Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 19/2017 (8 Mai 2017)

Realitate augmentată prin Facebook.

În timpul conferinței anuale a dezvoltatorilor F8, Mark Zuckerberg, programator și antreprenor American, CEO al rețelei de socializare Facebook, a anunțat lansarea platformei Camera Effects ce va permite suprapunerea unor obiecte virtuale pe imagini reale. Noua platformă, nu va fi doar o unealtă pentru dezvoltatori, va fi și un instrument foarte util artiștilor. Indiferent dacă este artist de profesie sau creează ceva pentru prima dată, platforma permite utilizatorului să învețe noul mediu, să creeze o expoziție și să o facă disponibilă pentru admiratori. Platforma Camera Effects este alcătuită din două module, Frames Studio și AR Studio. Frames Studio este un editor online ce permite crearea de cadre (de la cele mai simple la cele mai complexe efecte interactive) ce pot fi folosite ca și cadre de profil. AR Studio poate fi folosit pentru a creea măști, efecte avansate de script, cadre animate și alte efecte AR ce interacționează la mișcare sau alți factori ai mediului înconjurător. De asemenea, este posibilă interacțiunea interlocutorilor în timpul transmisiilor online.
În timpul conferinței F8, Facebook a mai prezentat un nou serviciu, Facebook Spaces, un aplet pentru realitate virtuală. Aplicația este deja disponibilă pe platforma beta Oculus Rift. Acolo, utilizatorii pot interacționa virtual cu familia și prietenii, pot picta în aer cu o pensulă virtuală și pot interacționa cu obiecte indiferent unde sunt acestea. O "cameră" a apletului Facebook Spaces poate găzdui până la 4 persoane în același timp.

Înregistrarea instantaneelor de la camerele de securitate în cloud.

Dispozitivele de supraveghere Hikvision permit trimiterea capturilor de imagine, din înregistrări, către serviciile de stocare tip cloud. Această opțiune poate fi o alternativă la soluția de back-up local sau când utilizatorul vrea să vadă rapid imagini din anumite evenimente. Hikvision oferă suport pentru cele mai populare servicii de acest tip:
  • OneDrive,
  • GoogleDrive,
  • DropBox
Configurarea imaginilor din înregistrări - NVR Hikvision pe GoogleDrive
Datele sunt trimise în pachete de câte 3 imagini, capturate din fluxul auxiliar după detectarea unui eveniment de alarmă cauzat de:
  • detecție mișcare,
  • detecție manipulare,
  • pierdere semnal video,
  • VCA.
Încărcarea în cloud poate fi setată independent în fiecare canal pentru oricare din evenimentele mai sus enumerate. De asemenea, există o opțiune pentru folosirea funcționalității pentru fiecare eveniment activ în modul program.

Conexiuni WDM (o fibră) vs duplex (două fibre).

Instalatorii pot alege soluții bazate pe Wave Division Multiplexing (WDM), ce necesită o singură fibră pentru transmisii de date bidirecționale sau cele cu două fibre (duplex). Alegând o soluție, instalatorii, în mod normal, iau în considerare costurile și numărul de fibre disponibile în cablu. În orice caz, mai este un aspect tehnic asociat cu utilizarea uneia sau a două lungimi de undă.
În cea mai siplă formă, transmisia WDM folosește două lungimi de undă diferite într-o singură fibră (nromal 1310 și 1550 nm, ca în cazul media convertorului L11521). Soluțiile duplex folosesc două fibrei și o singură lățime de undă (ex. 1310 nm). În fiecare caz, transmisia pe fibră optică cu lungimi de undă diferite sunt și atenuate diferit de cablurile de fibră optică. Acest lucru se aplică și pentru atenuarea macro-îndoirii, ex. atenuarea cauzată de îndoirea fibrei mai mult de 2 mm în diametru. În general, îndoirea fibrei cauzează o atenuare substanțial mai mare pentru lungimile de undă mai mari.
Un grafic care afișează dependența atenuării lungimii de undă în cazul:
micro-îndoire (albastru), macro-îndoire cu un grad de 20 mm (roșu) și 25 mm (verde)
(Datele provin din studii efectuate de compania Cabelcon)
Graficul demonstrează ca îndoirile accidentale vor rezulta în atenuări diferite pentru lungimi de undă diferite - de exemplu, o îndoire cu 20 mm nu va cauza atenuări semnificativi mai mari la lungimea de undă de 1310 nm, dar, în cazul lungimii de undă de 1550 nm, atenuarea din îndoire va depășii 2 dB. În comparație cu atenuarea normală a fibrei de circa 0.25 dB/km, pierderile sunt gigantice.
În cazul sistemelor ce folosesc mai mult de o lungime de undă, orice instalator trebuie să fie conștient de fenomenele explicate mai sus. De aceea este recomandat, în general, ca măsurătorile să fie făcute pentru toate lungimile de undă folosite în sistem.

Clădire automatizată cu sistem bazat pe echipamente ROPAM.

Compania ROPAM oferă sisteme extinse pentru case inteligente, cu componente pentru automatizarea clădirilor și mijloace pentru transmiterea semnalelor de control. În afară de mijloacele wireless, care au limite în funcție de mediu și aplicație, ROPAM oferă o soluție ce transmite semnale prin rețeaua de curent electric 230 VAC existentă. Această soluție garantează fiabilitate ridicată și elimină problemele legate de distanțele mari dintre echipamente. Semnalele de control pot fi transmise pe orice fază a sistemului AC chiar și între ele.
Sistemul este alcătuit din Hub-SimplePLC-D4M G7172, Expander pentru intrări EXP-I8-RN G7051 sau EXP-I8-RN-D4M G7053, Expander pentru ieșiri EXP-I8-RN-D4M G7054 și comutator inteligent IO-SimplePLC G7182. Comunicarea dintre hub și expandere este efectuată prin bus-ul RopamNET, pe când schimbul de date dintre hub și comutatoarele inteligente are loc prin rețeaua de alimentare 230 VAC. Statutul expanderului de intrări este transmis prin hub și platforma SmartPLC către modulele IO dispersate. Statutul intrărilor modulelor IO este transmis la ieșirile expanderului. Modulele IO-SimplePLC sunt echipate cu o ieșire în două faze controlabilă la distanță (10 A / 250 VAC), intrare comutabilă (ON/OFF), intrare potențială (N/L) pentru control local cu ajutorul unui întrerupător (230 VAC).
Statutul intrărilor expanderului de intrări sunt dublate de comutatoarele cu aceeași adresă (intrarea nr1. controlează comutatorul programat ca nr.1 în hub, etc). Statuturile intrărilor comutatoarelor controlate la distanță (ce pot fi de asemenea controlate local cu un întrerupător) sunt dublate în mod similar pentru ieșirile expanderului de ieșiri.
Tehnologia SmartPLC deschide noi posibilități pentru "case inteligente ", ce permit implementarea ușoară a sistemelor de alarmă integrate cu sisteme autonome de clădiri și pentru controlul dispozitivelor electrice (lumini, orice aparat conectat la prize electrice) folosind rețeaua de alimentare cu electricitate (230 VAC) ca modalitate de transmisie a datelor. Nu va fi necesara instalarea de cabluri noi. Cu posibilitatea de transmisie a informației de la fiecare comutator distant la expanderul de ieșire, întreg sistemul poate fi integrat cu orice sistem de alarmă nou sau vechi. Sistemul poate fi folosit, de exemplu, pentru controlul luminilor și orice alt echipament conectat la ieșirile releului într-un garaj, anexă distantă pentru a deschide o ușă sau pentru a da drumul la sistemul de irigație, etc.
Schița unui sistem este prezentată în imaginea de mai jos. Declanșând intrarea I8 (prin scurtarea acestuia la masă, de exemplu cu un întrerupător), vom porni becul conectat la comutatorul controlat la distanță G7182. Cu comutatorul S8 putem declanșa releul de ieșire nr. 8 al expanderului de ieșire G7054. Dacă ieșirea este conectată la intrarea panoului de control G7005, panoul poate fi configurat să efectueze o acțiune fixă, cum ar fi declanșarea unui alt echipament conectat direct la o ieşire a panoului de control sau să trimită un SMS de informare asupra evenimentului. Deci, ieșirile releu ale expanderului pot ori să trimită
Releu telecomandat ROPAM IO-SimplePLC (prin reţeaua de 220V)Releu telecomandat ROPAM IO-SimplePLC (prin reţeaua de 220V)Expander ROPAM EXP-I8-RN-D4M pentru intrări (șină DIN)Hub autonom Hub-SimplePLC-D4M pentru reţele SmartPLC ROPAMExpander ROPAM EXP-O8R-RN-D9M pentru ieşiri (șină DIN)Centrală alarmă ROPAM OptimaGSM-PS (modul GSM, funcţii de automatizare)AWO009 cutie metalică 7/TRP40/DSPR (cu transformator, 250x250x80 mm)Panou tactil ROPAM TPR-2B-OSemnalizator opto-acustic de interior SP-4003 R SATELAntena GSM 3G ATK 10 800-980 MHz (pentru router 3G, cablu 10 m + SMA)Detector mișcare BOSCH ISC-BDL2-WP12G (dual PIR+MW, 45kg-pet-friendly)Acumulator cu gel MW 7.2-12 (12V, 7.2Ah)
Sistem automatizare casă integrat cu sistem de alarmă

Rapid și profesionist - Conector F "Self-Install".

Necesitatea cumpărării unei unelte scumpe de compresie este adesea un obstacol pentru instalarea de conectori profesionali de compresie în sistemele de antenă mici. Calitatea unui astfel de sistem de antenă poate fi asigurată cu ajutorul conectorilor cu auto-compresie Cabelcon cu tehnologie "Self-Install"
Mufă F Cabelcon (pentru RG-6/Triset-113, auto compresie)
Conector F "Self-Install" - Cabelcon E80410
Pentru instalarea acestor conectori nu este nevoie de un instrument de compresie. Montaţi pe cablu în mod corespunzător, sunt extrem de stabili şi protejează sistemele de antenă de cea mai comună problemă - deteriorarea contactelor electrice.
Pregătiți capetele cablului(1), instalați conectorul și .... puteți înșuruba conectorul pe mufa F mamă (3).
Conectorul instalat corect este complet integrat cu cablul, procesul auto-compresiei are loc după introducerea cablului în partea din spate a conectorului

Tipurile și marcajele cablurilor cu pereche torsadată.

Cablurile cu perechi torsadate sunt folosite pentru transmisia semnalelor în sisteme de telecomunicații și rețele Ethernet. Cablurile torsadate pot fi alcătuite din una sau mai multe perechi. Torsadările reduc puternic influența interferențelor electromagnetice externe sau interferențe mutuale între perechi, denumite crosstalk.
Cablu U/UTP 24AWG NETSET BOX Cat5e de interior [305m]
Cel mai popular cablu torsadat pentru interior (NETSET U/UTP 5e E1408)
Acronimele pentru cabluri echilibrate sunt standardizate de ISO/IEC 11801:2002 (Anexa E). Informația în descrierea cablului ar trebui să folosească următoarea sintaxă: xx/yyTP, unde literele yy caracterizează firele/perechile individuale iar literele xx descriu construcția per total a cablului.
Marcajele xx și yy pot fi după cum urmează:
  • U - neecranat
  •      * F - folie (ecranat cu folie)     * S - ecranat (ecranat cu panglică)     * SF - ecranat și infoliat
Cabluri tipice echilibrate
  • U/UTP – cablu neecranat
  • F/UTP – cablu ecranat cu folie și fire neecranate
  • U/FTP – cablu neecranat și fire ecranate cu folie
  • F/FTP – cablu și fire ecranate cu folie
  • SF/UTP – cablu cu tresă și folie ecranată și fire necreate
  • S/FTP – cablu cu tresă și fire ecranate cu folie
  • SF/FTP – cablu cu tresă și folie ecranată și fire ecranate

Produse noi în oferta Dipol

Suport perete TV LCD/LED: Signal LPA36-443A (32
Suport perete TV LCD/LED: Signal LPA36-443A E93163 a fost conceput pentru montarea unui TV/monitor LED/LCD pe perete. Capacitatea sa de susținere este de 50 kg. Suportul permite reglare facilă a înclinării (fără unelte adiționale) în intervalul -20o la 10o. Este de asemenea posibilă rotirea panoului pe orizontală (+/-90o) și reglarea distanței de la perete (de la 62 mm la 475 mm). Adițional, panoul poate fi și înclinat de la -3o la 3o. Bolobocul incorporat permite montarea rapidă și precisă.
Switch Smart TP-LINK T1700G-28TQ (24xGE, 4x10GE SFP+)
Switch Smart TP-LINK T1700G-28TQ Switchul cu management N29967 este conceput pentru constituirea unei rețele Ethernet stabile. Este echipat cu 24 de porturi gigabit RJ-45 și patru porturi 10-gigabit SFP+, facilitând constituirea și extinderea rețelelor Ethernet. Poate suporta, de asemenea, rutare avansată Layer 2+. Cu tehnologia True Physical Stacking, până la șase unități T1700G-28TQ cu o singură adresă IP. Acest lucru oferă o scalabilitate sporită, administrare simplă și redundanță ridicată pentru sistemele cu densitate mare de utilizatori, în special în rețele "corporate".
Modul GSM pentru control şi notificări: ROPAM BasicGSM-PS 2G7043 este versiunea nouă a modulului BasicGSM-PS, dedicat pentru integrarea cu panouri de control, controlere, relee, etc. prin intrări și ieșiri binare. Terminalul este, de asemenea, echipat cu două intrări analog pentru comunicarea cu, ex., senzori de temperatură și cu LogicProcessor, redând funcții logice ce permit implementarea de sisteme autonome de casă. Toate aceste funcții combinate cu comunicatorul GSM incorporat, ce permite controlul ieșirilor, fac acest dispozitiv să fie compatibil cu o gamă foarte largă de sisteme de automatizare vechi sau noi.

Merită citit:

Hikvision a introdus o nouă platformă, Hik-connect. Platforma se bazează pe tehnologie "Cloud" și suportă DDNS. DDNS (DNS Dinamic) este un serviciu ce alocă nume de domenii conexiunilor care au IP dinamic. Serviciul este foarte folositor când un furnizor nu oferă utilizatorilor o adresă IP fixă. Condițiile necesare pentru folosirea serviciului DDNS: adresă IP publică și asigurarea accesului dintr-o rețea externă la porturile DVR/NVR-ului (server și http, implicit 8000 și 80). Următorul pas este conectarea dispozitivului cu contul de Hik-connect. În acest sens, utilizatorul trebuie să introducă seria dispozitivului și codul de verificare....
>>>detalii
Principiul de funcționare al serviciului DDNS pe platforma www.hik-connect.com
DVR mobil - Protect