Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 24/2017 (12 Iunie 2017)

Serviciu nou de realitate augumentată de la Google.

Anul acesta Conferința Dezvoltatorilor Google I/O a cuprins mai multe informații legate de proiectele în desfășurare Google. Multe dintre acestea folosesc sisteme de realitate augumentată și tehnologii de inteligență artificială. Unul din cele mai interesante proiecte anunțate de CEO-ul Google Sundar Pichai este serviciul Google Lens. Acest serviciu folosește camera telefonului pentru a identifica obiecte din mediul înconjurător, oferind utilizatorului mai multe informații în legătură cu acestea sau să sugereze sau efectueze anumite acțiuni în relație cu obiectul identificat. În timpul conferinței, câteva detalii despre serviciu au fost dezvăluite, de exemplu, îndreptând camera telefonului către o floare, utilizatorul va primi denumirea și descrierea acesteia, sau în timpul unei plimbări captăm logoul sau denumirea unui restaurant, vom putea vedea informații detaliate despre restaurant cât și părerile clienților. Google Lens integrează, de asemenea, sisteme de recunoaștere caractere și expresii. După captarea imaginii unui ruter ce cuprinde parola acestuia, poate configura automat conexiunea cu acesta, sau citind meniul unui restaurant îl poate traduce automat în limba natală a utilizatorului. Proiectul va ușura și cumpărăturile utilizatorului - captând reclama unui concert, utilizatorul poate accesa oferte de bilete iar evenimentul va fi adăugat în calendarul telefonului. Meniurile contextuale pot fi personalizate în funcție de preferințele utilizatorului.
Google Lens în acțiune la Conferința Dezvoltatorilor Google I/O 2017.
De la stânga: recunoaștere obiecte, locații, informații imprimate (odată cu configurarea automată)
Android a depășit deja 2 miliarde de utilizatori activi. Sistemul este foarte popular datorită serviciilor foarte bine dezvoltate. Trendurile actuale includ recunoaștere voce, text și imagini, cât și procesarea acestora pentru a transmite utilizatorului informații utile. Acuratețea algoritmilor de recunoaștere a imaginii pare să depășească abilitățile unei persoane. Acest nivel a fost atins datorită tehnicilor de învățare automată și a sistemelor neurale artificiale. Potrivit anunțului Google, realitatea augumentată de pe ecranele telefoanelor inteligente va fi lansată foarte curând - așteptăm cu nerăbdare să exploatăm potențialul sistemului.

Suporţi LCD Signal.

Alegerea suportului potrivit trebuie să se bazeze pe capacitatea de susținere necesară, pe standardele suportului și pe mărimea ecranului. Cel mai important parametru este însă capacitatea de susținere, ce trebuie să fie cel puțin egală cu greutatea monitorului/televizorului (o marjă de siguranță este recomandată în mod special). Această problemă este fundamentală pentru siguranța ecranului și a utilizatorilor acestuia.
Fiecare dintre suporturile prezentate în tabelul de mai jos poate fi ajustat pe orizontală, de exemplu, televizorul poate fi rotit în jurul axei sale verticale.Totuși, datorită structurii și a design-ului, utilizatorii tind să folosească alte soluții mai ieftine pentru poziții fixe, fără schimbări frecvente. Ajustările zilnice pot duce la instabilitate, de obicei suportul înclinându-se ori spre dreapta, ori spre stânga. Clienții care vor să schimbe frecvent poziția televizorului, fie că se uită la televizor stând la masă sau întinși pe canapea, ar trebui sa aleagă modelele LPA16-444A E93160 sau LPA19-442 E93168. Structura suporturilor asigură rigiditatea potrivită, iar bucșa de orientare va permite ajustarea simplă a poziției televizorului, respectând chiar și așteptările celor mai pretențioși clienți.
 E93524E93163
Nume PLB-CE946-02LLPA36-443ALPA16-444ALPA19-442
CodE93524E93163E93160E93168
Diagonală ecran37'' - 70''32'' - 55''32'' - 55''32'' - 55''
Sarcină maximă50 kg50 kg30 kg30 kg

Standard  VESA 

max. 600 x 400max. 400 x 400max. 400 x 400max. 400 x 400

Camere de supraveghere multistandard.

Camerele n-cam şi v-cam sunt echipamente universale pentru aplicaţii în sistemele moderne de supraveghere ce se bazează pe diferite tipuri de DVR-uri. Standardul video este selectabil, cu ajutorul controlerului amplasat pe cablul camerei, apăsând lung (5 secunde) spre dreapta (HD-TVI), stânga (CVBS), în sus (AHD) sau în jos (HD-CVI).
Vedere a controlerului de standarde de pe cablul camerelor n-cam and v-cam. Cu acesta utilizatorul poate selecta standardul video dorit.

Encodare canal-zero în NVR-urile Hikvision.

Uneori, utilizatorii au nevoie să vizualizeze mai multe canale ale NVR-ului în timp real, folosind un browser web sau software-ul client CMS. Pentru a reduce cerințele de lățime de bandă, fără a compromite calitatea imaginilor înregistrate, NVR-urile Hikvision au opţiunea Channel-zero Encoding. Cu ajutorul acestei funcții, utilizatorul poate vizualiza imaginile de pe 16 canale într-o singură fereastră de browser sau a software-ului client. Setările funcției includ rata maximă de biți (până la 2048 kbps) și rata de cadre maximă (1/16 - 22 fps). Funcția poate fi activată la nivel local sau prin intermediul unui browser de internet.
Activarea opțiunii Channel-zero Encoding:
  • local: Main Menu -> Settings -> Live View -> Channel 0 Encoding
  • la distanţă: Configuration -> Video/Audio -> Channel-zero
Activarea opţiunii Channel-zero Encoding:

Sudarea fibrelor optice - pregătirea capetelor de fibră.

Indiferent de tipul de aparat de sudură/îmbinare, procesul de sudare prin fuziune este destul de similar, cu o serie de etape. Primul pas este înlăturarea mantalei de fibră, 250 μm sau, uneori 900 μm. Independent de tipul fibrei sudate, învelișul gol are un diametru de 125 μm, dimensiunea necesară pentru operațiuni suplimentare. După este necesară curățarea capetelor de fibră cu alcool izopropilic (în mod normal cu șervețele fără praf sau tampoane de bumbac), sparte cu un cleaver compatibil. Ultima operațiune este cea mai pretențioasă - este important să asigurăm, pentru ambele capete, o lungime corespunzătoare (În majoritatea cazurilor instalatorul nu are nimic de măsurat, deoarece construcția cleaverului permite selectarea ușoară a lungimii potrivite) și unghiuri perfecte la tăiere (circa 1 grad), dar o tăiere mai precisă va rezulta în performanțe mai bune ale sudurii. Cleverele de slabă calitate sau acuratețe insuficientă a operației sunt principalele motive a unei suduri de proastă calitate.
Îndepărtarea învelișului fibrei de 250 μm și curățarea fibrelor
Tăierea fibrei. Resturile de fibră trebuiesc aruncate în containere dedicate.
După lipirea fibrelor cu un aparat de sudură, rezultatele operației anterioare sunt verificate. În cazul murdăriei excesive pe unul din capetele de fibră sau o tăiere eronată, dispozitivul va notifica utilizatorul să repete procesul de pregătire. Când totul este în ordine, fibrele sunt sudate cu ajutorul unui arc electric, iar sudura este testată ca parametri de transmisie (pierderi) și rezistență.
Înainte de sudare:
inspectarea unghiurilor de tăiere
și offset-ul fibrelor
După sudare:
estimarea pierderilor sudurii
Procesul de sudare a fibrelor durează în mod normal câteva secunde. Următorul pas și ultimul, este protejarea sudurii cu tuburi termo-contractabile, cu ajutorul unui încălzitor separat sau de pe aparatul de sudură. Sudurile proaspăt efectuate sunt fragile și necesită întotdeauna protecție adițională. Tuburile termo-contractabile protejează mecanic și permit amplasare ușoară a sudurilor în casete de suduri.

Conectori RF în modemuri LTE.

Utilizatorul unui echipament de rețea wireless cum ar fi un acces point, adaptor wireless, modem, etc. ce dorește achiziția unei antene externe ar trebui să cunoască tipul de conector de antenă al dispozitivului deținut. O multitudine de soluții și câteva diferențe mici în aparență înseamnă că utilizatorii mai puțin experimentați pot avea dificultăți în alegerea antenei cu conectori compatibili.
Tipul de conector depinde de producătorul dispozitivului și poate diferi în cazul echipamentelor ce funcționează în frecvențe diferite. Cel mai popular conector RF folosit la routerele/modemurile LTE este SMA.
Antena 3G pt router ATK-16/2GHz (16dBi, cablu 10m, SMA, recomandat Digi sau Orange)
În mod normal, cablul de antenă trebuie terminat cu mufă SMA
Cablurile incluse ce vin din fiecare unitate de antenă a produsului ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 A7054_5 sunt lungi de 5 m și se termină cu mufe SMA.
Antenă router 4G LTE ALP (800-3000MHz, 2x5m cu SMA)

Produse noi în oferta Dipol

Cameră PTZ N-CAM 870 (HD-TVI/AHD/HD-CVI, 1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR max. 80m)
Camera PTZ N-CAM 870 M7486 a fost concepută pentru sisteme de supraveghere cu DVR HD-TVI. Camera redă video la rezoluție 1080p. Implicit, camera funcționează în standard HD-TVI, dar utilizatorul poate comuta standardul în AHD sau HD-CVI. Lentilele motorizate cu funcție de autofocus poate opera pe disdanțe focale de la 5 mm la 50 mm. Mecanismul PT (Pan=Rotire - Tilt=Înclinare) permite o rotire de 0o...250o cu o viteză angulară de 15o/s și aplecare de -10o...55o cu o viteză de până la 10o/s. Memoria incorporată permite salvarea a până la 255 de presetări, 8 patroale și 4 rute.
Access Point TP-Link EAP320 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3at)
Access Point TP-Link EAP320 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3at) N2570 este o soluție flexibilă, ușor de instalat şi sigură pentru rețelele wireless de clasă business. Acesta poate fi montat cu ușurință pe perete sau pe tavan. Configurația si controlul WLAN sunt simplificate prin software-ul de administrare centralizată și prin controllerul wireless AC50 N2551. Echipamentele TP-Link din gama EAP au funcții de captive-portal și gestionare automată a interfețelor wireless, făcându-le ideale pentru medii ce presupun trafic intens precum hoteluri, campusuri, mall-uri și clădiri de birouri. TP Link EAP320 este un dispozitiv dual-band ce funcționează în frecvențele 2.4 GHz și 5 GHz.
Receiver adițional Signal-HD HDMI la IP (1xCat.5e, PoE 802.3af, multicast)
Receiver adițional Signal-HD HDMI la IP (1xCat.5e, PoE 802.3af, multicast) H3625 este un receiver adițional pentru extinderea numărului de televizoare/monitoare capabile să recepționeze semnal HDMI de la o sursă distantă, redat de Extenderul Signal HD H3624. Similar setului, receiverul se tele-alimentează cu ajutorul unui switch cu funcționalitate PoE, ex. N29980 (vedeți aici diagrama). În acest mod, semnalul HDMI poate fi recepționat de mai multe televizoare sau monitoare. Mulțumită funcției de extensie de telecomandă, utilizatorul poate controla sursa de semnal din locația monitoarelor/televizoarelor.

Merită citit:

Conexiuni WDM (o fibră) vs duplex (două fibre). Instalatorii pot alege soluții bazate pe Wave Division Multiplexing (WDM), ce necesită o singură fibră pentru transmisii de date bidirecționale sau cele cu două fibre (duplex). Alegând o soluție, instalatorii, în mod normal, iau în considerare costurile și numărul de fibre disponibile în cablu. În orice caz, mai este un aspect tehnic asociat cu utilizarea uneia sau a două lungimi de undă...
>>>detalii
Un grafic care afișează dependența atenuării lungimii de undă în cazul:
micro-îndoire (albastru), macro-îndoire cu un grad de 20 mm (roșu) și 25 mm (verde)
(Datele provin din studii efectuate de compania Cabelcon)
Cameră PTZ N-CAM 870 (HD-TVI/AHD/HD-CVI, 1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR max. 80m)
Camera PTZ N-CAM 870 multistandard (HD-TVI / AHD / HD-CVI)