COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
Nr.38/2016 (21 Noiembrie 2016)
Telescop cu camere Poloneze în grija Pământului.
Agenția Spațială Europeană plănuiește să construiască un sistem de telescoape terestre, responsabil pentru observarea cosmosului în căutarea de obiecte ce ne-ar putea amenința planeta. Un astfel de sistem de avertizare este menit să detecteze corpuri cerești a căror traiectorii sunt în cursă de coliziune cu Pământul. Acest lucru ar putea preveni un dezastru similar celui de acum 66 de milioane de ani, când un asteroid imens a lovit Pământul, formând un crater cu diametru de 180 de kilometrii în regiunea Golfului Mexican al zilelor noastre. Dezastrul a dus la extincția a peste 75% din toate speciile de plante și animale. Acum 108 ani, un meteorit căzut în Siberia a doborât copacii pe o rază de 40 de km. Acest eveniment este cunoscut sub denumirea Tunguska. Pe 15 Februarie 2013, un meteorit cu diametru de aproximativ 17 metri și o greutate de peste 10000 de tone a intrat în atmosfera Pământului în partea de sud a munților Urali. Înainte ca meteoritul să lovească Pământul a ars aproape în întregime. Unda de șoc generată a deteriorat 7500 de clădiri și a cauzat rănirea a peste 1200 de persoane.
Potrivit Dr. Ed Lu de la NASA, incidentul ce a avut loc în Chelyabinsk se poate repeta o dată la 10-20 de ani iar cel mai rău aspect este că, corpurile cerești pot fi mult mai mari. Există deja un astfel de obiect detectat, ce se află în cursă de coliziune cu Pământul, are un diametru de 140 de metri și ar provoca efectele a 150 de milioane de tone de explozibil, de aproximativ 300 de ori mai puternic decât în cazul incidentului de la Chelyabinsk.
Pentru a putea fi acționat anticipat, cercetătorii lucrează la un sistem ce ar trebui să prevină astfel de incidente și să protejeze planeta împotriva acestor situații. Agenția Spațială Europeană (ESA) a lansat programul Conștientizarea Problemelor din Spațiu (SSA - Space Situational Awareness) acesta implicând supravegherea spațiului cosmic și monitorizarea traiectoriilor corpurilor cerești. Această sarcină va fi atribuită companiei NEOSTEL - rețeaua terestră de telescoape detectoare de corpuri cerești a căror orbită este în curs de coliziune cu cea a Pământului.
La baza viitorului telescop se va afla o cameră de supraveghere CCD foarte sensibilă folosită pentru captarea și analiza imaginilor. Acest component este dezvoltat și produs de compania poloneză Creotech Instruments S.A. - în Octombrie anul acesta reușind să definitiveze prima cameră de acest tip. Până acum, ei au testat camera în condiții de laborator, fără un sistem special de lentile, dar până în 2017 aceasta va fi montată și pusă în funcțiune pe primul telescop.
Telescopul va fi echipat cu mai multe camere pentru a capta cea mai largă imagine posibilă. Potrivit celor de la ESA, vor mai fi necesare încă 20 de camere până în 2018. Probabil în 2019, proiectul va crește la 30 de telescoape de acest fel, echipate cu mai mult de 200 de camere Poloneze. Camerele sunt răcite până la -50°C și păstrate în condiții cu presiune de ambient scăzută - aproape vid. În aceste condiții ele sunt capabile să detecteze un obiect, de dimensiunea unei mingi de tenis, situat la o distanță de 1000 Km. "Un astfel de sistem va detecta anticipat obiectele din spațiul cosmic ce ar putea amenința Pământul și sateliții artificiali" - promite Dr. Grzegorz Brona, CEO-ul Creotech Instruments S.A.
Aplet EmiMaps - acoperire DVB-T în Polonia. EmiMaps este o unealtă nouă creeată de Emitel - operatorul infrastructurii de transmisii terestre din Polonia. Unealta este dedicată sistemului de transmisii terestre pentru modernizarea sau instalarea unui sistem de antenă DVB-T. Apletul EmiMaps arată acoperirea estimată a transmițătoarelor DVB-T operate de EmiTel. Ajută la determinarea condițiilor de recepție ale multiplexurilor digitale MUX-1, MUX-2, MUX-3 și MUX-8 din orice locație a țării și la alegerea antenei potrivite cât și orientarea acesteia. Interfața apletului este compusă din patru taburi utilitare: căutare, locație, configurarea antenei și informații (lista transmițătoarelor). Pentru funcționare corectă, apletul necesită acces la internet și se recomandă calibrarea senzorilor de compas din telefonul inteligent.
EmiMaps - etapele succesive de căutare a locației transmițătorului și direcția de recepție:
- alegeți multiplexul și determinați locația dumneavoastră
- selectați transmițătorul
- simbolul de antenă pe touchscreenul telefonului poziționat orizontal va indica direcția către transmițător, mai jos vor fi afișate informații legate de transmițător, polarizare, profilul terenului dintre antenele de transmisie și cele de recepție
Pentru a putea evalua posibilitatea recepției semnalului DVB-T, selectați multiplexul cerut și introduceți adresa punctului de recepție. Puteți, de asemenea, folosi funcția de poziționare automată (GPS), sau mișcarea mouse-ului în locul dorit de pe hartă. După ce configurați locația, apletul va afișa acoperirea exactă a multiplexului în punctul de recepție. Apletul vă permite scalarea și mișcarea hărții în funcție de necesități. Mișcarea punctului de recepție (iconița tip casă) la o altă locație va afișa, în mod automat, acoperirea din noua locație. Apăsând pe iconița transmițătorului puteți citi detaliile parametrilor semnalului transmis.
Apletul pentru sisteme de operare Android este disponibil în magazinul online GooglePlay. EmiMaps pentru PC este disponibil aici: EmiMaps.emitel.pl. O versiune pentru sisteme iOS va fi disponibilă curând.
Ce antenă alegem pentru LTE? Long Term Evolution (LTE) este, actual, cel mai rapid standard de transmisii în rețele celulare. Viteza de descărcare poate atinge 326 Mbps, cea de încărcare de 86 Mbps (canal 20 MHz, modulare 64 QAM, MIMO 4x4). Tehnologia LTE este flexibilă, atât în cazul frecvenței cât și al lățimii canalului de transmisie. În funcție de necesități, rețelele LTE din Europa funcționează în frecvențe de la 700 MHz (în zone rurale - distanțe mari) până la 2.6 GHz (zone metropolitane - propagarea mai bună a semnalului în clădiri). Trebuie notat că LTE folosește tehnologie MIMO (Multiple Input Multiple Output), ce permite transmisia semnalelor folosind mai multe antene sau matrici de antenă.
Cum am menționat și mai sus, rețelele LTE pot funcționa într-o gamă largă de frecvențe. În mod curent ele folosesc benzile 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 2600 MHz cu perspective pentru banda de 700 MHz (ex. în Polonia, în câțiva ani).
Înainte de achiziționarea unei antene, vă rugăm contactați operatorul pentru a obține informații legate de cel mai apropiat turn și parametrii de transmisie folosiți. Adițional, ar trebui să vă asigurați de compatibilitatea conectorului de antenă externă de pe echipamentul dumneavoastră (modem sau router). Antena trebuie conectată la echipament cu conector sau pigtail (TS9 sau CRC) compatibil.
Când alegem antena externă, utilizatorul unui modem trebuie să se asigure dacă acest dispozitiv suportă tehnologie MIMO (modemul/routerul are doi conectori de antenă externă). Dacă da, este necesară o antenă care să suporte acest standard. Este o metodă facilă pentru a atinge debitul maxim. Distanța maximă de la stația de emisie nu trebuie să depășească 6 kilometrii.
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x 10m cu SMA)
Antena ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_10 funcționează în intervalul de frecvențe 800-3000 MHz și este furnizată cu 10 metrii de cablu cu conectori SMA.
Antena a fost concepută pentru a fi folosită cu modemuri LTE (cu doi conectori de antenă externă),
telefoane celulare, GSM, DCS, modemuri 3G.
Fibra optică pentru supraveghere - multimode sau singlemode? În general, când alegem echipamentele și cablurile, ambele elemente trebuie să fie compatibile. Dacă distanța dintre camerele de supraveghere IP și switch este mai mare de 2 km, se recomandă utilizarea fibrei optice singlemode. Similar situațiilor unde un singur cablu ar trebui să transmită semnale de la zeci sau sute de camere IP. Cu o astfel de bandă largă, folosirea unei fibre singlemode ar trebui să fie soluția preferată. Gama de cabluri singlemode este foarte largă, permițând selectarea cablului optim și linia de transmisie poate fi extinsă în viitor mai mult de 2 km, dacă va fi necesar.
Diferența în prețul dispozitivelor multimode și singlemode, de multe ori a servit ca argument pentru opțiunea de a lucra cu cele dintâi, diferenţă care la acest moment este neglijabilă, cel puțin în cazul echipamentelor de transmisie pentru sisteme LAN si CCTV. Și costul de cablurilor multimode este chiar mai mare, ca urmare a unui proces de producție mai complicat. Așa că, toate argumentele sunt pentru soluții single-mode (distanță mai mare, trafic mai mare, preț mai mic).
Cele mai populare modele de fibră optică utilizate în sistemele de supraveghere video sunt cele universale - singlemode. În fotografie se poate vedea un astfel de cablu: Ultimode UNI-4SM-A L76004.
Avantajele lucrului cu fibra optică single mode:
  • mai ușor de ales datorită unei game mai largi de cabluri pe piață
  • abilitatea de a transmite semnale la distanțe de zeci de kilometri, folosind echipament standard
  • prețuri mai mici comparativ cu fibrele multimode din cauza costurilor de producție mai mici
  • capacitate de trafic mai mare
  • disponibilitatea de cabluri cu o rază de îndoire mică, de la 7,5 mm
Dezavantajele lucrului cu fibra optică single-mode:
  • versiunile diferite a fibrelor pot cauza probleme de sudură, se recomandă unificarea cablurilor în sistem
  • în cazuri excepționale și în funcție de echipamente poate fi necesar lucrul cu atenuatoare optice pentru distanțe scurte - informația poate fi găsită în specificațiile transmițătoarelor și receiverelor, în special la puterea de ieșire a transmițătorului și sensitivitatea receiverului.
Configurarea rapidă a mai multor dispozitive în sistemele CCTV IP. Într-o singură locație, există adesea mai multe camere IP și/sau NVR-uri; cele mai multe dintre setările dispozitivelor din cadrul unui grup sunt similare sau chiar identice. NVR-urile Hikvision pot fi configurate rapid prin exportul unui fișier cu setări de configurare de la un dispozitiv la celelalte în sistem.
Vedere din fereastra de control pentru exportul fișierului de configurare
Operaţiunile de import/export pot fi executate:
  • local, prin intermediul portului USB
  • în reţea:
    • folosind aplicaţia iVMS-4200 sau un web browser - metodă utilă in cazul configurării unui echipament la distanţă
    • utilizând fereastra de control pentru exportul fișierului de configurare( Batch Configuration utility) (este integrată în Hikvision Tools)
Encodare canal-zero în NVR-urile Hikvision. Uneori, utilizatorii au nevoie să vizualizeze mai multe canale ale NVR-ului în timp real, folosind un browser web sau software-ul client CMS. Pentru a reduce cerințele de lățime de bandă, fără a compromite calitatea imaginilor înregistrate, NVR-urile Hikvision au opţiunea Channel-zero Encoding. Cu ajutorul acestei funcții, utilizatorul poate vizualiza imaginile de pe 16 canale într-o singură fereastră de browser sau a software-ului client. Setările funcției includ rata maximă de biți (până la 2048 kbps) și rata de cadre maximă (1/16 - 22 fps). Funcția poate fi activată la nivel local sau prin intermediul unui browser de internet.
Activarea opţiunii Channel-zero Encoding:
  • local: Main Menu -> Settings -> Live View -> Channel 0 Encoding
  • la distanţă: Configuration -> Video/Audio -> Channel-zero
Fereastra de encodare canal-zero în browserul de internet
Produse noi
Amplificator CATV cu canal retur Terra HA-205R65
Amplificator CATV cu canal retur Terra HA-205R65 R82307 este echipat cu un etaj de amplificare bazat pe tranzistori GaAs ce funcţionează în sistem push-pull. Amplificatorul este gândit pentru reţele CATV ce furnizează şi servicii internet şi are drept urmare şi funcţie de canal retur în 65 MHz.
Dulap metalic de exterior IP55 540x310x145mm
Dulap metalic de exterior IP55 (540x310x145mm) R90607 este o cutie metalică etanşă cu dimensiuni 540x310x145 pentru montaj pe stâlp sau pe perete. Cutia se fixează cu ajutorul a 4 puncte de fixare. În cutie, pe partea din spate este o placă metalică detaşabilă cu dimensiuni de 510x260 mm. Construcția cutiei este complet impermeabilă, ușa este dotată cu încuietoare cilindrică și este protejată cu un sigiliu de cauciuc. Cutia are clasă de protecție IP55.
Patchcord fibră SC-SC duplex multimode ULTIMODE PC-019D (3m, OM2, 50/125)
Patchcord fibră SC-SC duplex multimode ULTIMODE PC-019D (3m, OM2, 50/125) L31130 este un patchcord cu o lungime de 3 metri format din două fibre multimode, dispuse paralel, terminate fiecare cu un conector SC dublu. Conectorii SC sunt momentan cel mai des utilizaţi pentru conexiunile de fibră optică pentru că sunt foarte uşor de conectat/deconectat, forma dreptunghiulară permite amplasarea multor conectori pe o suprafaţă mică.
Merită citit:
Cum funcționează o cameră cu termoviziune? Camerele "normale" analog sau IP folosite în sisteme de supraveghere captează radiații vizibile și (in general pe timp de noapte) infraroșii (300-950 nm) reflectate de obiectele din aria acoperită de cameră. Sursele de radiație survin de la lumina zilei sau sisteme de iluminat artificiale, incluzând și iluminatorii IR. Camerele cu termoviziune pot opera și fără o sursă adițională de lumină. Orice corp cu o temperatură ce trece de zero absolut (−273,15 °C) emite radiații infraroșii. Camerele cu termoviziune pot folosi lungimi de undă între 1-20 micrometrii...
>>>detalii
Switch-uri industriale - gata de lucru în orice condiții
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.