Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 40/2016 (5 Decembrie 2016)

Primul tren de super-viteză, între Dubai și Abu Dhabi.

Emiratele Arabe Unite vor avea prima cale ferată de transport comercial și uman, unde trenurile vor circula cu viteze similare avioanelor. Compania Hyperloop One a semnat contractul pentru construcția unei căi ferate ce va lega capitala Emiratelor, Dubai, de orașul Abu Dhabi. Acest proiect este parte a viziunii lui Elon Musk, fondatorul companiilor Paypal, Tesla și SpaceX, asupra transportului din viitor. Proiectul presupune construcția unu tren "bullet" ce atinge viteze de până la 1200 km/h. La o astfel de viteză, călătoria între Los Angeles și San Francisco - 500 de km, ar dura în jur de 30 de minute.
Hyperloop - mijloace de transport moderne
Vedeți cum funcționează...
Sistemul de transport Hyperloop folosește presiuni reduse în tuburi special concepute, ce permit capsulelor de transport să fie accelerate de un motor electic liniar pentru a atinge vitezele de deplasare ale unui avion. Capsulele alunecă pe deasupra șinelor folosind levitație magnetică pasivă sau rulmenți de aer. Potrivit analistului Jim McGregor de la Tirias Research, primul tren de super-viteză va fi implementat în Orientul Mijlociu pentru că țările bogate ca Emiratele Arabe Unite pot investi o sumă mare de bani în acest tip de proiect. Dubai este printre cele mai sigure 20 de țări din lume și atrage în fiecare an aproape 15 milioane de turiști cu cheltuieli de 12 miliarde de dolari americani.
O vizualizare a interiorului capsulei de mare viteză.
Proiectul va cuprinde trei clase de transport: business, pentru călătoriile în grup sau pentru călătorii ocazionale
(sursă: www.dailymail.co.uk)
În 2013, când Musk a creat conceptul Hyperloop, a estimat costurile rutei dintre Los Angeles și San Francisco la aproximativ 6 miliarde de dolari americani. Totuși, criticii cred că acest concept este optimist și ireal. Proiectul din Dubai va valora "miliarde de dolari", dar dacă va fi pus în practică, călătoria de la Dubai la Abu Dhabi (150 km) va dura doar 12 minute. Luna trecută, Dubai a anunțat deja un concurs ce invită diverși dezvoltatori ce doresc să își prezinte conceptele pentru tunele Hyperloop între diferite aeroporturi. Deci, viziunea asupra unei modalități de transport super-rapide poate devenii realitate foarte curând.
În 2015, trenul Japonez super-rapid Maglev cu levitație magnetică, a stabilit un nou record mondial de viteză. La o cursă de test, acesta a atins o viteză de 603 km/h. În 2007, TGV-ul francez - tren clasic cu roți, a mers cu o viteză de 574.8 km/h. Transrapid - Shanghai, un alt tren magnetic de super-viteză a atins viteza de 501 km/h în timpul testelor. Din motive economice, viteza trenului este limitată la 300 km/h. Construcția celor 30.5 km de cale ferată a costat în jur de 10 miliarde de yuani (2 miliarde €) și a durat aproximativ 2 ani și jumătate. Expansiunea planificată în direcția Hangzhou a fost oprită în 2007, din cauza protestelor rezidenților, care s-au temut de radiații.

Antene DVB-T2 de interior.

Nu există o rețetă universală pentru o antenă perfectă, mai ales o antenă de interior. În general, folosirea unei antene de interior pentru recepția televiziunii digital terestre DVB-T2 este limitată la zonele cu un nivel înalt de semnal, de obicei la distanțe mici față de stațiile de transmisie. În cazul DVB-T2, reflexia semnalului nu împiedică recepția (la fel ca în transmisiile TV analog). Pe de altă parte, semnalele DVB-T2 pot fi transmise din mai multe puncte cu puteri de transmisie diferite, adesea pe anumite canale (multiplexuri) pot fi recepționate foarte bine și câteva alte canale nu pot fi recepționate deloc.
DIPOL oferă antene de interior DVB-T2 de înaltă calitate Signal A6030 pentru recepția televiziunii digital terestre. Antena are parametrii RF foarte buni datorită amplificatorului incorporat cu nivel redus de zgomot.
Antena tv de camera DVB-T2 - Signal DA
Vedere a antenei DVB-T2 Signal A6030 cu amplificator incorporat
Antena Signal A6030 poate recepționa semnale FM, DAB/DAB+ și DVB-T/T2 în frecvențele 47-230 MHz și 470-790 MHz. Antena este potrivită pentru recepția semnalelor cu orice polarizare, orizontală sau verticală. Un avantaj al antenei este filtrul integrat GSM/3G/LTE. Datorită dimensiunilor reduse și aspectul plăcut, antena poate fi un element de decor interesant în orice cameră.

Ce HDD alegem pentru DVR/NVR?

Hard diskurile din seria PURPLE de la Western Digital au fost concepute în special pentru sistemele de supraveghere video digitale bazate pe servere și/sau DVR/NVR ce funcționează în program continuu 24/7. Seria redă performanță superioară, capacitate ridicată și fiabilitate pe termen lung. Discurile sunt concepute pentru a funcționa non-stop în sisteme de procesare și înregistrare audio și video, pe orice platformă (PC, DVR, NVR, server).
Seria PURPLE este, practic seria RED, optimizată pentru sisteme de supraveghere. Funcțiile modificate ale firmware-ului reduc riscul de pierdere a unor cadre survenite din cauza erorilor sau capacităților de încărcare mari (AllFrame). Viteza discurilor este controlată prin tehnologia IntelliPower și rezultă într-un consum foarte redus de curent. Cache-ul este de 64 MB și Hardurile comunică cu DVR/NVR-ul folosind interfață SATA - 6 Gb/s. Seria de harduri PURPLE are parametrii de funcționare mult mai buni decât seriile echivalente dedicate PC-urilor. Caracteristicile esențiale includ:
  • unitate stocare - clasă supraveghere - risc redus pierderi cadre de imagine
  • conceput în special pentru funcționare continuă 24/7, mediu de supraveghere de înaltă definiție
  • algoritmi de memorare în cache optimizați pentru cerințele sistemelor de supraveghere, caracterizați de o intensitate ridicată a funcțiilor de scriere, rata de date relativ scăzută și un număr mare de streamuri simultane.
  • schimbare priorității de alocare a cache-ului la scriere
  • suport streaming TLER și ATA
HDD Western Digital PURPLE WD10PURX 1TB (3.5
HDD Western Digital 2TB SATA WD20PURX (pentru DVR)
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5
WD PURPLE 1 TB
WD10PURX M89267
WD PURPLE 2 TB
WD20PURX M89270
WD PURPLE 3 TB
WD30PURX M89285
HDD Western Digital PURPLE WD40PURX 4TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5
WD PURPLE 4 TB
WD40PURX M89305
WD PURPLE 6 TB
WD60PURX M89320

Sistem de transmisii CCTV prin fibră optică bazat pe topologie radială.

Un cablu separat pentru fiecare cameră montată pe stâlp este cea mai facilă și puțin solicitantă soluție existentă, luând în calcul sudurile și protecția fibrei optice. Totuși, amplasarea cablurilor, implică un efort mai mare, deoarece lungimea totală de cablu va fi mai mare.
Sistem optic de supraveghere cu topologie radială
În această topologie, structura cablului nu este un factor semnificativ deoarece nu există ramificări de-a lungul căilor. Bineînțeles, cablul trebuie să întrunească toate cerințele necesare unei funcționări corecte pentru condițiile mediului din zona în care va fi instalat. Un parametru important este rezistența la tracțiune, să fie suficientă pentru a putea trage fibra prin conductele de cablu. Cele mai frecvente tipuri de cablu folosite în acest tip de sisteme sunt:
   
L7104L76004L79508
ULTIMODE ILB-4-SM-AULTIMODE UNI-4-SM-ADRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM
Indiferent de numărul de camere montate pe stâlp, transmisia este realizată numai prin două fibre optice. Totuși, recomandăm folosirea unui nivel minim de redundanță - aplicarea unei fibre optice cu 4 fire.

Monitor test pentru sisteme HD-TVI.

Procesul de instalare al unei camere implică reglarea direcției, deschiderea și focalizarea. Acestea se pot realiza de către 2 persoane care comunică prin telefon mobil sau un instalator, ce poate observa imaginile de la cameră direct pe monitorul de teste MS-43TV M3107 atașat pe braț sau agățat de suportul camerei. Mulțumită dimensiunii (3.5") și greutății reduse, instalarea unei camere este foarte facilă, chiar și în poziții inconfortabile, adesea pe o scară înaltă.
Monitorul poate fi alimentat de la bateriile incorporate reîncărcabile sau cu alimentatorul inclus. Adițional, monitorul poate funcționa și ca sursă de curent de 12 VDC / 800 mA pentru camerele testate. Această funcție este foarte folositoare când camera nu a fost conectată încă în sistem, dar ea trebuie pregătită pentru funcționare.
Monitor service MS-43TVI (4.3
Monitor test MS-43TVI pentru sisteme HD-TVI și CVBS M3107

Controlul unui dispozitiv electric distant prin aceeași linie de curent electric.

Există situații când este necesar controlul unui echipament electric/electronic distant, ex. barieră, poartă, iluminare, etc., dar singurul cablu disponibil până în punctul respectiv este doar linia de curent electric. Din motive tehnice și economice, instalarea unei linii de control suplimentare poate fi problematică datorită dificultăților și costurilor asociate pregătirea terenului, săpat, pat de pietre, pavaj, etc. La rândul lor, sistemele wireless sunt sensibile, deci ele nu redau fiabilitatea necesară sau au distanțe de acoperire mult prea mici pentru aplicația dată.
În astfel de cazuri, o soluție ideală este folosirea unei perechi autonome de switch-uri pentru controlul a două prize diferite OneLinkPLC G7184, comunicarea între switch-uri este posibilă direct prin reţeaua de 230 VAC. Fiecare switch este echipat cu o ieșire de releu 10 A / 250 VAC și intrare pentru conectarea unui controler, un switch unipolar. Primul switch OneLinkPLC pentru conectare la linia de curent electric (ex. porți automate), cu ieșirea releului conectată la intrarea sistemului de porți automate (pentru acționarea porților). Al doilea switch OneLinkPLC poate fi instalat oriunde în casă, cu acces la linia de curent electric 230 VAC. Datorită dimensiunilor reduse ale switchului OneLinkPLC, switchul unipolar adițional poate fi instalat în aceeași doză. Ambele switchuri OneLinkPLC trebuiesc conectate în aceeași fază de curent. Distanța dintre echipamente poate atinge până la 1 km. Pentru a permite comunicarea dispozitivelor când acestea sunt conectate la faze de curent diferite, este necesar un dispozitiv adițional - PLC-Coupler-D2M G7174.
Pereche relee telecomandate prin rețeaua de 230V  ROPAM OneLinkPLCPereche relee telecomandate prin rețeaua de 230V  ROPAM OneLinkPLC
O diagramă a firelor unui sistem simplu de control al porții de intrare, bazat pe o pereche de switchuri distante OneLinkPLC G7184
Controlul este efectuat prin linia de curent electric 230 VAC

Produse noi

Suport pentru stâlp (2 brațe, pentru cutii impermeabile)
Suport pentru stâlp (2 brațe, pentru cutii impermeabile) R90610D a fost conceput pentru instalarea cutiilor impermeabile de conexiuni pe stâlpi cu diametrul de 40 - 60 mm. Partea din spate a cutiei este înșurubată cu șuruburi M5 la brațele de aluminiu ce sunt atașate pe stâlp cu ajutorul bridelor. Setul constă în 2 brațe, șuruburile M5 cu elemente de etanșare și șaibe. Toate elementele sunt rezistente la coroziune.
Carcasă metalică îngropată OMP-4 400x400x140mm
Carcasă metalică îngropată OMP-4 400x400x140mm R90586 este o carcasă metalică proiectată pentru montarea aparentă pe perete. În carcasă se pot monta splittere TV, amplificatoare, echipamente de reţea şi alte elemente de conectică pentru sisteme mici şi mijlocii.
NVR 4K Hikvision Hikvision DS-7608NI-I2/8P (8 canale, 160Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
NVR 4K Hikvision Hikvision DS-7608NI-I2/8P K22086 Hikvision DS-7608NI-I2/8P este un video recorder modern de rețea IP capabil să monitorizeze, înregistreze și să redea imagini de la 8 camere de supraveghere IP cu rezoluții megapixel, până la 12 MP. Acest NVR are ieșiri HDMI (4k) și VGA(1080) ce pot fi conectate direct la un monitor, fără a mai fi nevoie de un calculator, de notat este că cele două ieşiri video funcţionează independent una faţă de cealaltă.

Merită citit:

Măsurarea legăturilor optice cu metoda de transmisie. Măsurătorile de bază ale atenuărilor legăturilor optice, necesare testelor de calificare, sunt bazate pe metoda de transmisie. Cu ajutorul unui power-metru optic și a unei surse laser cu nivel de ieșire predeterminat și o stabilitate mare, instalatorul poate măsura atenuările totale din legătura optică măsurată, inclusiv conectorii. Cu toate acestea, în cazul în care atenuarea măsurată este mai mare decât cea normală, cauza (o sudură incorectă sau un conector, îndoire excesivă, defect de fabricație a cablului, etc.) nu poate fi ușor identificată. Pentru un test atât de amănunțit va fi necesară folosirea unui reflectometru optic.
>>>mai multe
Calibrarea sistemului de măsurare
Net9 - noua serie de multiswitchuri TERRA