SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless
No. 15/2016 (April 11, 2016)
Va stabili Microsoft un nou standard de comunicare? Microsoft a descoperit un sistem ce poate afișa o imagine tridimensională a unei persoane în mișcare. Holograma este afișată în timp real și este o reprezentare fidelă a persoanei care este într-un loc cu totul diferit. Persoana reprezentată prin hologramă poate interacționa cu obiectele din jur. Aceste obiecte sunt vizibile și pentru adresantul sesiunii. Adițional, sistemul permite și înregistrarea sesiunii. Înregistrările pot fi redate in 3D din orice perspectivă în diferite mărimi. Metoda de comunicare dezvoltată de Microsoft a fost numită "holoportation".
În stânga - o conversație cu hologramă, în dreapta - "camera de comunicații" cu setul de camere
(sursă: microsoft.com)
Digitalizarea imaginii este posibilă datorită camerelor speciale 3D. Un calculator procesează informația digitală, separă imaginea interlocutorului din fundal, ține evidența miscărilor, comprimă și transmite imaginea la hololentilele utilizatorilor. Modelul digitalizat al unei persoane este fuzionat cu imaginea văzută prin ochelari. Utilizatorii vor avea impresia că interlocutorul sesiunii este în aceeași încăpere.
Inginerii de la Microsoft Research estimează că "holoportation" va fi prezent în case în zece ani. Există prototipuri funcționale, iar kituri pentru astfel de sisteme vor fi puse în vânzare în curând. Se pare că această tehnologie poate modela dezvoltarea viitoarelor sisteme de comunicare.
Tehnologii CCTV analog. Componentele de bază ale sistemelor CCTV analogice au trecut în ultima perioadă printr-un proces substanțial de modernizare. Procesul implică o creștere semnificativă a rezoluției și schimbarea sistemelor de înregistrare. Pentru a evita confuzia între termenii vechi și cei noi, vom enumera cele mai importante tehnologii:
- CVBS (Composite Video Baseband Signal) - semnalul video standard folosit în vechile sisteme analogice TV și supraveghere care transportă rezoluție video standard la 480i sau 576i.
- WD1 - format video non-standardizat, compatibil cu CVBS, utilizat în sistemele CCTV cu monitoare ce redau format 16:9.
- HD-TVI, AHD, HD-CVI - popular în prezent, folosit pentru formate video analogice HD non-standardizate, nu sunt compatibile cu CVBS.
- PAL and NTSC - sisteme cu codificare a culorii, nu sunt direct legate de rezoluție, compatibile atât cu format video CVBS cât și HD.
Arhitectura unui sistem IP de supraveghere bazat pe soluții de la Hikvision. Compania Hikvision, lider în soluții de supraveghere video, oferă clienților săi dispozitive cu grade diferite de complexitate. Camerele video și NVR-urile sunt oferite spre vânzare, disponibile pentru utilizatorii cu nevoi specifice, în linii profesionale, dedicate pentru sisteme de supraveghere speciale sau foarte complexe. Aceste sisteme cuprind echipamente variate printre care se regăsesc camerele de supraveghere dedicate identificării numerelor de înmatriculare, camere video extrem de sensibile capabile să redea culori în medii cu lumină scăzută sau pe timp de noapte, camere cu hardware WDR (wide dynamic range) până la 140dB destinat locurilor cu intensitate de lumină variată. Un exemplu de selectare a dispozitivelor Hikvision pentru un sistem IP CCTV profesional este prezentat în clipul video de mai jos.
Transmisia semnalului digital terestru într-o clădire de apartamente. Pentru recepția și distribuirea transmisiilor DVB-T2, în clădirea de apartamente cu 4 scări au fost echipate cu amplificatoare de canal TERRA care filtrează și amplifică semnalele recepționate de antena DIPOL 44/21-69 Tri Digit A2670. Setul este alcătuit din două amplificatoare de canal duble at420 R82510 și amplificatorul de bandă largă ma400 R82520. Modulele sunt amplasate pe o șină tip DIN R82538 și alimentate de la unitatea DR-60-12 R82532. Setul, capabil să amplifice patru multiplexoare DVB-T2, furnizează un nivel de semnal înalt și foarte stabil (AGC). Adițional, locatarii clădirii, au acces la transmisii radio FM, recepționate cu ajutorul antenei Dipol 1RUZ PM B A0221, injectate în sistemul de distribuție RF prin intermediul amplificatorului ma400 R82520.

Diagrama unui sistem de transmisie DVB-T într-o clădire cu 4 scări și 64 de apartamente.
Dați click pe pentru a vedea diagrama în format PDF.
Dați click pe pentru a vedea diagrama în format PDF.
Semnalul este împărțit și transmis către fiecare priză prin rețeaua de transmisie pasivă ce începe cu un splitter cu 4 căi TV/FM Signal R-4 R60104, cu o ieșire pentru fiecare scară a blocului. Următoarele puncte de transmisie sunt deasemenea bazate pe spliterele Signal R-4 R60104 ce împarte semnalul către fiecare etaj în parte. Ultima etapă a rețelei de transmisie sunt tapurile cu 4 căi R6024 cu pierdere gradată a ieșirilor conectate la prizele terminale. Ieșirile neconectate ale tapurilor vor fi închise cu rezistențe terminale R66205 pentru terminarea în 75 de ohmi a liniei de transmisie. Cablul folosit este coaxial triplu ecranat (clasa A) DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu E1220_500.
Ce cabinet RACK recomandăm IMM-urilor? Din cauza unui număr ridicat de echipamente IT (Switchuri, routere, organizatori de cabluri, patch panneluri, switchuri telefonice, UPS-uri, servere NAS) folosite în companii, este necesar un cabinet RACK cu o adâncime de până la 1 metru (din cauza mărimii serverelor). Dispozitivele din aceste cabinete ar trebui instalate cu sisteme de răcire adecvate.
Cabinetele RACK pentru servere de la SIGNAL au ușile din față și din spate perforate pentru a permite răcirea de la unitățile de aer condiționat din cameră. Distanțele dintre perechile de șine amplasate pe ambele părți ale dulapului RACK pot fi reglate în trepte de 1 cm, ceea ce simplifică instalarea de servere și dispozitive similare. Modelele de dulapuri enumerate mai jos au patru pereți laterali care pot fi blocați.

Schema unui cabinet Rack
- Posibilitatea de transmitere a semnalelor de televiziune pe distanțe lungi, fără regenerare (aceasta poate depinde de topologia rețelei și dispozitivele utilizate). Semnalele pot fi transmise pe distanțe de sute de metri sau chiar zeci de kilometri. Clădirile sau locuințele foarte mari încă în dezvoltare nu sunt o problemă pentru instalarea ușoară a sistemului, în contrast cu tehnologia RF. Sistemele SMATV bazate pe cabluri de cupru pot fi dificil de implementat atunci când distanțele dintre dispozitivele active depășesc 100 de metri. Instalarea amplificatoarelor RF suplimentare înseamnă costuri suplimentare, atât în faza de implementare cat și operare.
- Imunitate completă la buclele de masă și supratensiuni – acest aspect este adesea trecut cu vederea și se dovedește a fi un factor foarte important. Sistemele SMATV, datorită antenelor amplasate pe acoperișurile clădirilor sunt deosebit de vulnerabile la supratensiuni de la fulgere. În ciuda împământării corespunzătoare a tuturor componentelor sistemului, o parte din echipamentele sistemului SMATV pot fi deteriorate ireversibil. În special, supratensiunile pot distruge nu numai echipamentul SMATV, dar, în cazuri extreme, pot distruge și receivere de satelit sau televizoare. În contrast, cablul de fibră optică este un izolator perfect. Acest lucru înseamnă că toate supratensiunile induse în antenele instalate pe acoperiș, nu vor traversa transmițătorul optic - toate celelalte componente ale sistemului, precum și dispozitivele abonaților sunt pe deplin protejate.
- Imunitate completă la interferențele electromagnetice – cablurile de fibră optică pot fi instalate, fără riscuri de interferențe, pe lăngă cabluri de cupru chiar și pe lângă linii electrice de curent alternativ.
- Spațiu de instalare redus ca dimensiuni – un cablu de fibră optică cu diametrul de 2-3mm transmite același nivel de semnal ca o magistrală de 9 cabluri coaxiale fiecare cu diametrul de 7 mm.
- Cablare ieftină – costul instalării unui cablu de fibră optică în loc de o magistrală compusă din 9 cabluri coaxiale poate fi și de 10 ori mai redus. Acest lucru se datorează atât faptului că prețul unitar al cablului de fibra optică poate fi mai mic decât prețul unui cablu coaxial de bună calitate, precum și necesitatea utilizării unui număr redus de cabluri.

O fibră optică poate înlocui 9 cabluri coaxiale. În spaţiile înguste se poate dovedi foarte utilă această soluţie, fiind şi mai simplu de instalat decât soluţia pe coaxial.
Camera bullet Hikvision DS-2CE16C0T-IRP M7552 a fost proiectată pentru utilizare în sistemele de supraveghere bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera furnizează un material video HD 720p. Având senzitivitate 0.1 lx și iluminator IR încorporat cu o rază de acţiune de până la 20 m, camera furnizează imagini de înaltă calitate în lumină slabă sau chiar pe întuneric. | ||
Supotul de camere pentru stâlp OR-150/T M5181 este o bridă de metal vopsită în câmp electrostatic proiectată pentru fixarea camerelor de supraveghere pe stâlpi cu diametru de 70 până la 280 mm. Suportul se prinde de stâlp cu ajutorul unei benzi metalice (de 1 m, inclusă în pachet) şi fixează orice cameră cu prindere în 4 şuruburi. | ||
Injector text în imagine FG-50HD (compatibil AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL) Dispozitivul FG-50HD M1725 face legătura dintre terminalele de plată (POS) şi camerele de supraveghere, inserând date despre tranzacţiile efectuate pe POS în imaginile video. Pentru semnalul video, FG-50HD acţionează ca un dispozitiv de trecere, cu intrare şi ieşire video. Dispozitivul pentru inserarea textului poate afişa datele de pe un POS sau casă de marcat pe ecranul de supraveghere. | ||
Merită citit:
Sistemele IP CCTV mici care se bazează pe NVR Hikvision cu switch PoE integrat. Diagrama de mai jos arată un exemplu de sistem IP CCTV pentru locuințele cu câte o familie, ce se bazează pe dispozitive Hikvision. Sistemul este compus din 4 canale NVR K22042 cu switch PoE integrat și patru camere de tip K1772 cu lentile varifocale permițând ajustări a unghiurilor câmpurilor vizuale între 91°- 28°. >>>articol complet
Sistem IP de monitorizare video pentru o casă mică.
Camerele sunt alimentate direct de la switch-ul PoE integrat in NVR-ul K22042.
Camerele sunt alimentate direct de la switch-ul PoE integrat in NVR-ul K22042.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI