Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere şi Wireless

No. 37/2016 (Nov. 14, 2016)

Un prag important în istoria internetului?

Potrivit ultimelor rapoarte de la StatCounter, timpul petrecut pe internet de pe dispozitive mobile este în creștere în fiecare an. Luna trecută, pentru prima dată în istorie, numărul total de vizite pe paginile web de pe dispozitive mobile la depășit pe cel generat de PC-uri și laptopuri. Potrivit datelor publicate de StatCounter, luna trecută dispozitivele mobile au reprezentat 51.3% din toate vizitele în comparație cu 48.7% vizite de pe alte dispozitive. În mod interesant, presupunând că tabletele reprezintă o categorie separată, datele se vor schimba puțin (numai 4,73% din vizite sunt generate de utilizatorii de tablete).
Octombrie 2016 - prima dată în istorie când numărul vizitelor, pe paginile web, de pe dispozitive mobile depășește numărul de vizite de pe calculatoare și laptopuri
(sursă: gs.statcounter.com)
Aceste valori sunt rezultatul popularității telefoanelor mobile, în continuă creștere pe piețele din domeniu, unde sunt principala sau chiar unica platformă de acces la internet. Pentru Statele Unite, potrivit statisticii publicate de StatCounter, raportul este încă în favoarea calculatoarelor și laptopurilor, acestea reprezentând 63.5% din totalul vizitelor pe internet, pe când telefoanele mobile restul de 36.5%.

(sursă: gs.statcounter.com)

Amplificator de bandă largă în sistemele TV de cablu.

O ofertă vastă de acces la Internet prin intermediul rețelelor de televiziune prin cablu, a devenit posibilă datorită amplificatoarelor cu canal retur activ. Până în prezent, prețurile mari ale amplificatoarelor, ar putea oarecum inhiba dezvoltarea acestei platforme. Amplificatorul de bandă largă HA-205R65 R82307 este, până în prezent, o ofertă foarte competitivă. Pentru un preț atractiv, furnizorul primește un dispozitiv profesional cu canal retur activ. Această funcție este des necesară datorită structurii foarte variate de cablaj din clădiri. O altă caracteristică specială a amplificatorului HA-205R65 este integrarea circuitului SiGe ca driver, și echipat cu un etaj de amplificare bazat pe tranzistori GaAs ce funcţionează în sistem push-pull. Această soluție asigură un nivel mare de ieșire cu distorsiuni inter-modulare reduse.
Amplificator CATV scară Terra HA-123 (28 dB, max. 117 dB)
Amplificatorul de bandă largă TERRA HA-205R65 R82307 cu canal retur activ
Caracteristici distinctive:
  • cale înainte (47-862 MHz): nivel maxim ieșire 109 dBμV, câștig 27/36 dB
  • cale retur (5-65 MHz): nivel maxim ieșire 115 dBμV, câștig 27/-4 dB
  • egalizarea nivelului de semnal pe ambele căi
  • conceput în special pentru sistemele TV prin cablu cu canal retur

Conectarea antenelor cu echipamente wireles.

Utilizatorul unui echipament de comunicații radio de rețea, cum ar fi un acces point, adaptor wireless, modem, etc. ce dorește achiziția unei antene externe trebuie să știe tipul de conector pentru antenă externă al dispozitivului. O multitudine de soluții și diferențele mici dintre echipamente, înseamnă că utilizatorii mai puțin experimentați în domeniu pot avea dificultăți destul de mari în alegerea unei antene cu conector compatibil.
Tipul conectorului depinde de producătorul dispozitivului și poate diferi în cazul dispozitivelor ce funcționează în frecvențe diferite. O mare diversitate se regăsește în dispozitivele folosite pentru transmisii de date de bandă largă din rețelele celulare (modemuri).
Majoritatea modemurilor au fost echipate cu conectori de antenă de dimensiuni reduse. Având câteva avantaje, conectorii necesită folosirea adaptorilor - conectori adiționali - pentru conectarea antenei externe. Motivul este cablul prea gros pentru a putea fi conectat direct în conectorul mic al modemului. Cea mai flexibilă soluție este folosirea unui adaptor, un patch mic de cablu terminat cu conector compatibil cu modemul (TS9, CRC9, etc.) și conector FME-tată (majoritatea antenelor sunt echipate cu cablu cu mufe FME-mamă, routerele cu modemuri incorporate au de obicei conector de antenă externă - SMA).
Pigtail FME - CRC9 (modemuri Huawei)
Conector FME
Conector SMA
Pigtail FME la CRC9 (SMB) pentru dispozitive HUAWEI E83200

Cablu UTP cu gel.

Cablurile torsadate sunt folosite pentru transmisia semnalelor în sistemele de telecomunicație și rețele de calculatoare. În prezent ele sunt folosite în principal în rețelele ethernet. Cablurile pot fi alcătuite din una sau mai multe perechi. Torsadarea reduce drastic influența interferențelor electromagnetice externe și interferențele dintre perechi, numită crosstalk.
NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 cu gel este un cablu torsadat de bună calitate conceput pentru sisteme de transmisii profesionale de date în zone cu umiditate ridicată. Învelișul de polietilenă (PE) este rezistent la radiații UV (lumina soarelui) și umezeală. Centrul cablului este umplut cu gel pentru a preveni penetrarea longitudinală a apei în cablu, chiar și în cazul alterării învelișului de PE. Cablul trecut prin diverse medii de protecție (canal cablu, copex, etc.) poate fi folosit în instalații îngropate în pământ.
Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru)[305m]
Cablul NETSET BOX U/UTP cat 5e E1410_305 are gran'ie 15 ani împotriva unei schimbari semnificative a oricărui parametru. Producătorul garantează stabilitatea parametrilor daţi în specificaţiile produsului cu condiţia că, cablu este împachetat, transportat, instalat şi folosit potrivit standardelor europene (E-79100 şi EN 50174-1), în condiţiile zonei în care este instalat. Cablul NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 poate fi folosit într-un spectru larg de temperaturi, de la -40°C la 50°C și trebuie instalat la maxim -30°C și +50°C. Înainte de sertizarea cu mufe RJ-45, firele trebuiesc curățate de gel.

Turbo HD 3.0 - compatibilitate.

Ultima generație de camere Turbo HD 3.0 de la Hikvision includ și modele cu rezoluții de 3 MP. Camerele trebuiesc conectate numai în DVR-uri Turbo HD 3.0. Sunt suportate și de DVR-urile cu rezoluție de 3 MP și 2 MP. Totuși, pentru ultimul caz, rezoluția acestui tip de camere va fi redusă în mod automat la 2 MP (este necesar firmware v3.4.75).
În timpul selectării echipamentelor de supraveghere este necesară verificarea compatibilității componentelor,
în special în cazul dispozitivelor de generație diferită. De exemplu, camerele Turbo HD 3.0 de 3 MP
nu sunt suportate de generațiile vechi de DVR-uri HD.
Camerele 2 MP Turbo HD 3.0 pot fi folosite cu DVR-uri Turbo HD. Bineînțeles DVR-urile Turbo HD 3.0 suportă toate generațiile și seriile de cameră 3.0 și HD.

Extinderea capacității unui panou de alarmă.

Unul din parametrii de bază a unui panou de control alarmă ce trebuie luat în considerare în stadiul de selectare al numărului necesar de intrări și ieșiri. Există panouri de control ce pot întruni așteptările utilizatorului, dar au un număr de intrări/ieșiri prea mic. Totuși, ele pot fi utilizate cu succes dacă sunt instalate cu module de extensie. În unele situații utilizatorul vrea să instaleze numai un singur panou de control pentru protecția casei și a unei anexe la o anumită distanță. În acest caz, este convenabilă instalarea modulului de extindere G2232 direct în anexă. Acesta facilitează semnificativ instalarea sistemului.
Carcasă universală SATEL OPU-4 PTastatură cu display LCD INTEGRA SATEL INT-KLCD-GRPlacă de bază SATEL INTEGRA 32 (8 zone, expandabil la 32)Transformator SATEL TR-60 VA 230V/18V ACAcumulator gel MW 18-12S (12V, 18Ah) Senzor magnetic SATEL K-1Senzor magnetic SATEL K-1Senzor magnetic SATEL K-1Tastatură INTEGRA SATEL INT-SF-SSWSenzor magnetic SATEL K-1Senzor magnetic SATEL K-1Expander 8 zone INT-E VERSA, INTEGRA SATELSenzor magnetic SATEL K-1Senzor PIR+MW dual SATEL GREY tehnologie ANTIMASK
Exemplu de sistem de alarmă cu modul de extindere a zonei SATEL INT-E
În cazul celor șapte senzori și a tastaturii instalate în anexă, este suficient modulul de extindere SATEL INT-E conectat la panoul de control printr-o singură linie de comunicație. Această soluție permite reducerea numărului de fire din sistemul de alarmă și îi îmbunătățește integritatea. Informațiile privind statutul senzorilor vor fi transmise către panoul de control prin linia de comunicații conectată.

Produse noi

Doză montaj Hikvision DS-1280ZJ-XS (pentru camere Hikvision dome şi bullet)
Doză montaj Hikvision DS-1280ZJ-XS M57192 este concepută pentru montarea camerelor tip dome sau bullet de la Hikvision. Doza este din metal și poate adăposti video transformatoare/balunuri, conexiuni, etc, cântărește 0.3 kg și poate susține până la 4.5 kg. Doza poate fi folosită la exterior.
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB M89320 este conceput pentru a fi folosit în sisteme de supraveghere ce rulează 24/7. Seria oferă o performanță superioară, capacitate superioară și siguranță pe o perioadă îndelungată. Discurile sunt capabile să funcționeze non-stop în sisteme de procesare și înregistrare audio și video în special pentru sistemele profesionale de supraveghere, pe orice platformă (sisteme NAS, PC, sau DVR).
Amplificator canal dublu TERRA at422 (VHF, TV analog & DVB-T2, AGC) R82509 este un amplificator canal dublu cu selectivitate ridicată, capabil să filtreze și egalizeze nivelurile de semnal de la antenă în banda VHF-3, în modul analog sau digital (DVB-T2). Canalele de ieșire (multiplexurile) pot fi, după aceea, transmise în sisteme mari MATV - în clădiri de apartamente, hoteluri, clădiri publice, etc. Rata erorii de modulare ridicată (MER), în jur de 36 dB, redă o recepție excelentă a transmisiilor TV terestre chiar și în sisteme foarte mari.

Merită citit:

Transmisia semnalului HDMI prin Cablu coaxial. Convertoarele/Extenderele HDMI RF prin coaxial permit transmisia de semnale HDMI pe distanțe lungi prin cabluri coaxiale în 75 ohm. Pentru a transmite un semnal HDMI la mai multe Televizoare/Monitoare, semnalul de ieșire al transmițătorului poate fi împărțit cu un simplu spliter TV. Fiecare cale trebuie terminată cu un receiver dedicat. În cazul distanțelor scurte, este posibil să fie necesar un atenuator sau mai multe, în funcție de numărul de receivere...
>>>more
Schema unui sistem de convertoare/extendere HDMI-RF prin cablu coaxial