Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless

Nr 11/2016 (14.Mar.2016)

O nouă metodă de plată cu Google.

Google testează un nou sistem de plată numit Hands Free. În acord cu numele său, sistemul este complet fără contact, nu necesită NFC, atingeri de vre-un fel, inclusiv telefonul. Utilizatorii trebuie doar să instaleze apletul Hands Free pe telefoane cu sistem de operare Android sau iOS și să introducă numărul cardului de credit sau debit în timpul setării apletului. Utilizatorii trebuie, deasemenea, să adauge o poză personală de profil în apletul Hands Free. Pentru a efectua o plată la un magazin implicat în programul pilot, utilizatorul trebuie să informeze personalul despre intenția sa de a plăti hands-free și să dea câteva date de identificare personale (ex. inițialele numelui). Casierul se va conecta wireless la telefonul utilizatorului iar terminalul va afișa poza utilizatorului pentru confirmarea identității. În magazinele selectate, se fac experimente cu identificare vizuală automată cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazin. După verificarea corespunzătoare, tranzacția completă va fi confirmată printr-un SMS.
Apletul Hands Free permite utilizatorului să plătească cu adevărat hands-free, fără atingerea telefonului. Pentru a detecta telefonul, se foloseste tehnologia Bluetooth, WiFi, servicii de localizare, etc.
Plățile cu telefoanele inteligente sau produse electronice portabile sunt foarte comode pentru utilizatori. Sunt implementate și operate de bănci, operatori celulari, dezvoltatori de hardware sau software. Banii noștrii virtuali devin și mai virtuali, reprezentați de carduri de credit sau debit virtuale. În prezent, cea mai populară metodă de plată fără contact este bazată pe tehnologia NFC. Google face un pas înainte, oferind un sistem de plată mult mai convenabil. Programul funcționează în prezent cu un public pilot in căteva magazine din South Bay, SUA. Similar metodei de plată Android Pay, sistemul va fi probabil valabil în USA și poate căteva alte țări

Funcţionarea şi acoperirea iluminatorilor IR.

Deschiderea la jumătate de putere este unghiul în care intensitatea radiației fasciculului nu scade mai mult de 3dB sub valoarea maximă. Cu cât este mai mic acest unghi cu atât mai concentrat este fasciculul. Unghiul este mai mare, în cazul iluminatorilor Redbeam echipați cu lentile de unghi larg, deschiderea este cam de două ori mai mare decât în cazul deschiderii la jumătate de putere.
Specificaţiile de bază ale iluminatoarelor Readbeam:
ModelIR20IR40IR100IRN40IRN60
CodM1635M1640M1647M1649M1653
Lungime de undă [nm]850850850940940
Unghi de funcţionare [o]10060304530
Unghi la jumătate de putere [o]5030152215
Acoperire [m]2030904060
Alimentare [mW]24001800360024003000

Sisteme de alarmă - instalarea senzorilor PIR.

Detectorii de mișcare sunt elementele cheie pentru un sistem de alarmă. Eficiența unui sistem și rezistența la alarme false depind foarte mult de amplasarea senzorilor. Există două tipuri de detectori de mișcare: detector infraroșu pasiv (PIR) și senzor infraroșu dual (PIR + MW).
Principiul de funcționare a detectoarelor infraroșii pasive de mișcare (PIR) este detecția schimbărilor radiației termice a obiectelor din câmpul de vedere îndepărtat al infraroșului. Detectoarele duale (PIR + MW) combină avantajele senzorilor infraroșii și senzorilor cu microunde. Folosind două elemente diferite de detecție sistemul va deveni mult mai rezistent la alarme false. Electronica detectoarelor analizeaza ambele semnale și declanșează o alarmă numai în cazul detectării simultane a unui intrus. Pentru a îmbunătăți fiabilitatea unui sistem de alarmă, instalatorul trebuie să țină cont de urmatoarele reguli:
  • Respectă înălțimea de montare minimă și maximă, în mod normal 2.2 - 2.7 m (vedeți instrucțiunile date de producătorul dispozitivului)
  • evitați locurile apropiate de încălzitoare, radiatoare, şeminee, etc.
  • fiecare detector trebuie instalat departe de obiecte în mișcare, cum ar fi ventilatoare și cu un câmp de vedere fără obstacole (nu este blocat de perdele, mobilă, etc.)
  • nu orientați detectoarele catre surse de lumină intensă, sisteme de ventilație sau aer condiționat.
  • Datorită caracteristicilor detectoarelor, eficacitatea maximă este asigurată în cazul în care intrusul se deplasează perpendicular, în direcția lor, astfel încât aranjamentul ar trebui să ia în considerare posibilele rute ale potențialilor intruși
Diagrame de acoperire și recomandări de montare
a senzorului de mișcare BOSCH ISC-BPR2-W12 G3240

Sistem TV pentru Hotel în standard DVB-T COFDM.

Cele mai simple sisteme de televiziune de hotel distribuie doar canalele la liber din emisia TV terestră a zonei respective, dar mulți proprietari de hoteluri adaugă și canale de satelit. În cazul în care se folosește un headend, costul soluțiilor cu cacanale de satelit depinde, în principal, de numărul de poziții de satelit și transpondere. Numărul de prize dintr-un hotel nu influențează semnificativ cheltuielile - costul amplificatoarelor adiționale este mai degrabă o mică parte din investiția în întregul sistem.
Headendul digital TERRA a fost conceput pentru recepția și distribuirea canalelor TV terestre DVB-T și satelit DVB-S/S2 în hoteluri, moteluri sau alte facilități de cazare. Mulțumită distribuirii tuturor canalelor in format multiplex DVB-T COFDM prin cabluri coaxiale, pot fi recepționate de orice televizor modern (cu decodor DVB-T integrat) conectat la o priză din clădire.
Antena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisAntena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAmplificator cu patru canale: Terra at440 (UHF,DVB-T,AGC)Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410CSursă de alimentare TERRA UP413 (12V/4.5A, pentru module Terra)Splitter CATV de interior 4 căi - Signal R-4Tap 8-căi: Signal O-8 (5-1000 MHz)Tap 8-căi: Signal O-8 (5-1000 MHz)Tap 8-căi: Signal O-8 (5-1000 MHz)Tap 8-căi: Signal O-8 (5-1000 MHz)Priză TV Satel GAR-BG-DK (terminală)
Diagrama unei instalații TV în hotel
Implementarea unui headend într-un hotel, afișat în diagrama de deasupra, este un bun exemplu pentru ilustrarea principiilor de selectare a elementelor potrivite pentru acest tip de aplicații.
  • at440 R82511 - este un amplificator RF cu 4 canale, cu o plajă mare de selecţie, cu abilitatea de a filtra, amplifica şi egaliza emisia a patru multiplexe digitale (DVB-T) în bandă UHF. Valoare MER, nu mai mică de 36 dB, asigura o recepţie de inaltă calitate a semnalului digital TV,chiar şi in sisteme de mari dimensiuni.
  • TDX410C - este folosit pentru recepția semnalului DVB-S/S2 (8PSK/QPSK), selectarea canalelor dorite de la un operator, și retransmiterea acestora în format COFDM în canalele alese din benzile VHF/UHF. În modulele CI incorporate se pot introduce module CAM cu cartele de acces pentru decodarea canalelor codate. În modul multiplex, un panou primește un întreg multiplex (până la 10 canale) și îl transformă în multiplex DVB-T cu până la 5 servicii.
  • Sursa de alimentare UP413 R82533 12 VDC este dedicată pentru amplificatoare TERRA, receivere, modulatoare analog şi TV, streamere IPTV.
  • Spliterele și tap-urile permit divizarea semnalului RF în subrețele (ex. pentru grupuri de camere pe fiecare etaj) și distribuirea către prize individuale.

De ce antenele LTE trebuie să fie de bandă largă?

Tehnologia LTE este flexibilă atât în cazul intervalului de frecvență cât și lățimea de bandă a canalului de transmisie. Rețelele LTE pot funcţiona în benzi de frecvență de la 800 MHz (zone periferice - distanțe lungi) la 2.6 GHz (zone metropolitane - capacitate mai mare).
LTE-Advanced vă permite conectarea a două benzi în diferite intervale de frecvență, de exemplu 1800 MHz și 2600 MHz (LTE FDD - Frequency Division Duplex). Astfel de soluții permit rate de transfer de până la 300Mbps. Cel mai important lucru este alegerea antenelor LTE ce pot opera intervale de frecvență diferite, chiar și atunci când unele dintre ele nu sunt utilizate.
TRANS-DATA LTE KYZ 6/8 A741022 este o antenă MIMO de exterior, de tip panel, direcţională pentru utilizarea cu modemuri LTE/GSM/3G. Câştigul antenei se află la 6-8 dBi (în funcţie de banda folosită). Utilizatorul antenei nu va fi surprins de eventualele progrese ale tehnologiei.
Antenă LTE MIMO TRANS-DATA KPZ 6/8
Antena TRANS-DATA LTE KPZ 6/8 MIMO A741022

Rețele optice pasive (PON) - instalarea de cadre de distribuție și cutii.

Pentru a distribui servicii FTTH într-o clădire de apartamente este necesară cablarea cu fibră optică până la fiecare abonat. Cea mai obișnuită metodă de cablare a unei clădiri cu mai multe familii este bazată pe cadre de distribuție amplasate în subsol și cutii de distribuție instalate individual pe etaje, aproape de coloana montantă. Cablurile independente de fibră optică sunt rulate din cadrul de distribuție la cutiile de distribuție de pe etaje. Apoi, fibrele optice sunt conduse de la cutii de distribuție direct la cutiile de terminație în apartamente, ex. ULTIMODE TB-02H L5302
Cutiile de distribuţie sunt de multe ori instalate într-un spaţiu închis, şi din acest motiv, dimensiunea, modalitatea de instalare şi întreţinerea acestora trebuie luate serios în considerare. Aceste caracteristici sunt îndeplinite de către ULTIMODE L5404, cutie ce poate acomoda până la 4 fibre optice.
Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02H
Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)
Cutie distribuţie fibră optică metalică: ULTIMODE TB-48B (montabilă pe perete)
Cutie terminală pentru fibră optică
ULTIMODE TB-02H L5302
Cutie distribuţie FTTH
ULTIMODE TB-04B L5404
Cabinet de distribuţie FTTH
ULTIMODE TB-48B L5448
În subsol, într-un cadru de distribuţie vor fi aduse toate fibrele optice. Este locul (nodul) care leagă reţeaua internă de infrastructura externă (reţeaua WAN). ULTIMODE TB-48B L5448 este un cadru de distribuţie ce poate fi folosit în acest scop.
Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HCutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HCutie distribuţie fibră optică metalică: ULTIMODE TB-48B (montabilă pe perete)
Schemă de distribuție FTTH într-o clădire de apartamente

Produse noi în oferta Dipol

Suport LCD pentru tavan PLB-CE946-02L (37
Suportul Signal PLB-CE946-02L E93524 este destinat montării monitoarelor sau televizoarelor LCD/plasmă (cu o diagonală între 37" şi 70" ) de un tavan. Suportul admite o greutatea maximă de 50 kg, rotaţie orizontală de 360°, precum şi ajustarea înclinării în domeniul de 0 ... -25 grade.

Mufă compresie F MASTER 11 (Triset-11, RG-11)
Conectorul F MASTER 11 E80362 este fabricat din bronz placat cu zinc, special pentru cablurile coaxiale RG-11. Este un proces special, de mare precizie, pentru o instalare cât mai uşoară pe cablu. Metoda de compresie este foarte simplă și garantează o conexiune bună și stabilă pentru o lungă perioadă de timp. Filetul precis elimină problemele de înșurubare a conectorilor pe cabluri. Inelele duble de compresie şi garnitura inelară (în regiunea de îmbinare) protejează complet cablul și conexiunea (implicit echipamentul) împotriva pătrunderii apei.
LNB QUAD INVERTO UNICABLE + SINGLE
UNICABLE QUAD+SINGLE LNB A98241 cu ieșire UNICABLE permite conectarea a până la 4 receivere satelit compatibile UNICABLE pe un singur cablu coaxial la o antenă de satelit, de ex. A9648. Adițional, LNB-ul are ieșire fullband ce poate fi conectată la un receiver de satelit normal. Folosind acest LNB nu veți mai avea nevoie de un multiswitch pentru distribuția semnalelor de satelit către până la 4 receivere compatibile UNICABLE.

Ştiri

Martie 4, 2016 - training-uri și seminarii. Este mijlocull sesiunii de formare de iarnă-primăvară organizat de DIPOL. În acest an, participarea este foarte mare, cu aproape 500 de instalatori care iau parte la 14 cursuri. O varietate de subiecte, explorarea de noi tehnologii și exerciții practice sunt caracteristicile de bază ale acestor întâlniri. Cursurile sunt ținute până la începutul lunii aprilie. Un total de 23 de cursuri de instruire au fost plasate în 11 orașe poloneze.
Curs în Czestochowa, Martie 2016
Un seminar privind soluțiile Hikvision HD-TVI și IP, autorizate de aceasta companie
Kielce, Martie 2016

Merită citit:

Reţele wireless eficiente. La crearea structurii unei rețele wireless, este de dorit a se evalua nivelul de trafic; aceast lucru ne permite alegerea corectă a echipamentelor de rețea și a topologiei rețelei. Înainte de a instala echipamente, proiectantul reţelei în cauză, ar trebui să țină cont de... >>>more
Exemplu reţea formată din legături punct la punct.
Switchuri Industriale - echipament pentru toate condițiile!