COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
No. 2/2017 (Jan. 9, 2017)
Porți de Control Frontieră Atomatizate (ABC). Noile porți automatizate cresc capacitățile sistemelor de inspecție al pasagerilor și au fost deja instalate în mai multe aeroporturi Europene. Folosind tehnici de recunoaștere facială, cu ajutorul tehnologiei calculatoarelor, ele pot verifica identitatea pasagerilor în funcție de datele descrise în pașaportul biometric. Sistemul compară fața pasagerului cu fotografia codată în pașaportul biometric. Dacă sistemul găsește cel puțin 45 de elemente similare și numele pasagerului nu se află pe lista de persoane cu interdicții de zbor, se vor deschide ușile. Sistemul efectuează, de asemenea, controlul standard al datelor, acest lucru fiind făcut, în mod normal, de gărzile de frontieră. Poza călătorului efectuată în timpul procedurilor de verificare este verificată cu toate bazele de date ce conțin informații de persoane urmărite. Întreg procesul poate dura numai 15 secunde. Controlul tipic efectuat de gărzile de frontieră sunt lente iar acuratețea lasă de dorit.
Porțile ABC (Automated Border Control)
(source: www.gatewayvipservices.com)
Porțile ABC au fost deja instalate în multe aeroporturi din Europa de câțiva ani. Până acum, ele pot fi folosite doar de cetățenii UE, Zona Europeană Economică și Confederația Elvețiană cu pașapoarte biometrice (cu date biometrice cum ar fi amprente și imagine digitală a feței). Anchetele statistice arată că popularitatea transportului aerian este în continuă creștere. În 2011, se înregistrau 700 de milioane de treceri de frontieră și se estimează că până în 2030 această cifră să crească cu 80%.
Sistem de antenă SAT/DVB-T/T2/FM pentru casă. Această soluție universală transmite semnale independente DVB-S/S2, DVB-T și FM la 4 prize. Semnalele terestre DVB-T/T2 sunt recepționate cu setul de antene profesionale A2810 ce lucrează în benzile VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Mulțumită construcției, segmentele de antenă VHF și UHF pot fi montate pentru polarizare verticală (V) sau orizontală (H) pentru recepția semnalelor. Această caracteristică permite utilizatorului să regleze antena în funcție de parametrii semnalelor transmise, ex. polarizări diferite ale benzilor VHF și UHF.
Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Sumator TV de bandă largă - ST 1-60Cablu coaxial satelit clasă A TRISET-113 PE (de exterior, cu gel, 75 ohmi) [1m]Cablu coaxial satelit clasă A TRISET-113 PE (de exterior, cu gel, 75 ohmi) [1m]Antena satelit FAMAVAL offset 100 LH (100cm, Fe)LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBMultiswitch 5/4 Signal MP-0504L (amplificat, filtru LTE)Priză terminală Signal TV-satelitPriză terminală Signal TV-satelitPriză terminală Signal TV-satelitPriză terminală Signal TV-satelitSet-top box DVB-T2 Skymaster HD N6 Receiver digital terestru DVB-T2 Ferguson Ariva T750iReceiver satelit HD Ferguson Ariva 103 DVB-S/S2 (free to air)Receiver HD Ferguson Ariva 153 COMBO (DVB-S/S2+DVB-T/T2/C)
Sistem de antenă SAT/DVB-T/T2/FM cu multiswitch MP-0504L R6944504 care transmite toate semnalele către 4 prize amplasate în camere diferite
Instalarea unui LNB QUATRO A98257 și a multiswitchului MP-0504L R6944504 permit însumarea semnalelor SAT, DVB-T/T2 și FM și transmisia lor la patru prize terminale Signal R694100. Fiecare utilizator poate viziona orice canal disponibil, de satelit sau terestru.
Receiverele ce pot fi folosite (exemple)

 

 
NumeOpticum HD N5Ariva T750iAriva 103Ariva 153
CodA99288 A99315 A99371 A99386
Utilizare prevăzutăDVB-T/T2DVB-T/T2DVB-S/S2DVB-T/T2/C/
DVB-S/S2

 

  • Receiverul DVB-T/MPEG-4 Opticum HD N5 A99288 (ascuns în dulap Rack va comunica cu telecomanda cu ajutorul extenderului IR Signal IRB-620U R94130) va fi conectat cu un TV analog
  • Receiverul DVB-T/MPEG-4 Ariva T750i A99315 instalat în dormitor, va fi conectat la un TV ce suportă DVB-T/MPEG-2
  • Receiverul DVB-S/S2 Ferguson Ariva 103 A99371 cu cititor de Smart Card pentru posturi TV pre-plătite, instalat în living
  • Receiverul HD Ferguson Ariva 153 COMBO A99386 (DVB-S/S2+DVB-T/T2/C) cu cititor de Smart Card pentru posturi TV pre-plătite, instalat în următoarea cameră
LTE - îmbunătățirea conexiunii cu o antenă externă. LTE Advanced este o extensie a standardului LTE. Posesorii de dispozitive compatibile cu standardul LTE-A pot, teoretic, atinge rate de transfer de până la 300Mbps, acest lucru fiind posibil datorită agregării mai multor frecvențe.
Uneori pot apărea probleme cu serviciul LTE-A asociat cu comunicarea modemului cu o stație de transmisie necorespunzătoare. Pur și simplu modemul nu comunică cu cea mai puternică stație de emisie pentru că aceasta nu funcționează în standard LTE-A. Pentru a rezolva această problemă, utilizatorul ar trebui să afle (de la operator) unde se situează cea mai apropiată stație de emisie ce funcționează în standard LTE-A cu agregarea benzilor (preferabil situată în direcția opusă turnului ce nu suportă LTE-A).
În cazul de față utilizatorul are un modem LTE-A dar viteza maximă de descărcare este de 10Mbps și cea de încărcare atinge doar 1 Mbps. Motivul, antena comunică cu o stație de emisie ce nu suportă standardul LTE-A. Situația este prezentată pe harta de mai jos.
Harta cazului dat - aranjamentul stațiilor de emisie în relație cu poziționarea utilizatorului
Modemul utilizatorului conectat la stația de bază situată în vest, ce nu suportă LTE-A cu rată de transfer nesatisfăcătoare. Viteza este crescută considerabil, după instalarea unei antene externe, ce a fost direcționată către stația de emisie situată în sud-vest. Stația aceluiași operator funcționează în standard LTE-A cu agregarea frecvențelor.
Creșterea ratelor de transfer este afișată în captura de imagine de mai sus.
Testul a fost efectuat cu ajutorul site-ului www.speedtest.net.
Sistem fibră-optică - scoaterea fibrelor din tuburi. Exemplul de mai jos prezintă instalarea cutiei de joncțiuni pentru fibră optică L56020 pentru acest tip de instalații. Prima etapă constă în așezarea cablului de fibră optică L76012 astfel încât un surplus să rămână disponibil lângă cutie.
Cele 12 fibre singlemode ale cablului universal L76012 de fibră optică sunt trecute printr-un tub central umplut cu Gel cu diametru de 3 mm. Tubul este făcut din plastic, dar este suficient de flexibil pentru a putea fi amplasat în cutiile de joncțiune L56020. Mantaua exterioară poate fi decupată cu striperul L5922 ce poate fi folosit și pentru tăierea fibrei.
Pentru a scoate fibrele din interiorul tubului, instalatorul ar trebui să folosească striperul de izolații L5925.
Unealta permite acces facil la fibrele optice din tub prin crestarea precisă a mantalei.
O astfel de fereastră trebuie să fie întotdeauna efectuată pe o porțiune dreaptă a tubului. Acest lucru înseamna că vom avea nevoie de o porțiune mai lungă de cablu ce ar trebui să fie apoi retrasă. Sunt 2 metode pentru scoaterea fibrelor.
În prima metodă, instalatorul lucrează pe o porțiune mică a tubului, în jur de jumătate de metru. După efectuarea a două ferestre (crestături) de cca. 5cm în ambele capete ale porțiunii cu ajutorul uneltei MSAT 5 L5925, instalatorul ar trebui să taie cele două fibre necesare, în prima fereastră și să le scoată prin cea de a doua. Fiecare fibră va avea o lungime de cca. jumătate de metru. Cu această metodă nu va fi posibilă scoaterea unei lungimi mai mari de fibră din cauza frecării cauzate de gelul din interiorul tubului. În cazul în care este necesară o lungime mai mare de fibră pentru o sudură mai convenabilă, este posibilă tăierea unor ferestre adiționale, pentru a putea scoate fibrele gradat din tub pe distanțele scurte dintre ferestre.
A doua metodă constă în îndepărtarea tubului pe toată lungimea necesară pentru o operare convenabilă, tăierea cele două fibre și protejând restul. Pentru a scăpa de tub, este necesară efectuarea de ferestre pe toată lungimea cablului și apoi se taie partea rămasă. În acest fel, accesul la fibre poate fi asigurat pe distanțe de mai mulți metri dar se recomandă să nu se depășească lungimea de 2 metrii - cu cât este mai mare fereastra cu atât va crește riscul deteriorării cablului (fibrelor) în timpul acestei operații.
L56020 cutie pentru joncțiuni fibră optică folosită în sisteme bazate pe topologie în linie cu cablu universal 12J și 2 fibre sudate
Căutare inteligentă și redarea înregistrărilor în DVRuri HD-TVI. DVRurile Hikvision permit utilizatorilor să caute înregistrările în mai multe moduri. Adițional standardului, redare continuă, utilizatorul poate reda materialul video înregistrat de evenimente (detecție de mișcare, activarea ieșirilor de alarmă, VCA), marcaje și logurile DVRului. Cea mai avansată funcție este redată de căutările inteligente ale înregistrărilor (marcate ca "smart") ce permit trecerea mai ușoară prin înregistrările mai puțin importante. Sistemul de redare inteligentă analizează înregistrarea video și caută părți care conțin informații de mișcare sau VCA, după aceste secțiuni de înregistrări vor fi marcate cu culoarea verde pe bara de progres a înregistrării.
Ecranul de redare (din meniul DVRului) - efectele funcției de căutare inteligente de filtrare cu fragmente de mișcare într-o anumită zonă sunt marcate cu verde
  • trecere linie virtuală,
  • intrus în zona detectată,
  • mișcare în alte zone.
Aceste funcții nu trebuiesc activate în timpul înregistrării materialului video. Ele pot fi pornite înaintea redării arhivei cu înregistrări, cu scopul de a facilita și accelera analiza acestora. Adițional, utilizatorul poate regla viteza de redare a materialului video, separat de fragmentele marcate de instrumentele analitice și restul înregistrărilor.
Calculator HDD Hikvision - calcularea timpului de stocare a datelor. Calculatorul Hikvision Disk Calculator v.3.0.0.2 permite utilizatorului să estimeze timpul de stocare al datelor în funcție de capacitatea de stocare a HDD-ului instalat in NVR. Invers, utilizatorul poate calcula capacitatea necesară a HDD-ului pentru timpul de stocare a datelor planificate.
Aplicația este intuitivă și ușor de utilizat. Câmpul "Channel Number" trebuie completat cu numarul de camere conectate la NVR. Alegerea pentru tipul deviceului ("Device Type") trebuie să fie "IPC" (camere IP). Câmpul "Resolution" (rezoluția) este conceput pentru selecția rezoluției imaginii (în funcție de cameră, de la 2 la 12 MP). Parametrul "Frame Rate" (fps) poate fi setat între 1/16 - 50 fps. Câmpul "Encoding" (encodare) este folosit pentru selectarea modului de comprimare a datelor de la cameră și NVR (H.264, H.264+ sau H.265).
Depinzând de parametrii selectați, programul va recomanda nivelul optim de bit rate. Dacă, camerele funcționează cu setări de codare variate, trebuiesc adăugate separat, cu parametrii individuali. După adăugarea camerelor, parametrii necesari sunt redați de capacitatea de stocare a HDD-ului ("Disk Space") și de timpul de înregistrare pe zi (perioada de înregistrare continuă). Calculatorul va calcula timpul de stocare a datelor. Mai jos cateva calcule pentru aceleași camere, dar cu metode de compresie diferite.
Calcularea timpului de stocare a datelor pentru compresia de tip H.264 (mod înregistrare 24/24)
Calcularea timpului de stocare a datelor pentru compresia de tip H.264+ (mod înregistrare 24/24)
În mod obișnuit, metoda de compresie H.264+ dezvoltată de Hikvision, poate fi de două ori mai eficientă decât H.264, conservând aceeași calitate a imaginii. A fost luat în considerare în aplet - bit rate-ul recomandat, fiind jumătate din cel al compresiei H.264 și aceeași capacitate a HDD-ului, permit dublarea timpului de stocare al datelor. Cu 8 camere în sistem, HDD de 4 TB, și durată de înregistrare continuă (24/24), perioada de stocare va fi de 11 respectiv 22 de zile.
Produse noi
Sumator de antenă ZA-112Ms (FM+VHFIII/UHF/UHF/75)
Sumator de antenă ZA-112Ms C0372 este un sumator de antenă cu trei căi, acesta este folosit la însumarea semnalelor a trei antene pe un singur cablu. Carcasa de exterior a acestuia este din plastic și previne pătrunderea apei în interior. Intrarea UHF-1 poate face DC-pass 12V pentru alimentarea unui preamplificator. Montajul pe stâlp se face cu ajutorul unui șoricel de plastic care este inclus în preț. Intrarea UHF1 poate injecta alimentare pentru un preamplificator de antenă UHF conectat la această intrare.
Splitter CATV/DVB-T2 activ reglabil R14R
Spliterul activ DVB-T/T2 R14R B1225 este folosit pentru transmisia semnalelor terestre DVB-T/T2 și DAB/DAB+/FM radio în benzile 47-860 MHz. Cele patru căi de ieșire sunt izolate. Nivelul de intrare a semnalului de la antenă nu ar trebui să depășească 95 dBμV (antenele pasive transmit în general nivele de semnal în intervalul 60...75 dBμV).
UPS CyberPower UT850E-FR
UPS CyberPower UT850E-FR N9723 redă alimentare neîntreruptă pentru echipamente de calculatoare şi alte componente importante din casă sau sisteme SOHO. Echipamentul are ieşire sinusoidală: tensiunea pe ieşirile UPS-ului este sinusoidală, astfel poate fi alimentat din UPS aproape orice tip de consumator. Bateria incorporată reîncărcabilă permite funcționarea echipamentelor conectate în cazul unei căderi de tensiune. Timpul mediu de funcţionare pe baterie este de 20 de minute pentru o sarcină de 90 W şi 30 de minute pentru o sarcină de 60 W. UPS-ul poate funcţiona şi cu generatoare de alimentare AC.

Merită citit:
Combinarea dispozitivelor singlemode în sisteme multimode Se întâmplă ca instalatorii să aibe nevoie să instaleze dispozitive singlemode în sisteme optice bazate pe fibre multimode, sau invers. Astfel de situații se întâlnesc de obicei în implementarea sistemelor optice pe etape, cu diverși contractanți...
>>>detalii
Un dispozitiv singlemode (switch) este conectat la convertorul L1573 printr-un patchcord singlemode. Semnalul optic este convertit la multimode și transmis prin legătura optică către receiver unde este convertit din nou la formă singlemode.
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.