Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 18/2017 (1 Mai 2017)

Apelurile video nu sunt suficiente!

De anul trecut, China, țara cu cea mai mare piața de telecomunicații din lume, a început implementarea şi testarea primelor soluții în tehnologia 5G. Testele sunt desfășurate în aproape 100 de orașe. Merită notat că rețelele 5G pot, teoretic trimite date de 10 ori mai rapid (chiar la 10 Gbps) ca standardul 4G, cu latență redusă chiar la 1 ms.
Doi operatori, Korea Telecom și Verizon (USA) prezintă prima conversație holografică internațională (cu imagini holografice tridimensionale ale interlocutorilor) folosind rețeaua 5G. Pentru a stabili această conferință, operatorii au trebuit să folosească o conexiune internațională ultra-rapidă, dar și mai important, rețeaua 5G a fost folosită pentru recepționa apelul în rețeaua operatorului.
conexiune 5G - transmisie video holografic din rețeaua KT din Korea de Sud la
sediu Verzion în New Jersey, Statele Unite
(Source: www.businesskorea.co.kr)
Ambii operatori telecom testează rețelele 5G în banda de 28 GHz. Frecvența aplicată demonstrează că rețelele celulare de generație nouă se vor baza pe antene comparabil mai mici, instalate inițial în locații specifice, cu densitate mare a utilizatorilor, cum ar fi stadioane, gări, autogări, aeroporturi și centre de cumpărături.
Korea Telecom dezvoltă conexiunea holografică, considerat cel mai important element al soluțiilor 5G. În viitor, oferta operatorului va include stream live în direct 360-grade și, mai interesant, transmisia jocurilor sportive folosind realitate virtuală. Probabil, o rețea 5G va fi disponibilă în Pyeongchang în timpul Olimpiadei de Iarnă 2018.

DVB-T în standard IP.

IPTV este cea mai comună denumire pentru sistemele de transmisii video și TV folosind rețele IP. IPTV este o soluție de stream video ce transmite conținut TV cu ajutorul rețelelor de calculatoare în loc de modalitatea clasică de transmisie a semnalelor RF prin cabluri coaxiale.
Compania DIPOL oferă Streamerul TERRA sti440 R81606 DVB-T/T2/C la IP ce permite selectarea a patru multiplexuri (cu canale necriptate) din transmisiile terestre (DVB-T/T2) şi cablu TV (DVB-C) și transmisia lor prin rețeaua ethernet (LAN) bazată pe cablaj torsadat. Streamul de ieșire IP poate avea o putere tranzitată de până la 200 Mbps.
Streamer DVB-T/C-IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Diplexor wo410 1x2 Terra WDM 1310/1550 nm
Streamer IPTV TERRA sti-440 R81606
(DVB-T/T2/C la IP, port USB)
Sursă de alimentare TERRA UP4105 R82535
(12V/4.5A, pentru module Terra)
Streamurile IP generate de echipamentul IPTV pot fi decodate de receiverele IF-442HD R81612 IPTV sau orice alt dispozitiv care rulează apletul gratuit pentru redare fișiere video și audio, ex:VLC.

Căutare de la distanță a înregistrărilor de la DVR HD-TVI Hikvision.

DVR-urile HD-TVI permit operatorului să folosească funcții inteligente de căutare a înregistrărilor. Analiza înregistrărilor este disponibilă atât local cât și la distanță - printr-un browser web. Pentru opțiunea de acces la distanță, versiunea de firmware trebuie actualizată cel puțin la versiunea 3.4.81 Build170227.
Un exemplu de analiză inteligentă a înregistrărilor. Înregistrările au fost căutate pentru evenimentul de alarmă - trecere linie virtuală galbenă. DVR-ul a marcat persoana în mișcare cu un dreptunghi verde. Momentele de trecere a liniei de către persoana în cauză, au fost marcate cu roșu în cronologia înregistrărilor (culoarea albastră indică modul de înregistrare continuă).
O analiză a înregistrărilor poate fi efectuată prin detecția:
  • eveniment de trecere linie virtuală,
  • intrus în zonă presetată,
  • detecție de mișcare (din toată deschiderea camerei - unghi de vedere).
După analizare, momentele cu evenimente de alarmă sunt marcate cu roșu în cronologia înregistrărilor. Acest lucru permite operatorului să localizeze materialul video relevant rapid și eficient. Pentru detecția trecerii unei linii virtuale sau intrus într-o zonă selectată, funcțiile VCA vor fi activate în timpul înregistrării (nu contează cum sunt setate). Acest lucru nu este necesar în cazul evenimentului de alarmă - detecție mișcare.

Switch ethernet industrial.

Switchurile industriale ULTIPOWER sunt capabile să funcționeze în condiții foarte dure de mediu, tipice multor industrii, cum ar fi nivel de praf ridicat, temperaturi foarte mari sau foarte scăzute, umiditate ridicată. Astfel de switchuri trebuiesc, de asemenea, instalate în cutii închise ermetic montate pe stâlpi sau alte structuri de fixare la exterior. Switchurile ULTIPOWER sunt echipate cu porturi ethernet (10/100 sau 10/100/1000, în funcție de model) pentru conectarea camerelor IP, calculatoarelor, etc. Switchurile industriale sun protejate de carcasele cu grad de protecție IP40 (nu permite pătrunderea corpurilor străine cu diametrul mai mare de 1mm). Toate porturile ethernet sunt și cu funcționalitate PoE și pot alimenta camerele sau echipamentele conectate (după conectarea switchului la o sursă de 48-50 VDC). Fiecare switch industrial a fost echipat cu porturi pentru modul optic SFP, ce convertesc mediul de transmisie la fibră (semnal luminos)
În exemplul de mai jos, switchurile sunt instalate în carcase ermetic sigilate amplasate pe stâlpi. Switchurile transmit alimentare la camerele de supraveghere IP (PoE 802.3af, 48 VDC) și concentrează semnalele de la camere. Ambele locații sunt conectate prin fibră optică (fibre singlemode terminate cu conectori SC). Sistemul de supraveghere IP compus din cinci camere este administrat de un NVR conectat cu switchul N29971. Întrebuințarea switchurilor industriale îmbunătățesc fiabilitatea sistemului, fiind mult mai rezistente la supratensiuni și condiții dificile de mediu. Conexiunea optică asigură izolare electrică între cele două locații ale camerelor.
Switch PoE industrial ULTIPOWER 112P-4POE-20 (4x PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)Switch PoE industrial ULTIPOWER 112P-2POE-20 (2xPoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)
Schița unui sistem cu switchuri industriale

FTTH - instalarea unei cutii/ramă de distribuție tip RACK.

Implementările sistemelor FTTH cu linii de fibră optică până în casa abonatului în topologie stea este, actual, cea mai populară metodă de instalare în blocuri de apartamente. Principalele avantaje ale acestei soluții il reprezintă costurile relativ scăzute și o instalare simplă.
Cel mai folosit cablu pentru aceste echipamente este ULTIMODE ILB-2SM-A L7102. Structura specială a învelișului cablului cu o secțiune dreptunghiulară pe diagonală, alături de tija de fixare incorporată, limitează capacitatea de îndoire într-un singur plan pentru menținerea razei de îndoire în limite sigure. Bine că G.657 are o rază minimă de îndoire. Fibra optică single-mode, cablurile și fibrele individuale pot fi modelate în bobine strânse (raza minimă de îndoire este doar de 7.5 mm)
Datorită cererii crescute pentru cabinetele RACK în blocurile de apartamente, cadrele de distribuție au adesea forma de cutii/panouri RACK de 19". Un exemplu de astfel de cadru de distribuție optic este Ultimode MT-524 L5124. Prezenta implementare implică instalarea cablului L7102 și a pigtailurilor singlemode PG-52S2 L35522.
Terminarea a 4 cabluri ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 cu 8 pigtailuri ULTIMODE PG-52S2 (SC/APC) L35522,
implementate în cadrul de distribuție optic Ultimode MT-524 L5124.
Instalarea ar trebui începută cu introducerea pigtailurilor în adaptoare compatibile (ferulele de pe pigtail curățate cu L5916). Pigtailurile trebuiesc marcate corespunzător, astfel vom evita eventualele probleme apărute după sudarea lor cu fibrele de distribuție. În caz contrar, conexiunile ar trebui identificate cu un detector optic, ex L5935. În cazul cablurilor instalate în clădire, testarea va fi de durată.
În exemplu, cutia adăpostește patru cabluri L7102 (cu un total de 8 fibre). Potențial, cutia cu tava inclusă poate găzdui până la 16 astfel de cabluri cabluri (32 de fibre). După adăugarea tavei L5506, capacitatea totală crescând la 48 de fibre (după montarea a 24 de adaptoare duplex)

Modul de raportare GPRS/SMS SATEL GPRS-T4.

Modulul GPRS-T4 este un dispozitiv dedicat sistemelor de alarmă pentru detecția intruziunilor cu scopul de a raporta evenimentele prin rețea GSM. Principala atribuție a modulului este monitorizarea statutului intrărilor de alarmă. O schimbare a statutului de intrare rezultă în transmiterea codurilor de eveniment către stațiile de monitorizare (transmise GPRS sau SMS) sau notificarea numerelor de telefon selectate prin SMS sau serviciul CLIP. Acest lucru facilitează supravegherea funcționării anumitor echipamente. Modulul poate fi folosit, de exemplu, pentru controlul intrării sau a barierelor de acces în diverse incinte, pentru a monitoriza starea alimentării, sau ca modul de notificare în cazul în care un sistem profesional de alarmă este o soluție prea costisitoare. Pentru ultimul exemplu, este suficientă conectarea unui senzor de mișcare, de geam sau de ușă. În funcție de necesar, sistemul mic poate fi alimentat normal (AC/DC) sau protejat, pentru căderile de curent, cu ajutorul unei surse de alimentare cu back-up și baterie re-încărcabilă compatibilă.
Comunicator SATEL GPRS-T4
Schița unui sistem cum modul de raportare SATEL GPRS-T4 G5014 - controlul a două bariere de acces.

Produse noi în oferta Dipol

AP wireless TP-LINK EAP110-exterior (802.11n/300Mbps, PoE)
AP wireless TP-LINK EAP110-exterior (802.11n/300Mbps, PoE) N2569 redă flexibilitate, ușurință în instalare, administrare și soluție foarte sigură de rețea. Poate fi montat foarte ușor la exterior pe un catarg. Configurarea și administrarea WLAN sunt simplificate prin apletul de administrarea centralizat. Echipamentele TP Link EAP redau, de asemenea, portaluri captive și management RF automat, ceea ce le face ideale pentru locațiile cu o densitate foarte mare de utilizatori, cum ar fi campusurile universitare, hoteluri, malluri, parcări auto, etc.
Sursă de alimentare cu backup PSDCB05125C (13.8V/5A/5x1A/17Ah, pentru 5 camere analog)
Sursă de alimentare cu backup PSDCB05125C (13.8V/5A/5x1A/17Ah, pentru 5 camere analog) M1866 a fost concepută pentru a asigura alimentare continuă pentru echipamentele ce necesită un voltaj de 12 (+/-15%) VDC. Ieșirile cu capacitate de 1 A redau un voltaj de 13.8 VDC. Adițional, sursa de alimentare încarcă bateria (nu este inclusă) cu curent de 1 A sau 2 A (selectabil cu jumperi).
Patchcord/Cablu adaptor: AT-SMAm-20-SMAf (pentru carcase ROPAM, SMA-tată la SMA-mamă)
Patchcord/Cablu adaptor: AT-SMAm-20-SMAf G7135 cablul de antenă (RG-174) cu o lungime de 20 cm, echipat cu conectori SMA-tată și SMA-mamă (cel din urmă pentru a fi conectat pe partea cu panoul/carcasa ROPAM) pentru conectarea mufei SMA-mamă de pe placa de bază (ex. BasicGSM 2) la antena amplasată pe panou/carcasă.

Merită citit:

Sistem de antenă SAT/DVB-T/T2/FM pentru casă. Această soluție universală transmite semnale independente DVB-S/S2, DVB-T și FM la 4 prize. Semnalele terestre DVB-T/T2 sunt recepționate cu setul de antene profesionale A2810 ce lucrează în benzile VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Mulțumită construcției, segmentele de antenă VHF și UHF pot fi montate pentru polarizare verticală (V) sau orizontală (H) pentru recepția semnalelor. Această caracteristică permite utilizatorului să regleze antena în funcție de parametrii semnalelor transmise, ex. polarizări diferite ale benzilor VHF și UHF... >>>detalii
Sistem de antenă SAT/DVB-T/T2/FM cu multiswitch MP-0504L R6944504 care transmite toate semnalele către 4 prize amplasate în camere diferite
DVR mobil - Protect