Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 12/2017 (20 Martie 2017)

Cameră miniaturală cu lentile imprimate 3D.

Cercetătorii Universității din Stuttgard au dezvoltat o nouă tehnologie pentru producția lentilelor cu deschidere mare (70 grade) cu o cameră miniaturală. Au implementat ideea folosirii a 4 lentile cu diferite deschideri, amplasate în zona centrală, pentru a obține o deschidere periferică mai mare, cu ajutorul unui aplet dedicat. Lentilele duble, cu distanțe focale diferite sunt din compoziție plastică imprimate cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D (scriere directă laser - femto-secundă).

Comparație a dimensiunilor senzorului de imagine cu lentile și o monedă
În relație cu dimensiunea imaginii, numărul maxim de pixeli provine din zona senzorului acoperită de lentile unde distanța focală este cea mai mare; numărul de pixeli ce corespund lentilelor cu distanțe focale mai mici, este proporțional mai mic. Camera reflectă caracteristicile de vedere a animalelor, a căror ochi tratează zone variate a imaginii în mod diferit. Partea centrală a imaginii va avea cea mai bună calitate, aceasta degradându-se treptat din centru spre exterior, deci, cu cât vom fi mai departe de centrul imaginii cu atât imaginea va deveni mai neclară, permițând, totuși, distingerea elementelor esențiale din jur (vedere periferică). Acest tip de vedere permite animalelor atât concentrarea sporită pe activitatea principală cât și observarea pericolelor din jur.
O vizualizare a conceptului - centrul imaginii fiind caracterizat ce cea mai bună rezoluție
Matricea de lentile este foarte mică, acoperind o zonă de 300 de micrometrii pătrați și au fost imprimate cu o imprimantă 3D direct pe senzorul CMOS. Acest proces al producției elimină necesitatea unor echipamente și proceduri de focalizare complicate. Cercetătorii, încurajați de rezultatele lor se vor concentra acum pe implementarea lentilelor microscopice cu camere miniaturale. O astfel de miniaturizare face posibilă utilizarea camerelor în orice echipament electronic, cum ar fi: drone de dimensiuni reduse (mărimea unei insecte), echipamente medicale pentru diagnostic (endoscopie) sau senzori pentru vehicule autonome. Avantajele acestei soluții noi sunt conturate și de metoda de generare a imaginii, ce necesită un număr redus de pixeli, deci, va consuma mult mai puțină energie și va scurta timpii de procesare a imaginilor păstrând, în același timp, funcționalitatea camerelor normale.

TP-Link și DIPOL vor instrui instalatorii.

În urma creșterii în popularitate a produselor și soluțiilor TP-Link, DIPOL și TP-Link Polonia au decis să organizeze o serie de cursuri practice de instruire pentru instalatorii ce activează în domeniul rețelisticii pentru companii mici și medii (SMB). Aceste cursuri, desfășurate pentru prima dată în Polonia, vor reprezenta o adevărată oportunitate de a dobândi experiență practică în selectarea și configurarea dispozitivelor de rețea pe cablu sau prin unde radio. Participanții vor avea acces la standuri profesionale de instruire oferite de TP-Link. Cursurile vor fi susținute de un inginer al departamentului tehnic DIPOL, cu suportul echipei TP-Link în timpul exercițiilor practice. Toți participanții cursurilor vor primi certificate semnate de cele două companii.
Cursurile, desfășurate în Polonă, se vor avea loc în lunile Aprilie și Mai în localitățile Gdansk, Poznan, Varșovia, Wroclaw, Sandomierz și Cracovia.

Sistem TV de hotel în standard DVB-C.

Headendurile care transmit canale de satelit după conversia lor la format DVB-C QAM sunt încă soluţii folosite în hoteluri. Canalele de satelit pot fi complementare transmisiilor TV terestre sau pot fi singura sursă de programe din sistem. Headendul digital compact TERRA S2C16 S2C16 R81620 a fost conceput pentru hoteluri, moteluri, etc., unde utilizatorii ar trebuie să recepționeze o gamă largă de canale DVB-T/T2 și DVB-S/S2 cu ajutorul televizoarelor echipate cu tuner TV DVB-C. Toate semnalele în formă de multiplexuri DVB-C QAM sunt transmise către prizele abonaților din camere prin cabluri coaxiale.
Antenă satelit din oţel: TRIAX 115 TD (115 cm, gri închis)LNB quatro TRIAX TQT 006Antenă satelit din oţel: TRIAX 115 TD (115 cm, gri închis)LNB quatro TRIAX TQT 006Headend compact TERRA S2C16 (16 transponder DVB-S/S2 -> 16 multiplex DVB-C)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap TV 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap TV 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap TV 1-cale O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap TV 1-cale O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap TV 1-cale O-1-16dB (5-1000MHz) SignalAntenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60
Headendul S2C16 R81620 permite recepția semnalelor digitale DVB-S/S2 de la doi sateliți diferiți (full band de la primul satelit și low band de la al doilea) și canale digitale terestre DVB-T/T2 pe televizoarele echipate cu tunner DVB-C.
Transmodulatorul Terra TTQ-440 R81622 DVB-T la DVB-C este folosit pentru recepția semnalelor FTA DVB-T și retransmisia lor în format QAM. Panoul TTQ-440 R81622 poate recepționa 4 multiplexuri FTA DVB-T/T2 și le poate converti în patru multiplexuri învecinate DVB-C putând fi recepționate de toate televizoarele cu tunere DVB-C.
Headendul digital Terra S2C16 S2C16 R81620 este un transmodulator de 16 canale cu intrare DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) și ieșire DVB-C (QAM). Dispozitivul este conceput pentru transmodularea canalelor FTA. Fiecare din cele 16 transmodulatoare ale headendului S2C16R81260 recepționează toate canalele unui transponder (peste 10 canale TV) și formează multiplexul corespondent DVB-C. În total, headendul poate transmite 16 multiplexuri DVB-C ce pot fi recepționate de televizoarele echipate cu tunner DVB-C/
Această soluție redă o modalitate foarte atractivă pentru alcătuirea unei grile mari de programe TV (peste 100 de canale) în hoteluri. Sateliții Europeni au o gamă foarte variată de canale de tip "free-to-air" în diverse limbi: Engleză, Germană, Franceză, Italiană și Rusă, inclusiv canale de știri, divertisment și transmisii sportive.

Switchuri industriale pentru sisteme speciale.

Switchuri le industriale ULTIPOWER sunt capabile de funcționare în condiții ambientale dure cum ar fi praf, temperaturi extreme, umiditate ridicată. Astfel de switchuri sunt destinate instalării în cutii ermetic închise instalate pe stâlpi sau alte structuri de prindere la exterior. Pentru redundanță, switchurile pot fi alimentate de la două surse de alimentare diferite. Porturile ethernet PoE de pe switch pot alimenta echipamentele conectate, ex. : Camere PoE. Switchurile au fost echipate cu module sau sloturi SFP pentru instalarea modulelor ce schimbă mediul de transmisie în fibră.
Switch-urile industriale Ethernet ULTIPOWER sunt echipamente industriale ce permit transferul de date cu viteze de 10 şi 100 Mbps. Porturile RJ45 suportă auto-negotiation şi pot telealimenta echipamente Ethernet (funcţie PoE). Switch-ul detectează echipamentele PD (Dispozitiv de alimentare) compatibile cu standardul IEEE 802.3af şi le alimentează. În acest fel, este uşurată alimentarea dispozitivelor de rețea cum ar fi access point-urile, camerele IP, telefoanele IP, etc.
Switch PoE industrial ULTIPOWER 324SFP-POE (4xPoE gigabit, 2xSFP 1000 Mbps)Switch PoE industrial ULTIPOWER 324SFP-POE (4xPoE gigabit, 2xSFP 1000 Mbps)Modul Gigabit SFP: ULTIMODE SFP-023G 2xLC 1310 nm(două fibre multi-mode de până la 2 km)Modul Gigabit SFP: ULTIMODE SFP-023G 2xLC 1310 nm(două fibre multi-mode de până la 2 km)Modul Gigabit SFP: ULTIMODE SFP-023G 2xLC 1310 nm(două fibre multi-mode de până la 2 km)
Sistem exemplu cu switchuri ULTIPOWER. Switchurile alimentează camerele IP și transmit semnale video prin cabluri UTP, după schimbând mediul de transmisie la fibră, permițând astfel, distanțe mult mai mari de transmisie (peste 20 km).

Transmisia unui material video HD (HDMI) de la un DVR/NVR pe o distanță lungă.

DVR-ul sau NVR-ul sistemului de supraveghere este adesea amplasat într-o zonă sigură, distantă de zona monitorizată. Acest lucru implică necesitatea de a trimite semnalul video (cel mai comun HDMI) de la DVR/NVR pe distanțe foarte mari, de zeci poate chiar sute de metrii.
Pentru ultimul caz, o soluție perfectă este instalarea de cablu de fibră optică și un convertor optic pentru conversia semnalului HDMI la fibră optică H3608. Convertorul permite transmisia pe distanțe lungi a semnalului HDMI printr-o singură fibră singlemode. Simultan, asigură controlul la distanță a DVR/NVR-ului convertind și transmițând comenzi de la telecomanda IR (comutare între canale).
Cameră supraveghere Hikvision DS-2CE56D1T-IT3 (dome, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR până la 30m)Video extender HDMI pe fibră optică (cu telecomandă, 20 km)DVR FullHD Hikvision DS-7204HUHI-F1/N (4 canale, 3MP@15fps, H.264, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0Fibră optică universală Unitube singlemode: ULTIMODE UNI-4SM-A (4 fibre G.652.D, manta LSZH, gel hidrofob)Video extender HDMI pe fibră optică (cu telecomandă, 20 km)
Transmisia semnalului HDMI de la DVR-ul M75305, folosind o legătură optică

Extindere semnal IR pentru DVR mobil PROTECT?

DVRurile mobile sunt des instalate ascuns în mod intenționat, deci, vor fi foarte greu de accesat în autovehicul. La alegerea locului de instalare, instalatorul/utilizatorul trebuie să ia în considerare cum se va face accesul la echipament, acest lucru complicând puțin lucrurile. Problema poate fi depășită prin instalarea panoului de control PROTECT LED KL-1 M80103 folosit pe post de monitor al statutului de funcționare a DVRului cât și pe post de extender pentru telecomandă. Dispozitivul este dotat cu 6 indicatoare cu LED:
  • PWR - deschis/închis
  • REC - înregistrare activă
  • HDD - card SD (instalat și fromatat)
  • ALM - ieșire de alarmă activă
  • V-LOSS - pierderea semnalului video de intrare
  • ERR - eroare
Lungimea cablului de conectare este de 4 metri. Pentru conectarea panoului de control la un DVR, utilizatorul trebuie să taie mufa originală și să conecteze cablurile individual la următoarele porturi ale DVR-ului (prin conectorul furnizat cu DVR-ul):
Firele cablului LED KL-1 port  DVR 
AlbRS485B
Roșu12V Ieșire
VerdeRS485A
NegruGND
Vedere a panoului de control PROTECT LED KL-1 legat la conectorii dedicați

Integrarea unei camere IP cu un sistem de control al accesului.

Camerele Hikvision cu litera "S" la sfârșitul seriei, ex.: DS-2CD2142FWD-IS, sunt echipate cu intrare/ieșire de alarmă și cale audio. Pe lângă detecția de mișcare, funcțiile de alarmă ale camerelor din seria de buget pot fi declanșate prin funcții analitice cum ar fi trecerea unei linii virtuale sau detectarea unui intrus într-o zonă predefinită. Mulțumită funcționalității, camerele pot fi folosite pentru supraveghere video și controlul accesului.
Camera IP Hikvision DS-2CD2142FWD-IS (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR  până la 30m, Audio IN/OUT, Alarmă IN/OUT)
Schița unui sistem de control uși cu o cameră IP Hikvision cu ieșire de alarmă
Idea integrării camerei DS-2CD2142FWD-IS K17362 cu un sistem de control acces este afișată mai sus. Folosirea funcțiilor inteligente ale camerei Hikvision în conjuncție cu sistemul de închidere al ușii, permite implementarea unui sistem automatizat ce va deschide ușa într-un anumit interval de timp predefinit. În afara intervalului de timp ușa poate fi deschisă introducând un cod autorizat sau folosind chei de proximitate dedicate. După definirea unei zone de detecție a unui intrus, camera va declanșa încuietoarea prin ieșirea de alarmă, permițând astfel persoanei să deschidă ușa. Mulțumită folosirii camerei IP, sistemul poate memora imagini cu fețele oamenilor ce accesează ușa.

Produse noi în oferta Dipol

Transmodulator DVB-T/T2/C la 2xDVB-T (COFDM) TERRA TTX420C (2x slot CI
Transmodulator DVB-T/T2/C la 2xDVB-T (COFDM) TERRA TTX420C (2x slot CI) R81613 este folosit pentru recepția și schimbarea parametrilor de semnal digital terestru sau cablu (DVB-T/T2/C) (regenerare, filtrare, retransmisie în canale RF diferite) în funcție de necesarul proiectului. Dispozitivul poate recepționa seturi întregi de canale de la două multiplexuri diferite DVB-T/T2/C, atât free-to-air cât și codate, pentru conversia lor în două multiplexuri DVB-T învecinate cu numărul maxim de fluxuri de date permise de standardul DVB-T (31.68 Mbps). În practică fiecare multiplex poate transporta 6 canale SD sau 2-3 canale HD.
Amplificator TV de bloc Terra HS-004L
Amplificator TV de bloc Terra HS-004L R82032 este un amplificator CATV cu un câștig de până la 39 dB în VHF (88-230 MHz) și 44 dB în UHF (470-790 MHz). Aceste caracteristici fac dispozitivul ideal pentru sisteme de distribuție TV pentru vile sau sisteme mici MATV cu până la 10 abonați. Amplificatorul are o intrare RF și două căi (split-band), VHF (88-230 MHz) și UHF (470 - 8790 MHz), cu reglaj independent al câștigului. Compensarea atenuării cablului incorporată (slope - pantă) permite egalizarea nivelurilor de semnal în toată banda, crescând câștigul pentru frecvențele înalte.
Etajeră DVD: Signal DVD-293 (3 nivele)
Etajeră DVD: Signal DVD-293 (3 nivele) E93603 a fost concepută pentru a susține aparatură, precum DVD player/recorder, receptor satelit, set-top-box etc. Capacitatea maximă per poliță este de 8 kg. Polițele sunt fabricate din sticlă călită cu grosimea de 5 mm. Suportul este făcut din aluminiu - este foarte ușor şi stabil. Sistemul de management pentru cabluri permite ascunderea cablurilor.

Merită citit:

Sistem de antenă SAT/DVB-T/T2/FM pentru casă. Această soluție universală transmite semnale independente DVB-S/S2, DVB-T și FM la 4 prize. Semnalele terestre DVB-T/T2 sunt recepționate cu setul de antene profesionale A2810 ce lucrează în benzile VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Mulțumită construcției, segmentele de antenă VHF și UHF pot fi montate pentru polarizare verticală (V) sau orizontală (H) pentru recepția semnalelor. Această caracteristică permite utilizatorului să regleze antena în funcție de parametrii semnalelor transmise, ex. polarizări diferite ale benzilor VHF și UHF... >>>detalii
Sistem de antenă SAT/DVB-T/T2/FM cu multiswitch MP-0504L R6944504 care transmite toate semnalele către 4 prize amplasate în camere diferite
DVR mobil - PROTECT