No. 20/2016 (May 16, 2016)
Cel mai rapid și flexibil tranzistor.
Un grup de cercetători de la Universitatea din Wisconsin-Madison, condus de Profesorul Zhengiang Ma, au dezvoltat un prototip de tranzistor care operează la o frecvență de 38 GHz. "O configurație unică gravată tridimensională a fost utilizată pentru a permite fabricarea compatibil TFT cu substraturi flexibile". Simulările au arătat că tranzistorul ar putea funcționa chiar și la frecvențe de 110GHz! Tranzistorul poate fi folosit în procesoare ultra-rapide, electronice purtabile, afișaje flexibile, etichete de identificare, senzori biomedicali.
Cel mai rapid tranzistor flexibil, a fost realizat pe substrat de plastic flexibil
(sursă: www.sciencedaily.com)
(sursă: www.sciencedaily.com)
Cercetatorii au înlocuit metoda clasică litografic ce implică expunerea elementelor fotosensibile, cu litografic nanoimprimabil (NIL) pentru a imprima structura unui tranzistor pe un substrat flexibil. Cheia acestei tehnologii este fabricarea de înaltă performanță de nanomembrane flexibile Si (NM) - bazate pe tranzistori RF cu peliculă subțire (TFTuri). Această metodă permite producerea de canale cu lungimi la scară submicronică la un cost relativ scăzut. Această membrană este apoi utilizată ca o mască în procesul de corodare pentru straturile de mai jos, reflectând designul extrem de precis. Nanoimprintul este creat în litografiere cu rază de electroni, ce utilizează un fascicul de electroni cu dimensiunea de câțiva nanometri. Grație structurii unice a modelului, tranzistorul are parametri foarte buni - consumă mai puțină energie și funcționează mai eficient.
Adăugarea unei camere noi în iVMS4500 prin codul QR.
iVMS-4500 este un aplet ce permite monitorizarea imaginilor de la camere le IP sau NVRuri Hikvision pe telefoane cu sisteme de operare ca Android, iOS sau Windows.Utilizatorul poate adăuga o nouă cameră manual, introducând adresa IP sau scanând codul QR. Codul QR poate fi scanat direct de pe cutia camerei sau NVRului sau din imaginea generată de panoul de configurare. Această metodă simplifică configurarea sistemelor de supraveghere IP și elimină necesitatea introducerii manuale a adresei IP.
Barieră de control cu camera Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS.
Camera Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 poate fi folosită pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare (LPR) și operarea unei bariere de controlo sau a altui dispozitiv, prin ieșirea de alarmă. Lista funcțiilor adiționale automate devine mult mai vastă după conectarea camerei la un NVR Hikvision cu suport LPR.În cazul operării autononme (fără conectare la un NVR), este necesar importul listelor "albe" și "negre" cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care vor avea sau nu acces. Listele trebuie să aibă extensia .xls. Utilizatorul poate edita fișierul după logarea la cameră în fereastra Advanced Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist exportând fișierul în calculator (salvat pe HDD), se introduc datele dorite (număr curent, număr de înmatriculare, eticheta listei albe (1) sau eticheta listei negre (0)). În mod autonom lista poate avea până la 2048 rânduri.
Pentru interconectarea funcției de recunoaștere a numerelor de înmatriculare și ieșirea de alarmă a camerei, utilizatorul trebuie să se logheze la cameră și să acceseze meniul Advanced Configuration -> Alarm Output și să configureze programul ieșirii de alarmă. Ieșirea de alarmă poate fi declanșată prin recunoașterea unei plăcuțe de înmatriculare din lista albă sau neagră. In plus, imaginea oricărui vehicul din câmpul vizual al camerei poate fi salvată pe un server FTP, indiferent dacă numărul de înmatriculare a fost enumerat sau nu.

Un astfel de sistem cu camere autonome poate fi suficient pentru, de exemplu, o clădire de locuințe. Funcții adiționale pot fi deblocate după conectarea camerelor la un NVR Hikvision cu suport LPR. NVR-ul stochează listele cu numerele de înmatriculare importate în prealabil (albe - permise și negre - interzise) precum și înregistrările mașinilor emergente în câmpul vizual al camerei, care pot fi căutate rapid după numărul de înmatriculare. În funcție de lista pe care se află numărul de înmatriculare al mașinii care se apropie, evenimentele de alarmă atribuite vor controla starea ieșirilor de alarmă disponibile în sistem. De exemplu, dacă mașina se află pe lista "albă", semnalul de la ieșirea de alarmă va deschide poarta de acces, iar dacă mașina va fi pe lista "neagră", sistemul va alerta paza.
Transmisia canalelor DVB-T ca stream IPTV.
IPTV este cea mai comună metodă de transmisie a semnalelor TV în rețele IP. IPTV se bazează pe video streaming și este o metodă de transmisie de semnale TV care în loc de modurile de transmisie clasice, bazate pe cabluri coaxiale, folosește tehnologia de transmisie utilizată în rețele de calculatoare.DIPOL a introdus recent în ofertă streamerul TERRA sti440 DVB-T/T2/C la IP R81606 care permite selectarea a până la 4 multiplexuri (fără canale criptate) de la platformele: terestru (DVB-T/T2) și cablu TV (DVB-C) și transmisia lor prin rețeaua ethernet locală (LAN) prin cabluri torsadate.
Debitul efectiv al streamului IP de ieșire poate ajunge la 200 Mbps.
Debitul efectiv al streamului IP de ieșire poate ajunge la 200 Mbps.
O alegere perfectă este cablul coaxial Tri-Lan 240 E1171, cu următoarele specificații:
- atenuare mică (20% mai mică decât în cazul cablului H-155),
- impedață de potrivire excelentă,
- ecranare eficientă (90 dB la 2.4 GHz),
- rezistență la radiații UV mulțumită mantauei Borealis LE 8707 care permite aplicații în exterior.
Cablu Tri-Lan 240 E1171_1 50 ohm
Cele mai importante elemente ale unei legături de cablu RF sunt de asemenea conectori RF. Instalatorul ar trebui să acorde o atenție sporită frecvenței de funcționare, pierdere și impedanța de potrivire a conectorilor. DIPOL oferă conectori RF de înaltă calitate ce operează până la 6 GHz. Dimensiunile conectorilor trebuie să fie ideali pentru cablu Tri-Lan 240.
Conectorii UPC şi APC-sunt compatibili?
Conectorii de fibră optică sunt disponibili în două variante: UPC (Ultra Physical Contact) şi APC( Angled Physical Contact), diferenţa între cei doi conectori constă în șlefuirea suprafeței frontale a fibrei; unde conectorul UPC are suprafaţa plată, iar conectorul APC prezintă un unghi de 8 grade. Fațetele frontale din fibre lustruite la acel unghi, împiedică reflectarea luminii din interfața dintre ele, asigurând o reflecție foarte scăzută din spate.Selectarea conectorului corespunzător este mai ușoară datorită diferitelor culori ale versiunilor UPC si APC
Există mai multe motive pentru care conectorii UPC şi APC nu sunt compatibili:
- atenuarea foarte mare a unei astfel de conexiuni - când ferula plată este conectată cu ferula angulară nu vor avea contact pe întreaga suprafaţă, spațiul liber (aerul) afectând în mod critic nivelul semnalului transmis,
- risc de contaminare - în spațiul dintre ferule se poate acumula praf sau alte impurităților,
- risc de deteriorare ferulei - pe suprafața de contact dintre ferule pot apărea zgârieturi. Acestea apar în special la operațiunile de conectare/deconectare a conectorilor.
Microcablul optic ULTIMODE FT-1SM ) este o fibră optică pentru interiorul clădirilor. Cablul conţine o fibră optică singlemode G.657A 9/125 μm CORNING. Cablul este ideal pentru distribuţia optică în blocuri sau ca bază pentru patchcorduri. Pe acesta se pot monta direct conectori optici SC/APC L5712 sau se pot prelungi cu spliceuri mecanice L5550. Pentru a-i creşte rezistenţa, cablul a fost întărit cu fibre de aramidă. | ||
Ancora I-T1000.PA permite fixarea unei fibre optice pe un stâlp. Corpul ancorei este făcut din aluminiu. Prinderea este făcută pentru cabluri rotunde cu un diametru de 8 - 12 mm. Forţa minimă de rupere este de 10kN. | ||
Transmitterul optic TERRA OT501W A9872 este folosit la transmisia semnalelor TV prin fibră optică. Acesta converteşte semnalele RF de la un LNB quatro şi o intrare CATV/DVB-T2/radio FM la semnal optic. Multiplexorul WDM incorporat transmite două grupe de semnal separate, una în fereastra de transmisie optică II (1310 nm) şi una în fereastra III (1550 nm), garantând astfel o transmisie fără probleme. | ||
Merită citit:
Avantajele utilizării fibrei optice in sistemele CATV. Utilizarea fibrei optice în sistemele CATV este o soluţie din ce în ce mai populară datorită avantajelor tehnice, dar si a eficienţei economice. Iată câteva din avantajele utilizării fibrei optice in sistemele CATV:...>>>more
Un singur cablu de fibră optică poate înlocui 9 cabluri coaxiale, din perspectiva semnalului transmis, lucru foarte important în cazul traseelor de cablu, unde spatiul este restrâns.