Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 6/2017 (6 Februarie 2017)

Înregistrări de date rapide.

Cercetătorii Polonezi de la Facultatea de Fizică, Universitatea din Bialystok, în cooperare cu echipa olandeză de fizicieni de la Universitatea Radboud, au dezvoltat o metodă de înregistrare rapidă a informațiilor cu un potențial de utilizare în discuri de calculator. Înregistrarea rapidă non-termică (rece) integral-optică foto-magnetică a fost demonstrată în filme dielectrice transparente de substitut-cobalt granat, cu ajutorul impulsurilor laser lineare cu polarizări diferite.
Echipa a demonstrat că există un material non-conductiv (ytriu de fier granat, dopat cu ioni de cobalt, YIG:Co), în care starea de magnetizare poate fi schimbată folosind impulsuri de lumină ultra-scurte. Mai mult decât atât, procesul este reversibil. Un impuls laser ce schimbă statutul de magnetizare înseamnă schimbare rapidă a statutului binar corespunzător. În acest fel, informația poate fi înregistrată pe discuri de calculator (CD) de 1000 de ori mai repede decât cu tehnologiile actuale.
(sursă: naukawpolsce.pap.pl)
Polarizate corespunzător, impulsurile foarte scurte de laser lovesc suprafața dielectricului cauzând o schimbare a magnetizării în o anumită zonă. Zonele luminoase și întunecate corespund stărilor "0" și "1". Această metodă elimină limitările de viteză ce caracterizează actualele metode de înregistrare a informațiilor și, la fel de important, mult mai eficientă în consumul de energie. În prezent, toate serverele din lume consumă aproximativ 5% din producția mondială de energie electrică iar operațiile de scriere și citire sunt responsabile pentru cea mai mare parte a acestui procent. Căldura generată în timpul acestor operații trebuie eliminată cu ajutorul metodelor de răcire. Noua metodă testată de cercetători ridică temperatura specimenului numai cu 1°C, deci un sistem de răcire nu va fi necesar.

Sistem SMATV în blocuri.

Instalațiile multiswitch în clădiri rezidențiale trebuie să fie proiectate cu grijă. În calcule, parametrii de intrare sunt: topologia rețelei, tipul și numărul de multiswitchuri, tipul cablului folosit (atenuare) cât și lungimea secțiunilor de cablu. Proiectantul trebuie să selecteze componentele sistemului, astfel încât nivelurile de semnal în toate prizele de antenă sunt în limitele recomandate.
Mai jos prezentăm un desen al unui astfel de sistem creat cu utilizarea software-ului SatNet. Sistemul pentru un bloc rezidențial cu 64 de apartamente pe 4 etaje și 4 scări este bazat pe multiswitchuri de la TERRA din seria MV-9XX cu carcasă turnată în matriță fiind astfel ecranat mai eficient (clasa A). Liniile de semnal sunt împărțite pentru subrețeaua din fiecare scară cu utilizarea de splitere SAT/TV și tapuri SAT/TV cu niveluri de atenuare adecvate.
Dispunerea sistemului: linia de 9 cabluri de la antena, amplasată pe acoperișul clădirii, la amplificatorul localizat în partea superioară a scării din exterior, apoi este condus în jos prin canalul de cablu vertical la nivelul subsolului, divizat și a condus pe orizontală către alte scări. Fiecare scară este dotată cu cutie montaj ce conține splitere/tapuri și multiswichul MV-916L R70866 pentru transmisia semnalului către prizele din apartamentele de pe scară.

Nu încercați să cuplați conectorii PC si APC.

În ciuda numeroaselor motive din cauza cărora nu ar trebui să cuplăm conectorii PC și APC (PC and APC connectors - are they exchangeable?), unii instalatori de echipamente cu buget de putere ridicat nu acordă suficientă atenție acestui aspect. Acest tip de conectare implică atenuări excesive ce pot rezulta în lipsa totală a semnalului din liniile de transmisie.
A fost efectuat un test simplu ce verifică valoarea aproximativă a atenuării unei astfel de conexiuni incorecte. Pentru a efectua testul, sa folosit sursa laser Grandway L5825 și powermetru optic Grandway L5821. Sistemul de măsurare a fost calibrat folosind două patch corduri L3213 și cupla L4211. După, încă o cuplă L4211 a fost adăugată sistemului pentru a conecta în serie patch cordul L3211 terminat în ambele capete cu conectori SC/PC. Pașii sunt afișați în imaginile de mai jos.
Calibrarea sistemului de măsurare
Măsurarea atenuării unei conexiuni corecte
Măsurarea atenuării unei conexiuni incorecte
Sursa laser L5825 generează o undă laser la un nivel constant de putere de -5 dBm. Măsurătorile au fost efectuate la lungime o lungime de undă de 1310 nm. În timpul calibrării , metrul a indicat un nivel al semnalului de -5.20 dBm. Această valoare a reprezentat punctul de referință pentru măsurarea atenuării patch cordului. După conectarea patch cordului SC/PC - SC/PC cu o lungime de 1 metru, metrul afișa valoarea de -5.66 dBm. Asta rezultă ca atenuarea măsurată a patch cordului a fost de 0.46 dB.
După conectarea patch cordului L3222 SC/APC - SC/APC, nivelul măsurat al atenuării a scăzut dramatic. Valoarea de -12.34 dBm înseamnă că atenuarea conexiunii a fost de 7.14 dB. Pentru a putea confirma rezultatul, măsurătorile au fost repetate cu un alt patch cord de același fel L3222 - valorile fiind foarte similare.
Atenuarea ridicată a fost cauzată de golurile de aer dintre capetele ferulelor conectorilor PC și APC, atenuând astfel foarte puternic semnalul transmis. Din cauza gradului de reflexie mare al conexiunii, o parte semnificativă a semnalului este reflectată înapoi către transmițător iar prin conexiune va trece numai o mică parte a semnalului luminos. Cu măsurarea bazată pe metoda de transmisie, semnalul reflectat, care se întoarce la transmițător, nu cauzează nici o problemă în echipamente. Un risc ridicat de deteriorare a conexiunilor este, totuși, cauzat de incompatibilitatea mecanică a fețelor ferulelor.
Precizia power metrului optic L5821 este de +/- 0.35 dB. În cazul măsurării atenuării patch cordului potrivit, eroarea posibilă a fost comparabilă cu valoarea măsurată, totuși, scopul testului nu a fost pentru a obține cele mai bune valori, ci pentru a compara rezultatele ambelor teste. Este clar vizibil că diferența de atenuări între instalarea patch cordurilor SC/PC și SC/APC cu aceeași lungime este enormă, iar rata de eroare este neglijabilă.

DVR updatate HD-TVI pot suporta camere 3MP.

*Versiunea de firmware 3.4.80 www.dipolnet.ro/down/Cctv/M75205/M75205_firmware_3.4.80_Build161217.zipcamere 3 MP HD-TVI. Se aplică pentru modelele ce suportă camere 1080p iar camerele de 3 MP sunt limitate in funcție de numărul de canale al DVRului:
  • DVR 4 canale poate suporta o singura cameră de 3 MP,
  • DVR 8 canale poate suporta două camere de 3 MP,
  • DVR 16 canale pot suporta patru camere de 3 MP.
Camera compactă Hikvision DS-2CE16F1T-IT3 (3MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR 40m) TURBO HD 3.0Camera dome Hikvision DS-2CE56D7T-ITM (1080p, 2.8mm, 0.01 lx, IR 20m) TURBO HD 3.0DVR 4K 8 canale Hikvision DS-7208HQHI-F2/N/A (1080p@12fps, H.264, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0Camera dome Hikvision DS-2CE56D7T-IT3Z (2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR până la 40m) TURBO HD 3.0Camera dome Hikvision DS-2CE56D7T-IT3Z (2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR până la 40m) TURBO HD 3.0Camera dome Hikvision DS-2CE56D7T-ITM (1080p, 2.8mm, 0.01 lx, IR 20m) TURBO HD 3.0Camera compactă Hikvision DS-2CE16F1T-IT3 (3MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR 40m) TURBO HD 3.0
Un sistem de supraveghere video cu două camere de 3 megapixeli utilizate pentru monitorizarea la exterior,
în cazul în care este esențială o rezoluție mai mare
Camerele 3 MP se vor conecta în intrările cu număr mic (1, 2, 3, etc). Rata de cadre pe secundă este de 12 fps. Rezolu.ia 3 MP (1920x1536 px) crește calitatea imaginilor înregistrate. Comparate cu camerele suportate de 2 MP, creșterea rezoluției va avea loc pe axa verticală. DVRurile Hikvision HD-TVI suportă, de asemenea, camere AHD, HD-CVI cu rezoluții de până la 1080p.

Integrarea funcțiilor inteligente ale camerelor IP și PTZ.

Camerele IP Hikvision din seria de buget redus, permit analiza inteligentă a imaginii sub forma detecției trecerii unei linii virtuale și accesarea unui perimetru predefinit. Funcțiile pot fi activate și configurate după logarea la cameră cu ajutorul apletului iVMS-4200 sau direct din NVRul Hikvision. Trecerea liniei virtuale și accesarea unui perimetru predefinit pot fi folosite pentru detecția persoanelor, vehiculelor și altor obiecte. Ca răspuns la trecerea liniei virtuale într-o direcție definită sau accesarea unei zone predefinite, sistemul poate informa cu privire la acest eveniment, poate declanșa înregistrarea video sau ieșirea de alarmă, poate trimite e-mail, etc. Aceste evenimente pot fi corelate cu camera PTZ, pentru a declanșa presetările de patrulare sau traseu.
Sistemul prezentat mai jos folosește 10 camere compacte IP Hikvision DS-2CD2022WD-I K17638 și o cameră PTZ DS-2DE7187-AE K1796. Camerele sunt conectate la NVRul DS-7616NI-E2/A K22161 ce permite înregistrarea video și integrarea funcțiilor inteligente ale camerelor IP și caracteristicile camerei PTZ. Camera PTZ a fost montată în mijlocul complexului de apartamente, pentru a permite monitorizarea detaliată a oricărei părți a curții interioare. Camerele compacte IP instalate în interiorul zonei au fost setate să declanșeze înregistrarea la trecerea liniei virtuale sau accesarea unui perimetru predefinit. Orice eveniment declanșează o presetare specifică în camera PTZ, ex. monitorizarea părții corespunzătoare a zonei cu parametrii definiți, inclusiv zoom. Ca rezultat , camera PTZ poate reda informații adiționale foarte bogate în detalii.
Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Sursă/injector PoE ULTIPOWER (48V 30W 802.3af)Switch PoE ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)NVR 16 canale Hikvision DS-7616NI-E2/A (160Mbps, 2xSATA, HDMI, alarma 4/1, audio 1/1)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2022WD-I (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 30m)
Sistem de supraveghere IP cu funcții inteligente pentru camerele compacte și parametrii speciali ai camerei PTZ
În cazul detectării mai multor evenimente pe o perioadă foarte scurtă de timp, camera PTZ va trata numai primul eveniment. Mult mai multe funcții analitice avansate sunt disponibile în camerele IP Hikvision din seria profesională. Acestea includ detecția feței, iar în cazul camerelor PTZ, urmărirea unui obiect în mișcare.

Alimentarea camerelor IP cu ajutorul standardului PoE 802.3af.

Alimentarea pentru camerele de supraveghere IP au devenit o sarcină frecventă pentru instalatorii de sisteme de securitate. Cu ajutorul tehnologiei PoE (Power over Ethernet), munca instalatorului poate fi ușurată. Cea mai bună soluție PoE pare sa fie integrarea funcțiilor de switch și alimentare, ex. instalarea de switchuri cu funcționalitate PoE.
Switch PoE N29980 poate alimenta patru camere de supraveghere IP. Al cincilea port ar trebui conectat cu un NVR.
Switchul N29980 PoE asigură conexiunea cu un NVR de patru camere IP, cu transmisie video și de alimentare prin același cablu

Produse noi în oferta Dipol

Etajeră DVD: Signal DVD-292 (2 nivele)
Etajeră DVD: Signal DVD-292 (2 nivele) E93602 a fost concepută pentru a susţine aparatură, precum DVD player/recorder, receptor satelit, set-top-box etc. Capacitatea maximă per poliță este de 8 kg. Poliţele sunt fabricate din sticlă călită cu grosimea de 5 mm. Suportul este făcut din aluminiu - este foarte uşor şi stabil. Sistemul de management pentru cabluri permite ascunderea cablurilor.
Sumator antenă ZAS VHF + UHF (PCB)
Sumator antenă ZAS VHF + UHF (PCB) C0410 este proiectat pentru a însuma semnalele antenelor FM/VHF (5-230 MHz) cu cele UHF (470-790 MHz). Placa cu adaptor de impedanță poate fi montată direct în cutia antenei. Mufa UHF DC se conectează cu un cablu coaxial la o antenă UIF și poate tele-alimenta un preamplificator cu până la 12VDC.
Suport universal de antenă USBC-38/300-Z (perete/balustradă)
Suport universal de antenă USBC-38/300-Z (perete/balustradă) E8872 este făcut din oțel și a fost conceput pentru instalarea antenelor TV de satelit sau terestre. Poate fi montat cu ușurință pe perete sau balustradă. Pentru montarea pe balustradă sunt necesare bridele de antenă E9292. Talpa suportului este modelată astfel încât cablul antenei să treacă pe dedesubt pentru a putea fi tras pe tubul suportului.

Merită citit:

Rețea LAN în două clădiri - distanță 200m. Cea mai bună modalitate de a conecta o rețea LAN în două clădiri situate la o distanță de 200 de metrii este instalarea unui cablu de fibră optică. Folosirea unui cablu torsadat pe o distanță așa mare nu ar fi în conformitate cu standardele aplicate și ar rezulta în o reducere semnificativă ale ratelor de transfer ale rețelei LAN... >>>detalii
Implementare a unei legături optice pe o distanță de peste 200 de metri între clădiri.
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
Mai rapid cu antena LTE!