Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

No. 21/2017 (May 22, 2017)

Este momentul pentru succesorul Android?

Anul trecut au existat rapoarte legate de activitatea Google pe un proiect denumit Andromeda, un sistem ce combină avantajele bine cunoscutului sistem de operare Android cu funcționalități Chrome OS. În mod interesant, noua soluție existentă, cu numele Fuchsia OS, nu va avea ca bază sistemul de operare Linux!
Cu unelte ca Flutter SDK, dezvoltatorii nu vor avea probleme cu crearea de apleturi și interfețe pentru noul sistem de operare. Până acum, sistemul nu avea interfață grafică și era operat cu ajutorul liniilor de comandă. Recent, a fost dezvoltată interfața grafică denumită Armadillo având șanse reale să devină interfața noului sistem de operare.
Video cu interfața grafică a sistemului de operare Fuchsia
Materialul video de mai sus arată aspectul grafic al interfeței Armadillo. Nu sunt toate funcționalitățile definitivate sau Google nu vrea să dea detalii. Până în prezent, interfața este foarte sărăcăcioasă și nu are butoane de navigare a sistemului. Interfața nu are mod orizontal și nu prezintă nici o informație, doar text simplu. Poate luna Mai va fi momentul apariției unei inovații și vom putea afla multe detalii legate de Fuchsia OS.

Sistem SMATV de hotel cu legături optice.

Unul din principalele avantaje a soluțiilor pe fibră optică este imunitatea completă la bucle de împământare și fluctuații de tensiuni. Acest lucru, adesea neglijat, poate fi în multe situații foarte important. Sistemele SMATV, datorită antenelor amplasate, în general, pe acoperișul clădirii, sunt în mod particular vulnerabile la fluctuațiile de tensiune ce rezultă din fulgere. În ciuda împământării corecte a tuturor componentelor sistemului, câteva echipamente clasice SMATV pot fi deteriorate ireversibil. Notabil, supratensiunile pot distruge nu doar echipamentele SMATV, ci pot afecta și echipamentele utilizatorilor sistemului, cum ar fi receiverele de satelit sau televizoarele. În contrast, cablul de fibră optică este un izolator perfect. Acest lucru înseamnă că orice scurt indus în antenele de pe acoperișul clădirii nu vor trece de transmiterul optic - toate celelalte componente ale sistemului cât și cele ale utilizatorilor lui sunt protejate pe deplin.
Imaginile de mai sus prezintă fragmente ale sistemului MATV din Hotelul Hilton Balice localizat în suburbiile Cracoviei, instalat de compania Dipvision. Setul de antene principale de pe acoperiș este compus din antena Dipol 44/21-60 Tri Digit DVB-T UHF A2670 și două farfurii de satelit Laminas OFC-1200P A9670 120 cm, fiecare echipată cu LNB cu ieșire optică TOL32 A9885. Farfuriile sunt instalate pe suporturi neinvazivi stabilizați cu plăci mari de pavaj. Semnalele optice sunt transmise prin fibră single-mode în a doua fereastră de transmisie (1310 nm) la receptorul optic/convertor SAT-IF & DVB-T TVQ 06 QUATRO A9882 unde semnalul de satelit este împărțit în patru perechi de transmisii cu polarizare/bandă (HL-VL-VH-HH), DVB-T, DAB și FM. Semnalele RF sunt ulterior transmise prin cablu coaxial către multiswitchul TERRA MR-924L R70824 cu cale terestră activă.

Antenă pentru LTE-Advanced.

LTE Advanced este o extensie a standardului LTE. Posesorii de dispozitive compatibile cu LTE-A, pot, teoretic atinge rate de transfer de până la 30 Mbps, lucru posibil prin folosirea tehnologiei de agregarea a mai multor frecvențe. Viteza de descărcare(Download) de până la 30 Mbps și încărcare(Upload) de până 50 Mbps este permisă prin conectarea a două a două benzi cu frecvențe diferite, de exemplu 1800 Mhz și 2600 Mhz. LTE Advanced folosește lățimi de bandă de 20 MHz în standardul LTE FDD (Frequency Division Duplex), cu benzi diferite pentru descărcare și încărcare.
În multe cazuri, unde dispozitivul mobil este la o distanță mai mare de stația emițătoare sau este ecranată de diverse obstacole naturale, vor exista probleme cu un nivel de semnal adecvat. În mod normal problemele de acest gen pot fi soluționate prin conectarea unei antene externe compatibilă la modem. Astfel de antene pot fi folosite pentru îmbunătățirea comunicației cu stația emițătoare, redând avantajele standardului LTE-A. În fiecare caz este important să cumpărăm antene de bandă largă ce pot funcționa în "vechile" și "noile" benzi LTE și pot reda avantajele agregări benzilor.
Antena 2x2 ATK-LOG ALP LTE MIMO (800-3000 MHz) A7054_5

Răul stă în detalii - curățarea capetelor conectorilor de fibră optică.

Fenomenul atenuării de semnal este problema de bază în transmisia de informații pe distanțe lungi. În cazul rețelelor de fibră optică, o atenuare adițională poate fi generată de diverși factori, ex.: precizie incorectă la sudare, sau rază de îndoire prea mică. Totuși, este posibil ca atenuarea legăturii optice să fie mare chiar dacă regulile principale au fost urmate.
Terminație a unui conector cu ferule (stânga) și fața curățată cu unealta NC-001 L5916.
Curățarea incorectă a ferulelor de pe capetele conectorilor pot cauza zgârieturi permanente.
Factorul, uneori uitat sau ignorat total, care crește atenuarea este un capăt de conector murdar. Poate fi principalul și singurul motiv pentru problemele de transmisie a semnalului optic.
Instrument curăţare ferule NC-001
Instrument curățare ferule NC-001 L5916
O soluție simplă și economică pentru această problemă este curățarea tuturor terminațiilor în timpul procesului de instalare. Instrumentul de curățare NC-001 L5916 înlătură praful, mizeria și impuritățile rămase de la tăierea fibrei și acțiunile premergătoare sudării. Structura specială a carcasei instrumentului colectează eficient orice impuritate și în același timp evită zgârierea. Carcasa solidă oferă utilizarea ușoară a uneltei în timpul utilizării. Sulurile se pot înlocui - L5917 ceea ce asigură viața foarte lungă a uneltei. Carcasa protejează suprafața de curățare împotriva impurităților ce pot apărea în timpul transportului.

Înregistrare redundantă în DVR/NVR Hikvision.

Oricine înregistrează material video de la o cameră pe un hard disk al unui DVR sau NVR trebuie să fie conștient de posibilitatea pierderii înregistrărilor datorită defectării hard diskului. Riscurile sunt destul de mici și depind de condițiile de funcționare, producător și model. Potrivit testelor companiei Backblaze, șansele de defectare a discului estimate în mod de funcționare 24/7 este de sub 5% în primi doi ani de utilizare într-o încăpere de server (temperatură stabilă, umiditate, etc). Astfel, cu cât este mai vechi HDD-ul, rata defectării devine considerabil mai mare.
Utilizatorii se pot proteja de eventualele probleme activând înregistrarea redundantă. Materialul video este înregistrat simultan pe 2 HDD. Dacă unul dintre ele se va defecta, înregistrările vor fi disponibile pe celălalt. Discul redundant nu trebuie să fie de aceeași capacitate ca cel principal, pentru că poate salva imagini doar de la camerele "importante" din sistem.
HDD management pentru înregistrări redundante:
redundața trebuie setatăă pentru fiecare cameră "importantă",
inclusiv parametrii de înregistrare

Noua serie de camere IP Signal cu compresie H.265.

DIPOL a introdus 4 noi modele de camere IP Signal ce suportă compresie video H.265: HDV-200 K1816, HDV-210 K1828, HDC-240P K1876 şi HDC-250p K1886. Toate camerele sunt dotate cu lentile vari-focale 2.8-12 mm și iluminatori IR cu distanță de acoperire între 30 și 60 metri, în funcție de model. Codarea H.265 permite o compresie de două ori mai mare decât în căzut H.264 păstrând calitatea imaginii. Acest lucru salvează rețeaua și resursele de memorie ale sistemului. Camerele vor suporta și standardul H.264.
Camerele pot funcționa cu NVR Hikvision ce suportă H.264 (seria E) și H.265/H.264 (seria I). Dacă un sistem de supraveghere IP cu NVR Hikvision din seria E, ex. : DS-7604NI-E1/A K22043, compresia pentru fluxul principal și cel auxiliar în fiecare cameră trebuie schimbată la H.264. NVR-urile din seria I, ex. : DS-7608NI-I2 K22083 permit utilizatorilor să exploateze pe deplin potențialul camerelor, inclusiv compresia video H.264.
Camere IP Signal care suportă compresia video H.265
Camera IP Signal HDV-200 (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR 30m, H.265/H.264)
Camera IP: Signal HDV-210 (3MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR până la 30m, H.265/H.264)
Camera IP Signal  HDC-240P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR  60m, H.265/H.264)
Camera IP Signal HDC-250P (3MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR up to 40m, H.265/H.264)
Camera IP Dome
Signal HDV-200
K1816 (2 MP)
Camera IP Dome
Signal HDV-210
K1828 (3 MP)
Camera IP Compactă
Signal HDC-240P
K1876 (2 MP)
Camera IP Compactă
Signal HDC-250P
K1886 (3 MP)

Produse noi în oferta Dipol

Splicer fibră optică INNO View 6S + Cleaver V7, Pereche de electrozi, Suport SOC, Accesorii
Splicer fibră optică INNO View 6S L5850 este splicer de fibră optică cu opțiune de aliniere miez, conceput pentru companiile instalatoare de rețele de telecomunicații care se bazează pe transmisii prin fibră optică. Acesta permite funcționarea fără întreruperi, continuă în diferite condiții de mediu. Caracteristica distinctivă a acestui model, este reprezentată de cel mai avansat sistem optic din lume, acesta permite o mărire de 520x. Astfel, dispozitivul, ne va permite o poziționare foarte precisă a capetelor de fibră optică ce vor fi sudate și analiză video a calității fiecărei suduri efectuate de instalator.
Transformator Pulsar AWT830 (230/16.5 VAC)
Transformator Pulsar AWT830 (230/16.5 VAC) G6750 este folosit pentru reducerea voltajului (230 VAC) liniei de alimentare AC, la 16.5 VAC. Transformatorul cu pas în jos și sarcină maximă de 30 VA este recomandat pentru alimentare modulelor de notificare ROPAM BasicGSM-PS 2 G7043. Transformatorul încape într-o carcasă O-R3D G7071.
Farfurie Satelit FAMAVAL TRX-EL 110 A9659 cu câștig mare (41.2 dB) și dimensiune de 119 x 110 cm oferă o recepție bună în orice condiții meteo sau regiuni cu nivel scăzut de semnal. Antena high-tech din oțel este extrem de rezistentă în orice condiții meteo.

Merită citit:

Transmisia unui material video HD (HDMI) de la un DVR/NVR pe o distanță lungă. DVR-ul sau NVR-ul sistemului de supraveghere este adesea amplasat într-o zonă sigură, distantă de zona monitorizată. Acest lucru implică necesitatea de a trimite semnalul video (cel mai comun HDMI) de la DVR/NVR pe distanțe foarte mari, de zeci poate chiar sute de metrii...
>>>detalii
Transmisia semnalului HDMI de la DVR-ul M75305, folosind o legătură optică
DVR mobil - Protect