Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless

NR.28/2016 (12.Septembrie.2016)

Proiectul Alloy - Intel intră în lumea realității virtuale.

La Intel Developer Forum (IDF) în San Francisco 2016, Intel a dezvăluit viziunea sa asupra realității virtuale, făcând legătura între realitatea virtuală și lumea reală în proiectul Alloy. Baza proiectului este un set cu caști autonome - o soluție all-in-one de realitate virtuală.
Au fost deja câteva idei similare dezvoltate, însă soluția Intel a făcut un pas înainte la acest capitol. Până acum, competitorii au prezentat ochelarii VR ce permit accesarea unei realități virtuale unde se pot vedea imagini dintr-un joc sau program. Căștile Intel sunt unice, pe lângă altele, folosește tehnologia RealSense, bazată pe camere 3D împreună cu un software mai avansat. Utilizatorii pot vedea nu doar imaginile generate de ochelari, dar aceștia vor putea introduce în lumea virtuală elemente din lumea reală, ex. mâinile și degetele ce vor putea, în prealabil, controla butoane virtuale sau să efectueze alte activități. Adițional, dacă utilizatorul se apropie de un obstacol în lumea reală, lumea virtuală va reda informații în legătură cu acel obstacol, crescând astfel siguranța imersiunii virtuale.
Proiectul Alloy - o viziune asupra realității virtuale
După cum am menționat, unicitatea proiectului Alloy este rezultatul conceptului all-in-one - caști complet autonome, cu baterie reîncărcabilă incorporată, fără a mai fi nevoie de conectarea echipamentului cu un telefon sau calculator. Nu sunt cabluri, utilizatorul se poate mișca liber în orice zonă având o libertate fără precedent.

DIPOL la ENERGETAB 2016.

A 29-a ediție a târgului internațional din industria energetică ENERGETAB 2016 va avea loc în Bielsko-Biala, Polonia, pe 13-15 Septembrie 2016. Vă invităm pe toți să ne vizitați standul, unde vom prezenta mai multe produse, cum ar fi sisteme de supraveghere, proiecte avansate de supraveghere, soluții de transmisii video și ethernet prin diverse medii, dispozitive industriale de rețea, antene de telecomunicații profesionale. Mai multe detalii aici.

Updateul de firmware al camerelor Signal.

Linkurile cu "Descărcările disponibile" în paginile de descriere ale camerelor IP Signal conțin versiuni noi de firmware pentru dispozitive, aceste updateuri vor schimba în totalitate aparența meniurilor și streamurile de comunicații video cu NVRurile Hikvision. După update, nu va fi posibilă revenirea la versiunea anterioară. Pentru a vă conecta la cameră după efectuarea updateului, vă rugăm să dezinstalați fișierul vechi OCX și instalați-l pe cel nou, acesta va fi încărcat la prima încercare de comunicare. Update-ul trebuie efectuat cu ajutorul apletului IPCSearcher, disponibil în pagina de descriere a camerei la secțiunea "Descărcările disponibile". Procesul de actualizare este despărțit în două etape. Prima, se încarcă fișierul cu extensia *.bridge după instalare, fișierul cu extensia *.fls. Numele fișierelor depind de modelul camerelor.

Ce cameră alegem din seria HD-TVI?

Cum am mai scris și în articolul Seriile de camere HD-TVI Hikvision.. Totuși, oferta de camere HD-TVI este în creștere - există atât modele noi din seriile existente, cât și serii noi. Seriile noi oferă rezoluții mai mari, transmisii pe distanțe mai lungi și sunt mult mai rezistente la intemperii. Tabelul de mai jos conține o comparație a celor mai populare serii:
SerieD1TD7TD9TF1TF7T
HD-TVI 3.0NuDaNuDaDa
Resoluție1080p1080p1080p3 MP sau 1080p3 MP Sau 1080p
Semnal(e) video de ieșire
HD-TVIHD-TVIHD-TVI
CVBS
HD-TVIHD-TVI
Numărul de ieșiri11211
Controlul meniului OSD din DVR
DaDaDaDaDa
Distanță max. de transmisie (RG-59) [m]400800400800800
Sensitivitate [lx]0.010.010.010.010.01
Iluminator EXIR IRcu (-IT) Yescu (-IT)DaYesDa
Lentile Motozoom optionalstandardoptionalstandardstandard
Comutator ON/OFF al iluminatorului din meniul camerei
DaDaDaDaDa
DNR
2D2D3D2D2D
WDR
D-WDR
WDRWDRD-WDR
WDR
Seria categoriei
ecostandardprostandardpro

Sistem multiswitch SMATV cu legături optice.

Sistemele SMATV cu fibră optică redau mult mai multă flexibiliatete în comparaţie cu sistemele bazate pe cablu coaxial. Adiţional flexibilităţii ridicate a sistemului în implementarea liniilor de transmisie lungi, instalarea sistemului este de asemenea facilă mulţumită înlocuirii cablurilor groase cu un singur cablu subţire de fibră optică. Înseamnă că instalarea sistemelor de antenă poate fi mai uşoară, în special în clădirile deja echipate cu trasee de cablu înguste sau chiar şi fără astfel de facilităţi.
Antena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisLNB QUATRO Inverto BLACK Ultra 0.2dBTransmitter optic TERRA OT501W (SAT/DVB-T, 6dBm)Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitTerminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HCablu abonat FTTH singlemode ULTIMODE ILB-2SM-A (2 x G.657A1, LSZH, interior, metalfree)Terminal box pentru fibră optică ULTIMODE TB-02HPatchcord SC/APC singlemode PC-522S2 (1.5m, simplex, G.657.A2)Splitter optic 1:4 ULTIMODE SO-4-7A (G.657A, SC/APC)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-08B (IP65, max 12 splice, 8 cuple SC simplex, 3 presetupe)Receiver optic TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T2/CATV/FM)Multiswitch TERRA MV-932 (2xSAT+CATV, 32 ieşiri, amplificat, telealim., CLASS A)Splitter satelit Terra SD-504 (class A)Multiswitch Terra MV-524 (1xSAT+CATV amplificat, 24 ieşiri, telealimentat, CLASS A)Multiswitch Terra MV-516 (1xSAT+CATV amplificat, 16 ieşiri, telealimentat, CLASS A)
Sistem multiswitch SMATV bazat pe Dispozitive optice TERRA
Diagrama de mai sus exemplifică un sistem multiswitch SMATV care combină medii de transmisie prin fibră optică și cupru. Semnalele TV terestre și satelit de la antenele principale sunt transmise prin cabluri coaxiale la transmițătorul optic TV OT501W A9872 cu putere de ieșire de 6 dBm. Semnalul optic este transmis printr-o fibră optică single mode la camera tehnică situată în subsolul clădirii de apartamente. Cutia de instalare din cameră conține spliterul optic ce împarte semnalul în trei căi pentru cele 3 scări din clădire.
Fiecare cale folosește cablu optic cu 2 fibre Ultimode L7102 ce parcurge distanța până la cutia de instalare din subsol. Cutiile protejează spliceurile și conectorii. deci, cablurile optice nu sunt conectate direct la receiverele optice TERRA OR501W (QUATRO + DVB-T/DAB/FM) A9877, ci prin adaptoare și patchcorduri adiționale, pentru a micșora riscul deteriorării fibrei. În ciuda distanțelor comparativ mici nu este nevoie de atenuatoare din cauza atenuării introduse de spliterul optic.
Receptoarele optice transmit seturi de semnale electrice potrivite pentru distribuirea prin alte multiswitchuri. Tipul și numărul de multiswitchuri instalate într-o scară depinde de numărul total de abonați. În cazul primelor două scări, sunt instalate multiswitchurile MV-524 R70724 și MV-532 R70732 plus spliterul SAT/TV R70515, în scara a 3-a multiswitchul MV-516 R70716. Prizele din apartamente sunt conectate la multiswitch prin cablaj coaxial cu ecranare eficienă de clasă A, ex. TRISET-113 E1015.

Cabluri HDMI slim - pentru aspect estetic.

Dipol oferă acum cabluri HDMI Slim cu un diametru mai mic al cablului (4 mm) și lățime redusă a conectorilor (18 mm). Aceste caracteristici, împreună cu reducerea gradului minim de îndoire, rezolvă probleme ca spațiul limitat din spatele dispozitivului conectat sau aglomerarea intrărilor HDMI, cât și îmbunătățirea aspectului estetic al conexiunilor.
  • Lungimi:
  • Diametru cablu: 4 mm
  • Lățime cuplă (max): 18 mm
  • Specificații HDMI: v1.4
  • Rezoluții maxime 1920x1080
  • Transmisie video FullHD
  • Deep Color (48-bit) - culori vii și naturale
  • Posibilitate transmisie video 3D
  • Canal audio retur
  • Ethernet
Cablu HDMI Slim 0.5m 1.4 High Speed (FullHD, ethernet)
Cablu HDMI Slim 1m 1.4 High Speed (FullHD, ethernet)
Cablu HDMI Slim 0.5m 1.4 High Speed
H1003
Cablu HDMI Slim 1m 1.4 High Speed
H1013
Cablu HDMI Slim 2m 1.4 High Speed (FullHD, ethernet)
Cablu HDMI Slim 3m 1.4 High Speed (FullHD, ethernet)
Cablu HDMI Slim 2m 1.4 High Speed
H1023
Cablu HDMI Slim 3m 1.4 High Speed
H1033

Combinarea dispozitivelor singlemode în sisteme multimode.

Se întâmplă ca instalatorii să aibe nevoie să instaleze dispozitive singlemode în sisteme optice bazate pe fibre multimode, sau invers. Astfel de situații se întâlnesc de obicei în implementarea sistemelor optice pe etape, cu diverși contractanți.
În majoritatea cazurilor, conectarea componentelor optice incompatibile pot rezulta în lipsa completă a semnalului optic de la celălalt capăt al legăturii optice. Soluția unei astfel de probleme ar fi, bineînțeles, instalarea dispozitivelor compatibile sau înlocuirea fibrei, dar în general, astfel de situații sunt cauzate de faptul că această soluție este impracticabilă chiar imposibilă și, de obicei, este folosită numai în cazul dispozitivelor cu module SFP opționale. Dar dacă echipamentul disponibil are numai o singură interfață optică în versiunea incompatibilă? Atunci instalatorul poate instala un convertor media optic ULTIMODE MT-202G L1573 care va converti semnalul optic de la singlemode la mulltimode sau invers. Desigur, convertoarele vor fi instalate la ambele capete ale legăturii optice (vezi diagrama de mai jos).
Media converter SM - MM ULTIMODE MT-202G 1310 Media converter SM - MM ULTIMODE MT-202G 1310
Un dispozitiv singlemode (switch) este conectat la convertorul L1573 printr-un patchcord singlemode. Semnalul optic este convertit la multimode și transmis prin legătura optică către receiver unde este convertit din nou la formă singlemode.

Produse noi

Camera dome Hikvision DS-2CE56D7T-IT3Z (2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR până la 40m) TURBO HD 3.0
Camera Hikvision HD-TVI TURBO HD 3.0 DS-2CE56D7T-IT3Z M7517 a fost proiectată pentru utilizare în sistemele de supraveghere bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera furnizează imagini video la rezoluţie 1080p. Având senzitivitatea ridicată (0.01 lx) și iluminator IR incorporat cu o rază de acţiune de până la 40 m, camera oferă o imagine de înaltă calitate în lumină slabă sau chiar pe întuneric.
Diplexor antenă ZA-206BMs (FM/21-60/75, conectori-F)
Diplexor antenă ZA-206BMs C0384 este folosit pentru însumarea semnalelor de la două antene, FM (87-110 MHz) și (471-790 MHz) și este instalat pe același catarg cu antenele. Carcasă impermeabilă cu instalare simplă datorită colierelor de plastic incluse.
DVR 4K 4 canale Hikvision DS-7204HQHI-F1/N/A (1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0
DVR Hikvision HD-TVI TURBO HD 3.0: DS-7204HQHI-F1/N/A M75205 este un echipament cu 4 canale care poate înregistra imagini video de la camere de supraveghere HD-TVI, AHD, PAL și IP. Rezoluția maximă de înregistrare este de 1080p@12fps. În cazul rezoluțiilor 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4CIF / CIF, rata maximă a cadrelor este de 25 fps.

Merită citit:

Barieră de control cu camere Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS Camera Lightfighter DS-2CD4A25FWD-IZS K17891 poate fi folosită pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare (LPR) și operarea unei bariere de control sau a altui dispozitiv, prin ieșirea de alarmă. Lista funcțiilor adiționale automate devine mult mai vastă după conectarea camerei la un NVR Hikvision cu suport LPR...>>>mai multe
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
A 15-a ediție a Concursului DIPOL al vacanței de vară este deja la sfârșit