COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless
Nr 16/2016 (18 Aprilie 2016)
Nanotehnologia - speranța de a îmbunătăți performanța bateriilor. Oamenii de știință caută de foarte multă vreme metode de îmbunătățire a performanțelor bateriilor. Se pare că nanotehnologia (domeniul tehnologiei și științei de manipulare a materiei cu dimensiuni de la 1 la 100 nanometri) deschide ușa catre un progres în piața a bateriilor reîncărcabile. Performanța îmbunătățită a bateriilor este cheia către creșterea continuă și de succes pentru multe soluții tehnice moderne conectate cu energie solară sau eoliană cât și mașini electrice. Ținta este acumularea de mai multă energie în funcție de masă sau volum, să asigure eficiență, durabilitate și siguranță crescută la un preț redus. Folosirea nanotehnologiei poate crește mărimea și aria electrozilor din baterie, ce absorb și retransmit energia. Electrozi sunt mai buretoși, astfel încât acestia să poată absorbi mai multă energie în timpul încărcării.
Compania HE3DA din Praga a creat electrozi tri-dimensionali care au trecut cu brio toate testele. Ei speră să introducă acest tip de baterii pe piață spre sfârșitul anului. "În viitor, acestea vor fi omniprezente" a spus președintele companiei HE3DA, Jan Prochazka. Produsele vor fi direcționate, în principal, industriilor ce au nevoie de capacități mari, baterii puternice (mașini electrice, sisteme cu energie regenerabilă, etc.) unde electrozii eficienți vor reprezenta cheia către progres în aceste sisteme de mare putere. Bateriile testate au un sistem de răcire intern, deci, vor fi mult mai sigure. Protecția împotriva supraîncălzirii și exploziei sunt o problemă majoră în operarea de seturi mari de baterii reîncărcabile Li-ion.
Testele bateriei reîncărcabile HE3DA cu soluții nanotehnologice incluse, pornirea unei masini Lincoln
(source: youtube.com)
George Crabtree, un om de stiinta de la Laboratorul National Argonne din Statele Unite și director al Centrului Comun de Cercetare de stocare a energiei, vede soluția ca fiind "o baterie foarte interesantă". "Nu există nici o îndoială că mărirea dimensiunilor electrozilor, ceea ce le face 3D în loc de 2D, ar fi un mare pas înainte. Aceasta este de fapt un obiectiv foarte potrivit pentru avansarea bateriilor litiu-ion", a spus el. "Energia este stocată în electrod, așa că, dacă electrozii vor fi mai mari, să zicem de 10 ori, atunci puteți avea de 10 ori mai multă cantitatea de energie stocată pe o singură încărcare." Compania HE3DA este acum în fruntea companiilor Cehe ce folosesc nanotehnologii, câștigând astfel un interes internațional. Uzina de producție a companiee va fi finanțată de către un investitor din China a cărei contribuție inițială este de aproape 1,5 milioane de coroane (62 milioane USD). Această sumă va fi dublată într-o etapă ulterioară de dezvoltare.
Calitatea înaltă a cabinetelor RACK Signal confirmată de Certificatul de Conformitate. La cererea companiei DIPOL, Institutul de cercetare tehnologică KOMAG, au testat cabinetele RACK cu montură pe perete. Testele au confirmat conformitatea cabinetelor cu cerințele de siguranță generale prevăzute în capitolul II din Directiva privind siguranța generală a produselor (2001/95/EC) din 3 Decembrie 2001 și cu directivele date de standardul internațional EN 60950-1:2007.
Certificatul de conformitate pentru cabinetul RACK SIGNAL
emis de Institutul de cercetare a tehnologiei KOMAG
Cum funcționează o cameră cu termoviziune. Camerele "normale" analog sau IP folosite în sisteme de supraveghere captează radiații vizibile și (in general pe timp de noapte) infraroșii (300-950 nm) reflectate de obiectele din aria acoperită de cameră. Sursele de radiație survin de la lumina zilei sau sisteme de iluminat artificiale, incluzând și iluminatorii IR. Camerele cu termoviziune pot opera și fără o sursă adițională de lumină. Orice corp cu o temperatură ce trece de zero absolut (−273,15 °C) emite radiații infraroșii. Camerele cu termoviziune pot folosi lungimi de undă între 1-20 micrometrii
Comparație între principiile camerelor:
  • Camera de supraveghere captează lumina vizibilă furnizată de soare sau de lămpi și reflectată de obiectele monitorizate
  • Camera de supraveghere cu iluminator IR care funcționează în modul IR captează lumina infrarosie reflectată de obiectele monitorizate
  • Camera de supraveghere cu termoviziunecaptează radiațiile infraroșii generate de obiecte, astfel, nu are nevoie de nici o sursă de lumină vizibilă sau IR
Mulțumită relației dintre temperatură, intensitate și caracteristicile spectrale ale radiației, luând în considerare și caracteristicile suprafețelor emițătoare, imaginea de la o cameră cu termoviziune poate afișa distribuirea temperaturii pe suprafața obiectului monitorizat, deci, obiectele pot fi gradate în diviziuni de temperatură. Acest lucru permite utilizatorului să citească temperatura din diverse puncte de interes de pe suprafața obiectului monitorizat. Datorită lipsei de iluminatori, camera va fi, practic, invizibilă noaptea (un intrus nu ar vedea camera).
Compresia H.264+ la camerele Hikvision. Din cauza apariției camerelor de supraveghere cu rezoluții din ce în ce mai mari, streamurile de date generate cresc, ocupând astfel spațiu din ce în ce mai mult pe hard-disc. De exemplu, un hardisc de 1TB poate stoca înregistrări 22 de zile, captate cu o cameră de 2 MP cu bitrate de 4096 kbps (CBR) în 25 cadre pe secundă (fps). În cazul unei camere de 5 MP și bitrate recomandat de 9216 kbps (CBR) în 25 fps și înregistrare continuă, capacitatea de stocare este redusă la aproximativ 9 zile.
Luând în considerare faptul că codec-ul H.264 nu a fost creat și optimizat pentru monitorizarea video și problemele legate de creșterea cererii pentru capacitatea de lățime de bandă și de stocare în cazul camerelor moderne, Hikvision a dezvoltat un nou mod de codare video H.264+. Algoritumul este bazat pe cel al compresiei H.264, dar optimizat pentru supraveghere video. Rezultatele sunt foarte bune, asigurând o compresie a streamurilor de date mai mica cu 50-70%, menținând aceeași calitate a imaginii în comparație cu codec-ul H.264.
Camere cu compresie H.264+
Comparație de imagini pentru compresiile H.264 și H.264+
(sursă: youtube.com)
Nod optic de generație nouă pentru sistemele SMATV. Echipamentul transformă semnale CATV din formă optică în formă electrică pentru a fi distribuite pe cabluri coaxiale. Semnalele electrice sunt furnizate dispozitivele abonatului (calea înainte) și în cazul utilizării căii de retur (de obicei pentru Internet în bandă largă) alte semnale sunt transmise în direcția opusă. Alegerea receptorului optic adecvat depinde de parametrii necesari:
  • Sensibilitatea intrarii optice - cu cât este mai mare cu atât mai usor va fi de conceput și implementat rețeaua - cu aceeași putere de ieșire a emițătorului legăturile pot fi mai lungi sau raportul de divizare poate fi mai mare,
  • nivelul maxim de ieșire RF - Nivelul de ieşire RF este de 80 dBµV şi poate fi folosit pentru distribuţia semnalului nemplificat prin splittere către până la 10 televizoare (în funcţie de lungimea de cablu).
Recent DIPOL a introdus nodul optic TERRA OD-006 R81762.
Receiverul FTTH are o senzitivitate mare (-6...0 dBm), putând fi folosit şi în cazul traseelor optice lungi sau a emiţătoarelor optice de putere mică. Nivelul de ieşire RF este de 80 dBµV şi poate fi folosit pentru distribuţia semnalului nemplificat prin splittere către până la 10 televizoare (în funcţie de lungimea de cablu).
Receiver optic FTTH TERRA OD-006
Nod Optic TERRA OD-006 (receiver FTTH)
Tabelul de mai jos grupează nodurile optice de la TERRA disponibile in oferta DIPOL echipament optic TERRA
 
NumeOD-006OD-002OD-003OD-005PROS-121M
CodR81762R81726R81728R81760R81721
Bandă operare [MHz]47-100647-86247-100247-862

5-200

Sensitivitate [dBm] -6...0-7...2 -10...-3 -6...0 -15...2 
Nivel max. de ieșire [dBμV]801068010796
Canal returNUNUNUNUDA
Două camere IP pe stâlp, transmisie video prin fibră optică. Sistemele extinse de monitorizare cu camere amplasate pe stâlpi necesită o planificare atentă, inclusiv la alegerea echipamentelor necesare pentru transmiterea semnalului prin fibre optice și pentru alimentare. Din cauza spațului limitat, instalatorii trebuie să limiteze numărul și dimensiunile echipamentelor adiționale și dimensiunile carcaselor de protecție.
În cazul a două camere IP montate pe un stâlp care folosesc un mediu optic de transmisie sunt necesare: un switch Ethernet adecvat, un convertor FO-UTP, o sursă de alimentare pentru camerele video, o sursă de alimentare pentru switch (astfel de switch-uri mici operează adesea la o altă tensiune decât camerele IP), o sursă de alimentare pentru convertorul de fibră și o cutie terminală pentru mufarea cablului de fibră optică.
În această situaţie, soluția ideală este convertorul media L11542 cu switch integrat. În acest fel, nu este nevoie de un switch şi o sursă de alimentare suplimentare. Numărul de conexiuni este de asemenea limitat la minimum. Conceptul este prezentat în diagrama de mai jos.
Cameră IP 1.3 Mp de exterior Sunell SN-IPR54/03AYDN/M (varifocală 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m)Cameră IP 1.3 Mp de exterior Sunell SN-IPR54/03AYDN/M (varifocală 2.8-12mm, 0.05 lx, IR 50m)Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru) [1m]Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi) Fibră optică universală singlemode Unitube ULTIMODE UNI-4SM-A (4 fibre G.652.D)Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi)
Un exemplu aplicat al media convertoarelor L11542 cu switch incorporat pentru transmisia semnalelor de la camere IP pe fibră optică. Dacă lungimile de fibră optică din clădire depășesc 15 m atunci cablul trebuie să fie LSZOH (fibră universală). Cablurile de fibră optică de exterior nu au proprietăți LSZOH și nu pot depăși lungimi de 15 m în interiorul clădirilor.
Produse noi
Şerveţele cu alcool FIS
Șervețel îmbibate cu alcool FIS L5922 folosite pentru curățarea ferulelor de fibră optică după procesul de tăiere. Curățarea completă a fibrelor reduce pierderea semnalului după lipire.
Patchcord UTP cat5 (0.25m, albastru)
Patchcord UTP cat5 (0.25m, albastru) J20001 cu conectori RJ45 (8P8C) este utilizat pentru conectarea computerelor sau a altor dispozitive la reţeaua Ethernet locală.
Sursă în comutaţie 12V/250 mA JACK 3,5 (+)
Sursă în comutaţie 12V/250 mA JACK 3,5 (+) Sursa de alimentare D0014 împreună cu injectorul C0397 RF/DC pot alimenta cu 12VDC un amplificator sau preamplificator TV prin cablul coaxial ce duce semnalul către TV. Injectorul C0397 se poate instala oriunde pe traseul dintre antenă şi televizor. Spre deosebire de alimentatorul D0012, modelul D0014 furnizează un curent mult mai mare, de 250 mA în loc de 100 mA.
Ştiri
Seturile de supraveghere Hikvision la prețuri speciale până în 21 May 2016. Promoția este adresată instalatorilor de sisteme de supraveghere. Fiecare set promoțional este compus dintr-un DVR și 2 sau 4 camere TURBO HD HD-TVI. Bineînțeles orice set poate fi completat cu camere adiționale, in funcție de nevoi HD-TVI
Seturile promotionale de supraveghere HIKVISION
Merită citit:
Sisteme multiswitch cu 2 sateliți pentru blocuri.+++ Cel mai flexibil sistem multiswitch pentru clădiri cu etaje este bazat pe 9 magistrale de cabluri. Magistrala cu 9 cabluri este împărțită în subrețele pentru apartamentele de pe ficare etaj cu ajutorul unui tap transmițând semnal către multiswitchuri. În acest fel rețeaua poate fi modelată în conformitate cu cerințele. În cazul creșterii numărului de abonați, este suficient să folosiți un multiswitch cu un număr mai mare de ieșiri... >>>mai multe aici
Un exemplu de sistem SMATV pentru un bloc de apartamente (4 scări, 3 etaje). Sistemul distribuie semnal de la transmițători tereștri și două poziții de satelit. Este bazat pe arhitectură tip magistrală, cu spliter SDQ-908 R70529, tap SD-920 R70526 și multiswitchuri TERRA MV-908L R70858. Toate componentele active ale sistemului sunt alimentate de la amplificatorul de bandă largă SA-91L R70901.
TRISET - cablu coaxial pentru sisteme TV
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.