Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 36/2016 (7 Noiembrie 2016)

Sfârşitul ambuteiajelor, aşa cum este văzut de Audi.

Sistemele M2M (Machine to Machine) sunt foarte potrivite pentru instalare pe mașini sau echipamente pentru infrastructura drumurilor (ex. semafoare). Ținta lor este să colecteze, proceseze și să schimbe informații fără intervenție umană. Datele sunt transferate între echipamente prin unde radio (wireless) și redate pe internet (ex. prin rețele celulare). Cu cantitatea potrivită de date, va fi posibilă optimizarea traficului, creșterea siguranței și confortul utilizatorilor.
O vizualizare a comunicațiilor radio între vehiculele Audi
(sursă: wired.co.uk)
Sistemul propus de Audi se bazează pe tehnologia "swarm intelligence" ce implică obținerea datelor de la milioane de dispozitive amplasate pe drum sau în circulație. O cantitate mare de date va permite o analiză mai precisă a situațiilor din trafic și controlul rutelor opționale, reducând astfel posibilitatea creării ambuteiajelor. Sistemul ar trebui să fie compatibil cu vehicule de producători diferiți, deoarece numai un număr mare de dispozitive va asigura o cantitate mare de date. Un avantaj important va fi îmbunătățirea siguranței rutiere. Șoferul va fi avertizat din timp de diferitele riscuri de pe traseu. Informațiile primite de șofer vor include mesaje în legătură cu punctele punctele alunecoase de pe șosea, secțiuni înguste, locuri de parcare libere, etc. Se presupune că, în viitor, automobilele vor fi pe deplin autonome și se vor mișca în linie cu recomandările sistemului, pasagerul șofer, locul de parcare sau, în caz de nevoie contactând stația de control.
Parcare automată
(sursă: wired.co.uk)

Amplificatoarele de canal TERRA în sisteme de antenă.


Amplificatoarele de canal redau cea mai bună modalitate de îmbunătățire a semnalelor DVB-T redate de intrarea sistemelor de transmisie comune/SMATV. Caracteristicile distinctive ale amplificatoarelor de canal TERRA includ o selectivitate ridicată și controlul automat al câștigului (AGC) garatând astfel un nivel de ieșire al semnalului stabil.
În ceea ce privește selectivitatea, soluția TERRA folosește filtre SAW și este superioară celorlalte echipamente disponibile pe piața de profil din Europa
Valoarea canalului amplificat (multiplexul) este selectat folosind butoanele situate pe panoul frontal (nu este necesară programarea dispozitivului sau calculatorului). Adițional, atenuatoarele controlate digital (până la 10 dB) ale amplificatoarelor at420 R82510 și at440 R82511, permit o egalizare mai bună a nivelurilor de semnal. Modulele pot fi montate direct pe perete, pe șine tip DIN universale, în cutiile de instalații TV sau în cabinete RACK.
Modulatoarele și amplificatoarele TERRA sunt folosite și în sistemele SMATV. Mulțumită funcției AGC (controlul automat al câștigului) nivelul de semnal din toate canalele va fi egalizat la 85 dBµV (modul analog) sau 80 dBµV (modul DVB-T), amplificatoarele at420 R82510 și at440 R82511 sunt ideale pentru transmisia semnalelor TV terestre în cele mai recente sisteme SMATV bazate pe multiswitchuri.

Montarea echipamentelor tip RACK la exterior.

Carcasele cu grad de protecție corespunzător sunt obligatorii pentru instalarea echipamentelor electronice la exterior. Un exemplu poate fi un sistem de supraveghere IP ale cărui conexiuni sunt localizate pe stâlpi și cablurile converg într-un singur loc.
DIPOL a introdus în ofertă cabinetul RACK de 19" R90632 impermeabil potrivit pentru protecția echipamentelor ce vor fi plasate la exterior. Cabinetul rezistent la coroziune este în întregime din aluminiu. Aceste caracteristici și greutatea redusă (aproximativ 10 kg) reprezintă o alternativă bună pentru cabinetele de oțel. Cabinetul RACK este ideal pentru montare pe stâlpi (cu suportul de prindere R90639A) sau în alte locații "dificile". Ușa este protejată cu o garnitură din cauciuc și încuietoare etanșă cu bolțuri de închidere pe stânga și pe dreapta.
Cabinetul are 12 găuri de montare (pe un perete, stâlp). În partea de jos a cabinetului sunt 6 găuri cu diametru de 23 mm. Patru dintre ele sunt conectate, celelalte 2 sunt echipate cu presetupe. În interiorul dulapului există șine de suport pentru instalarea ușoară a echipamentelor. Distanța dintre șinele și baza dulapului este de 54 cm iar față de partea superioară de 20 cm, ceea ce permite acces facil la echipamente și siguranța lucrărilor efectuate în interiorul dulapului cu componente care necesită o atențe sporită cum ar fi patchcordurile de fibră optică.
Cabinet Rack de exterior SH-750/600/300 (5U, aluminiu)
Cabinet RACK 19" impermeabil SH-750/600/300 R90632

Easysplicer - poziționarea verticală a fibrelor - OFFSET.

Chiar și contaminarea microscopică a canelurilor-V în care sunt amplasate fibrele, în procesul de sudură, poate schimba poziția fibrei. Dacă offsetul depășește 20 de microni (care, pe baza imaginii camerei, este confirmat de firmware splicerului) splicerul nu va efectua sudura. Pentru a prevenii astfel de situații, utilizatorul trebuie să curețe canelurile-V în următoarea manieră:
  • 1. Plasați terminația fibrei tăiate și curățate în ghidaje la fel ca la sudare.
  • 2. Mișcați manual fibrele înainte și înapoi în canelurile-V ale ghidajelor. Orice contaminare microscopică ar trebui să se poziționeze pe terminațiile fibrelor și să fie vizibilă pe ecran. Dacă este necesar, această operațiune poate fi repetată cu o altă pereche de fibre.
  • 3. Dacă după operația de curățare OFFSET-ul este încă mare, poate însemna că unele impurități sunt lipite de canelurile ghidajelor. Atunci este necesară curățarea ghidajelor de fibră cu o lamelă ascuțită curățată in prealabil cu alcool izopropilic. Acest mod de curățare trebuie repetat din mai multe unghiuri pentru a curăța canelurile în totalitate. Nu există nici un risc care poate afecta ghidajele sau canelurile acestora. După curățarea cu lamele, este recomandată repetarea operației de curățare cu terminații de fibre pentru a colecta resturile de praf.
Pe stânga- problemă de OFFSET cauzată de canelurile-V ale ghidajelor. Pe dreapta - efectele curățării canelurilor-V - praful pe terminațiile fibrei în partea dreaptă a imaginii.
Uneori astfel de impurități pot fi curățate cu ajutorul unui arc electric înainte de procesul de sudură, dar procedurile descrise mai sus sunt mai eficiente. De asemenea, este recomandată tăierea segmentelor de fibră folosite pentru curățare și reînceperea procesului de sudare.

Poziționarea camerei pentru recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare (LPR).

Pentru eficiența maximă a recunoașterii plăcuțelor de înmatriculare, o camera care suportă această funcționalitate, ex. DS-2CD4A25FWD-IZS (2.8-12 mm) K17891 sau DS-2CD4A25FWD-IZS (8-32 mm) K17892, trebuie instalată într-un anumit mod, astfel încât imaginile cu plăcuțele de înmatriculare de pe vehicule sunt captate în mod corespunzător. În funcție de producător, funcția LPR poate avea și numele de ALPR (Automatic License Plate Recognition) sau ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Pot exista diferențe în cerințele de amplasare a camerei și numărul efectiv de pixeli necesari.
Înainte de alegerea locului de instalare al camerei, utilizatorul trebuie să țină cont de câteva repere, unghiul corect de vedere al camerei, distanța la care camera trebuie instalată în locație și dimensiunea corespunzătoare a plăcuței de înmatriculare din imagine. Iată câteva cerințe comune de instalare pentru camerele Hikvision dedicate funcției de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare.
  • Lățimea imaginii cu plăcuța de înmatriculare trebuie să se încadreze între 130 - 300 de pixeli (optim: 150-200 pixeli)
  • Unghiul maxim de vizualizare pe vertical: 30°
  • Unghiul maxim de vizualizare pe orizontal: 30°
  • Diferența de unghi dintre marginea orizontală a imaginii și marginea orizontală a plăcuței nu trebuie să depășească +/-5°
Diagramă ce ilustrează poziționarea unei camere LPR în plan vertical:
X - înălțimea locației de montare a camerei, Y - distanța orizontală dintre locația de montare și punctul de detectare (măsurată la pământ), Z - distanța de la cameră până la puntul de detecție.

Ce UPS să alegem ?

Când alegem o sursă de curent neîntreruptibila, este important să luăm în calcul forma undei la ieșire. În funcție de tipul UPS-ului, unda poate fi rectangulară, sinusoidală sau pur sinusoidală. Forma undei de ieșire este importantă pentru alimentarea diferitelor tipuri de echipamente.
Forma undelor de ieșire generate de UPS-uri:
roșu - pur sinusoidală, albastru - sinusoidală, violet - rectangulară
Majoritatea echipamentelor pot fi alimentate de UPS-uri ce generează undă sinusoidală asemenea produsului CyberPower DX850E N9720. Câteva echipamente (în special cele cu consum mare) sunt echipate cu circuite active PFC ce țintesc îmbunătățirea factorului de alimentare. Astfel de echipamente necesită UPS-uri cu undă pur sinusoidală, cum ar fi CyberPower CP900EPFCLCD N9724.
O caracteristică importantă a UPS-urilor este AVR (Reglare Automată a Voltajului). Scopul este să reducă sau să crească voltajul din liniile rețelei de curent electric. Când, spre exemplu, voltajul unei linii este prea mic, un UPS cu funcție AVR nu se va comuta în modul baterie ci va crește voltajul din rețea la o valuare normală (în Europa la 230 VAC)

Produse noi

Pigtail fibră FC singlemode ULTIMODE PG-54S (1m, G.652.D, 9/125)
Pigtail singlemode PG-54s L3554 este o secțiune de cablu fibră optică, de 1 metru, singlemode, terminată la un capăt cu conector FC.
Cameră dome HD-TVI Hikvision DS-2CE56D0T-IT3 (1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR până la 40m)
Cameră dome HD-TVI Hikvision DS-2CE56D0T-IT3 M7522 a fost concepută pentru sisteme de supraveghere low-budget ce folosesc DVR HD-TVI. Camera redă video 1080p. Cu sensitivitate mare (0.01 lx) și iluminator IR incorporat cu distanță de acoperire de până la 40 m, camera furnizează imagini clare în condiții de iluminare slabă sau inexistentă.
Doză montaj DS-1280ZJ-M (pentru camere Hikvision tip dome/tavan)
Doză montaj DS-1280ZJ-M M57191 este concepută pentru montarea camerelor tip dome/tavan de la Hikvision. Doza este din metal și poate adăposti video transformatoare/balunuri, conexiuni, etc.

News

25 Octombrie 2016 - un nou subiect de cursuri pentru instalatorii CCTV. Primul curs sa numit "Transmisia semnalului în sisteme de supraveghere: selectarea mediului de transmisie, topologia rețelei, alegerea echipamentelor". Cursul a strâns 23 de participanți. Subiectul principal, care a generat multe discuții, a fost tipul problemelor apărute la instalare. Implicarea cursanților a confirmat așteptările noastre - aceste cursuri sunt cu adevărat necesare. Cursurile vor fi continuate în sesiuni de instruire ulterioare.

Worth reading

Frecvențele de transmisie a fibrei optice. Transmisia de date prin fibre optice este efectuată, în mod normal, de una (sau mai multe) "ferestre telecom" selectate din trei (uneori chiar 5) benzi de lungime de undă ce sunt dedicate acestui scop. Ferestrele au fost selectate în funcție de caracteristicile atenuării semnalului în mediul de transmisie...
**>>>mai multe detalii aici***www.dipolnet.ro/inf_dipo_2016_29.htm#06***
Selectarea ferestrelor de transmisie a fost stabilită în funcție de caracteristicile atenuării semnalului din mediul de transmisie cauzate de ghidul de undă, absorbție și pierderile împrăștierii Rayleigh