Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 8/2017 (20 Februarie 2017)

Este posibilă imprimarea unui laborator de diagnostică?

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au dezvoltat o metodă pentru efectuarea de diagnostice și teste low-cost. Un "laborator" amplasat în palmă va putea detecta un stadiu incipient de cancer mamar sau alte boli grave ca malaria sau tuberculoza. Este compus din 2 elemente. Prima este un corp micro-fluidic de silicon folosit pentru localizarea celulelor pentru testare. Al doilea este o bandă electronică reutilizabilă, cu circuit electronic, ce poate fi imprimat cu ajutorul unei imprimante normale. Imprimarea pe suprafață de polistiren trebuie efectuată cu cerneală conductivă. După conectarea unei baterii, "chip-ul" permite separarea celulelor pe baza proprietăților lor electrice inerente. Un potențial electric aplicat cernelii pe toată suprafața bandei imprimate face ca celulele, încărcate în corpul micro-fluidic de silicon, să poată fi trase în direcții diferite. Comportamentul depinde de "polarizabilitatea" celulelor într-un proces denumit di-electroforeză.
Un "laborator pe chip" cu corp micro-fluidic siliconic și circuit electric ce poate fi imprimat cu ajutorul unei imprimante normale
Întrucât procesul de testare este relativ ușor, pregătirea dispozitivul și aplicarea acestuia poate fi făcută chiar și de personal necalificat. Următorul pas ar trebui să fie o vizită la doctor, pentru interpretarea rezultatelor, diagnostică și tratament. Dispozitivul, de bază non-invazivă, poate fi extrem de ieftin, chiar și 1 cent pe chip. Metoda elimină necesitatea folosirii etichetelor fluorescente sau magnetice pentru urmărirea celulelor, îmbunătățind considerabil precizia și reducând timpii de testare. Dispozitivul poate fi folosit pentru captarea unei singure celule dintr-un grup, izolarea celulelor rare și numărarea lor în funcție de tipul acestora. Cu un astfel de potențial, dispozitivul ar putea revoluționa modul de efectuare a testelor de diagnostic medical. De asemenea, se va folosii la cercetările de bază și cele aplicate din medicină, dar, potrivit unui membru al echipei de dezvoltatori, cel mai important lucru este "depistarea precoce a bolilor, acest lucru reprezintă o oportunitate pe care o avem pentru a dezvolta tratamente eficiente".

Tipuri de extendere HDMI - partea II.

Extenderul Signal-HD H3614 HDMI la IP permite utilizatorului să conecteze o sursă de semnal distantă de conținut HD (până la 100m) la un televizor/monitor compatibil folosind un singur cablu CAT5e/6. Setul include unitățile de transmisie și recepție. Semnalul IP ce vine de la transmițător poate fi trecut printr-un switch ethernet pentru a fi distribuit la mai multe receptoare adiționale H3615. Bit rateul semnalului comprimat la ieșirea din transmițător este de circa 15 Mbps.
Caracteristici distinctive:
  • Transmisie printr-un singur cablu Cat. 5e/6
  • Protocol UDP/IP (multicast)
  • Posibilitatea folosirii unei topologii punct-la-multipunct
  • Distanță maximă de cablu: 100 m
Schiță a unui sistem de extender HDMI > IP (topologie punct-la-punct)

Stream video către dispozitive mobile.

DIPOL oferă un dispozitiv multifuncțional ce encodează semnalul de intrare HDMI la stream IP, SIGNAL-433 R86433. Dispozitivul are intrări HDMI și USB și ieșire RJ-45. Ieșirea poate transmite trei streamuri multimedia independent configurate folosind protocoale UDP (unicast/multicast), RTMP și HLS, cu adaptarea ratelor de biți la capacitățile rețelei, incluzând și transmisia wireless a materialelor multimedia (de asemenea HD) către dispozitivele mobile. Encoderul Signal-433 poate fi folosit în rețele cu access point "SOHO" fără riscul de a le supra încărca procesoarele. Streamul IP poate fi decodat corect de calculatoare (PC), laptopuri, tablete, telefoane inteligente ce pot rula apletul gratuit VLC dezvoltat de compania VideoLAN și lansat sub licenta GPL. Playerul suportă o gamă largă de fișiere și poate fi folosit fără a mai fi necesar instalarea unui codec video special.
Encoderul Signal-433 R86433 HDMI la IP este folositor în diverse situații (ex. în săli de așteptare, aeroporturi, etc.), pentru studenți (transmisia cursurilor, materiale video, etc.), clienți ( materiale promoționale, clipuri instructive), angajați (TV), deci, oriunde este nevoie de transmisia conținutului media wireless către dispozitive mobile către potențiali utilizatori.
Encoder HDMI la IP SIGNAL-433 - media streaming către echipamente mobile
Cum transmitem semnal HDMI prin stream IP cu ajutorul encoderului SIGNAL-433 R86433

Conectarea pigtailurilor și fibrelor de diferite tipuri/standarde.

Experiența instalatorilor demonstrează că tipurile diferite de fibre nu pot fi îmbinate cap la cap într-un mod arbitrar. În general, legătura de transmisie trebuie să utilizeze fibrele cu aceleași specificații, ex. G.652.D, G.657.A1, etc. Cu toate acestea, se întâmplă adesea că instalatorul să nu știe ce tip de fibră este furnizat din cutia de distribuție.
Este posibil splice-ul cablului cu fibre G.657.A1 cu pigtailuri cu fibre de tip A2. Însă conexiunile inverse (fibrele A2 din cablu, pigtailuri A1) au performațe mult mai scăzute. Cea mai populară fibră G.652.D nu trebuie sudată cu pigtailuri G.657.A2, dar poate fi sudată cu pigtailuri G.657.A1.
Cablu abonat FTTH singlemode ULTIMODE ILB-2SM-A (2 x G.657A1, LSZH, interior, metalfree)
Pigtail fibră SC/APC singlemode ULTIMODE PG-52S2 (1m, G.657.A2, 9/125)
Cablul FTTH cel mai cunoscut este ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 cu fibre G657.A1,
poate fi sudat cu pigtailurile ULTIMODE PG-52S2 L35522 fără probleme///---
Trebuie menţionat că această informaţie nu este o prezentare de fapte sau standarde, sunt concluzii adunate de instalatori după munca îndelungată cu fibre optice. Este posibil să obţineţi rezultate satisfăcătoare cu unele splicere ce permit sudarea unei combinaţii de fibre incorecte. Însă vă recomandăm folosirea unui singur tip de fibră în toată reţeaua.

Cum se editează materialul video de supraveghere?

Împreună cu VSPlayer, Hikvision furnizează apleturi pentru editarea înregistrărilor - FileMerge (pentru lipirea a 2 clipuri) și FileClip (pentru tăierea unui clip). Primul aplet se folosește atunci când materialul video necesar este conținut în 2 înregistrări, al doilea când partea necesară a înregistrării este mai mică decât întreg clipul. Apleturile au fost dezvoltate pentru editarea înregistrărilor făcute de echipamentele Hikvision, encodate în format H.264 și extensie mp4. Funcțiile apletului nu vor șterge datele importante din imagine (ex. watermark) (este permisă combinarea înregistrărilor numai de pe același canal) sau informații de deplasare. După lipire, watermarkul va afișa informația neschimbată din timpul efectuării înregistrării.
Capturi de imagini din apleturile FileMerge și FileClip

Monitorizarea video a unei case cu camere IP Sunell.

În prezent, oferta noastră cuprinde camere IP de 2 MP Sunell caracterizate de o imagine calitativă la un preț redus. Sunt dispozitive perfecte pentru sisteme de supraveghere simple, de buget redus. Ambele modele, de interior SN-IPR/04FVD/B(II) K1633 și de exterior SN-IPR54/04ZMDN/M(II) K1676 au fost echipate cu lentile varifocale 2.8 - 12 mm cu deschideri reglabile. Iluminatorii IR incorporați permit funcționarea camerelor chiar și în condiții slabe de luminozitate.
După cum se vede și în schița de mai jos, camerele au fost conectate prin cablu UTP la switchul PoE N29982 care le alimentează și asigură comunicația cu NVR-ul cu 8 canale Hikvision DS-7608NI-E2/A K22081. Mulțumită unui router, ex. TL-WR1043ND N3253, accesul la NVR este posibil prin LAN sau Wi-Fi.
Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx,  IR până la 30m)Cameră IP de tavan: Sunell SN-IPR/04VD/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR up to 35m)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)NVR 8 canale Hikvision DS-7608NI-E2/A (80Mbps, 2xSATA, HDMI, ALARM 4/1)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS de 28Access Point TP-Link TL-WR1043ND  300Mbps (router & swich gigabit, 802.11n)
Monitorizare video pentru casă cu camere IP de 2 MP Sunell

Produse noi în oferta Dipol

Suport universal de antenă USBC-38/400-Z (perete/balustradă)
Suport universal de antenă USBC-38/400-Z (perete/balustradă) E8874 este făcut din oțel și a fost conceput pentru instalarea antenelor TV de satelit sau terestre. Poate fi montat cu ușurință pe perete sau balustradă. Pentru montarea pe balustradă sunt necesare bridele de antenă E9292. Talpa suportului este modelată astfel încât cablul antenei să treacă pe dedesubt pentru a putea fi tras pe tubul suportului.
Bază catarg antenă UMA-50R100 (103 cm, reglabilă)
Bază catarg antenă UMA-50R100 (103 cm, reglabilă) E8742 este construită pentru fixarea catargelor pentru antene TV, radio sau wireless pe suprafețele plane sau înclinate a acoperișurilor fără a necesita cimentare.
Bază pentru catarg MB-3/PLUS (cu balast)
Bază pentru catarg MB-3/PLUS (cu balast) E8744 poate susține stâlpi de antenă cu diametru de până la 50 mm și înălțime de 3 m. Poate fi folosit pe acoperișuri plane unde nu există posibilitatea instalării unui stâlp pe elementele acoperișului (nu există coș de fum, pereți, etc.) iar suprafața acoperișului nu poate fi găurită pentru instalarea unor suporți de fixare. O astfel de soluție este perfectă și în cazul instalărilor temporare (campanii publicitare, festival, eveniment). Cu suficient balast, baza pentru catarg poate fi folosită nu numai pentru antene DVB-T/T2, DAB, FM, WiFi/WLAN, dar și pentru antene de satelit.

Merită citit:

Rețea LAN în două clădiri - distanță 200m. Cea mai bună modalitate de a conecta o rețea LAN în două clădiri situate la o distanță de 200 de metri este instalarea unui cablu de fibră optică. Folosirea unui cablu torsadat pe o distanță așa mare nu ar fi în conformitate cu standardele aplicate și ar rezulta în o reducere semnificativă ale ratelor de transfer ale rețelei LAN... >>>detalii
Schița unei legături optice pe distanța de 200 metri
Conectorii master - alegerea perfectă