Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 17/2017 (24 Aprilie 2017)

"Howz" - monitorizarea discretă la domiciliu a persoanelor în vârstă.

Mulți oameni bătrâni locuiesc singuri, departe de cei dragi, deși au nevoie de supervizare datorită vârstei sau stării de sănătate. Tehnologia modernă poate oferii soluții pentru ei și familiile lor: persoanele învârstă pot rămâne independente în casele lor știind că cineva va fi informat când vor avea nevoie de ajutor. Supravegherea video este, de obicei, neagreată deoarece nu respectă intimitatea, așa că Jonathan Burr, un inventator britanic, a venit cu ideea unui sistem mai puțin intruziv de urmărire pentru persoanele care trăiesc singure. Inventatorul și deținătorul companiei Intelesant a adunat un grup de ingineri, specialiști IT și sponsori pentru implementarea proiectului "Howz". Care este inovația?
"Howz" în acțiune
În sistemul Howz, activitățile rezidenților sunt monitorizate de la distanță în momentul utilizării unui aparat electrocasnic. Bazele sistemului constau din mai multe componente: un contor de energie fără fir conectat la contorul de energie electrică, un senzor de ușă montat la intrare, un multi-senzor detector de temperatură și lumină și dispozitivul central care adună informațiile de la toți senzorii, conectat pe fir la un router cu acces la internet. Senzorii colectează informații despre activitățile zilnice ale proprietarilor. Informația senzorilor transmisă pe internet, este stocată de serverul Howz și partajată cu proprietarul și un anumit cerc de persoane, de obicei rude. Apletul Howz este disponibil pentru telefoanele inteligente cu sistem de operare Android și iOS. Potrivit dezvoltatorilor, "Howz măsoară câtă energie consumă proprietarul pentru a stabili când sunt folosite diferitele electrocasnice din casă. Combină această informație cu cele transmise de senzori de lumină, temperatură și acționare a ușii. Veți primi informațiile în cauză în apletul Howz cu sfaturi relevante de la specialiștii noștrii în sănătate. Informația poate fi, de asemenea, distribuită și altor membrii ai familiei." De exemplu, când proprietarul fierbe apă în perioade similare dintr-un anumit interval de zile, sistemul ține evidența activității și transmite alerete când fierbătorul nu este pus în funcțiune pe o perioadă mai lungă decât de obicei. Același lucru se va întâmpla și cu alte activități de rutină de acasă.
Pachetul starter va fi disponibil pentru comercializare la prețul de 199 de lire. Actual, sistemul "Howz" este testat în sute de case din Manchester. În curând, sistemul va ajuta la supervizarea a 350 de persoane în zona comitatului Surrey din sudul Londrei.
Pentru sistemul Howz, Jonathan Burr a obţinut premiul principal în cadrul competiției anuale de invenţii din cadrul Blue Lab - case conectate şi categoria business, organizată de EDF, cel mai mare producător mondial de electricitate. Ca "efect secundar", monitorizarea folosirii aparatelor electrocasnice poate determina ce echipamente sunt pornite inutil pentru perioade extinse de timp. Ca rezultat, folosirea mai economică a dispozitivelor poate reduce consumul de energie al casei cu 10-15%.

Canal "Privat" în sistem TV de hotel.

Mai mulți proprietari de hotel ar dori să insereze în grila de programe TV canale "private" HD cu un conținut anume (reclame, știri locale, informații, promoții, etc). Sursele tipice de semna, inclusiv PC, Blue-ray, media player sau doar un stick USB cu materiale de prezentare pregătite în prealabil. Injectarea unui astfel de canal în sistemul de transmisie TV a hotelului este posibilă cu ajutorul unui modulator DVB-T compatibil care va asigura transmisia conținutului HD, de exemplu MHD-101 R86101. Modulatorul poate transmite material Full HD 1080p redat la intrarea sa HDMI, în formă de multiplex DVB-T pe canalul RF selectat.
Sistemul TV din hotelul Golden Tulip Krakow Kazimierz, din strada Krakowska, a fost implementat de compania Dipvision. Sistemul SMATV bazat pe transmodulatoarele TTX-410C R81615 și TDX-410C R81617, cu 140 de prize TV ce redau accesul la transmisiile terestre DVB-T și un număr de canale de satelit, transmit, de asemenea, conținut HD dedicat ca un alt multiplex DVB-T modulat de dispozitivul TERRA MHD-101 R86101. Adițional, fiecare etaj este dotat cu un amplificator puternic RF TERRA HA-210 R82305. Amplificatorul are comutatoare pentru selectarea sub-valorilor de câștig și reglarea pantei de semnal (compensarea atenuării cablului pentru egalizarea nivelurilor de semnal la frecvențe mai mari).

Dispozitive pentru instalarea rețelelor Wi-Fi de hotel.

Facilitățile care necesită transmisia accesului la internet pentru un număr mare de utilizatori ar trebui să instaleze soluții hardware dedicate. Soluțiile trebuie să fie scalabile și foarte fiabile. Sistemele TP-Link CAP cu controlerul hardware TP-Link AC50 N2551 asigură configurarea și administrarea simultană pentru până la 50 de AP-uri. Controlerul detectează, configurează și administrează în mod automat noile AP-uri din sistem imediat după conectarea acestora în rețea. În contrast, AP-urile SOHO pot fi folosite doare pentru crearea mai multor rețele ineficiente fără un echipament central de management.
Acces Point WiFi CAP300 (802.11n 300Mbps, PoE)Switch POE TP-LINK T1500-28PCT(TL-SL2428P) 24xFE (PoE 802.3at/af) 4xGbE 2xSFPController wireless CAP TP-Link AC50
Arhitectura unui sistem CAP de hotel bazat pe AP N2553 și controler hardware N2551
Controlerul N2551 permite autentificarea utilizatorilor prin portal captiv. Portalul captiv redă o modalitate convenabilă de autentificare pentru rețelele Wi-Fi, cerând posibililor utilizatori să efectueze câteva acțiuni pentru autentificare (cum ar fi vizualizarea și acceptarea condițiilor de utilizare sau introducerea unei parole) înainte ca accesul la rețea să fie permis. Acțiunile necesare logării trebuiesc verificate de un server sau o bază de date configurată de administrator.
Câteva funcții ale controlerului:
 • Balanță sarcină între APuri
 • Comutare automată a clienților în banda 2.4 GHz sau 5 GHz
 • Limitare rate
 • Selecție automată de canal
 • Filtru adresă MAC
 • Control putere transmisie AP
 • Criptare WEP/WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA/WPA2
 • Izolare AP
 • Izolare SSID
 • Mapare SSID_VLAN
 • Suport pentru portalul de autentificare
 • Autodetectare APuri
 • Statistici AP
 • Statistici clienți

Rețea între două clădiri - distanță de 200 m.

Cea mai bună modalitate de a conecta o rețea LAN în două clădiri situate la o distanță de 200 de metrii este instalarea unui cablu de fibră optică. Folosirea unui cablu torsadat pe o distanță așa mare nu ar fi în conformitate cu standardele aplicate și ar rezulta în o reducere semnificativă ale ratelor de transfer ale rețelei LAN.
În situațiile unde clădirile au fost deja echipate cu switchuri fără sloturi SFP, cea mai bună și universală soluție este folosirea de media convertoare optice. În fiecare clădire un media convertor compatibil este conectat la unul din porturile switchului, convertind semnalul electric în semnal optic și invers. La alegerea unui media convertor, utilizatorul trebuie să țină cont de câteva aspecte:
 • rată transfer date - există modele de 100 Mbps sau 1000 Mbps,
 • tip fibră - concepute pentru fibre multimode sau singlemode,
 • distanță maximă transmisie - oferta noastră cuprinde modele pentru 550 m, 2000 m, 15 km or 20 km,
 • metodă de comunicare - există modele care funcționează cu două fibre sau cu una (WDM).
Switch gigabit 16 porturi TP-Link TL-SG1016DSwitch gigabit 16 porturi TP-Link TL-SG1016DPatch cord UTP Cat5e (1 m, albastru)Patch cord UTP Cat5e (1 m, albastru)Media convertor gigabit TP-LINK MC200CM (multimode, SC, 0.5km)Media convertor gigabit TP-LINK MC200CM (multimode, SC, 0.5km)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Patchcord fibră SC-SC multimode ULTIMODE PC-019S (1.5m, OM2, 50/125)Patchcord fibră SC-SC multimode ULTIMODE PC-019S (1.5m, OM2, 50/125)Pigtail fibră SC multimode ULTIMODE PG-21S (1m, OM2, 50/125)Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011SPigtail fibră SC multimode ULTIMODE PG-21S (1m, OM2, 50/125)Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011SFibră optică universală Unitube multimode: ULTIMODE UNI-8MM-A (8 fibre OM2, manta LSZH, gel hidrofob)
Schiță unei conexiuni optice pe 200 metri.
Media converoare optice

Integrarea materialului video de supraveghere cu registrul de casă.

Un sistem video de supraveghere ce acoperă case de marcat redă mijloace suplimentare de monitorizare a tranzacțiilor casei de marcat. Combinând video de supraveghere cu datele casei de marcat, este posibilă (ex.) verificare produsului oferit clientului în comparație cu datele de pe bonul liberat de casa de marcat. Injector text în imagine FG-50HD M1725 face legătura dintre terminalele de plată (POS) şi camerele de supraveghere, inserând date despre tranzacțiile efectuate pe POS în imaginile video. Pentru semnalul video, FG-50HD acționează ca un dispozitiv de trecere, cu intrare și ieșire video. Dispozitivul pentru inserarea textului poate afișa datele de pe un POS sau casă de marcat pe ecranul de supraveghere. Dispozitivul poate fi folosit în sisteme de supraveghere ce folosesc echipamente de standard PAL (CVBS), AHD, HD-CVI, sau HD-TVI.
Convertor RS-232 la RS-485 SNIF-42Injector text în imagine FG-50HD (compatibil AHD, HD-CVI, HD-TVI, CVBS/PAL)
Schema de conectare a terminalului POS, convertorul RS-232 - RS-485 (SNIF-42 M1721), inserter-ul de text M1725 şi traseul semnalului video
Schița de mai sus ilustrează modalitatea de conectare a unei case de marcat/POS la sistemul de monitorizare video. Dispozitivul SNIF-42 M1721 face conversia datelor de la RS-232 la RS485, standardul suportat de injectorul de text FG-50HD M1725. Dreptunghiul roșu cu numărul 1 simbolizează un port de extindere opțional a casei de marcat.

Salvarea unui mod de vizualizare în apletul iVMS-4200.

Apletul iVMS-4200 este un software client pentru administrarea și controlul funcțiilor video a dispozitivelor Hikvision (DVR, NVR, camere IP, encodere, decodere, soluții VCA, etc). Caracteristicile apletului includ monitorizare și înregistrare live, căutare a înregistrărilor de la distanță (prin internet), redarea înregistrărilor, back-up, procesarea semnalelor de alarmă.
O caracteristică foarte convenabilă a apletului pentru operatorul de sistem este posibilitatea ca a crea imaginea necesară - dispunerea de imagini de la cele mai importante camere. În acest mod, imediat după deschiderea apletului, operatorul sistemului poate vedea rapid imaginile de la camerele selectate. Această opțiune este folositoare, în special, pentru persoanele ce folosesc acest aplet dar nu sunt familiarizați cu el.
Pentru reluarea automată a celui mai recent aspect al imaginilor, după fiecare pornire a aplicației, utilizatorul trebuie să acceseze opțiunea Tools -> System Configuration -> Live View and Playback -> Resume Latest Live View Status after Restart. Din acest punct, apletul iVMS-4200, va relua modul de vizualizare folosit ultima dată.
Activarea automată pentru reluarea celui mai recent mod de vizualizare utilizat după fiecare restart al apletului iVMS-4200

Produse noi în oferta Dipol

Access Point TP-Link EAP115-Wall (802.11n 300Mbps PoE)
Access Point WiFi TP-Link de perete EAP115-Wall (802.11n 300Mbps PoE) N2568 redă flexibilitate, ușurință în instalare, administrare și securitate și este o soluție de rețea wireless de clasă business. Poate fi montată cu ușurință pe un perete în orice doză de instalare de standard EU. Configurarea și administrarea WLAN este simplificată prin softwareul central de management. Dispozitivele TP Link din seria EAP au ca specificații modalitatea de conectare prin portaluri captive și management automat RF, făcând echipamentele ideale pentru zone cu o densitate foarte mare a utilizatorilor cum ar fi campusuri universitare, hoteluri, malluri, birouri, etc.
Repeater HDMI SignalHD (45 m)
Repeater HDMI SignalHD (45 m) H3610 permite folosirea cablurilor HDMI lungi. Repeater-ul trebuie amplasat între cele două cabluri lungi, primul (între sursă şi repeater) nu poate fi mai lung de 35 de metri, iar cel de-al doilea (între repeater şi echipamentul de redare) nu trebuie să depăşească 10 m. Repeater-ul este un echipament activ (se alimentează prin cablul HDMI) care regenerează semnalul sursă.
Sumator de catarg ZA-206Ms (FIF/UIF, mufe F)
Diplexor antenă ZA-206Ms C0374 este folosit pentru însumarea semnalelor de la 2 antene, VHF (87-230 MHz) și UHF (471-790 MHz) și se instalează pe același stâlp cu setul de antene. Construcția carcasei previne pătrunderea apei în interiorul dispozitivului. O instalare facilă cu ajutorul colierului de plastic inclus.

Merită citit:

Monitorizarea video a unei case cu camere IP Sunell. În prezent, oferta noastră cuprinde camere IP de 2 MP Sunell caracterizate de o imagine calitativă la un preț redus. Sunt dispozitive perfecte pentru sisteme de supraveghere simple, de buget redus. Ambele modele, de interior SN-IPR/04FVD/B(II) K1633 și de exterior SN-IPR54/04ZMDN/M(II) K1676 au fost echipate cu lentile varifocale 2.8 - 12 mm cu deschideri reglabile. Iluminatorii IR incorporați permit funcționarea camerelor chiar și în condiții slabe de luminozitate chiar deloc... >>>detalii
Monitorizare video pentru casă cu camere IP de 2 MP Sunell
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
Conexiuni mai rapide cu antenă LTE!