Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 13/2017 (27 Martie 2017)

Jachetă inteligentă de la Google și Levi's.

Gigantul IT împreună cu producătorul de îmbrăcăminte au decis să facă un pas împreună în domeniul "electronicelor purtabile", țintind către producția de îmbrăcăminte și accesorii ce conțin microprocesoare și electronică avansată, pentru a ușura interacțiunea utilizatorilor cu dispozitivele lor. Ideea nu este nouă, pentru creșterea confortului nostru, în multe situații, nu ar trebui să scoatem telefoanele din buzunar sau geantă. Până acum, produsele disponibile, nu conving un public mai larg, în principal din cauza prețului, aspectului și ergonomie. Noua jachetă "inteligentă" creată de Google și Levi's pare foarte elegantă și în același timp practică, convenabilă și ușor de curățat. Să fie oare acesta produsul care va descătușa noul trend de "electronice purtabile"?
Jacheta va fi făcută cu tehnologie Jacquard, prin țesut fire metalice subțiri cu materiale, cum ar fi bumbacul, lână sau poliester cu ajutorul mașinilor textile industriale. Fibrele conductive vor fi țesute în mâneca jachetei, transformând-o într-un touchpad. Prin atingerea sau glisarea suprafeței mânecii, utilizatorul va putea declanșa o serie de comenzi către telefon. Acest lucru va fi posibil datorită senzorului "Smart Tag", camuflat ca nasture pe mâneca stânga, comunicând wireless cu telefonul. Cu această combinație, utilizatorul, cu ajutorul unor gesticulări simple, va putea interoga Google Maps, primii sugestii de la magazinele apropiate și cafenele, ajusta volumul, sări la o altă melodie, respinge sau prelua un apel, etc. Cel mai important, o astfel de jachetă poate fi spălată normal după înlăturarea senzorului wireless.
Video promoțional al proiectului Google și Levi's
Proiectul celor două companii ar trebui să fie disponibil pentru public în toamna acestui an. Prețul este estimat la 350$. Va fi primul produs, dat spre comercializare, dezvoltat de divizia de cercetare ATAP (Advance Tehnology and Projects), dezvoltatorii tehnologiei Jacquard.

Familia de transmodulatoare digitale de transmisii prin satelit DVB-S/S2.

Transmodulatoare de semnale DVB-S/S2 la standard DVB-T COFDM sau DVB-C QAM sunt dedicate sistemelor care au ca cerință managementul centralizat al listei de canale. Nu mai sunt necesare dispozitive adiționale conectate la televizoare (receivere de satelit), important, în special, în cazul hotelurilor, motelurilor, etc. Transmodulatoarele, în special cele cu semnal de ieșire DVB-C QAM, pot fi sursa principală sau platformă adițională pentru operatorii CATV. Headendurile bazate pe transmodulatoare TERRA pot recepționa și converti o gamă largă de semnale de satelit, inclusiv canale pre-plătite (modelele cu port/uri CI). Semnalele de ieșire pot fi distribuite, simultan, ca multiplexuri digitale DVB-T (COFDM) sau DVB-C (QAM).
 TDX-410C TDX-420  TDX-420CTDQ-420  TDQ-420C
  R81617 R81618R81619 R81638 R81639 
Cod R81617 R81618R81619 R81638 R81639 
Semnal IntrareDVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
Număr de transpondere
12222
Semnal Ieșire
 DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM
DVB-T
COFDM 
 DVB-C
QAM 
DVB-C
QAM  
Nr. MUXuri12222
Bit rate max. [Mb/s] 31.662x31.662x31.662x532x53
Porturi CI
1xno2xno2x
Mulțumită construcției modulare, este posibilă extinderea headendului, oricând, cu canale de satelit adiționale, doar prin simpla instalare a unui nou transmodulator. Noua platformă are multe avantaje față de soluțiile competitoare:
  • sistemul funcționează fără o unitate centrală (ce ar crește costurile totale)
  • instalare independentă a fiecărui modul pe șine tip DIN (management mai facil),
  • configurare intuitivă prin browser web - nu este necesar folosirea echipamentelor adiționale,
  • acces la istoricul evenimentelor (loguri),
  • acces facil la porturile CI pentru introducerea cardurilor.

Acces la Internet prin rețele celulare.

Această modalitate de furnizare a serviciului de acces la Internet este din ce în ce mai populară. În funcție de operatorul și transmițătorul celular, conexiunile se pot efectua cu diferite tehnologii. Debitul maxim teoretic al fiecărei tehnologii este afișat în tabelul de mai jos.
TechnologieFlux date maxim (downlink)
LTE300 Mbps
HSPA+42 Mbps
HSDPA21.6 Mbps
CDMA9.3 Mbps
UMTS (3G)384 kbps
EDGE250 kbps
GPRS115 kbps
În cazul în care stația de emisie este distantă față de dispozitivul utilizatorului sau ecranată de clădiri sau alte obstacole, fluxul de date poate scădea considerabil. Pentru a îmbunătății parametrii transmisiei, utilizatorul ar trebui să conecteze o antenă compatibilă. Antena prezentată mai jos este des folosită pentru creșterea puterii semnalului LTE.
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x10m cu SMA)
ATK-LOG ALP LTE MIMO Antena Duală (800-3000MHz, cablu 10m, mufă SMA)
A7054_10
Tehnologia LTE este flexibilă atât în ​​ceea ce privește gama de frecvenţe utilizate cât şi lățimea de bandă a canalului. Reţelele LTE pot funcţiona în benzile de frecvenţă de 700 MHz (zone rurale/non-urbane - rază de acoperire mai mare) până la 2.6 GHz (zone metropolitane - capacitate mai mare). Un element important al LTE este reprezentat de tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output) deoarece aceasta creşte eficienţa transmisiei prin utilizarea mai multor antene la ambele capete ale conexiunii.

Câteva probleme ale conectorilor FC.

Tipurile populare de conectori folosiți în sistemele de fibră optică includ SC, LC, FC,E2000 și ST (des folosiți în aplicații industriale). O opinie comună în legătură cu conexiunile FC ca fiind cei mai de încredere conectori, datorită construcției filetate, poate fi neadevărată mai ales în cazul instalatorilor cu mai puțină experiență.
Conector FC/PC.
Măriți poza pentru a observa detaliile de conectare ale mufei.
În timpul instalării, instalatorul trebuie să poziționeze corect conectorul în relație cu portul de pe echipament. Există o poziționare unică a conectorului și portului în care ghidajul de pe mufă se potrivește cu ghidajul de pe conector. În caz contrar, mufa și portul nu se vor conecta corect, în ciuda înșurubării corecte a mufei pe port. Cu asamblare incorectă, se va forma un decalaj ce va bloca transmisia semnalului optic.
Poziționarea corectă a mufei FC/PC.
Ghidajul de pe mufă se potrivește cu cel de pe conectorul echipamentului.
Merită notat că numai conectorii FC permit instalatorului să regleze distanța dintre mufă și conectorul echipamentului. În cazul dispozitivelor și situațiilor specifice, metoda corectă de asamblare (înșurubare până când mufa va opune o ușoară rezistență) poate rezulta în lipsa totală de semnal în întreg sistemul. Remediul acestei probleme este o de-filetarea ușoară a conectorului, pentru a scădea presiunea ferulei pe dispozitivului conectat. Astfel de cazuri au fost raportate, adesea, în sisteme SMATV cu fibră optică și echipamente cu acest tip de conectori.

Cablu torsadat pentru transmisia video în sisteme HD-TVI 3.0.

Instalarea unui cablu UTP/FTP în loc de cabluri coaxiale are avantaje importante. Instalarea cablurior torsadate este mai ușoară datorită gradului de flexibilitate considerabil mai mare și adaptabilitate - un cablu ce conține 4 perechi poate transmite semnale de la mai mult de o cameră și/sau poate fi folosit pentru alimentare. Instalarea cablurilor torsadate pentru transmisie video sunt conectate la echipamente cu ajutorul video balunurilor pentru potrivirea impedanței, ex. potrivirea impedanței 75 Ω (coaxial - analog CCTV) la 100 Ω (impedanța cablului torsadat), amplasat în ambele capete ale liniei de transmisie. Sistemele HD-TVI necesită funcționarea într-o gamă mai largă de frecvențe în comparație cu sistemele clasice de transmisie a semnalelor CVBS.
Active UTP Video Receiver VRX-1/1200
Vedere a balunurilor Hikvision DS-1H18 M16641 HD-TVI
În cazul celei de a 3-a generație de camere HD-TVI și DVR, distanța maximă de transmisie a fost extinsă la 350-400 m (cablu cat. 5 UTP/FTP). Generația anterioară permitea distanțe de până la 150 m. Algoritmul de corectare a erorilor a fost de asemenea îmbunătățit, rezultând în reducerea posibilității apariției interferențelor.

Documentarea procesului de construcție cu camere Hikvision.

Camerele IP Hikvision au capacitatea să facă secvențial poze, de asemenea port efectua funcții ca răspuns la un eveniment. Camerele ideale pentru acest tip de funcționalități sunt cele prevăzute cu interfață microSD (litera F în modelul produsului). În modul secvență, utilizatorul poate creea un istoric al progresului construcției - bloc, școală, magazin, sală de sporturi, etc. Această soluție permite utilizatorului să salveze o cantitate foarte mare a spațiului de stocare din NVR sau server, în timp ce asigură documentarea corectă a întregului proces de construcție. Intervalul de timp poate fi setat de la 1 secundă până la 7 zile. Adițional, planificarea poate fi configurată să salveze imagini din timpul orelor de lucru: ex. în anumite zile ale săptămânii, când echipa de construcții este la lucru, de Luni până Vineri , de la 8:00 - 17:00, cu interval orar de 1 oră (vezi mai jos).
Configurarea programei săptămânale în o cameră Hikvision
Configurarea intervalului și parametrii de imagine
Câteva camere Hikvision care suportă această funcție:
Camera IP Hikvision DS-2CD2142FWD-IS (4MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR  până la 30m, Audio IN/OUT, Alarmă IN/OUT)
Camera IP de exterior Hikvision DS-2CD2642FWD-I (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 30m, WDR)
Camera IP dome Hikvision DS-2CD2110F-I (1.3MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 30m)
Camera IP 2 MP Hikvision DS-2CD2120F-I (2.8 mm, 0.07 lx, antivandal IK10, IR 30m)
Cameră IP dome 4 MP
DS-2CD2142FWD-IS
K17362
Cameră IP compactă 4 |MP
DS-2CD2642FWD-I
K1776
Cameră IP de tavan 1.3 MP
DS-2CD2110F-I
K1730
Cameră IP dome 2 MP
DS-2CD2120F-I
K1732

Produse noi în oferta Dipol

Camera Dome IP Sunell SN-IPR/04FVD/B(II) (2MP, 3.6mm, 0.05 lx, IR până la 15m)
Sunell SN-IPR/04FVD/B(II) K1631 este echipată cu senzor CMOS APTINA de 1/2.7" cu rezoluția de 1920x1080 pixeli (2 MP) și cu un iluminator IR cu rază de până la 15 m.Lentila 3.6 mm are un unghi vizual de 90°. Camera a fost proiectată atât pentru funcționarea în exterior, cât și pentru interior. Carcasa acesteia cu indice mare IP (IP66) protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteo adverse. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).
Sirenă Exterior: SATEL SP-4001 R (semnalizare optică și acustică)
Sirenă Exterior: SATEL SP-4001 R (semnalizare optică și acustică) G4035 este o alarmă optică și acustică concepută pentru instalarea la exterior, dotată cu LEDuri ultra luminoase și sirenă piezoelectrică. Redă trei tipuri de tonalități modulate cu o intensitate de 120 dB. Carcasa sirenei este făcută din policarbonat și asigură anduranță mecanică ridicată și aspectul estetic al dispozitivul pentru foarte mulți ani de utilizare.
Antena TV logaritmica MLOG 21-69 DVB-T2 DIGITAL
Antenă DVB-T bandă largă: LOG 5-12 / 21-60 H/H (VHF-pol.H/UHF-pol.H) A4015 este dedicată pentru recepția semnalelor digital terestre în benzile VHF (174...230 MHz) și UHF (470...790 MHz) în polarizare orizontală. Principalele caracteristici ale antenei sunt instalarea ușoară, câștig constant în toată gama de frecvențe și ieșire în 75 ohm (ne este nevoie de un balun video, conector F inclus).

Videoclipuri noi:

Digiair PRO - manual video pentru analizorul DVB-T/T2 și DVB-C. Profesioniștii se bazează nu numai pe intuiție, dar mai ales pe indicațiile instrumentelor de măsurat. Pentru a asigura că un sistem de antenă TV/SAT va funcționa în orice condiții meteo, ar trebui să aibă o marjă suficientă de putere și calitatea a semnalului în conformitate cu standardele corespunzătoare. Vă invităm să priviți materialul video de mai jos ce prezintă configurarea și funcționarea analizorului R10511.
Măsurători de semnal DVB-T cu analizorul Digiair PRO T2 R10511

Merită citit:

Sistem multiswitch SMATV cu fibră optică în bloc. istemele fibră-optică SMATV redau o libertate mai mare în implementarea liniilor lungi de transmisie, instalarea sistemului este, de asemenea, mai ușoară mulțumită înlocuirii magistralelor de cablu cu un singur cablu optic subțire. Înseamnă că instalarea implicită a sistemului poate fi efectuată mult mai ușor, în special în clădirile echipate deja cu tuburi flexibile (copex) chiar și în clădirile fără aceste dotări...
>>>detalii
Diagrama completă a sistemului SMATV cu magistrala optică
Protect - DVR mobil