Nr. 26/2017 (26 Iunie 2017)
Ca în fiecare an, Newsletterul nu va fi publicat între sfârșitul lui Iunie și August.
Următoarea ediție a Newsletterului va fi publicat pe 4 Septembrie 2017.
Dorim tuturor cititorilor și clienților DIPOL - VACANȚĂ PLĂCUTĂ!
Proiectul Aripi - managementul dronelor de producători diferiţi.
Google X, departamentul Google responsabil pentru dezvoltarea unor proiecte uimitoare, a lansat un program de cercetare și dezvoltare ce se concentrează pe transporturi cu ajutorul dronelor. Spre deosebire de dezvoltatorii deja existenți de astfel de proiecte (Amazon), Google a decis să trateze proiectul într-un mod mult mai amplu.Pe lângă crearea unui sistem de livrare drone fără pilot și platforme automate de gestionare a rutelor, Proiectul Aripi integrează sisteme de control aeriene, fără pilot, în spațiul aerian. NASA și FAA (Administrația Federală a Aviației) sunt implicate în cercetări legate de controlul unei flote mari de drone de producători diferiți. Teste oficiale ale apletului au fost deja efectuate.
Obiectele testate au fost trei drone cu aripi, plus Intel Aero Ready to Fly și DJI Inspire machines. Testele au arătat că platforma UTM, UAS Managementul de trafic aerian, poate controla căi de zbor pentru mai multe unități. Platforma folosește serviciile Google Maps, Earth, și Street View. Acest aspect este un pas important pentru a deschide calea către un viitor în care mulți operatori UAS (Unmanned Aircraft Systems) își vor desfășura activitatea rapid și mai presus de toate, mai în siguranță.
Am primit deja zeci de înregistrări pentru a 16-a ediție a concursului foto de vară DIPOL 2017 "Pasionați de Antene".
A 16-a ediție a concursului a început de pe 1 Iunie. Am primit deja zeci de poze cu toate tipurile și felurile de antene. Concursul foto continuă până în 24 Septembrie. Încurajăm toți vizitatorii site-ului nostru interesați de acest subiect să ne trimită lucrările lor! Mai multe detalii puteți regăsii pe paginile deconcurs și reguli.
Câteva poze din cele înscrise deja
Câștigătorul va primi o cameră Polaroid SNAP,
locurile II și III vor primii o cameră HTC RE, de asemenea,
vor fi premiate și câteva mențiuni cu căni DIPOL
locurile II și III vor primii o cameră HTC RE, de asemenea,
vor fi premiate și câteva mențiuni cu căni DIPOL
Rețele Wireless în birouri și hoteluri.
AP-urile TP-Link Auranet EAP sunt o soluție flexibilă, ușor de instalat şi sigură pentru rețelele wireless de clasă business. Software-ul EAP Controller permite configurarea centralizată și administrarea rețelei Wireless compusă din dispozitive EAP. Funcțiile includ monitorizare în timp real, analiza grafică a traficului de date în rețea și update-uri ale firmware-ului. Design-ul modern și ușurința instalării fac AP-ul EAP110 cea mai bună alegere pentru orice cameră sau spațiu interior. Utilizarea unui PoE pasiv permite instalarea simplă și rapidă a dispozitivului fără cabluri în plus. EAP Auranet au funcții de captive-portal și gestionare automată a interfețelor wireless, făcându-le ideale pentru medii ce presupun trafic intens precum hoteluri, campusuri, mall-uri și clădiri de birouri.Caracteristici distinctive:
- funcționarea fiabilă este asigurată de chipset-urile de clasă business, de standard 802.11ac, tehnologii MIMO și TurboQAM,
- Soluțiile Auranet permit crearea de sisteme centralizate de management al rețelei cu ajutorul controlerului multifuncțional Auranet - aplet multifuncțional cu mod cluster ușor de utilizat,
- mulțumită abilității de managemen pentru sute de echipamente EAP Auranet, acoperirea rețelei poate fi rapid mărită prin adăugarea de echipamente adiționale,
- apletul controlerului EAP este gratuit, nu va mai fi nevoie de un aplet centralizat de management adițional,
- conectarea prin portal captiv redă o modalitate convenabilă și facilă deconectare pentru vizitatori și pentru limitarea resurselor disponibile în rețea,
- instrumentele de gestionare a timpului de navigare în timp real, de formare a imaginii și de gestionare a frecvențelor radio asigură o performanță optimă a rețelei.
Schiţa unui sistem de echipamente TP-Link EAP într-o utilitate
Echipamente TP-Link din seria EAP
TP-LINK EAP110, N, 300 Mb/s, PoE pasiv - N2562 | TP-LINK EAP120, N, 300 Mb/s, PoE pasiv - N2564 | EAP225, 802.11ac, 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3af - N2567 |
TP-LINK EAP115-Perete, N, 300Mb/s, PoE - N2568 | TP-LINK EAP110-Exterior, N, 300 Mb/s, PoE - N2569 | EAP320, 802.11ac, 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3at - N2570 |
Sistem Multiswitch cu 100 de prize în Cracovia.
Compania Dipvision a instalat un sistem multiswitch cu aproximativ 100 de prize TV pentru 40 de abonați într-o clădire de apartamente din Cracovia. Sistemul SMATV transmite semnale de la doi sateliți (Hotbird 13.0E și Astra 19.2E), transmisii terestre DVB-T (disponibile în benzile UHF și VHF) și semnale radio FM. Setul de antene este compus din Antenă de satelit 100 cm TRIAX 100 TD A9644 echipată cu două LNB-uri Quatro A98257, antenă UHF DVB-T DIPOL 19/21-60 A1911, antenă VHF DVB-T DIPOL 4/5-12 A0140 și antenă FM A0221. Sistemul SMATV se bazează pe multiswitch uri TERRA MV-9xxL.Magistrala de 9 cabluri este divizată în subreâele de etaj cu ajutorul tapurilor SD-9xx ce transmit semnale la multiswitchurile MV-924L R70874 și MV-932L R70882. Înainte de injectarea lor în sistemul multiswitch, semnalele TV terestre și radio FM, sunt amplificate și egalizate de amplificatorul Telmor WWK-951 R89861. Multiswitchurile sunt alimentate local de la sursele de alimentare PS182F 18V 2A R71465.
Cablajul a fost efectuat cu cabluri Triset-113 - E1017 cablu cu gel și manta neagră de PE a fost instalat la exterior, iar E1015 cu manta de PVC a fost instalat în interiorul clădirii. Fiabiliatea ridicată a conexiunilor a fost efectuată cu ajutorul conectorilor profesionali prin compresie MASTER E80342.
Sudarea fibrelor optice pentru oricine!
Metoda de îmbinare a fibrelor optice cu ajutorul unui arc electic, denumit "splice" sau "sudare" este cea mai rapidă și bună metodă, luând ăn considerare parametrii conexiunii. Până recent, aparatele de sudură pentru fibra optică erau foarte costisitoare pentru instalatori ce efectuau astfel de conexiuni iregulat. În aceste cazuri se foloseau splice-uri mecanice sau se plăteau niste servicii la o firmă terță. Situația sa schimbat datorită apariției splicerelor ieftine prin fuziune, cum ar fi EasySplicer. Ele pot fi, de asemenea, recomandate pentru școlile tehnice, ca instrumente de mare ajutor în procesul de predare practică a tehnologiei cu fibră optică.EasySplicer L5810 folosește o metodă de fixare a fibrelor în +caneluri de tip V. Suporturile precise care menţin fibrele pregătite anterior într-o poziţie fixă sunt concepute în așa fel încât să elimine nevoia de repoziționare a fibrelor. Poziționarea axială a fibrelor şi reglarea distanței dintre capetele terminale înainte de îmbinare se face automat. În acest fel, aparatul combină o tehnică simplă de poziționare cu ușurința utilizării și un preț foarte atractiv pentru categoria sa.
Vedere a fibrelor pregătite pentru sudare în EasySplicer L5810
În scopuri de orientare, se poate presupune că costul cumpărării EasySplicer este amortizat după 100-150 de spliceuri (dacă acestea au fost facute cu ajutorul unei companii terțe) sau după 500 suduri (daca au fost efectuate cu spliceuri mecanice). În ultimul caz, trebuie luat în considerare timpii de lucru ai instalatorului - o serie de suduri efectuate cu EasySplicer vor dura considerabil mai puțin. Sudarea automată a fibrelor, pregătite în mod corespunzător, durează doar câteva secunde. Prin menținerea disciplinei tehnice necesare, utilizatorul obține aceeași calitate a fiecărei suduri. Afișajul dispozitivului va oferi informații legate de pierderile estimate ale sudurii (de obicei cca 0.01 dB pentru fibrele multimode și cca 0.03 dB pentru fibrele singlemod).
Modelul oferit are capacitatea maximă a bateriei disponibilă în serie (3400 mAh - cu firmwareul actual - până la 60 de suduri). Ghidajele de fibră optică incluse în kit sunt fabricate în cea mai recentă versiune a producătorului - procesul de înaltă precizie a turnarii plasticului asigură repetabilitate la stadiul de producător, ceea ce se traduce în lipsa problemelor de operabilitate a echipamentului. Striperul inclus este o unealtă universală pentru ambele tipuri de fibre 900 μm și 250 μm.
Sistem de supraveghere video hibrid (analog+IP).
Sistemele hibride sunt folosite când sistemele analog de supraveghere cu cabluri coaxiale 75 Ω și camere analog trebuiesc extinse cu camere IP iar sistemul nou va beneficia de avantajele ambelor standarde. Tipuri specifice de camere trebuie alese ținând cont de modul de transmisie a materialelor video de supraveghere (ex.: parametrii tehnici ai cablului existent, distanțe de transmisii, etc.). În cazul în care este necesară transmisia wireless sau instalarea de medii de transmisie prin fibră optică, soluțiile de supraveghere IP sunt mai economice. Simplitatea sistemelor analog, unde fiecare cameră este conectată cu DVR-ul prin cabluri individuale, este preferată în cazul sistemelor mici. Sistemele mari ori combină avantajele ambelor standarde analog și IP, cu ajutorul soluțiilor hibride, sau sunt sisteme bazate în totalitate pe echipamente și tehnologii IP. Este întotdeauna decizia proiectantului ce concept va adopta încât acesta să fie soluția optimă pentru utilizator.Un sistem foarte flexibil de supraveghere, hibrid, se poate baza pe DVR/NVR Hikvision DS-7616HUHI-F2/N M75916. Poate conține 16 camere analog (în standard HD-TVI, AHD, HD-CVI sau CVBS) și 16 camere IP. În plus, orice canal analog poate fi închis independent și înlocuit de un canal IP, însumând un total de până la 32 de canale IP ce suportă rezoluții de până la 8 MP. Canalele analog suportă camere de până la 3 MP în 15 fps. În cazul rezoluțiilor mai mici, rata de cadre pe secundă (fps) pentru oricare din canalele analog este de 25 fps.
Schița unui sistem de supraveghere hibrid HD-TVI/IP bazat pe DVR/NVR Hikvision DS-7616HUHI-F2/N M75916.
Dacă un sistem de supraveghere video hibrid folosește numai una sau două camere IP, cea mai bună alegere este un DVR HD-TVI 3.0. DVR-urile HD-TVI din seria 3.0 suportă standardele analog HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS și una sau două camere IP, în funcție de model (mai jos vă prezentăm o listă de DVR-uri cu parametrii lor de bază)
Analiza imaginii în sisteme de supraveghere IP.
Sistemele de supraveghere video se dezvoltă foarte dinamic. Cu mulți ani în urmă , detecția de mișcare era, practic, singurul eveniment de alarmă folosit pentru raționalizarea, gestionarea și operarea sistemelor de supraveghere. În prezent, camerele IP oferă analiză de imagine avansată pentru a facilita înregistrarea, clasificarea și căutarea evenimentelor importante. Exemplele includ recunoaștere/detecție plăcuță de înmatriculare, detecție facială, detecția trecerii unei linii virtuale și/sau intrus în zona predefinită. Întrebuințarea acestor soluții ne va scuti de orele de căutare prin multe înregistrări. Funcțiile "inteligente" pot reduce volumul de înregistrări și pot face procesul de căutare mult mai ușor și mai rapid.Diagrama de mai jos prezintă o schiță a unui sistem de supraveghere IP bazat pe camere IP Hikvision din seria Easy IP 3.0 și NVR Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 NVR cu compresie video H.265. Un număr de funcții inteligente disponibile în camere și suportate de NVR permit crearea unui sistem unde căutările înregistrărilor vor fi foarte rapide.
Sistem de supraveghere IP bazat pe echipamente Hikvision ce suportă analiză inteligentă de imagine
Camerele instalate în jurul clădirii acoperă toată zona. Înregistrările sunt declanșate de evenimente de alarmă în forma detecției de mișcare. detecție intrus într-o zonă predefinită și detecția trecerii unei linii virtuale. Zonele de detecție au fost definite în camerele direcționate către poarta de acces auto și porta de acces pietonal. În plus toată zona din jurul casei a fost marcată cu o linie virtuală. Direcția de detecție a trecerii liniei virtuale este de la gard spre casă.
Căutarea înregistrărilor poate fi concentrată pe evenimentul de interes al utilizatorului. Dacă există vreo suspiciune că o persoană a intrat pe ușa de acces auto sau pietonal, opțiunile de căutare ar trebui să includă detecția intrusului în zona predefinită. Dacă cineva ar putea sării peste gard, trecând o linie virtuală, poate fi găsit foarte rapid căutând înregistrările folosind acest atribut. Ultima și cea mai importantă metodă este căutarea înregistrărilor cu parametru de detecție de mișcare. Acest lucru va permite utilizatorului să caute rapid orice incident cu număr redus de alarme false. Camerele și NVR-ul suportă funcție ANR, ceea ce asigură înregistrări video pe cardurile de memoria inserate în camere în cazul unei căderi de rețea și sincronizarea acestora cu NVR-ul după restabilirea conexiunii. Atât camerele cât și NVR-ul suportă compresie video H.265, astfel înregistrările pot fi reținute de 2 ori mai mult timp decât în cazul compresie video H.264, pe un HDD de aceeași capacitate.
Cameră PTZ N-CAM 870 M7486 este proiectată pentru sisteme de supraveghere bazate pe DVRuri HD-TVI. Camera are o rezoluție video de 1080p și o senzitivitate de 0.01 lx), vederea pe timp de noapte este îmbunătățită de iluminatorul incorporat cu o rază de acoperire de 80 de metri, astfel aveți imagini clare și luminoase chiar și pe timp de noapte. Lentilele motorizate cu auto-focus pot funcţiona cu distanţe focale cuprinse în intervalul 5-50 mm. Mecanismul PT permite mișcarea camerei pe orizontală în intervalul 0 - 250 grade și în plan vertical -10 la 55 grade. | ||
Cameră compactă IP: Hikvision DS-2CD1621FWD-I K17682 este dotată cu senzor de imagine CMOS 2 MP 1/2.8" ce redă imagini de calitate chiar și în condiții de iluminare slabă. Pe lângă iluminatorul IR cu distanță de acoperire de până la 30 m, camera poate funcționa și în condiții de noapte (complet fără lumină) Lentilele vari-focale permit reglarea deschiderii camerei în intervalul 100° ... 35°. Funcția hardware WDR cu 120 dB eficiență, garantează o vizibilitate detaliată atât în zonele supra luminate cât și cele slab luminate din scena captată. Carcasa cu grad de protecție IP67 protejează electronica împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af). | ||
Articole noi în Bibliotecă
Regulamentul de construcție a produselor (CPR) - noi cerințe pentru cabluri. Regulamentul de Construcție a Produselor (CPR) este o REGLEMENTARE (EU) Nr. 305/2011 A PARLAMENTULUI ȘI CONSILIULUI EUROPEAN din 9 Martie 2011 privind stabilirea condițiilor pentru marketingul de construcție a produselor și de abrogare a Directivei 89/106 / CEE (Directiva de Construcție a Produsului). Reglementarea „Stabilește condițiile pentru introducerea sau punerea la dispoziție pe piață a produselor pentru construcții prin stabilirea de norme armonizate privind modul de exprimare a performanței produselor pentru construcții în ceea ce privește caracteristicile lor esențiale cât și utilizarea marcajului CE pe aceste produse.“
În cazul firelor și cablurilor folosite ca produse de construcție, CPR se bazează pe standardul european armonizat EN 50575:2014, a cărui dată de implementare a fost stabilită la 1 Iulie 2016. Din acea dată, importatorii/producătorii au avut la dispoziție 12 luni pentru a respecta pe deplin noile reglementări și să se adapteze la noile cerințe. Asta înseamnă că de la 1 Iulie 2017 toate cablurile trebuiesc tratate ca produse de construcție și trebuie să respecte noile reglementări europene. Noua reglementare impune producătorilor să chestioneze Declarațoa de performanță (DoP), cât și să eticheteze produsele ce întrunesc standardele relevante cu marcaj CE. Producătorul, prin marcajul DoP, îți asumă responsabilitatea pentru conformitatea construcției produsului cu performanța declarată. EN 50575 specifică cerințele pentru performanța firelor de cablu ce sunt folosite în sistemele electrice permanente din clădiri, ex.: cabluri de alimentare, control și cablu de comunicații , cabluri de fibră optică... >>> detalii
Tutorial video nou
Conexiuni Ethernet prin Fibră Optică. Noul material video cu instrucțiuni privește conexiunile optice Ethernet. Materialul video arată cum să terminăm legăturile optice în cutii de instalare și conectarea altor componente de rețea Ethernet folosite în sisteme de supraveghere IP:
* media-converter la media-converter
* media-converter la network switch
* switch la switch
* media-converter la media-converter
* media-converter la network switch
* switch la switch
Merită citit:
Sistem SMATV de hotel cu legături optice. Unul din principalele avantaje a soluțiilor pe fibră optică este imunitatea completă la bucle de împământare și fluctuații de tensiuni. Acest lucru, adesea neglijat, poate fi în multe situații foarte important. Sistemele SMATV, datorită antenelor amplasate, în general, pe acoperișul clădirii, sunt în mod particular vulnerabile la fluctuațiile de tensiune ce rezultă din fulgere. În ciuda împământării corecte a tuturor componentelor sistemului, câteva echipamente clasice SMATV pot fi deteriorate ireversibil. Notabil, supratensiunile pot distruge nu doar echipamentele SMATV, ci pot afecta și echipamentele utilizatorilor sistemului, cum ar fi receiverele de satelit sau televizoarele. În contrast, cablul de fibră optică este un izolator perfect. Acest lucru înseamnă că orice scurt indus în antenele de pe acoperișul clădirii nu vor trece de transmiterul optic - toate celelalte componente ale sistemului cât și cele ale utilizatorilor lui sunt protejate pe deplin... >>>detalii
Imaginile de mai sus prezintă fragmente ale sistemului MATV din Hotelul Hilton Balice
localizat în suburbiile Cracoviei---
localizat în suburbiile Cracoviei---