Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 20/2017 (15 Mai 2017)

Vor livra roboții colete?

Boston Dynamics, o subsidiară a Google Inc., a propus ca pe viitor serviciile de livrări colete să fie efectuate cu ajutorul roboților. CEO-ul companiei, Marc Raibert a făcut o demonstrație cu primul robot capabil să deservească acest serviciu. Robotul, numit Spot Mini, arată ca un câine mare și se mișcă la fel ca un cal. Spot poate ajunge la o adresă dată și să depășească diversele obstacole apărute în cale, denivelări de teren, scări, pasaje joase. Bratul mobil cu dispozitiv de prindere poate purta diverse obiecte, chiar și cele fragile. Cel mai impresionant aspect este modalitatea robotului de deplasare pe patru picioare. Robotul menține balansul ca un patruped. La împingere/bruscare, robotul va încerca să nu cadă, dacă, totuși acest lucru se va întâmpla, el se poate ridica de unul singur. Actual, robotul se află încă în stadiul de testare.
Spot Mini - robot patruped ce ar putea fi folosit în logistică
Piața logisticii poate fi revoluționată în curând. Amazon lucrează la posibilitatea folosirii dronelor. Transportul aerian poate fi folositor pentru livrări rapide, dar principalul dezavantaj este o limită destul de scăzută a greutății suportate. Spot poate transporta colete ce cântării câteva zeci de kilograme criteriu ce nu poate fi atins cu ajutorul dronelor. O altă companie, Starship Technologies, lucrează la roboți cu roți. Deplasarea pe roți în diverse medii este, în general, mai dificilă decât mersul la pas sau zborul, dar costurile producției unui astfel de robot sunt mult mai mici.
Robotul de transport al companiei Starship Technologies se deplasează pe roți.
Boston Dynamics este o companie specializată pentru dezvoltarea și producerea de roboți capabili să se deplaseze pe terenuri dificile. Roboții se în evidențiază prin modul de deplasare - majoritatea soluțiilor sunt bazate pe modalități de deplasarea inspirate din lumea animală. În trecut, roboții produși erau concepuți pentru armata U.S. și folosiți în situații critice, cum ar fi cutremur sau zone riscante, ex. căutarea persoanelor dispărute. După achiziționarea de către Google, compania introduce o abordarea mult mai comercială, cum ar fi cazul Spot (cost curent, aproximativ 1 milion $) ce ar putea livra colete.

Controlul electronicelor amplasate într-o comodă TV.

Amplasarea dispozitivelor electronice într-o comodă TV/dulap este o soluție elegantă, dar pot interveni câteva probleme legate de controlul lor IR. Problema poate fi rezolvată prin instalarea unui extender de telecomandă Signal IRB-620U R94130.
Extender telecomandă Signal IRB-600U (pentru 3 echipamente)
Schița unui sistem cu extender de telecomandă Signal IRB-600U pentru trei dispozitive.
Extenderul de telecomandă IRB-600U R94130 va fi util oricărui posesor de home cinema, de receptor satelit consolă de jocuri sau media player. Aceasta retransmite semnalul infraroșu IR de la telecomenzile diverselor dispozitive, fără a fi nevoie de vizibilitate directă între telecomandă şi senzorii IR ai echipamentelor respective. Extenderul este necesar, atunci când dispozitivele controlate în IR sunt ascunse în dulapuri, cu uși netransparente. Extenderul se alimentează din portul USB conectat la TV sau oricare din echipamentele conectate. Acest lucru înseamnă ca nu va fi necesar un alimentator sau sursă de alimentare conectată la priza de curent electric.

Cabinete RACK dedicate unităților patch pannel.

Echipamentele LAN, (S)MATV, CCTV se montează, actual, în cabinete RACK. Soluția standard asigură un aspect estetic și protejează echipamentele și conexiunile împotriva deteriorării accidentale. Totuși, nu este tot timpul nevoie de instalarea unui RACK de mari dimensiuni. În cazul în care cabinetele sunt folosite doar pentru instalarea de patch panneluri ce închid liniile de cablu coaxial sau fibră optică, soluția optimă este folosirea cabinetului RACK de cu adâncime mică R9120168.
Cabinetul RACK SIGNAL R9120168 (de perete) cu înălțime de 6U are o adâncime de doar 180 mm. Dimensiunile reduse și sistemul de montare asigură eficiența instalării unei game foarte largi de echipamente, oferindu-le totodată și un aspect foarte plăcut.
Cabinet SIGNAL 19 inch (6U 180mm, wallmount)
Cabinet RACK SIGNAL 19" (6U 180mm, perete) R9120168

10 Gbps prin fibră multi-mode.

DIPOL oferă acum două modele de SFP+ noi, Ultimode L1425 și L1428, ce permit construcția rețelelor Ethernet cu legături optice de 10 Gbps. Modulul L1425 SFP+ este dedicat pentru două fibre multi-mode (transmisie duplex). Distanța maximă de transmisie depinde de standardul fibrelor multi-mode.
Transceiver SFP+ SR Ultimode 10 Gbps (850 nm, MM, 300m) L1425
În prezent, există patru categorii populare de fibre de tip multi-mode. Acestea determină, printre altele, rata de transfer și distanța maximă de transmisie corespunzătoare.
Clasificarea fibrelor de tip multimode
 
Lățime de bandă (modal) 
850nm / 1310nm
Fast Eth.Gb Eth.10 Gb40 Gb100 Gb
OM1200 / 500 MHz*km2000 m275 m  33 m--
OM2500 / 500 MHz*km550 m  82 m--
OM31500 / 2000 MHz*km300 m330 m100 m
OM43500 / 4700 MHz*km400 m550 m150 m
În acord cu datele prezentate mai sus, ex. a legătură optică de 200 m cu capacitate de 10 Gbps trebuie să se bazeze pe fibră optică OM3 sau OM4 și componente compatibile, cum ar fi cablu L73108, pigtail L3535 și patch cord L3355. Componentele de instalare cu fibre OM3 pot fi identificate, printre celelalte tipuri, prin culoarea portocalie a mantalei exterioare.

Intensificare NIR în camere HD-TVI.

Camerele HD-TVI din seriile n-cam HD și v-cam HD folosesc cele mai recente modele de senzori de imagine Sony Exmor. Senzorii Exmor NIR au fost dezvoltați în special pentru sisteme de supraveghere video exigente. Procesele și tehnologiile de pixeli noi dezvoltate au sporit sensitivitatea luminii infraroșii procesate cu până la de două ori mai mult în comparație cu produsele existente, cu rezoluții mai mari și crosstalk redus.
Imagini probă de la camere cu senzor Exmor R (în stânga)
și noii senzori Exmor NIR (scene cu iluminare IR LED - 850 nm)

Ieșiri independente HDMI și VGA în NVR Hikvision din seria "I" .

NVR-urile Hikvision din seriile DS-76xxNI-I2 și DS-77xxNI-I4 au fost dotate cu ieșiri independent configurabile HDMI și VGA. Fiecare dintre ele pot reda streamuri și diviziuni de ecran diferite cu imagini de la orice cameră conectată la NVR. Parametrii imaginilor afișate individual de monitoare pot fi setate în meniul "Configuration->System->System Settings->Menu Output". Pentru a comuta între monitoare, utilizatorul trebuie să selecteze opțiunea de monitor auxiliar din meniul listă (doar local din NVR). Rezoluția maximă a ieșirii HDMI este de 4K (3840x2160 pixeli), pe când rezoluția ieșirii VGA este limitată la Full HD (1920x1080 pixeli).
Setarea rezoluțiilor pentru ieșirile HDMI și VGA în NVR DS-7608NI-I2 K22083

Produse noi în oferta Dipol

Set profesional de antene DVB-T (H/V): DIPOL 15/5-12/21-60 A1515 a fost concepută pentru recepția transmisiilor TV în benzile VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Mulțumită construcției universale, segmentele de antenă VHF și UHF pot fi montate pentru ambele polarizări, vertical (V) sau orizontal (H), pentru recepția semnalelor.
Fibră optică FTTH autoportantă singlemode: ULTIMODE FC.E-12SM (12xG.657A2, LSOH, ADSS)
Fibră optică FTTH autoportantă singlemode: ULTIMODE FC.E-12SM L72012 este o fibră optică universală autoportantă în manşon LZOH, putând fi montată atât în exterior cât şi în interior. Fibrele de aramidă cu care este armată o fac să suporte forţe de tragere de 800 N pe traversări de până la 150 m. Datorită acestei rezistenţe fibra este ideală pentru conectarea camerelor de supraveghere sau a access pointurilor montate pe stâlpi. Cablul conţine 12 fibre singlemode G.657A2 cu diametru de 250um şi o rază de curbare de 7.5mm.
Sursă de alimentare cu Back-Up PSDCB09129C (13.8V/20A/2x17Ah, pentru 16 camere+DVR)
Sursă de alimentare cu Back-Up PSDCB09129C (pentru 16 camere și DVR) M18691 a fost concepută pentru a asigura alimentarea continuă pentru echipamentele ce necesită 12 VDC (+/-15%). Pentru ieşire sunt două circuite, unul de 5A pentru DVR cu tensiune stabilizată de 12V (indiferent de tensiunea pentru camere) şi unul pentru camerele de supraveghere (16x 0.8 A). în plus, în sursă există spațiu pentru montarea unui DVR cu dimensiuni de 380 x 335 x 80.

Merită citit:

Conexiune wireless punct-la-punct (bridge). Modul de funcționare bridge permite crearea unei conexiuni directe între două echipamente wireless amplasate chiar și la distanțe de mai mulți kilometri unul de celălalt. Această soluție se bazează pe rutare statică, ceea ce înseamnă că rutele sunt setate manual și configurate în funcție de adresele MAC a punctelor de acces interconectate (routerelor). Pentru a obține performanțele maxime în acest mod, este recomandată folosirea echipamentelor de la un singur producător. Acest mod poate fi folosit, de exemplu, pentru conectarea a două rețele aflate la distanță...
>>>detalii
O conexiune punct-la-punct efectuată cu AP-urile N24115
DVR mobil - Protect