Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 28/2017 (11 Sept. 2017)

Cât de inteligente pot fi sistemele de supraveghere video?

Alibaba, giganticul comerciant online din China, testează un nou sistem automatizat de vânzări. Tao Cafe, magazinul creeat pentru testarea sistemului, este ajutat de un număr mic de angajați, nu există casieri și nici cozi.
La intrarea în magazin, clienții se înregistrează scanând coduri QR în apletul Taobao de pe telefoanele inteligente. După înregistrare, sunt urmăriți de camere cu recunoaștere facială. Similar, toate bunurile din cafenea sunt digitalizate și monitorizate, laolaltă cu amplasarea lor pe rafturi și achiziționarea de către clienți. Pe măsură ce clienții ies din cafenea, bonurile sunt achitate automat din conturile de plată online de pe telefoanele inteligente. Metoda de recunoaștere a bunurilor și persoanelor se bazează pe un sistem de învățare mecanică. Sistemul a demonstrat că poate fi foarte eficient: în 5 zile de testare rata identificată de erori a fost de 0.1% în cazul produselor iar în cazul persoanelor de 0.02%.
Un client al Tao Cafe comandând de mâncare. Clienții sunt recunoscuți de sistem
iar bonurile sunt automat achitate, cu counturile de plată online, de pe telefoanele inteligente.
Conceptul construirii de sisteme ce se bazează pe mecanisme de învățare automată au din ce în ce mai mulți adepți. Există carduri grafice speciale disponibile pe piață, ce grăbesc procesele din aplicațiile cu inteligenă artificială. Împreună cu modele noi de camere și DVR/NVR, ajută la implementarea sistemelor cu caracteristici inteligente avansate. Una din aceste caracteristici este recunoașterea facială și d e diferite obiecte. Adițional cumpărăturilor, o asemena capacitate este extrem de dorită în sistemele de supraveghere video urbane.
Mecanismele de învățare automatepot schimba modul în care achiziționăm produse. Fiecare companie comerciantă vrea să reducă costurile și să optimizeze timpii de serivire. Împreună cu strategia, sistemele similare sunt, de asemenea, testate și de alâi dezvoltatori din industrie. Merită menționat magazinul Amazon Go deschis în SUA sau 7-Eleven deschis în Koreea de Sud. Wheelys Moby Mart testează un magazin mobil ce poate atinge destinații departe de orașele mari.

DIPOL la Târgul Internațional de Industrie Energetică ENERGETAB 12-14 Sept. 2017.

Ediția din anul acesta a Târgului Internațional de Industrie Energetică a primit 704 de cereri de la expozanți din peste 12 țări Europene și Asiatice. A 30-a ediție a târgului va fi cea mai mare întâlnire a producătorilor și importatorilor de echipamente folosite în industria energetică și industriile conexe din Polonia. Compania DIPOL, distribuitor de echipamente destinate instalațiilor de sisteme de telecomunicații, supraveghere video, alarme și automatizări de casă, a participat la acest eveniment de foarte mulți ani. Vă invităm pe toți la standul nostru de la târg, pe 12 și 13 Septembrie de la ora 9:00 până la 17:00 CET și pe 14 Septembrie de la 9:00 până la 15:00 CET.
DIPOL va prezenta multe produse noi, pentru o varietate mare de cerințe. În primul rând, vor fi sistemele de supraveghere video bazate pe camerele de standard analog cu rezoluții megapixel (Hikvision) și soluții IP (Hikvision, Signal, Sunell). Gama de produse se va ridica la așteptările marilor companii instalatoare cât și a instalatorilor de sisteme de supraveghere mici cu multe camere. Cele mai interesante produse vor fi cu siguranță camerele analog cu impresionantele rezoluții de 5 MP.
K1705 - Hikvision iDS-2CD6810F/C cameră cu funcție de numărat oameni
O atracție specială va fi, de asemenea, camera stereoscopică IP Hikvision cu funcție specializată de numărat persoane bazată pe analiza inteligentă a imaginii Camera trebuie montată deasupra pasajului/locului monitorizat unde va număra persoanele ce vor trece prin câmpul ei vizual, indiferent de direcția de deplasare. Monitorul va afișa numărul de vizitatori, traficul pe ore cu ajutorul unui grafic și datele de ieșire prezentate în banner-ul de promovare a târgului de pe site-ul nostru, cu actualizare online.
Exemplu de monitorizare al persoanelor: imaginea de la cameră, număratul persoanelor (numărul total de persoane și numărul de persoane ce se deplasează în direcții diferite - date colectate de un program extern), diagramă timp.

Afișarea imaginilor de la două surse HDMI simultan.

Switch-ul dual-view H3102 permite utilizatorului să afișeze conținut video de la două surse HDMI una lângă cealaltă sau să selecteze video afișat de la intrarea HDMI 1 sau HDMI 2. Modurile de funcționare pot fi selectate cu ajutorul telecomenzilor incluse:
  • afișarea simultană a două semnale HDMI (unul lângă celălalt),
  • ecran întreg (full screen - selectarea materialului video de la intrările HDMI 1 sau HDMI2).
În orice mod utilizatorul poate selecta canalul audio activ. Dispozitivul suportă semnale HDMI cu rezoluții video de până la 1080p @ 60 Hz.
Switch HDMI Signal 2x1, funcţie Picture-by-Picture
Switch HDMI Signal 2x1, funcţie Picture-by-Picture
Switch HDMI Signal 2x1, funcţie Picture-by-Picture
Ecran dual (cu canal video selectabil)
Video HDMI 1 (canal audio selectabil)
Video HDMI 2 (canal audio selectabil)
Switch HDMI Signal 2x1, funcţie Picture-by-Picture
Switch HDMI vedere duală H3102 permite utilizatorului să afișeze ex. video de la două DVR-uri pe un singur monitor/televizor

Două camere IP pe un stâlp, transmisie video prin fibră optică.

Sistemele de monitorizare extinse cu camere amplasate pe stâlp necesită planificare atentă, inclusiv alegerea echipamentelor necesare pentru transmisia semnalului prin fibre optice pentru a reduce numărul și dimensiunea pieselor echipamentelor adiționale cât și dimensiunea carcasei de protecție.
În astfel de cazuri, soluția ideală este folosirea de media convertoare L11542 cu switch de 2 porturi integrat. În acest fel, nu va mai fi nevoie de încă un switch și un alimentator. Numărul de conexiuni este, de asemenea, limitat la un minim. Conceptul este prezentat în diagrama de mai jos.
Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx,  IR până la 30m)Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx,  IR până la 30m)Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru) [1m]Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi) Fibră optică universală Unitube singlemode: ULTIMODE UNI-4SM-A (4 fibre G.652.D, manta LSZH, gel hidrofob)Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi)
Un sistem cu media convertoare L11542 cu switch de 2 porturi integrat
pentru transmisia de semnale de la 2 camere IP prin cablu universal de fibră optică single-mode

Multiswitchuri dSCR TERRA unicable - Sisteme pe un singur cablu.

Noua serie de multiswitchuri dSCR de la TERRA implică tehnologie pe un singur cablu (Unicable) ce permite transmisia semnalelor DVB-S/S2, DVB-T, DAB și FM printr-un singur cablu coaxial. Acronimul dSCR înseamnă Router Cablu Satelit digital, ce convertește semnalele de satelit recepționate la așa numitele benzi de utilizatori (Userbands - UBs) și pot fi recepționate de receiverele conectate, compatibile cu această tehnologie. Transponderele convertite sunt însumate și transmise prin cablul coaxial unic către toate receiverele sistemului. Comunicarea dintre multiswitchul dSCR și receivere folosește protocol special definit de standardele EN50494 (Unicable I) și/sau EN50607 (Unicable II), cu comenzi DiSEqC. Dipol oferă multiswitchuri dSCR TERRA SRM-521 R80521 și SRM-580 R80580.
Multiswitch dSCR Unicable: Terra SRM-521 (clasa A, cale TV Terrestră pasivă)
Multiswitch Unicable dSCR cascadabil SRM-521 R80521
Implicit, multiswitchul SRM521 R80521 este configurat în mod dinamic, cu dSCR OUT ce funcționează ca port Unicable și Legacy OUT ca port universal ce comută în mod Unicable după recepționarea comenzii DiSEqC de la un receiver/STB (compatibil cu standardul EN50494 sau EN50607). Înseamnă că fiecare din cele două ieșiri ale multiswitchului pot alimenta independent până la 16 receivere (în standardul EN50607).
Multiswitch Unicable dSCR cascadabil SRM-580 R80580
Implicit, toate ieșirile multiswitchului SRM-580 R80580 sunt configurate ca Legacy (controlate de comenzi 14/18 V și 0/22 kHz de la receiverele SAT). Orice ieșire este comutată la mod Unicable dinamic după recepționarea comenzii DiSEqC conform standardelor EN50494/EN50607. Acest lucru inseamnă ca fiecare ieșire individuală poate transmite, printr-un singur cablu coaxial și splitere de satelit, semnal către până la 16 receivere (EN50607).
Programator multiswitch dSCR Terra PC102W
Programator multiswitch dSCR PC102W R80561
Programatorul PC102W R80561 este conceput pentru configurarea și mentenanța sistemelor SAT IF de transmisie bazate pe multiswitchuri dSCR. Cu acces wireless la acest dispozitiv de pe orice platformă (tabletă, smartphone, laptop, PC), configurarea este foarte ușoară pentru sistemele SMATV bazate pe multiswitchuri dSCR cu ajutorul unui browser web: mod de funcționare (static sau dinamic), plan de frecvențe pentru modul static, frecvențe centrale și lățime de bandă pentru fiecare utilizator în modul dinamic, nivel putere ieșire pentru fiecare utilizator in parte, PINs.

Import/Export fișier de configurare a unui NVR (inclusiv camere IP).

NVR-urile Hikvision permit importul și exportul a două fișiere de configurare, cu setările NVR-ului și cu setările camerelor conectate. Fișierele pot fi exportate de pe NVR pe un stick de memorie USB sau pe un PC, cu ajutorul unui browser web. În viitor, ele pot fi folosite ca back-up al setărilor, sau ca template pentru accelerarea procesului de instalare ale sistemelor identice. Fișierul cu informații despre camerele conectate, ca adresele IP, portul de management, parolă de administrator, etc. este salvat cu extensie .xls (Excel). Fișierul exportat este editabil, deci poate fi adaptat altor sisteme similare, pe când fișierul de configurare a NVR-ului nu poate fi modificat. Pentru a putea salva sau importa fișierele de configurare cu ajutorul unui browser web, utilizatorul trebuie să urmeze pașii:
  • autentificare în NVR,
  • accesați meniul Configuration->System->Maintenance,
  • pentru a salva un fișier: selectați Export selectați Device Parameters sau IP Camera Parameters,
  • pentru a importa un fișier: selectați Import Config. File selectați locația fișierului dorit (Browse) pentru oricare din cazurile Device Parameters sau IP Camera Parameters și confirmați cu ajutorul butonului Import.
În cazul în care importați Device Parameters, sistemul trebuie restartat.
Export/Import a fișierelor de configurare (Hikvision DS-7608NI-I2 K22083 NVR)

Capacitatea unei bateri reîncărcabile.

Parametrii principali ai fiecărei baterii reîncărcabile sunt tensiunea și capacitatea nominală. Capacitatea unei baterii depinde de condițiile de descărcare, valoarea este dată, în mod normal, pentru un curent de descărcare completă de 10 ore. De exemplu, dacă bateria are o capacitate de 20 Ah, înseamnă că poate suporta 2 A pentru 10 ore. Pentru a determina cât de mult poate susține o baterie un sistem, utilizatorul trebuie să știe consumul real al sistemului și să îl compare cu caracteristicile bateriei pentru un curent de descărcare similar.
Timp de descărcare vs curent de descărcare - Securbat CB 7-12 SB M1883
Timp de descărcare vs curent de descărcare - Securbat CB 17-12 SB M1885

Produse noi în oferta Dipol

Sursă 24VDC/4.5A Meanwell LRS-100-24
Sursă Industrială 24VDC/4.5A Mean well LRS-100-24(24VDC/100W) N93317 concepută pentru sistemele industriale de control şi auztomatizare. Valoarea tensiunii nominale de 24VDC poate fi reglată între 21.6 şi 26.8 VDC. Puterea sursei este de 100W, la un curent maxim de 4.5 amperi.
DVR Hikvision HD-TVI TURBO HD 3.0: DS-7208HUHI-F2/S (8ch, 5MP@10fps, H.264, HDMI, VGA)
HDVR Hikvision HD-TVI TURBO HD 3.0: DS-7208HUHI-F2/S M75508 este un DVR cu 8 canale capabil să înregistreze video de supraveghere transmis în standarde ca HD-TVI, AHD, CVBS şi IP. Rezoluția maximă de înregistrare este de 5 MP @ 10 fps. Alte rezoluții suportate sunt de 3 MP @ 15 fps și 1080p / 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4CIF / CIF cu o rată de 25 de cadre pe secundă (fps).
Amplificator TV inline TERRA AB007 (10-17dB, DC pass, Digital SCR)
Amplificator TV inline TERRA AB007 (10-17dB, DC pass, Digital SCR) B4044 este folosit pentru amplificarea semnalelor DVB-T în sistemele multiswitch Terra Digital SCR. Dispozitivul, dotat cu conectori F-f, are o trecere DC de max. 20 V, 1A.

Merită citit:

Exemplu de utilizare a funcției - trecere linie virtuală - cameră FishEye. Camera IP Hikvision DS-2CD2942F-IS K1790 FishEye montată pe tavan are o deschidere de 360°, montată pe perete - de 180°. Camerele de acest tip devin din ce în ce mai populare deoarece oferă posibilitatea înlocuirii mai multor camere cu una singură ce va acoperii întreaga zonă supravegheată. Un exemplu aplicat poate fi monitorizarea unui magazin mic...
>>>detalii
Monitorizarea unui magazin folosind o singură cameră FishEye cu funcție de linie virtuală