Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless

Nr 17/2016 (25 Aprilie 2016)

ISKIP - sistem de identificare autovehicule.

Institutul de cercetare a drumurilor și podurilor (IBDiM în Poloneză), principalul centru de cercetare polonez implicat într-un spectru larg de probleme legate de infrastructura rutieră, a dezvoltat sistemul de identificare al vehiculului (Intelligent Comprehensive Vehicle Identification System). Sistemul este unic în lume, oferind un potențial fără precedent pentru Poliție, Vamă, Serviciul de inspecție al transporturilor, Agenția de securitate internă și multe alte servicii speciale. Principalele componente ale sistemului sunt stațiile autonome de măsurare amplasate pe principalele drumuri, dotate cu camere de monitorizare continuă a vehiculelor din trafic și sistemul statistic central. ISKIP este capabil sa urmărească circulația vehiculelor / conducătorilor auto, împreună cu recunoașterea plăcilor de înmatriculare, producători, modele si culori. În particular, acest sistem va ușura detecția mașinilor cu numere de înmatriculare false/schimbate, identifică vehicule căutate de poliție sau poate măsura viteza medie a autovehiculelor pe distanțe mari. ISKIP operează în timp real. Sistemul poate identifica marca și modelul unui autovehicul având ca punct de reper un singur caracter din numărul de înmatriculare. Acest lucru se realizează prin încărcarea în memoria sistemului informatic mai mult de o jumătate de milion de imagini cu descriere detaliată a marcii și modelului fiecărui vehicul. După captura imaginii unui autovehicul, sistemul compară imaginea cu baza de date și caută caracteristici identice cu cele ale autovehicolului în cauză. Pe această bază, autovehiculul poate fi identificat cu un nivel de încredere de 95%. În mod simultan cu fotografierea unui vehicul, sistemul calculează greutatea vehiculelor masurând sarcina pe osii, permițând astfel identificarea camioanelor supraîncărcate.
(sursă: www.ibdim.edu.pl)
Sistemul dezvoltat de un consorțiu condus de IBDiM funcționează perfect în Registrul Central al vehiculelor și conducătorilor auto (CEPiK în Polonia), permițând dobândirea rapidă și fără probleme a informațiilor despre proprietarii de vehicule. Teste ale sistemului sunt în prezent desfășurate în mai multe locuri din Polonia, inclusiv Varșovia. Sistemul poate fi integrat cu alte sisteme inteligente de transport cum ar fi sisteme de detecție a greutății (greutate în mișcare), sisteme de măsurare a vitezei, sistem de detecție trecere pe roșu, etc.

Astăzi începe târgul Securex 2016.

Securex este cel mai mare și prestigios târg de securitate din Polonia și Europa Centrală. Pe perioada târgului, furnizorii de top pentru produse și servicii de protecție a proprietății și informațiilor personale, sisteme de alarmă, supraveghere video și soluții de securitate, vor prezinta o gamă completă de produse.
Dipol invită instalatori, proiectanți și integratori de sisteme, investitori, toți cei interesați în CCTV, elevii școlilor tehnice și a universităților. În timpul acestei ediții, vă vom arăta câteva produse noi ce vor fi interesante pentru publicul larg. Vor fi expuse setul de camere premiate cu medalia de aur MTP Securex 2016 (12MP Fisheye și IP PTZ). Vă vom prezenta, deasemenea, cea mai nouă generație de camere de supraveghere Hikvision concepute pentru funcționare în condiții dificile de luminozitate, echipament de supraveghere analog FullHD, echipamente industriale de rețea (switchuri PoE, media convertoare). Vom face o demonstrație cu camera de termoviziune Sunell în diferite scenarii. Instalatorii sistemelor moderne pe cabluri de fibră optică vor fi cu siguranță interesați de convertoarele video optice care pot fi utilizate cu camere HD-TVI/CVI. Complementul ofertei va fi imprimanta 3D montată în cabinetul Rack de la Signal.

Protecția înregistrărilor în DVR/NVR-uri Hikvision împotriva suprascrierii.

Când hard disk-ul/urile dintr-un NVR/DVR rămân fără spațiu de stocare, dispozitivul poate opera în continuare în modul suprascriere sau poate opri înregistrarea. Implicit, utilizatorii folosesc modul suprascriere - înregistrările vechi sunt șterse pentru a creea spațiu celor noi.
Dacă este necesar un specific de înregistrat (ex. a avut loc un eveniment), trebuie să nu fie suprascris. Pentru a putea face asta, utilizatorul trebuie să se autentifice local în DVR/NVR și să acceseze lista de înregistrări. Fiecare material video din listă va conține un simbol tip lacăt. Apăsând pe acest simbol, utilizatorul, schimbă atributul înregistrării în "read only" (doar citire). Înregistrările protejate astfel nu vor fi șterse de funcția suprascriere. Este posibil, deasemenea, schimbarea atributului "read only" pentru tot hard diskul, dar, în acest caz, înregistrarea va fi complet oprită pe hard disk.
Fișierele cu simbolul unui lacăt închis sunt protejate împotriva suprascrierii

Utilizarea camerelor tip PTZ în sistemele de supraveghere.

Camerele PTZ sunt un complement perfect pentru camerele de supraveghere fixe. Acestea, în mod normal, oferă un zoom optic puternic (20x sau 36x) și pot fi echipate cu iluminatori IR. Modelele fără iluminatori, ex. K1666, au de obicei, carcase tip dome, camerele cu diode IR au lentila montate împreună cu dispozitivul de iluminare IR pe un cap mobil. Ambele tipuri de camere PTZ sunt destinate montării la exterior și au carcase cu grad de protecție IP66, ceea ce garantează protecția electronicelor și a mecanismelor împotriva pătrunderii apei. Întreținerea camerelor este similară și limitată la asigurarea curățeniei componentelor optice.
Sistemele de supraveghere ce sunt alcătuite din camere fixe și PTZ redau mai multă informație și mai detaliată. Cele fixe asigură o monitorizare generală a zonei supravegheate, dar, în unele situații, nu oferă detaliile necesare. Camera tip PTZ, permite operatorului să concentreze imaginea pe cel mai mic detaliu mulțumită funcției zoom. De exemplu, este posibilă citirea numerelor de înmatriculare, identificare facială, etc. Controlul unei astfel de camere este făcut de la distanță, printr-un calculator, cu ajutorul panoului de control al DVR/NVR-ului, panou de control cu joystick adițional sau aplet dedicat.
Speeddome IP 2 MP Hikvision DS-2DE5220I-AE (zoom optic 20x 4.7-94mm, IR 150m, PoE+)
Cameră 2MP IP PTZ: Hikvision DS-2DE7184-AE (20x zoom optic 4.7-94mm, IR până la 100m, PoE+)
Camera IP PTZ 2 MP Sunell SN-IPS54/80DN/Z22
Cameră IP PTZ Hikvision
DS-2DE5220I-AE K1798
IR până la 150 m
Cameră IP PTZ Hikvision
DS-2DE7184-AE K1796
IR până la 100 m
Cameră IP PTZ Sunell
SN-IPS54/80DN/Z22 K1666
(fără iluminator IR)
Camera IP PTZ 2MP Hikvision DS-2DE5220I-AE K1798 are carcasă cu grad de protecție IP66, deci este dedicată operării în exterior. Lentila este făcută din sticlă anti-reflexie cu factor de transmisie ridicat de radiații infraroșii și diode speciale IR cu rază de până la 150 m. Împreună cu schimbarea zoomului optic, fascicolul IR este concentrat în mod corespunzător, ceea ce ajută supravegherea pe distanțe mari. Mecanismul de rotire al camerei permite rotirea acesteia în plan orizontal cu o viteză de 0,1 la 400°/s iar în plan vertical cu o viteză de 0,1 la 200°/s. Zoomul total de 36x este compus dintr-un zoom optic de 20x și unul digital de 16x, putându-se astfel monitoriza suprafețe semnificative cu doar o singură cameră. Funcțiile avansate de prelucrare și îmbunătățire a imaginii precum 3D DNR, D-WDR, defog, BLC, HLC și iluminatorul IR cu acțiune de până la 150m permit camerei să vadă bine chiar și în condiții de iluminare slabă

Modulator DVB-T Signal-400 - support pentru HDCP.

HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) este o formă de protecție digitală dezvoltată de Intel Corporation pentru a preveni copierea conținutului digital audio și video în timp ce circulă între conexiuni. Acest protocol este conceput pentru a proteja drepturile de autor pentru fișierele multimedia, furnizarea codată a conținutului HD, ex. HD-DVD, Blue-Ray, și protejarea conținutului împotriva copierii în fiecare etapă a transmisiei. Producătorii participanți în program plătesc anual taxe variabile, depinzând de numarul de dispozitive fabricate.
Modulator DVB-T Signal-400 (COFDM, HDMI)
Modulatorul SIGNAL-400 R86700 DVB-T poate transmite într-un sistem de antenă orice conținut HD prin intrarea HDMI
SIGNAL-400 R86700 este un modulator digital (DVB-T/COFDM) ce poate folosi ca sursă de semnal intrarea HDMI. Materialul video poate avea chiar şi rezoluţie FullHD. Pe ieşire, semnalul RF obţinut poate fi combiat cu orice tip de semnal TV. Semnalul AV poate veni de la un player multimedia, PC, DVR, Blu-ray player sau receiver de satelit. Semnalul RF modulat în standardul DVB-T poate fi distribuit pe cablu coaxial în sisteme de distribuţie CATV. Dimensiunea maximă a fluxului de ieşire este cea a standardului DVB-T

Transmisia semnalului HDMI către mai multe receivere.

Convertorul HDMI la IP Signal-HD este folosit pentru a conecta o sursă de semnal HD la un televizor-monitor HD folosind un cablu UTP CAT5e/6. Setul include un emiţător, un receptor şi un extender pentru controlul de la distanţă. Avantajul major al utilizării protocolului IP este posibilitatea de topologie punct-la-multipunct și de transmisie multicast. Semnalul IP ce vine de la transmiţător poare fi introdus într-un switch ethernet pentru transmisia către mai multe receptoare. Lăţimea de bandă ocupată de o astfel de transmisie este de aprox. 30 Mbps. Semnalul de ieşire poate fi decodat doar cu un receptor potrivit - nu se poate face cu un calculator echipat cu o placă de reţea. Cu toate acestea, ele pot distribui semnal de rețea numai de la un emițător. Pentru a conecta mai multe transmițătoare, este necesar să se creeze o rețea VLAN (Virtual Local Area Network), rețele de calculatoare separate în mod logic în cadrul unei rețele fizice mai mari. Toate receiverele dintr-o astfel de rețea vor suporta și o extensie de telecomandă.
Utilizarea unui convertor-extender HDMI > IP (punct la multipunct) cu receiverele adiționale H3607
Receiverele adiționale pot fi cumpărate separat (H3607 cu extensie de telecomandă sau H3605 - fără suport de telecomandă)

Câteva probleme de conexiune cu media convertoarele.

Media convertoarele ethernet, schimbând mediului de transmisie de la cablurile de cupru la fibră optică, sunt foarte populare, în special în cazul legăturilor punct-la-punct foarte lungi. Legăturile pot fi cu mult mai mari decăt în cazul celor bazate pe cabluri torsadate. Adițional, asigură izolare galvanică completă ceea ce este recomandat în mai multe sisteme din motive de siguranță. În ciuda faptului că media convertoarele Ethernet nu necesită nici o configurație, câțiva instalatori începători fac greșeli care împiedică funcționarea normală a legăturilor:
  • selecția incorectă a componentelor sistemului - nepotrivire între tipul de media convertor și tipul de fibre (single-mode/multimode)
  • în cazul media convertoarelor cu port SFP - selecție inadecvată a modulelor SFP (tipul fibrei, rata transferului de date - ex. un modul 1000BASE-T în port de 100BASE-T)
  • în cazul tehnologiei WDM - alegere inadecvată a modulelor SFP (utilizarea a două module identice, fiecare să transmită și să recepționeze pe aceeași lungime de undă)
  • nu ia în considerare echilibrul de alimentare, mai ales în cazul în care legătura este foarte scurtă - deși cele mai multe convertoare media Ethernet pot reduce automat puterea de ieșire a emițătorului și / sau sensibilitatea receptorului, în unele cazuri, este necesar să se aplice un atenuator corespunzător
  • selecția incorectă a media convertoarelor ce vor coopera cu dispozitive LAN, ex. media converter de 1 Gbps pentru conexiunea cu o placă de rețea de 100 Mbps dintr-un calculator
Media convertor ULTIMODE M-023M (multimode, 2 km)
Media convertor TP-LINK MC100CM (multimode, 100Mb/s, SC, 2km)
Media converter ULTIMODE M-207M (WDM, singlemode, max. 20 km)
Ultimode M-023G
L10025
TP-LINK MC100CM
L10222
Ultimode M-207G
L11525
Gama de media convertoare disponibile pe piață este foarte mare. Utilizatorul trebuie să selecteze cu atenție dispozitivele care sunt compatibile reciproc, cu cablurile și celelalte dispozitive din rețea.
O conexiune instabilă nu trebuie să însemne neaparat o conexiune întreruptă. Deci, când selectăm media convertoarele, instalatorul trebuie să verifice dispozitivele rețelei ce vor fi conectate în ambele capete ale legaturii. În cazul în care legătura trebuie să coopereze cu dispozitive variate, 100 Mbps și 1000 Mbps, soluția este instalarea de media convertoare cu funcție de autonegociere. Cu această opțiune, utilizatorii vor evita orice problemă de incompatibilitate a porturilor ethernet.

Produse noi

Monitor service VOMS40TVI (PAL, HD-TVI, 4.3
Monitorul color de service VOMS40TVI (HD-TVI, 4.3") M3109 este un instrument pentru configurarea și testarea sistemelor de supraveghere bazate pe camere HD-TVI (Hikvision și Signal) și PAL (de exemplu, camere Sunell). Dispozitivul poate fi conectat direct la cameră pentru a-i configura parametrii. Funcționarea este posibilă cu alimentator sau fără, datorită bateriei reîncărcabile incorporate. Suplimentar, monitorul poate funcționa ca o sursă de curent 12VDC/0.8A pentru dispozitivele testate.
Camera Box IP Hikvision Darkfighter DS-2CD4026FWD-A K1713 aparține seriei Darkfighter, o serie de camere special concepute pentru funcționarea în condiții de lumină scăzută. Sensitivitatea înaltă de 0.002 lx în modul color este rezultatul senzorului de imagine de 1/1.8" cu scan progresiv CMOS și funcțiilor avansate de procesare a imaginii. Camera K1713 Hikvision DS-2CD4026FWD-A redă imagini la rezoluții de 2 MP în 50/60 de cadre pe secună. Rata cadrelor pe secundă foarte crescută este folositoare în supravegherea zonelor foarte dinamice.
Camera IP Compactă: Hikvision DS-2CD2T22WD-I8 (2MP, 6mm, 0.01 lx, IR până la 80m, WDR)
Camera IP Hikvision Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 aparține seriei Lightfighter, o serie de camere special concepute pentru funcționarea în medii cu un contrast ridicat, cu lumină între zonele întunecate și luminoase. Tehnologia WDR, cu adâncimea de 140 dB depăşeşte problemele cu o vizibilitate bună a detaliilor în părți foarte întunecate și luminoase ale imaginii. Camera a fost echipată cu un senzor de imagine 1/2.8" cu scanare progresivă CMOS cu rezoluție de 2 MP și o rată a cadrelor pe secundă de până la 50/60 fps. Sensibilitatea înaltă de 0.005 lx în modul color și algoritmi de procesare a imaginii foarte avansați asigură o calitate excepțională în cele mai dificile condiții de lumină. Camera are lentile MOTOZOOM care permit controlul la distanță a unghiului de vizualizare.

Merită citit:

Protejarea LAN-ului casei. În zilele noastre, rețeaua de casă poate include câteva computere, televizoare, drivere de rețea, console, playere media etc. Odată cu extinderea rețelei și cu creșterea prețurilor dispozitivelor, importanța protejării rețelei împotriva supratensiunilor este mai mare. Supratensiunile pot proveni atât de la rețeaua AC, cât și de la liniile de transmisie ale semnalelor. Protejarea împotriva supratensiunilor în rețeaua de alimentare este asigurată de către prelungitoarele de siguranță cu descărcătoare și siguranțe. În cazul în care tensiunea crește peste o limită (de obicei 250 VAC), siguranțele taie alimentarea dispozitivelor conectate...
>>>mai multe aici
Setul de convertoare media ULTIMODE care protejează toate dispozitivele conectate la LAN