Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireles

Nr. 40/2017 (4 Decembrie 2017)

Haine inteligente fără circuite electronice.

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington au dezvoltat un nou sistem de stocare a datelor în haine. Au putut să salveze cantități mici de date prin magnetizarea firelor de țesut făcute din material special. Datele pot fi citite de magnetometre (ex.: cele disponibile în telefoanele inteligente). Fără un circuit electric sau sursă de alimentare necesară salvări datelor, înregistrarea constă în magnetizarea firelor de țesut conductoare.
Este ușor de magnetizat o bandă din țesătură conductivă.
Datele pot fi citite de magnetometrele incorporate în telefoanele inteligente actuale.
Metoda poate fi folosită pentru a stoca ex.: parole necesare accesului într-o zonă (în loc de carduri magnetice sau de proximitate) sa alte date de identificare. Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, posibilitatea controlului unui telefon inteligent amplasat în buzunarul utilizatorului prin gesticulațiile mâinii cu ajutorul unei mănuși ce are material conductiv amplasat la vârful degetelor.
Deoarece magnetizarea nu rezistă foarte mult în timp, datele stocate nu sunt permanente, dar țesătura poate fi re-magnetizată și reprogramată. Testele demonstrează că datele pot fi citite pentru câteva săptămâni. Această perioadă depinde de sensitivitatea echipamentelor de citire, întrucât un câmp magnetic rezidual poate dura chiar și mai multe luni. Fără bateri și circuit electronic, hainele pot fi spălate, uscate și călcate la fel ca orice haină obișnuită.
Hainele inteligente pot fi folosite pe post de card de proximitate
Accesorii compatibile au fost dezvoltate cu ajutorul aceleași metode, cum ar fi curele, brățări sau coliere. Procesul de creare a transportorului și procesorului de date magnetice, este unul simplu și accesibil. O tehnologie competitivă - RFID - folosește unde radio pentru alimentarea etichetelor textile speciale și transmiterea datelor stocate. Dar este mult mai scumpă, datorită prețurilor rididcate ale echipamentelor de recepție a datelor (costul etichetelor textile este comparabil cu cele magnetice). În general, latura de echipamente purtabile, are un potențial foarte mare. În fiecare caz, procesarea datelor personale și codurile de acces trebuie să fie conforme reglementărilor ce privesc protecția datelor personale șî a aspectelor de securitate.

Transmisia canalelor DVB-S/S2 în hoteluri.

Transmisia canalelor selectate de satelit, după conversia lor la formă digitală DVB-T COFDM, împreună cu transmisiile DVB-T, a devenit o soluție foarte populară utilizată în hoteluri, moteluri, etc. Canalele de satelit recepționate de televizoarele cu tuner DVB-T pot fi complementare transmisiilor TV terestre sau sursa principală de canale și programe din sistem. În acest sens, semnalele de satelit (DVB-S/S2 (8PSK, QPSK), trebuiesc convertite la standard DVB-T (COFDM). Unitatea centrală pentru astfel de sisteme sunt transmodulatoarele TDX-480 R81621. Un panou TDX480 R81621 poate recepționa semnale de la opt multiplexuri DVB-T învecinate cu putere maximă tranzitată de 31.66 Mbps. În practică, fiecare din cele 8 multiplexuri pot transporta 6 canale SD sau 2-3 canale HD.
Antena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBMultiswitch dSCR Unicable Terra SRM-521 (clasa A, cale CATV pasivă)Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 8xDVB-T (COFDM) TERRA TDX-480 (FTA)Sursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Tap TV 4 căi FAC-4-18dB (5-1000 MHz)Tap TV 4 căi FAC-4-18dB (5-1000 MHz)Tap TV 4 căi FAC-4-18dB (5-1000 MHz)Tap TV 4 căi FAC-4-18dB (5-1000 MHz)
Exemplu de sistem de hotel (semnal satelit DVB-S/S2) cu televizoare cu tuner DVB-T (fără receptoare de satelit). Fiecare televizor recepționează 20 de programe satelit în calitate HD.
Transmisia multiplexurilor de ieșire este efectuată cu ajutorul TAPurilor RF ce funcționează în intervalul de frecvențe 5-1000 MHz. Mulțumită instalării multiswitchului SRM-521 R80521 cu tehnologie Unicable dSCR, întreaga grilă de programe de la un satelit este transmisă către transmodulator printr-un singur cablu coaxial. Multiswitchul este alimentat cu semnal de LNB quatro A98257 prin patru cabluri ce transmit semnale SAT IF (950...2150 MHz).

Cabinete RACK certificate.

Până de curând, cabinetele RACK au fost folosite, în principal, în sistemele mari de telecomunicațații și camere tehnice sau de server. Recent, cabinete RACK de dimensiuni reduse sunt folosite pentru majoritatea instalațiilor dintr-o clădire sau chiar și pentru sistemele de casă. Cabinetele RACK sunt ideale pentru instalarea headendurilor, switchurilor, calculatoarelor sau echipamentelor optice. Pot adăposti, de asemenea, echipamente care nu sunt cu carcasă standard de 19", de exemplu multiswitchurile, amplificatoarele RF, modulatoare, DVR, NVR.
La alegerea accesoriilor pentru cabinete RACK, clientul trebuie să dea o atenție sporită compatibilității lor cu modelul de RACK. Unele componente pot fi dedicate pentru alte modele, ex. o adâncime mai mare sau cu un alt mod de montare (ex. un ventilator). Magazinul online DIPOL are un mecanism ce redă o listă de accesorii compatibile pentru cabinetul RACK selectat. Utilizatorul trebuie doar sa acceseze produsul RACK dorit, ex. R912020, și să selecteze opțiunea "Adaugă accesoriile" de pe panoul din dreapta produsului afișat.
Cabinete RACK cu montură pe perete sunt ideale pentru sisteme de casă și clădiri.
Document de atestarea conformității cabinetului cu cerințele generale de siguranță cuprinse în capitolul II
din Directiva privind siguranța generală a produselor (2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și în liniile directoare
din standardul international EN 60950-1: 2007, emis de KOMAG INSTITUTUL DE CERCETARE TEHNOLOGICĂ

Suduri de fibră optică rapide - Signal Fire AI-8.

DIPOL a inclus acum în ofertă un nou model de apara de sudat fibre optice de la Signal Fire. AI-8 L5870 poate suda fibrele și încălzi tuburile termo contractabile mai repede decât modelul anterior AI-7.
Timpul minim de sudare este de numai 6 secunde,
de încălzire a tuburilor termocontractabile de 15 secunde.

Compania DIPOL este distribuitor unic de apartură de sudat fibră optică Signal Fire din Polonia și oferă o garanție a produsului de 3 ani.

Signal Fire este o companie ce se dezvoltă foarte dinamic în producția de aparate de sudat fibră optică. Cu sediul central în Chengdu, cu aproape 200 de profesioniști angajați. Echipamentele sunt dotate cu componente de la producători de renume (inclusiv Europeni), și bazate pe soluții tehnologice protejate de numeroase brevete. Caracteristica distinctivă a aparatelor de sudură Signal Fire este folosirea unui telefon inteligent pentru configurare, arhivarea datelor și diagnosticare.

Aparat de sudat fibră optică: Signal Fire AI-8 (cu trusă de unelte)
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8
Caracteristici comune ale modelelor AI-8 și AI-7:
 • 6 motoare de la Siemens pentru poziționarea precisă a fibrei,
 • funcție automată de aliniere miez - de obicei este suficientă poziționarea capetelor de fibră în ghidaje,
 • factor de magnificare x300 în ambele axe pentru inspectarea video a operației de sudare,
 • configurare cu aplet dedicat de telefon inteligent (Android/iOS),
 • apletul poate crea rapoarte de fucționare (exportare în fișier .xls),
 • posibilitatea înregistrării de imagini de la sudurile eșuate în scop de diagnosticare,
 • electrozi rezistenți (3000 de suduri, plus set de rezervă inclus),
 • capacitate mare a bateriei, ușor de înlocuit (7800 mAh, cca. 200 de suduri și operații ale încălzitorului),
 • set complet de accesorii (va fi necesară achiziția doar de șervețele cu alcool),
 • trusă de unelte practice ce redă un suport stabil și solid pentru lucrul în condiții dificile.

Alocarea spațiului pe disc pentru canalele individuale.

Orice DVR/NVR permite utilizatorilor să activeze modul înregistrare cu limite de date alocate. Pentru fiecare canal, spațiul pe disc poate fi determinat independent. Odată plin, înregistrările vechi vor fi suprascrise. Astfel de parametri sunt utili, de exemplu, în sistemele cu mai multe camere importante. prin alocarea unui spațiu pe disc mai mare pentru canalele lor, adiministratorul poate utiliza parametri de înregistrare mai buni sau poate prelungii durata de retenție a datelor.
Setarea modalității de stocare a datelor
Configurarea meniului "Storage mode":
 • click dreapta pe ecranul DVR/NVR-ului (va apărea un meniu)
 • mergeți la Main Menu>HDD>Advancedsettings,
 • specificați modul Mode (Quota) și Camera([numărul canalului], camera) pentru a fi setată,
 • introduceți valoarea în GB în opțiunea Max. Record Capacity,
 • salvați setările cu Apply.
Pentru ca setăile efectuate să fie activate, DVR/NVR-ul trebuie restartat.

Camere IP Hikvision - update de firmware pentru detecție facială.

Versiunea de firmware 5.5.0 pentru camerele IP Hikvision, deblochează funcția de detecție facială. Noua versiune de firmware este concepută pentru camere IP ce aparțin de platforma hardware R6 codurile CD2XX2(F)WD și DS-2CD2X52(F), ex.: DS-2CD2142FWD-I K17363, DS-2CD2022WD-I K17638. Această funcție este suportată de camerele din seriile proiect și EasyIP 3.0. Utilizarea funcției permite filtrarea rapidă a înregistrărilor prin căutarea fragmentelor cu persoane din cadrele video salvate. Cea mai recentă versiune de firmware poate fi descărcată din pagina web a fiecărui model cameră compatibilă.
Fereastra de configurare a detecției faciale în meniul camerei DS-2CD2142FWD-I K17363

Produse noi în oferta Dipol

Antenă DVB-T2 DAB DIPOL 11/6-12
Antenă VHF DVB-T & DAB DIPOL 11/5-12 A1116 e o antenă profesională cu 11 elemenți, concepută pentru recepția semnalelor digitale DVB-T și DAB/DAB+ transmise în intervalul de frecvențe 174-230 MHz (ch. 5-12). Mulțumită construcției universale, antena poate fi montată în orice polarizare, orizontală sau verticală, pentru a fi compatibilă cu polarizarea semnalelor recepționate.
Antenă LTE MIMO TRANS-DATA LTE KPZ 8/8 A741023 este o anetenă panou de exterior MIMO concepută pentru comunicarea dintre un modem LTE/GSM/3G sau amplificatoare/repetoare GSM A6765, A6775, A6785) / 3G (A67105) și stațiile de emisie ale acestor servicii. Câștigul antenei este de 6-8 dBi (în funcție de frecvență).
Suport cameră de perete: DS-1272ZJ110 TRS (pentru camere Hikvision)
Suport de perete DS-1272ZJ-110 TRS (pentru camere Hikvision) M514 a fost conceput pentru camerele HIKVISION dome (de tavan). Spațiul din interiorul suportului este folosit pentru adăpostirea conexiunilor. Suportul este din aluminiu.

Merită citit:

Sertizarea unui conector de cablu Ethernet. Cablurile torsadate (echilibrate) sunt folosite pentru transmisia semnalelor în sisteme de telecomunicații și rețele de calculatoare. Actual, ele sunt folosite, în principal, pentru telefonia analog și rețele Ethernet. Cablurile torsadate pot fi compuse din una sau mai multe perechi. Torsadările reduc considerabil influența interferențelor electro-magnetice externe și interferențele mutuale dintre perechi (crosstalk)...
>>>detalii
Cablu verde - T568A pinout la ambele capete
Cablu albastru - T568B pinout la ambele capete
Cablu roșu - T568B și T568A pinout - cablu crossover
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
Conexiuni rapide cu antena LTE!