Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 3/2017 (16 Ianuarie 2017)

Norvegia închide transmisiile radio FM.

Pe 11 ianuarie 2017 Norvegia a început procesul de închidere a transmițătoarelor FM, optând, în mod cert, pentru versiunea digitală a serviciilor radio pe viitor. Prima regiune unde semnalul FM analog a fost închis este Nordland. Câteva stații locale au primit permisii pentru a emite în continuare în analog până în 2022.
Dezvoltarea radioului digital în Norvegia și procesul de oprire a emisiilor analogice sunt urmărite îndeaproape și de către alte țări europene, ex. Polonia, unde dezvoltarea transmisiilor DAB+ a fost practic oprită. În mod interesant, majoritatea norvegienilor nu sunt satisfăcuți de decizia guvernului - răspunsul a două treimi din respondenți (studiul a fost efectuat de institutul IPSOS) sau opus tranziției la transmisia digitală. Această tranziție, ca și în cazul DVB-T/T2, implică înlocuirea radiourilor vechi cu unele noi, versiuni digitale, mai costisitoare.
Norvegia, similar UK, au dezvoltat serviciile digitale DAB încă din anii 90 ai secolului trecut. O tranziție totală la transmisiile digitale DAB este luată în calcul și de alte țări, Danemarca, Suedia, Elveția și Coreea de Sud.

Transmodulator și converter de canal DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM).

După zece sau mai mulți ani, cablurile coaxiale de calitate scăzută utilizate în unele sisteme de antenă comună își pierd parametrii lor inițiali (de asemenea mici). Eficiența ecranării scade iar atenuarea crește, în special la frecvențe mai mari. Acest lucru poate împiedica grav recepția de televiziune digitală.
Folosirea convertoarelor de canal permite mutarea multiplexurilor DVB-T în alte canale pe frecvențe mai joase. Acest lucru elimină problemele asociate cu o atenuare ridicată a cablurilor vechi la canalele din frecvențele mari. Convertoarele de canal avansate pot, de asemenea, stabiliza nivelul de ieșire a semnalului, indiferent de fluctuațiile semnalului de intrare.

Modulul TTX-410C R81615 poate converti canalele DVB-T în 47-862 MHz. Caracteristicile principale ale modulului R81615 includ: selectivitate superioară mulțumită filtrelor SAW aplicate, MER ≥ 35 dB, nivel maxim de ieșire de 90 dBμV, AGC. Poate, de asemenea, să efectueze și anumite corecții ai parametrilor TS (regenerare, filtrare, etc.) și schimbarea semnalului (DVB-T/T2/C) la format DVB-T COFDM.

Cele două moduri de funcționare ale TTX-410C sunt:
  • mod transparent - streamul de transport nu este modificat şi este trimis direct către modulatorul DVB-T - fără filtrare PID;
  • mod multiplex - streamul recepţionat este analizat de modul (măsoară bit rate, actualizează tabelele SI) şi se filtrează opţional canale şi servicii.
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) TERRA TTX410C

Unealtă online de configurare cabinete RACK.

La www.dipolnet.ro vă oferim un mecanism simplu ce afișează o listă de accesorii compatibile pentru cabinetul RACK selectat. La alegerea accesoriilor pentru cabinete RACK, utilizatorul trebuie să acorde atenție sporită compatibilității cu modelele specifice ale cabinetelor. Unele componente pot fi dedicate altor modele, ex. cu adâncime mai mare sau cu o modalitate de montare diferită a accesoriilor (ex. un ventilator).
Utilizatorul trebuie doar să acceseze RACK-ul dorit pe site-ul nostru, ex. R912018, și să apese pe butonul "Adaugă accesoriile" situat în secțiunea din partea dreaptă a paginii (în poza de mai jos butonul este încercuit cu o linie roșie).
Butonul "Adaugă accesoriile" pe pagina cu produsul dorit
Noua pagină va arăta lista cu accesoriile compatibile:
Instrument simplu de configurare a cabinetelor RACK

Două camere IP pe stâlp, transmisie video prin fibră.

Sistemele de monitorizare ample cu camere montate pe stâlpi necesită o planificare atentă, incluzând alegerea echipamentului necesar pentru transmisia semnalelor prin fibră optică și pentru alimentare. Din cauza spațiului limitat , instalatorii trebuie să reducă numărul și dimensiunea echipamentelor adiționale cât și dimensiunea carcaselor de protecție.
În astfel de cazuri, soluția ideală este folosirea media convertorului L11542 cu switch integrat cu 2 porturi. În acest mod, nu vor mai fi necesare un switch și alimentare adiționale. Numărul de conexiuni este de asemenea limitat la minim. Conceptul este prezentat în diagrama de mai jos.
Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx,  IR până la 30m)Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx,  IR până la 30m)Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru) [1m]Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi) Fibră optică universală Unitube singlemode: ULTIMODE UNI-4SM-A (4 fibre G.652.D, manta LSZH, gel hidrofob)Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi)
Instalarea media convertorului Ethernet L11542 cu switch incorporat pentru transmisia semnalelor de la două camere IP prin fibră singlemode. Cablul comun de fibră pentru uz exterior nu are manta LSZOH, deci nu poate fi instalat în interiorul clădirilor pe distanțe mai mari de 15 m.

Conversia înregistrărilor în dispozitive Hikvision.

DVR/NVR-urile și camerele IP Hikvision înregistrează date video de supraveghere în format proprietar. Avantajul formatului este posibilitatea introducerii unui watermark și alte date într-un singur fișier. Dacă este necesar, utilizatorii dispozitivelor pot converti formatul la H.264 sau MPEG4 cu ajutorul apletului VSPlayer. Apletul permite utilizatorului, de asemenea, să schimbe rezoluția, frame rate-ul și bit rate-ul materialului video, cât și să aleagă codecul audio.
Vedere a ferestrei de Convertire a formatului

Cameră IP cu canal audio în laborator de radiologie.

Este posibil ca uneori să avem nevoie de monitorizare video și audio și/sau capacitatea de a comunica (bidirecțional) cu locația supravegheată. Un exemplu pentru acest caz ar fi laboratoarele de radiologie, unde doctorii nu pot sta în interiorul camerei cât timp echipamentele de acolo sunt în funcțiune.
Un astfel de proiect se poate baza pe camera Hikvision DS-2CD2142FWD-IS K17362 cu audio bidirecțional și apletul gratuit iVMS-4200. Camera echipată adițional cu microfon (ex. M1916) conectată la intrarea audio și cu boxă activă (ex. boxă de calculator) conectată la ieșirea audio trebuiesc instalate în camera de radiologie. Camera din care este controlat sistemul trebuie echipată cu un PC ce rulează apletul iVMS-4200 ce permite adăugarea camerei. Desigur, calculatorul trebuie să fie și el dotat cu boxe și microfon. Această soluție permite operatorului de sistem monitorizarea camerei de radiologie cu pacientul/a cât și comunicarea cu acesta.
Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Camera IP Hikvision DS-2CD2142FWD-IS (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR  până la 30m, Audio IN/OUT, Alarmă IN/OUT)Modul audio: MP-6/D (microfon cu ieşire echilibrată) Access Point TP-Link TL-WR1043ND  300Mbps (router & swich gigabit, 802.11n)
O schiță a unui sistem de monitorizare IP cu camera K17362, dotată canal audio bidirecțional, într-un laborator de radiologie

Produse noi

Convertor canal SATELIT TERRA cs464 (32 transpondere)
Convertor canal SATELIT TERRA cs464 R81432 schimbă frecvența transponderelor și le egalizează nivelul de semnal. Schimbarea de frecvență se face în banda SAT IF (cea în care vine semnalul de la LNB la receiver). Astfel de convertoare permit combinarea și rearanjarea transponderelor pentru distribuția în rețele de distribuție satelit.
Cutie pentru joncţiuni fibră optică: Tracom FTTX ODU 3IN-12S
Cutie pentru joncţiuni fibră optică: Tracom FTTX ODU 3IN-12S L56020 este o cutie de joncțiuni fibră optică cu 3 puncte de intrare. Acest tip de cutii sunt folosite pentru protejarea firelor fibrei și a nodurilor de ramificări. Cutia a fost concepută pentru montare pe perete la interior sau la exterior, folosită în principal în sisteme FTTH și FTTB.
Antenă DVB-T/T2 TELMOR Digit Activa (alb)
Antenă DVB-T/T2 TELMOR Digit Activa (alb) A6080 a fost concepută pentru recepția semnalelor DVB-T/T2 în benzile VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Amplificatorul incorporat amplifică numai în banda UHF. Antena compactă poate fi folosită în zonele cu un nivel de semnal decent. Poate fi montată (în poziție orizontală) pe acoperiș, pereți, cât și pe rulote de camping sau caravane.

Merită citit:

Extinderea capacității unui panou de alarmă. Unul din parametrii de bază a unui panou de alarmă ce trebuie luat în considerare, în stadiul de selectare al echipamentelor, este numărului necesar de intrări și ieșiri. Există panouri de control ce pot întruni așteptările utilizatorului, dar au un număr de intrări/ieșiri prea mic. Nu va fi neapărat o problemă, ele pot fi utilizate cu succes dacă sunt instalate cu module de extensie. În unele situații utilizatorul vrea să instaleze numai un singur panou de control pentru protecția casei și a unei anexe la o anumită distanță. În acest caz, este convenabilă instalarea modulului de extindere G2232 direct în anexă. Acesta facilitează semnificativ instalarea sistemului...
>>>detalii
Exemplu de sistem de alarmă cu modul de extindere a zonei SATEL INT-E
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
Conexiune excelentă cu antena LTE!