Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 33/2016 (17 Oct. 2016)

Strat pentru 5G!

China, țara cu cu cea mai mare piață de desfacere pentru telecomunicații din lume, începe testele și prima implementare practică a tehnologiei de transmisie de date 5G. Testele pentru echipamentele de telecomunicații vor fi efectuate în aproape 100 de orașe. Rețelele 5G pot, teoretic, transmite date de 20 de ori mai rapid în comparație cu standardul 4G, cu latență mai scăzută a pachetelor de date.
China are cel mai mare număr de utilizatori 4G din lume. Aproximativ 30% din utilizatorii de telefoane mobile din China primesc acces la Internet prin rețelele 4G. Numărul mare de utilizatori 4G a fost primul motiv de testare a standardului 5G în China. Viteza maximă de descărcare în această tehnologie este de cca. 20 Gbps (în 4G este de cca. 1 Gbps), cu întârzieri mai mici de 1 milisecundă (în 4G: 10 milisecunde). Uniunea Internațională de Telecomunicații planifică implementarea oficială a primei rețele 5G până în 2020.
Compania ZTE, unul din cei mai mari producători Chinezi de echipamente de telecomunicații, împreună cu China Mobile vor începe testele pentru rețele 5G în aproape 100 de orașe din 20 de provincii. Adițional, Unicom China și entitatea econimică-proprietate a statului China Telecom Corporation se pregătesc, de asemenea, pentru lansarea rețelelor de ultimă generație în viitorul apropiat.

Convertor HDMI cu USB prin cablu torsadat!

Convertorul Signal-HD HDMI la IP permite utilizatorului conectarea unei surse cu conținut HD distante (până la 100 m) la un televizor/monitor HD folosind un singur cablu CAT5e/6. Un mare avantaj al setului sunt porturile USB ce permit și controlul la distanță pentru echipamentele conectate (calculator, DVR, NVR, etc.) cu intrări standard, ex. tastatură sau mouse.
extender HDMI şi USB IP Signal (100m, UTP, multicast)
Vedere a setului de convertoare Signal-HD HDMI la IP cu extender USB H3613
Schița unui sistem HDMI > IP cu extender USB
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a

Câștigătorii celei de a 15-a ediții a Concursului Foto de Vara 2016.

Anul acesta am primit 472 de lucrări! Din cauza numărului mare de lucrări cu o diversitate enormă a fost o adevărată problemă alegerea celor mai bune. Mai jos este lista cu câștigătorii premiilor principale și autorii fotografiilor înscrise. Vă felicităm pe toți și urăm bun venit tuturor participanților noi și vă invităm să participați și la ediția de anul viitor!
Locul I - Agnieszka Rusinowska
Oaia neagră
3:1
Egipteni
Locul II - András Veres
Locul III - István Tóth-Piusz
Egy hullámhosszon
(Pe aceeași lungime de undă)
"Antenna minimál"

Semnal
Wojciech Kruczynski
Trei amici
Lukasz Pawlicki
"The Voice"
Jozef Sowa
În căutarea semnalului
Patrycja Przybyl
"Nightly Broadcast"
Tamás Kondor
Mașină de poliție
Filip Tomczak
Reni indiscreți
Piotr Andryszczak
Înghețat da încă în funcțiune
Krzysztof Modzelewski
O reflexie
Renata Adamus
Umbre
Justyna Sniegocka
"Medium"
Radoslaw Zajac
"Vétel" (Recepție)
Szilárd Kenese
"Szarka" (Gri)
Illés András

Transmisie radio a semnalului HDMI către dispozitive mobile.

DIPOL a introdus în ofertă encoderul HDMI la IP Signal-433 R86433. Acest dispozitiv multifuncțional encodează semnalul de intrare HDMI în stream IP. Encoderul are intrări HDMI și USB și o ieșire IP (RJ-45). Ieșirea poate transmite trei streamuri multimedia independent configurate folosind protocol UDP (unicast/multicast), RTMP și HLS. Protocolul HLS (HTTP Live Streaming) permite adaptarea bitrate-ului la capacitățile rețelei și poate fi folosit pentru transmisia radio de multimedia (inclusiv conținut HD) către dispozitive mobile. Mulțumită acestei caracteristici encoderul poate fi folosit în rețele cu AP-uri "SOHO", limitând riscul supraîncărcării procesoarelor AP-urilor.
Streamingul IP poate fi decodat în mod corect de calculatoare, laptopuri, tablete, telefoane inteligente ce pot rula apletul gratuit VLC
Encoder HDMI to IP Signal 433 (1980p, UDP (unicast/multicast), RTMP şi HLS)Access Point TP-Link TL-WR1043ND_300Mbps (router & swich gigabit, 802.11n)Cablu U/UTP 24AWG NETSET Cat5e de interior [1m]
Exemplul unui sistem cu encoderul Signal-433 R86433 în o rețea Ethernet

Spliceuri mecanice - întrebări și răspunsuri.

Tehnicienii care își încep aventura cu fibra optică au multe întrebări cu privire la îmbinările fibrei. După cum știm, acest proces nu este la fel de simplu ca în cazul cablurior de cupru. Pentru a înlătura toate nelămuririle cu privire la acest subiect, am decis să răspundem celor mai frecvente întrebări.
Splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 (5 buc)
Spliceuri mecanice ULTIMODE FAST-MS1
L5550
  • Ce este un splice mecanic? Splice-ul mecanic este o componentă pentru îmbinarea a două fibre optice separate, făcut cu mare acuratețe splicerul permite joncțiunea precisă și permanentă a terminațiilor fibrelor pentru reducerea atenuării semnalului.
  • Ce unelte sunt necesare pentru efectuarea unui splice mecanic? Instalatorul are nevoie de un striper de fibră optică L5905, cleaver de fibră L5801, soluție de curățat L5915, și șervețele umede Kim-Wipes L5913. Alte unelte foarte folositoare sunt: detectorul optic L5935, powermetru optic L5821, sursă laser L5825, container pentru resturi de fibră L5918 și foarfecă pentru Kevlar(R) L5904.
  • Ce fibre putem lipi cu ajutorul unui splice mecanic? Spliceurile mecanice pot fi folosite pentru lipirea de fibre singlemod sau multimod cu buffer sau manta cu diametru de 250 μm și 900 μm.
  • Ce atenuare are un splice mecanic? Atenuarea unui splice mecanic instalat corect este mai mică de 0.15dB. Practica arată că instalatorii cu experiență ce folosesc spliceuri mecanice pot atinge un nivel de atenuare identic cu cel al spliceului de fuziune. Atenuările unui splice depind de mai mulți factori, dar în principal de precizia tăierii fibrei și de abilitățile instalatorului.
  • Sunt spliceurile mecanice rezistente și de durată? Sunt suficient de rezistente, cu toate acestea, ele nu trebuie să fie expuse unor forțe longitudinale, prin urmare, acestea ar trebui să fie întotdeauna plasate în compartimente special în cutii de instalare sau cadre distribuție. Spliceurile mecanice protejate garantează durabilitatea conexiunilor.

Documentarea procesului de construcție cu camere Hikvision.

Camerele IP Hikvision au capacitatea să facă secvențial poze, de asemenea port efectua funcții ca răspuns la un eveniment. Camerele ideale pentru acest tip de funcționalități sunt cele prevăzute cu interfață microSD (litera F în modelul produsului). În modul secvență, utilizatorul poate creea un istoric al progresului construcției - bloc, școală, magazin, sală de sporturi, etc. Această soluție permite utilizatorului să salveze o cantitate foarte mare a spațiului de stocare din NVR sau server, în timp ce asigură documentarea corectă a întregului proces de construcție. Intervalul de timp poate fi setat de la 1 secundă până la 7 zile. Adițional, planificarea poate fi configurată să salveze imagini din timpul orelor de lucru: ex. în anumite zile ale săptămânii, când echipa de construcții este la lucru, de Luni până Vineri , de la 8:00 - 17:00, cu interval orar de 1 oră (vezi mai jos).
Configurarea programului săptămânal într-o cameră Hikvision
Configurarea intervalelor și parametrii de imagine
Câteva camere Hikvision care suportă această funcție:
Camera IP Hikvision DS-2CD2142FWD-I (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR  până la 30m, Audio IN/OUT, Alarmă IN/OUT)
Camera IP de exterior Hikvision DS-2CD2642FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 30m, WDR)
Camera IP bullet Hikvision DS-2CD2020F-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)
Camera IP 2 MP Hikvision DS-2CD2120F-I (2.8 mm, 0.07 lx, antivandal IK10, IR 30m)
Cameră IP tip dome 4 MP
DS-2CD2142FWD-IS
K17362
Cameră IP compactă 4 MP
DS-2CD2642FWD-I
K1776
Cameră IP compactă 2 MP
DS-2CD2020F-I
K17636
Cameră IP tip dome 2 MP
DS-2CD2120F-I
K1732

Hikvision - notificări de alarmă pe telefoane inteligente.

Camerele IP și DVR/NVR-urile Hikvision sunt echipate cu interfață de rețea ce permite configurarea și monitorizarea de la distanță a imaginilor. Previzualizarea imaginilor de pe telefoanele inteligente este posibilă folosind apletul gratuit iVMS-4500. Apletul suportă notificări de alarmă generate de sistemul de supraveghere. Dacă dispozitivele și telefoanele sunt configurate corect și au acces la Internet, notificările vor fi afișate pe ecranele telefoanelor. Notificări de alarmă suportate:
  • declanșate de detecția de mișcare,
  • declanșate de analiza inteligentă a conținutului video (VCA),
  • manipularea frauduloasă a unei camere,
  • la pierderea semnalului video.
Fereastra de alarmă și notificări în apletul iVMS-4500
(un telefon cu Android)
După accesarea unei notificări, noua fereastră a apletului va permite previzualizarea live a imaginilor sau redarea materialului video conectat cu alarma.

Ştiri

7 Octombrie 2016 - Transmodulatoarele TERRA au primit titlul Inovația Anului în cadrul târgului Polonez SatKrak 2016. Prestigiosul premiu SatKurier 2016 pentru categoria Inovația Anului a fost câștigat de compania DIPOL pentru seria de transmodulatoare TERRA: TDX410C DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) și TTX410C DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM). În timpul galei de ceremonii Premiul a fo înmânat Dl. Piotr Wasniowski de către Janusz Sulisz, președintele târgului.

Produse noi

Iluminator IR: Readbeam IR15 (850nm, 100°, 20m)
Iluminator IR Redbeam IR15 M1636 este un iluminator IR modern conceput pentru instalare în exterior. Matricea LED-urilor redau lumină IR cu o lățime de bandă de 850nm, cu deschidere de 100° și distanță de acoperire de până la 20 metrii.
Encoder HDMI to IP Signal 433 (1980p, UDP (unicast/multicast), RTMP şi HLS)
Encoder HDMI la IP Signal-433 R86433 este un dispozitiv multifuncțional care encodează semnalul de intrare HDMI la stream IP. Semnalul de înaltă definiție redat la intrarea HDMI poate varia de la 720_50i la 1920x1080_60p. Dispozitivul are intrări HDMI și USB și ieșire IP (RJ-45). Ieșirea poate transmite trei streamuri configurate independent folosind protocol UDP (unicast/multicast), RTMP și HLS.
Patchcord UTP Cat5e (3m, galben) J21032 cu conectori RJ-45 este folosit pentru calculator și sisteme de rețea (LAN).

Merită citit:

HDMI prin priza de curent. Extenderul HDMI Signal H3611 permite utilizatorului să transmită semnal de înaltă definiție (HDMI) (de la un receiver de satelit, calculator, player multimedia, Blue-ray, etc.) la un televizor/monitor compatibil HD prin rețeaua electrica din casă, birou, magazin, etc...
>>>mai multe detalii
Diagrama unui sistem cu extenderul Signal HDMI H3611
Întotdeauna Online