Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless

No. 29/2016 (Sept. 19, 2016)

TP-Link - siglă nouă, mesaj nou.

TP-Link, cel mai popular furnizor de soluții de rețea în Polonia, își va schimba sigla. După 20 de ani de funcționare, compania a trecut printr-un proces de rebranding. Noua siglă reflectă orientarea companiei spre noile tehnologii care vor satisface pe deplind orice cerere a clienților săi. TP-Link oferă spre vânzare acum, nu numai dispozitive de rețea dar, de asemenea, soluții și accesorii pentru case automatizate, cât și telefoane inteligente.
"În ultimii 20 de ani, echipa R&D a companiei TP-Link a dezvoltat consecvent strategia de întâmpinare a necesității milioanelor de clienți. Acum, ne îmbarcăm într-o nouă călătorie nouă pentru a satisface nevoile unui stil de viață nou" a spus Jeffrey Chao, președintele companiei TP-Link.
"Cum portofoliul produselor noastre continuă să crească, este timpul ca sigla să urmărească aceast proces. Suntem încântați să introducem noua siglă TP-Link în lume în cursul lunilor următoare..."
Noua siglă a companiei TP-Link
Intervalul extins al produselor de consum a determinat TP-Link să își actualizeze imaginea. Motoul Reliably Smart pune accentul pe noua direcție: casă inteligentă. Săgeata care indică centrul cercului subliniază concentrarea companiei pe nevoile clienților. Litere mici din siglă reflectă simplitatea și intuitivitatea. Mai multe detalii legate de siglă la www.tp-link.com.
Cel mai nou produs din oferta companiei a fost prezentat la IFA Consumer Electronics Unlimited ce a avut loc la începutul lunii septembrie. TP-Link a expus acolo seria de telefoane inteligente Neffos X cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow modificat. Neffos X1 și Neffos X1 Max sunt echipate cu procesor octa-core MediaTek Helio P10, 4 GB RAM, memorie internă de 64 GB extensibilă cu card microSD până la 128 GB. Bateria modelului X1 Max cu o capacitate de 3000 mAh suportă o încărcare rapidă - perioada de încărcare poate fi redusă la 30 de minute.
Telefoanele inteligente TP-Link Neffos X

Concursul foto "Pasionați de antene" la sfârșit.

Săptămâna viitoare este ultima în care mai puteți să ne trimiteți lucrările pentru concursul anual organizat de compania DIPOL. Ca în fiecare an, vă așteptăm pozele cu un laitmotiv de antene de orice fel sau tip. Apreciem, de asemenea, fotografiile în care o antenă este un accent interesant în peisaj sau un element ce captează atenția într-o compoziție. Vă încurajăm să căutați antene din mediul dumneavoastră înconjurător sau locurile pe care le vizitați. Lucrările vor fi jurizate de un cunoscut fotograf și designer din Cracovi, DL. Pawel Zechenter. Adițional premiilor, departamentul nostru de marketing va acorda distincții pentru pozele nepremiate. Nu așteptați până la anul pentru o nouă ediție a concursului - încă mai aveți timp să vă înscrieți lucrările!
Câteva din lucrările înscrise în această ediție:
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
Un adăpost pentru Fecioara Maria
Adam Lukawski
O reflexie
Renata Adamus
Csardas
Artur Dominikowski
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a

Cameră IP Signal cu lentile motozoom - supraveghere casă.

DIPOL a introdus o altă cameră IP Signal caracterizată de o calitate foarte bună a imaginii și un preț redus. Camera HDC-222PMZ K1878 este un dispozitiv perfect pentru un sistem mic de monitorizare pentru casă. Această cameră compactă concepută pentru exterior (IP66) a fost echipată cu o lentilă varifocală cu motozoom 2.8 - 12 mm distanță focală ce permite reglarea de la distanță a deschiderii camerei de la 90° la 26°. Iluminatorii IR cu distanță de acoperire de până la 40 m asigură funcționarea camerei la parametrii buni chiar și fără lumină. Reglarea unghiului vizual al camerei este posibilă după accesarea meniului ei printr-un browser web (ex. internet explorer) sau prin NVRul conectat. Simplifică instalarea sistemului și permite utilizatorului să schimbe unghiul de vedere oricând, foarte ușor. Camera poate fi alimentată PoE cu switchul ULTIPOWER N29980 ce suportă standardul 802.3af. Cu această soluție, fiecare cameră este conectată la switch cu cablu UTP. Streamurile video de la camere pot fi înregistrate de NVRul Hikvision DS-DS-7604NI-E1/A K22043. Pentru a avea acces la NVR prin internet sau Wi-Fi, utilizatorul trebuie să conecteze un router, ex. TL-WR1043ND N3253.
Camera IP motozoom Signal HDC-222PMZ (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m)Switch PoE ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)NVR 4 canale Hikvision DS-7604NI-E1/A (25Mbps, SATA, HDMI, alarmă 1/1, audio 1/1)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS de 28Access Point TP-Link TL-WR1043ND_300Mbps (router & swich gigabit, 802.11n)
Arhitectura unui sistem de supraveghere pentru casă cu camere IP Signal K1878 echipate cu lentile motozoom

DVRuri pentabrid.

DVRurile HD-TVI 3.0 sunt dispozitive foarte versatile, capabile să înregistreze o varietate de semnale de intrare video. Updateul 3.7.40 pentru DVRurile Hikvision din seria HQHI-F fluidizează suportul pentru camerele AHD și adaugă suport pentru camere HD-CVI. Tipul semnalului video este detectat automat, intrările DVRului fiind autonome (nu trebuie să lucreze în perechi pentru același standard). Adițional, camerele de 3 MP sunt comutate automat în rezoluție de 2 MP (rezoluția maximă de înregistrare a acestor serii de DVRuri).
După actualizare, DVRurile din seria HQHI-F suportă următoarele standarde:
 • HD-TVI (orice intrare)
 • CVBS (orice intrare)
 • IP (canale adiționale)
 • AHD (orice intrare, rezoluție maximă de înregistrare 720p)
 • HD-CVI (orice intrare)

Modulatoare DVB-T multi-canal.

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) este o interfață digitală pentru transferul de date video necomprimate și date digitale audio comprimate sau necomprimate de la o sursă HDMI la un receiver, monitor sau televizor compatibil. Porturile HDMI sunt foarte des folosite în playere multimedia, DVRuri, playere Blue-ray, calculatoare, STBuri, etc. pentru a transmite semnale HD (până la 1920x1080 60p) către televizoare, monitoare sau proiectoare. Modulatoarele digitale DVB-T COFDM cu intrări HDMI pot converti semnale audio/video în multiplexuri DVB-T ce vor putea fi transmise prin sistemele de antenă clasice la mai multe televizoare compatibile DVB-T.
Modulator HDMI - COFDM (DVB-T): WS-7992 (2 canale)
Modulatoarele cu intrări HDMI reprezintă o soluție excelentă pentru spitale, magazine, malluri, supermarketuri sau magazinele de electronice unde conținutul HD transmis de o sursă trebuie transmis la mai multe televizoare. Astfel de echipamente sunt ideale, de asemenea, pentru sisteme de antenă MATV/SMATV combinate cu sisteme de supraveghere - vor injecta un canal în grila bază de canale ce va conține material video de la camerele de supraveghere. Imaginile pot fi vizualizate pe orice televizor HD conectat la sistemul de antenă. În prezent, DIPOL oferă spre vânzare două modele noi de modulatoare DVB-T, WS-7992 R86702 (2 canale) și WS-7990 R86704 (4 canale).

Frecvențele de transmisie a fibrei optice.

Transmisia de date prin fibre optice este efectuată, în mod normal, de una (sau mai multe) "ferestre telecom" selectate din trei (uneori chiar 5) benzi de lungime de undă ce sunt dedicate acestui scop. Ferestrele au fost selectate în funcție de caracteristicile atenuării semnalului în mediul de transmisie.
Există trei cauze principale pentru atenuarea semnalului în fibra optică:
 • atenuările ghidului de undă - rezultă din fibrele non-uniforme cu structuri imperfecte datorată limitărilor procesului de producție. Se aplică geometriei miezului și indexul de refracție non-uniform din miez;
 • absorbție - absorbția energiei luminii de particulele fibrei; depinde de metoda de dopare a miezului fibrei în procesul de producție și curățenia acesteia; un nivel de absorbție ridicat este cauzat de atomii de chrom, cupru și fier și în special de ioni OH- (umezeală);
 • Împrăștierea Rayleigh - constă în împrăștierea pulsului de lumină în toate direcțiile ca rezultat al indicelui de refracție neomogen din miezul fibrei datorat schimbărilor mici de densitate sau compoziție a sticlei.
Selectarea ferestrelor de transmisie a fost stabilită în funcție de caracteristicile atenuării semnalului din mediul de transmisie cauzate de ghidul de undă, absorbție și pierderile împrăștierii Rayleigh
Tehnici individuale de transmisie sunt implementate în "ferestre telecom" specifice, ex. tehnica de multiplexare DWDM folosește îndeosebi a treia și a patra fereastră. Datorită progreselor tehnologice în producerea de fibre optice, a fost posibilă reducerea efectului ionilor OH- în vecinătatea lungimii de undă 1400nm (fibră G.652D) și crearea celei de a cincea ferestră de transmisie.

Confort și economie în casă.

F&Home RADIO este sistemul de clădire inteligent, radio, dedicat pentru apartamente, case și spații comerciale. Conceptul și capacitățile sistemului permit implementarea unor funcții pentru casă ce până acum păreau imposibile sau foarte scumpe. F&Home este o soluție accesibilă, iar proiectarea lui permite diviziunea procesului de instalarea pe mai multe etape. Noi funcții pot fi adăugate oricând în sistemul inteligent. Sistemul inițial poate fi alcătuit numai de câteva elemente (ferind o mulțime de oportunități pentru automatizarea clădirilor) și, în timp, rețeaua poate fi extinsă cu module adiționale crescând funcționalitățile, redând o adaptare mai bună la nevoile individuale.
Un sistem pentru apartament se bazează pe "scene". O scenă poate fi atribuită, de exemplu, orei din zi sau oricărui alt parametru selectat de locatari. Iată câteva scene care pot fi executate în mod automat (în funcție de ora din zi), sau declanșate de la distanță de către utilizatori prin dispozitive portabile.
 • Scenariu Dimineața
  • Comutarea alimentării din bucătarie ex. pentru esspresor de cafea,
  • Retragerea jaluzelelor sau obloanelor
  • Comutare încălzire apă
  • Ridicarea temperaturii aerului din sufragerie, bucătărie și baie la ex. 22 grade (Celsius).
 • Scenariu După-amiază
  • Reducerea intensității luminii la 40%
  • Comutarea alimentării luminii în dormitor cu veioza de lângă pat
  • Comutarea alimentării pentru sistemul de irigat (operează în anumite condiții, cum ar fi umezeală insuficientă din cauza secetei)
 • Scenariu Noapte
  • Închiderea jaluzelelor sau obloanelor
  • Închiderea prizelor din bucătărie
  • Reduce intensitatea luminii la 30%
  • Reducerea temperaturii aerului în sufragerie și bucătărie, până la ex. 18 grade (Celsius).
 • Scenariu Bonă
  • Porneşte previzualizarea camerelor de supraveghere din camera copilului
  • Activează detecția de mișcare ce vă informează ex. prin SMS despre evenimente nedorite cum ar fi accesare unor zone predefinite
 • Scenariu Romantic
  • Închide lumina principală
  • Deschide LEDurile (cald) la 30% din intensitate
  • Pornește Șemineul
  • Închide jaluzelele sau coboară obloanele
  • Deschide încălzirea în podea pentru sufragerie

Produse noi

Reflectometru OTDR GRANDWAY FHO3000-D26-VFL-PM
Reflectometrul OTDR GRANDWAY FHO3000-D26 L5828 este folosit pentru măsurarea reflexiei, estimează atenuări și analizeză evenimentele din legăturile optice. Prețul mic și parametrii buni ai dispozitivului îl fac ideal pentru teste în rețele optice punct-la-punct sau sisteme optice tip FTTH sau GPON. Un mare avantaj al reflectometrului este că pot furniza aproape orice informație despre fibră fără a necesita conectarea unui alt dispozitiv la celălalt capăt.
Splitter optic TOS 08D 8 ieşiri, conectori FC/PC
Splitterul optic TOS 08D cu 8 ieşiri FC A98898 împarte în opt căi semnalul furnizat de un LNB optic A9885 sau de un transmiţător optic A9880. Acest splitter poate fi utilizat şi în reţelele optice pasive (reţele PON).
Cablu HDMI Slim 0.5m 1.4 High Speed (FullHD, ethernet)
Cablul Slim HDMI v1.4 High Speed tată-tată H1003 de dimensiuni mici şi o rază minimă de îndoire redusă permite conectarea dispozitivelor HDMI (receiver satelit, player Bluray, computer, consolă de jocuri etc) la un televizor LED, plasmă sau proiector cu intrare HDMI pentru transmisii FullHD cu rezoluții de până la 1920x1080. Cablul transmite atât semnalul audio cât şi cel video în format digital, fără pierderi de calitate.

Merită citit:

Componența unui splice mecanic.
Spliceurile mecanice ULTIMODE FAST-MS1 L5550 sunt folosite pentru conexiuni rapide ale fibrelor optice fără a mai fi necesară sudarea acestora. Tot ce trebuie să facă instalatorul înainte de aplicarea spliceului este să înlăture straturile protectoare (mantaua și fibra de aramidă), să dezvelească buferul, să curețe fibra de ferule și să despice fibra cu două straturi active...
>>>mai multe
Splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 L5550
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
A 15-a ediție a concursului de fotografie DIPOL "Pasionați de antene" a ajuns la sfârşit.