemele cheie, în viziunea Microsoft, pentru dezvoltarea de dispozitive ce pot "vedea, auzi, vorbi chiar și înțelege".

"Efectul 0 dB" în rețelele de frecvență unică (SFN).


În multe locuri unde semnalele transmise de la Emițătorul DVB-T principal (de mare putere) sunt insuficiente și nu garantează o recepție satisfăcătoare, aici, este necesară utilizarea de transmițătoare auxiliare - în cazul SFN acestea vor fi repetoare de mică putere de canal secundar folosite ca filtre de decalaj pentru toate multiplexurile digitale sau doar cele selectate. Consecința surselor suplimentare de semnal poate fi o diferență semnificativă între nivelurile de semnal ale multiplexuri recepționate, mai ales în ultimul caz. Diferențele pot cauza probleme de recepție, atunci când antenele sau sistemele de antenă au câștig și amplificare mare, putând cauza o denaturare a semnalului.
O altă problemă importantă care apare în astfel de sisteme SFN se numește "Efectul 0 dB". Acest fenomen este observat mai ales în cazul receptoarelor ce folosesc sisteme mai puțin sofisticate de procesare a semnalului, atunci când semnalele recepționate pe același canal au un nivel bun, comparabil ("0 dB"), de semnal și diferențe de timp foarte mici. Problema constă în incapacitatea receptorului de a se sincroniza cu astfel de semnale și, în consecință, la receptie distorsionată sau de loc. Simptomele unei astfel de situații sunt adesea fluctuații mari ale nivelului de calitate a semnalului afișat de către receptor. "Efectul 0 dB" este vizibil în special în următoarele cazuri:
  • antena DVB-T de recepție, emițătoarele de mică putere și de mare putere sunt situate în linie
  • antena DVB-T de recepție are o deschidere mare de recepție orizontală, iar ambele emițătoarele sunt localizate în interiorul deschiderii antenei

Transmisia semnalului HDMI prin Cablu coaxial.

Convertoarele/Extenderele HDMI RF prin coaxial permit transmisia de semnale HDMI pe distanțe lungi prin cabluri coaxiale în 75 ohm. Pentru a transmite un semnal HDMI la mai multe Televizoare/Monitoare, semnalul de ieșire al transmițătorului poate fi împărțit cu un simplu spliter TV. Fiecare cale trebuie terminată cu un receiver dedicat. În cazul distanțelor scurte, este posibil să fie necesar un atenuator sau mai multe, în funcție de numărul de receivere.
Pentru a stabili conexiunea dintre emițător și receptor, utilizatorul trebuie să selecteze același canal în ambele unități (se selectează unul din cele 100 de canale de televiziune). Lățimea canalului este 7 sau 8 MHz (în funcție de numărul canalului). Canalul selectat poate fi injectat într-un sistem TV existent, cu condiția ca acesta să garanteze spațierea necesară pentru alte canale utilizate în sistem.
Extender HDMI (RF pe cablu coaxial)Extender HDMI (RF pe cablu coaxial)Splitter TV de interior 3 căi - Signal R-3

Compresia H264+ în DVRuri Turbo 3.0.

DVRurile Turbo HD 3.0 pot înregistra material video de supraveghere cu ajutorul compresiei foarte eficiente H.264+. Calitatea imaginii este identică cu cea opținută prin codecul clasic H.264, dar mărimea datelor este redusă substanțial (cca. 50%).

O comparație a bitratului (Mbps) între codecurile video H.264+ și H.264 în funcție de câteva rezoluții de imagine
Metoda de encodare H.264+ este potrivită pentru sistemele de supraveghere video. Această metodă este caracterizată de un nivel foarte mare de compresie care predomină în majoritatea sistemelor de supraveghere video (fără mișcare în scena supravegheată bitrateul este aproape 0). Mulțumită cantității reduse de date, necesarul de spațiu de stocare este redus semnificativ. Utilizarea metodei de compresie asigură economii reale, de exemplu, un utilizator poate alege un DVR ce suportă doar două hard discuri în loc de un model mai scump cu porturi pentru patru hard discuri.

Verificarea continutății cablului de fibră optică cu ajutorul unui reflectometru.

Procesul de instalare al cablului este întotdeauna unul de durată și desigur cea mai costisitoare fază a unui proiect. În cazul cablurilor de fibră optică, ele pot fi deteriorate foarte ușor de un transport sau depozitare într-o manieră incorectă (micro-îndoire), deci este foarte importantă testarea lor înainte de instalare în conducte, pereți, etc.
Teoretic, un cablu poate fi verificat cu o sursă laser şi un powermetru optic, dar de obicei este foarte dificilă implementarea acestei metode din cauza lipsei accesului la unul din capetele fibrei de pe tambur. În astfel de situaţii cea mai bună tehnică este folosirea unui reflectometru. Este suficientă sudarea unui pigtail la unul din capetele fibreipentru a putea conecta reflectometrul. Din cauza faptului că există o "zonă moartă" (distanţa minimă de unde reflecţia poate fi detectată de reflectometru), primi câţiva metrii ai cablului nu pot fi verificaţi. Din acest motiv utilizatorul trebuie să sudeze un pigtail suficient de lung.
Întregul proces de verificare a cablului pe tambur durează câteva minute şi permite instalatorului să evite situaţiile în care fibra este instalată cu deteriorări. Figura de mai jos afişeayă un exemplu de măsurători reflectomietrice a unei secţiuni de 500 de metrii a unei fibre deteriorate. Acest cablu a fost probabil deteriorat în una din etapele de producţie.
Verificarea unu cablu de fibră optică pe tambur cu ajutorul reflectometrului optic Grandway FHO3000-D26 L5828. Avarie vizibilă în jurul distanţei de 348 de metrii. Instalarea acestei fibre va rezulta, cel mai probabil, în înlocuirea acesteia.

Integrarea sistemului de supraveghere cu sistemul de alarmă.

Un sistem de supraveghere analog sau IP poate fi integrat cu un sistem de alarmă cu ajutorul intrărilor şi ieşirilor de alarmă ale DVR/NVRului. Camerele IP Hikvision din seria de camere de buget redus (DS-2CD2XXXX-X) pot declanşa înregistrarea în caz de evenimente cum ar fi: detecţia de mişcare, trecerea unei linii virtuale, intrarea într-o zonă predefinită. Fiecare eveniment poate fi corelat cu o ieşire de alarmă a NVRului conectat la panoul de control al sistemului de alarmă. Dacă sistemul de alarmă este dotat cu un modul de notificări, poate alerta utilizatorii de eveniment prin (ex.) sms, mail. Integrarea sistemelor poate fi făcută şi invers, conectând ieşirile de alarmă ale panoului de control la intrările de alarmă ale NVRului. Înregistrările se vor activa la detecţia de mişcare, trecerea unei linii virtuale sau intrarea într-o zonă predefinită, dar orice semnal de la panoul de control va declanşa înregistrarea pe toate camerele de supraveghere din sistem. Cu această configuraţie, sistemul, în mod normal, va reduce spaţiul de stocare al înregistrărilor, dar în cazul activării sistemului de alarmă va garanta supravegherea totală a locaţiei.
Modul releu ROPAM RM85-12V-1PSenzor PIR+MW dual SATEL SILVER tehnologie ANTIMASKSenzor PIR digital avansat SATEL GRAPHITESenzor magnetic SATEL K-1Sirenă de exterior SATEL SPL-2010 RAWO205 cutie metalică 17/TRP40/SATEL (cu transformator, 325x305x98 mm)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Switch PoE: ULTIPOWER 0288af (8xRJ45/PoE-802.3af, RJ45-GbE, 2xSFP-GbE)NVR 8 canale Hikvision DS-7608NI-E2/A (50Mbps, 2xSATA, HDMI, ALARM 4/1)Expander pentru ieşiri ROPAM EXP-I8Acumulator cu gel MW 7.2-12 (12V, 7.2Ah) Centrală alarmă ROPAM NeoGSM-PS cu comunicator GSM
Integrarea unui sistem de supraveghere cu unul de alarmă pentru casă

Produse noi

Cutie de instalare pentru camere compacte: PFA134
Doză de instalare pentru camere compacte PFA134M5714 a fost concepută pentru camerele compacte Hikvision, ex. M7551, M7552, M7553, M7556, M7562, M7563, M7566, M7567, M7569, K17638, K1777. Spaţiul din interiorul dozei este suficient pentru ascunderea conectorilor. Doza este făcută din aluminiu.
Patchcord fibră singlemode: ULTIMODE PC-523 (1m, G.652D, SC/APC-FC/APC)
Patch Cord singlemod ULTIMODE PC-523 L3223 este o secţiune de cablu de fibră optică cu o lungime de 1 metru, terminat la un capăt cu conector SC/APC şi la celălalt cu conector FC/APC.
Ancoră fibră FTTH TELENCO DROP 3-6 mm
Clemă ancoră TELENCO DROP 3-6 mmm. E8575 permite suspendarea cablului cât şi o mică rezervă a acestuia. Întreaga clemă este învelită cu un strat protector rezistent la UV. Clema este concepută pentru cabluri cu diametrul între 3 şi 6 mm.

News

26 Septembrie 2016 - peste 10 mii de abonați la listele informative bilunare cu oferte speciale. Ultima notă informativă a ofertelor speciale a ajuns la peste 10000 de abonați în Polonia, iar în celelalte țări la aproape 2000 de abonați. La fiecare două săptămâni abonații vor primii pe adresa de mail informații referitoare la promoțiile curente cu prețuri individuale. Această ofertă este cheia pentru cel mai bun preț disponibil în mod curent. Pentru a beneficia de acest program promoțional trebuie să vă înregistrați la
e-Store DIPOL și să acceptați să primiți informații pe adresa de e-mail. Vă invităm să încercați! Informatorul de oferte speciale este valabil din 22 Noiembrie 2013.

Merită citit:

Monitorizare video a unui apartament bazată pe camere IP și NVR Hikvision. Schița unui sistem de supraveghere IP pentru clădire de apartamente, cu echipamente Hikvision, este afișată mai jos. Clădirea este monitorizată de 18 camere IP K1787 cu rezoluție de 4 MP montate în jurul ei. Fiecare cameră este dotată cu lentilă de 4 mm și iluminatori IR EXIR cu distanță de acoperire de până la 50m. Așezarea camerelor IP permite identificarea peroanelor din jurul clădirii, inclusiv potențialii vandali, cât despre monitorizarea zonei de parcare mai multe detalii...
>>>aici
Monitorizare video a unei clădiri de apartamente cu echipamente Hikvision IP, co control acces autovehicule - camere K17891 cu funcție LPR (recunoaștere plăcuțe de înmatriculare)
Net 9 - noua serie de multiswitchuri TERRA