Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless

Nr. 14/2016 (4 aprilie, 2016)

BioStamp - un pas mare sau un alt gadget din domeniul medicinei?

Cercetătorii companiei MC10 au dezvoltat BioStamp Research Connect System, bazat pe senzorul BioStampRC pentru colectarea datelor vizate, inclusiv electromiografie de suprafață și activitatea electro-cardiacă. După mai mulți ani de activitate intensivă, MC10 BioStamp RC a fost pus în vânzare, dar pentru moment este distribuit doar în comunitatea științifică.
Senzorul electronic este un element impermeabil, flexibil, care poate fi plasat în numeroase locații ale corpului în mod similar cu peticele Band-Aid. Dispozitivul de purtat pe corp cântărește mai puțin de șase grame și are dimensiuni similare cu o carte de vizită. În interiorul peticelor există 3 accelerometre și 3 giroscoape pentru a urmări mișcările persoanei monitorizate. Electrozii integrați ai dispozitivului de colectare a datelor de suprafață si electromiografie cu activitate electro-cardiacă - un proces similar ECG (electro cardio gramă). Senzorul este alimentat de la o baterie încorporată reîncărcabilă de 15 mAh cu autonomie de 36 de ore și utilizează inteligent protocol de comunicare Bluetooth® (BLE). Toate datele colectate pot fi încărcate în sistemul central BioStamp RC și supus analizei corespunzătoare.

BioStamp, un senzor biometric, poate monitoriza cu precizie un număr de parametri fiziologici. Senzorul purtat pe corp este flexibil, moale și se adaptează în mod natural la contururile corpului uman. (sursă: www.mc10inc.com)
După cum au subliniat mai mulți medici, această tehnologie ar putea, în viitor, să fie de o mare importanță pentru diagnosticarea precoce a bolilor. Cercetările arată că, senzori inteligenți (BioStamp) poate ajuta la reducerea costurilor de diagnostic și de a grăbi procedurile tratamentului. Analiza datelor din corpul uman va permite medicilor să verifice starea actuală de sănătate a pacientului, fără o vizită suplimentară la un spital. În cazul unor probleme de sănătate, datele colectate anterior vor ajuta în diagnosticarea mai rapidă a cauzelor problemelor de sănătate.

Cum montaţi camere de supraveghere pe stâlpi groși?

Stâlpii groși nu sunt in mod normal concepuți pentru instalarea unei camere. Când sunt găuriți, au nevoie de protecție suplimentară împotriva coroziunii. Deci, este recomandată folosirea unor cleme special concepute pentru astfel de instalări. Brida de oțel OR-150/T M5181 vopsită în pulbere face prinderea unei camere pe un stâlp cu diametru de la 70 la 280 mm foarte ușoară. Brida este fixată pe stâlp cu ajutorul unor cleme de oțel și este compatibilă cu camere ce au ca sistem de prindere 4 găuri (interval mare de reglare, de la 30 mm pe orizontală).
Suport camere stalp OR-150/T (Ø max 280mm)
Vedere a clemei cu camera HDC-220P K1875 montată pe un catarg Ø 70

Un exemplu aplicat al setului de control wireless ROPAM.

Setul RF-4-2K G7060 poate fi folosit pentru controlul unui sistem de alarmă, porți, rampe, etc. folosind o telecomandă breloc. Controlerul are 2 relee și 2 ieșiri OC. Ieșirile releului pot, de exemplu, să controleze 2 porți, în timp ce cele două ieșiri OC pot fi folosite în alte scopuri. După instalarea modulului releu RM85-12V-1P G7055 utilizatorul poate opera de la distanță orice aparat 230V AC cu consum curent de până la 12 A. În exemplul de mai jos, sunt două circuite independente cu lămpi în jurul unei clădiri.
Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Modul releu ROPAM RM85-12V-1PModul releu ROPAM RM85-12V-1PTelecomandă radio 4 canale ROPAM TR-4
Instalarea setului și modulelor releu wireless ROPAM pentru controlul de la distanță a iluminatului.

Sisteme MATV în zone cu condiții de recepție dificilă a semnalului.

Regenerarea semnalului DVB-T este posibilă atunci când un singur receptor conectat direct la antena permite o recepție relativ lipsită de probleme a transmisiilor digitale. Așa cum în parametrii minimi (pragul de recepție), se poate accepta MER de 26 dB și BER de 1E-2. Procesul de regenerare constă în primirea semnalului DVB-T, demodulându-l la fluxul de transport, și apoi re-modulând semnalul RF ca un nou multiplex COFDM (funcția convertor de frecvență). Semnalul regenerat poate fi apoi distribuit la zeci sau chiar sute de abonați.
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) TERRA TTX410C
În zonele cu semnal slab este obligatorie alegerea unei antene cu câștig mare. Cu toate acestea, în cazul în care BER și MER sunt aproape de pragul de recepție, utilizarea unor amplificatoare de canal sau convertoare de frecvență poat fi ineficiente. Transmodulatorul DVB-T/T2/C - COFDM TTX-410C R81615 permite transmisia canalelor digitale TV în situațiile în care semnalul recepționat de antenă nu poate fi amplificat în mod direct sau convertit la o altă frecvență din cauza valorii BER ridicate și un nivel scăzut MER. Se efectueaza unele corecturi ale parametrilor TS (regenerare, filtrarea, etc.) și retransmiterea semnalului în format COFDM în canalele selectate din interval de frecvență VHF/UHF.

Valoarea MER (Rata de eroare de modulare) la ieșirea dispozitivului nu este mai mică de 35 dB, care permite distribuirea multiplexului digital, chiar și în sistemele MATV foarte mari.

Dispozitivul poate opera în două moduri:
  • modul transparent - fluxul de transport decodificat nu se modifică și se aplică direct pe modulatorul COFDM - fără filtrare PID;
  • modul multiplex - dispozitivul analizează fluxul de transport decodificat (măsoară bit rate-ul, actualizează matricele SI) și filtrează opțional programele și serviciile.
Transmodulator TERRA TTX410C R81615 DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM)

Dipol are grijă de calitatea produselor.

Antena ATK-10 A7015 a fost dezvoltată de personalul de la Universitatea AGH de Știință și Tehnologie din Cracovia (Departamentul Electronice). Ipotezele de proiectare au fost verificate în timpul încercărilor unui prototip al antenei. Rezultatele au confirmat avantajele dispozitivului proiectat și fabricat profesional.
ATK 10/800-960MHz este o antenă direcțională de exterior cu 10 elemenţi, proiectată pentru recepţia și transmisia semnalelor celulare. Câștigul antenei este mai mare de 10 dBi, ajungând la maxim 12,8 dBi în partea superioară a benzii sale de operare de 800 - 970 MHz. Caracteristicile sale o fac ideală pentru utilizarea cu modemurile celulare de internet. Antena este scurtcircuitată la curentul continuu DC de joasă frecvenţă.
Antena GSM yagi ATK 10/800-960 MHz (10 elemenţi, fără cablu)
Vedere a antenei ATK 10 800-980 MHz A7015
Caracteristici distingtive:
  • Bandă: 800-970 MHz
  • Câştig: până la 12.8 dBi
  • VSWR: max 1.8
  • Scurt-circuitată DC/LF
  • Număr de elemenţi: 10
Antena GSM yagi ATK 10/800-960 MHz (10 elemenţi, fără cablu)
Graficul câştig-frecvenţă
Antena GSM yagi ATK 10/800-960 MHz (10 elemenţi, fără cablu)
Antena GSM yagi ATK 10/800-960 MHz (10 elemenţi, fără cablu)
Model 2D de reprezentare a radiaţiilor la 800 MHz
Model 3D imagistic pentru radiaţiile la 800 MHz
Alte modele de radiații ale antenei sunt disponibile pe pagina de catalog A7015.

Tipuri de splitere optice.

În cazul unei rețele optice pasive (PON), semnalul este împărțit în canale optice (căi) cu ajutorul spliterelor. Spliterele divizează semnalul într-un mod simetric (cu aceeași atenuare la fiecare ieșire) în 2, 4, 8, 16 sau 32 căi.
Spliterele sunt fabricate în două tehnologii diferite:
  • FBT (Fused Bioconical Taper) - procesul constă în plasarea a două sau mai multe fibre adiacente, după, topirea și întinderea lor pentru a crea o regiune centrală de legătură. Tehnologia este ieftină, dar, dispozitivele sunt mari și mai puțin fiabile în comparație cu soluțiile PLC, inclusiv probleme legate de divizare egală.
  • PLC (Planar Lightwave Circuit) - spliterele sunt bazate pe cipuri optice, fabricate folosind procedee asemănătoare circuitelor electronice integrate. Design-compact, furnizează rapoarte de separare egale aplicabile tuturor ramurilor, o stabilitate sporită în toate raporturile, calitate superioară, cu o rată de eșec scăzută.
Patru conectori SC/APC transmit semnal de la ieșirile spliterului PLC L36041
Splitterul optic ULTIMODE SO-4-7A L36041
(1:4, G.657A, SC/APC) montat pe o casetă de splice
Spliter 1x4 Ultimode L36041 PLC montat în cutia de joncțiune Ultimode L5408.
În cutie este tava de spliceuri (12 spliceuri) cu loc pentru spliterul optic.

Produse noi

Patchcord UTP cat5 (0.25m, galben)
Acest patchcord galben cu lungime de un sfert de metru (0.25 m) şi conectori RJ45 (8P8C) este utilizat pentru conectarea computerelor sau a altor dispozitive la reţeaua Ethernet locală.
Camera dome 720p Hikvision DS-2CE56C0T-IRM (2.8 mm, 0.1 lx, IR 20m)
Camera dome Hikvision DS-2CE56C0T-IRM M7502 a fost proiectată pentru utilizare în sistemele de supraveghere bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera furnizează un material video HD 720p. Având senzitivitate 0.1 lx și iluminator IR încorporat cu o rază de acţiune de până la 20 m, camera furnizează imagini de înaltă calitate în lumină slabă sau chiar pe întuneric.
Modul Keystone F / F (pentru TV)
===Modulul Keystone F / F J2312 F mamă mamă pentru conectarea cablurilor cu mufe F tată. Acest modul universal poate fi ușor montat în patch panel-uri, doze de distribuţie şi măşti de perete.

Ştiri

Martie 29, 2016 - DIPOL este lider în vânzări de produse Hikvision. În 2015, compania DIPOL a fost cel mai de succes dealer pentru produsele Hikvision în Polonia și a primit titlul Platinum Dealer pentru 2016. Dipol oferă aproape 100 de produse fabricate de Hikvision. Compania Hikvison este cel mai mare furnizor din lume pentru soluții și produse de supraveghere video. Cu 3.88 miliarde de dolari din vânzările din 2015, rata anuală de creștere a fost de 46.97%!

Merită citit:

Semnal HDMI prin rețeaua electrică. Extender-ul de semnal HDMI H3611 îi permite utilizatorului să trimită un semnal HDMI (provenit de la un receiver sat, de la un calculator, de la un player multimedia, de la un player Blu-ray etc) către un monitor sau televizor HD printr-o rețeaua electrică AC din interiorul apartamentelor și a birourilor. >>> Articol complet...
Extenderul HDMI H3611
Seturi promoţionale Hikvision