Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

No. 30/2016 (Sept. 26, 2016)

CommScope face istorie - primele fibre multimod de bandă largă.

Centrul Golden 1, viitoarea casă a clubului American de baschet din California, Sacramento Kings, va fi una din cele mai avansate arene sportive din lume din punct de vedere tehnologic. CommScope Inc., un lider mondial în soluții pentru infrastructura rețelelor de comunicații, vor folosi fibre multimod de ultimă generație acolo. Rețelele principale și subrețele pentru transmisia prin cablu și radio vor fi construite pe baza WBMMF (Wideband Multimode Fiber).
Centrul Golden 1, una din cele mai avansate arene sportive din lume din punct de vedere tehnologic.
(source: businesswire.com)
WBMMF este un nou tip de fibre multimod ce extinde capacitatea fibrelor OM4 multimod normale prin transmiterea de mai multe lungimi de undă. Spre deosebire de fibra multimod normală care suportă doar transmisia pe o singură lungime de undă de 850 nm sau 1300 nm, WBMMF poate transmite date în intervalul de lungimi de undă 850 - 950 nm cu o viteză maximă de transmisie, în teorie, de 200 Gbps. Cu ajutorul unei tehnici speciale de transmisie este posibilă o reducere în numărul de fibre în timp ce se mențin de lățimea de bandă predeterminată în comparație cu metodele bazate pe fibrele populare actuale.

Configurarea înregistrărilor în apletul iVMS-4200.

iVMS 4200 este apletul pentru managementul și controlul funcțiilor video ale unui echipament Hikvision (DVR, NVR, camere IP, encodoare, decodoare, soluții VCA, etc.). Caracteristicile apletului înclud monitorizarea și înregistrarea în timp real, căutarea înregistrărilor de la distanță, redare, salvare și procesarea semnalelor de alarmă. Configurarea înregistrărilor se va face după cum urmează:
  • instalați și deschideți iVMS-4200 și iVMS-4200 Storage Server,
  • mergeți la Control Panel -> Device Management -> Server -> Add New Device Type și selectați din lista de acolo opțiunea Storage Server,
  • accesați meniul Storage Server și selectați opțiunea Add Client (selectați tipul IP/Domeniu introduceți numele serverului, user name (admin) și parola (12345),
  • marcați serverul și selectați Remote configuration-> Storage Server -> General,
  • în meniul General marcați partiția pentru stocarea înregistrărilor și formatați această partiție (datele de pe partiție nu vor fi șterse. programul va aloca spațiul necesar),
  • reveniți la ecranul principal și accesați Control Panel -> Storage Schedule, selectați camera care va fi înregistrată și configurați programarea înregistrărilor Record Schedule.
Fereastra de programare a înregistrărilor din apletul iVMS-4200
Pentru a declanșa înregistrarea de o detecție a mișcării sau analiză video inteligentă, aceste opțiuni trebuie activate în cameră, pe lângă configurarea funcției Notify iVMS-4200 în meniu. Altfel informația nu va fi trecută în aplet.

HD-TVi - distanța maximă de transmisie.

Cel mai recent sistem TurboHD 3.0 crește semnificativ capacitățile transmisiei video, aprox. de două ori în comparație cu versiunea 1.0. De exemplu, în cazul cablului RG-59 E1041 cu rezoluție 1080p, distanța maximă de transmisie a crescut de la 500 m la 800 m. Un sumar al modificării distanțelor de transmisie este afișat mai jos.
Comparație a distanțelor maxime de transmisie pentru Turbo HD 1.0 și 3.0 pentru diferite tipuri de cablu și rezoluții a imaginii
După cum vedeţi în tabel, pentru Turbo 3.0, rezoluţie 720p şi cablu RG6 classA, distanţa maximă de transmisie este de 1200 m, de 2.5 ori mai mult decât pentru Turbo 1.0 .

Multiswitchuri Terra MRS cu CATV pasiv.

Multiswitchurile DVB-S/S2 din gama TERRA MRS sunt dedicate sistemelor cu topologie în stea. În astfel de sisteme, toate prizele TV sunt conectate direct în multiswitch sau grup de multiswitch-uri. Această topologie este în special potrivită pentru blocuri mici sau case de mai multe familii.
  R70304 R70308 R70408 R70412
ModelMRS-504MRS-508MRS-908MRS-912
CodR70304R70308R70408R70412
Intrări/ieşiri  5/4 5/89/8 9/12
Alimentare 12 VDCDa Da Da Da
Multiswitch-urile TERRA MRS
Seria MRS are căi terestre pasive. Semnalele de la o antenă TV sau CATV trebuie amplificate înainte de introducerea lor în multiswitch. Dacă este nevoie de amplificarea semnalelor DVB-T2, aceasta se poate face cu ajutorul unui amplificator de catarg precum MA080L R82022.
Amplificator de catarg TERRA MA080L (FM-VHFIII-UHF)
Amplificator de catarg TERRA MA080L (FM-VHFIII-UHF) R82022
Amplificatorul are intrări FM (88-108 MHz), VHFIII (174-230 MHz) şi UHF (470-790 MHz). Câştigul maxim este de 20 dB în benzile FM şi VHFIII, şi 30 dB în banda UHF. Calea UHF are inclus şi un filtru LTE.

Yagi-Uda special pentru nevoile tale.

Antena Yagi-Uda sau Yagi este unul din cele mai populare modele de antene. În ciuda construcției simple, antena are un câștig ridicat, în mod normal mai mare de 10 dBi. Antenele Yagi-Uda pot funcționa în benzile HF și UHF (3 MHz la 3 GHz), dar foarte des în lățime de bandă limitată în centrul frecvenței.
DIPOL proiectează și produce antene Yagi-Uda cu un câștig specific,
pentru frecvențe între 1.7GHz și 3 GHz.
Antenă WLAN ATK-16/2.4GHz (14,5 dB, SMA/RP, 5m cablu)
Antena A712425 ATK-16/2.4GHz câștig 14.5 dBi
Antena Yagi din exemplu a fost proiectată cu ajutorul unui aplet specializat pentru modelarea și optimizarea acestui tip de antene. Ținta proiectului a fost dezvoltarea conceptului de antenă Yagi-Uda compusă din element activ în formă de dipol îndoit, treisprezece directoare și un singur reflector care funcționează în 2 GHz. Poate fi notat că frecvența centrală (2 GHz) câștigul antenei este aproximativ 17 dBi.
Câștigul energetic ca funcție a frecvenței (simulare) în frecvențele 1800-2200 MHz

EasySplicer - calibrarea terminațiilor fibrei.

Setul de instrumente furnizat împreună cu EasySplicer L5810 conține cleaverul dedicat de fibră. Noi recomandăm folosirea acestuia pentru compatibilitatea cu suporturile de fixare a fibrei de pe splicer.
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
Cleaverul și striperul pentru fibre de 250 μm sunt parte a setului de instrumente furnizat cu EasySplicer L5810
În orice caz, unii instalatori pot să prefere să folosească un cleaver diferit, de exemplu cu o incintă pentru reziduuri.
În acest caz, primul lucru care trebuie verificat este lungimea secțiunii de fibră rămasă în urma separării. Lungimile trebuie să fie ajustate astfel încât capetele să fie vizibile pe ecranul splicer-ului (nu este obligatoriu să fie simetrice). Atunci, în meniul de Setup, instalatorul trebuie să selecteze FIBER POSITION. Această procedură va poziționa precis capetele fibrei pentru procesul de îmbinare. Această poziție poate fi salvată în memoria splicer-ului. Astfel, toate fibrele despicate identic vor fi așezate înainte de îmbinare.
Vedere a terminațiilor fibrei tăiate cu un cleaver diferit în camera splicerului (în stânga)
și vedere a terminației fibrelor după selectarea funcției FIBER POSITION (în dreapta)
Aceeași funcție este de asemenea utilă în cazul utilizării cleaver-ului dedicat aproape de sfârșitul vieții lamei sau după schimbarea acesteia .

Produse noi

Cameră compactă N-CAM 450 Multistandard (1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR până la 25m; CVBS, AHD, HD-CVI)
Camera compactă HD-TVI N-CAM 450 M7454 a fost concepută pentru a fi folosită în sisteme de supraveghere cu DVRuri HD-TVI. Camera redă rezoluții video 1080p. Cu o sensitivitate crescută (0.01 lx) și iluminator IR incorporat cu distanță de acoperire de până la 25 m, camera asigură imagini de calitate în condiții de lumină slabă sau chiar fără lumină.
Modulator HDMI - COFDM (DVB-T): WS-7992 (2 canale)
Modulatorul WS-7992 R86702 este un dispozitiv multifuncțional ce convertește două intrări HDMI sau semnal A/V în două multiplexuri DVB-T (canale). Semnalele pot avea rezoluții de la SD la Full HD și poate fi furnizat prin cele 2 intrări HDMI sau 2 intrări A/V (numai RCA - SD). Intrarea RF adițională (ANT IN) poate fi folosită pentru însumarea cu alte semnale RF.
Cablu HDMI Slim 3m 1.4 High Speed (FullHD, ethernet)
Cablul Slim HDMI v1.4 High Speed tată-tată H1033 de dimensiuni mici şi o rază minimă de îndoire redusă permite conectarea dispozitivelor HDMI (receiver satelit, player Bluray, computer, consolă de jocuri etc) la un televizor LED, plasmă sau proiector cu intrare HDMI pentru transmisii FullHD cu rezoluții de până la 1920x1080. Cablul transmite atât semnalul audio cât şi cel video în format digital, fără pierderi de calitate.

Merită citit:

Telecomandarea echipamentelor cu OneLinkPLC. G7184 este o pereche autonomă de relee utilizate pentru controlul a două echipamente electrice diferite. Acesta nu necesită un hub suplimentar, panou de control, sau cablu. Comunicarea dintre relee are loc în mod direct, prin intermediul rețelei de alimentare 230 V. Fiecare dispozitiv are 5 fire pentru conectarea la rețeaua de alimentare și a comutatorului local. >>>articol complet
Un exemplu de control al unei prize electrice și al unui bec folosind perechea de dispozitive autonome OneLinkPLC.
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
A 15-a ediție a concursului de fotografie DIPOL "Pasionați de antene" a ajuns la sfârşit.