Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

No. 33/2017 (Oct. 16, 2017)

Fața oricui poate deveni un bilet virtual.

Cubic Transportation Systems, Companie Americană ce dezvoltă soluții și tehnologii pentru carduri smart sau contactless, dezvoltă o nouă soluție de tichete. Pentru a reduce cozile din fața porților de îmbarcare, sistemul va folosi recunoașterea facială și scanarea venelor de pe palmă pentru identificarea clienților. Potrivit managerului de strategii de la Cubic, numărul în creștere a clienților va crește semnificativ și cozile de la casele de bilete. ///Cubic// sugerează înlăturarea porților de acces pe peron actuale și folosirea unui sistem de urmărire în locul acestora.
Compania a prezentat un prototip de sistem "porți de acces" în centrul de inovații din Londra. Cum funcționează? Punctul de validarea, de generație nouă, nu numai că va accepta formele deja existente de acces și verificare (card Oyster, sau cardurile fără contact magnetic), dar vor lucra și cu metode noi de plată: Bluetooth LE (poate identifica pasagerii cu ajutorul telefoanelor acestora, în trecere, fără a mai fi nevoie să apropiem telefonul de un scanner), venele palmei și recunoaștere facială. Scanerul de vene folosește un senzor capabil să capteze așezarea vaselor sangvine din palmă. Potrivit Cubic, călătorul ar trebui să meargă la una din stații pentru a-și înregistra printul palmei și să îl conecteze pe acesta cu contul său bancar. Astfel, când el/ea va amplasa mâna deasupra unui scaner înainte de o călătorie, scanerul va recunoaște automat persoana și va taxa contul bancar.
Sistemul de recunoaștere facială va funcționa în aceeași manieră ca scanerul de vase sangvine: utilizatorul trebuie mai întâi să își înregistreze și asocieze fața cu contul bancar, iar camerele declanșate de senzorii infraroșii amplasați în punctele de validare vor capta, detecta și recunoaște fața utilizatorului. O astfel de poartă de acces este primul element al unui astfel de sistem. Al doilea element al sistemului sunt camere de supraveghere cu soft special, responsabil pentru captarea celor care nu plătesc. Acest lucru va fi posibil folosind caracteristica de urmărire pentru fiecare pasager ce a fost identificat corect. Celelalte persoane care trec prin tunel/coridor (zona porților virtuale de acces) ce duc la peroanele de îmbarcare vor fi automat recunoscuți ca neautorizați.
Concept virtual al unui coridor de acces cu sistem modern de verificare și porți acces standard
(soursă: www.wired.co.uk)
Cubic vrea să implementeze sistemul de urmărire într-o stație de metrou din Londra în mai puțin de un an. Inițial, nu va fi un sistem funcțional în întregime. Pe lângă complexitatea tehnică,

Implementarea unui sistem TERRA multiswitch dSCR/Unicable.

Noua serie de multiswitchuri TERRA dSCR funcționează cu tehnologie Unicable ce permite transmisia semnalelor DVB-S/S2, DVB-T, DAB și FM printr-un singur cablu coaxial. Acronimul dSCR înseamnă digital Satellite Cable Router, acesta convertește semnalele de satelit recepționate la benzi de utilizatori (UBs) ce pot fi recepționate prin receiverele compatibile cu această tehnologie. Transponderele convertite sunt însumate și transmise cu un singur cablu coaxial către toate receiverele din sistem. Comunicațiile dintre multiswitchul dSCR și receivere folosesc protocol special definit în standardul EN50494 (Unicable I) și/sau EN50607 (Unicable II), cu comenzi DiSEqC.
Compania OPTIMA din Krosno, Polonia, a instalat un sistem SMATV cu echipamente tip multiswitch TERRA SRM-521 R80521. Sistemul transmite canale terestre DVB-T și de satelit DVB-S/S2 din HotBird 13E.
Multiswitchul TERRA SRM-521 R80521 recepționează semnalele de satelit prin 4 cabluri de la LNB Inverto BLACK A98266 și semnale terestre prin cablul conectat la antena DVB-T cu amplificator. Semnalele de ieșire ale unui multiswitch dSCR transportat prin rețeaua de transmisii compusă din splittere de satelit și 32 de prize, câte 4 în fiecare cameră (fiecare receiver PVR folosit în locație primește 2 semnale independente de la două prize). Receiverele sunt compatibile cu standardul EN50494 SCR/Unicable. Soluția îndeplinește pe deplin cerințele clientului.

Comparație a camerelor din seriile EasyIP Lite și EasyIP 3.0.

Tabelul de mai jos compară caracteristici și parametrii celei mai recente serii de camere IP Hikvision, EasyIP Lite (serie de buget redus) și EasyIP 3.0(seri mai avansate). În cazul camerelor de 2 MP și 3 MP, seria EasyIP 3.0 garantează o sensitivitate mai bună a procesorului de imagine (Tehnologie Dark-Fighter). Seria oferă, de asemenea, modele cu rezoluții de până la 8MP, compatibile compresie video H.265+ și H.265, analiza imaginii. Seria de buget redus Easy IP nu are funcții de analiză video, dar este suficientă pentru sistemele de supraveghere de clădiri făcute cu buget redus și rezultate satisfăcătoare.
Compararea caracteristicilor și parametrilor selectați pentru seriile de camere Hikvision EasyIP Lite și Easy IP 3.0
CaracteristiciEasyIP LiteEasyIP 3.0
Sensitivitate0.01 lx @ F1.2 (AGC ON)0.005 lx @ F1.2 (AGC ON) 
(numai modelele de 2MP și 3MP)
Compresie video
H.264+, H.264, MJPEG
H.265+, H.265,
H.264+, H.264, MJPEG
Număr streamuri date23
Iluminator Exir 2.0 IR Unele modeleDa
Tehnologie Dark Fighter (Ultra-low-light) NuDa
Analiză inteligentă a imaginiiNuDetecție facială, trecere linie virtuală, detecție intrus, detecție obiecte
Îmbunătățiri video (3D-DNR, WDR, BLC)DaDa
Access via free Hik-Connect cloud service
DaDa
WDR 120 dBDaDa
Corridor mode
DaDa
Modelele cu cea mai mare rezoluție4 MP8 MP
Funcție ANR (modelele cu slot de card microSD)DaDa
Alimentare sursă  12 VDC sau PoE Da Da
Camera IP dome antivandal Hikvision DS-2CD2125FWD-I (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)
Cea mai bine vândută cameră Hikvision Easy IP 3.0 - K17294 3MP, 2.8 mm, 0,005 lx, IR până la 30 m, WDR, IK10, Audio 1/1, H.265/H.264

Controlul jaluzelelor cu module EXTRA FREE.

Sistemele EXTRA FREE permit utilizatorilor să controleze aparatură electrică cu o gamă de comutatoare/transmițătoare locale sau la distanță. Adițional, în orice moment va fi posibilă programarea și folosirea unui alt transmițător sau releu din seria EXTRA FREE pentru a modifica sau extinde setul. Această funcționalitate extinde capacitățile platformei.
Controllerul wireless pentru jaluzele SRP-02 F5432 poate fi folosit cu motoare de 230V (dotate cu contacte de limitare al traseului). Utilizatorul poate controla jaluzelele local cu un întrerupător conectat direct la intrările modulului sau de la distanţă cu ajutorul unei telecomenzi wireless din gama EXTA FREE. Se pot seta şi două nivele de comfort pentru jaluzele.
Controller jaluzele wireless EXTA FREE SRP-02Controller jaluzele wireless EXTA FREE SRP-02Intrerupator de perete wireless 2 butoane Exta Free RNK-02
Telecomanda wireless cu 2 canale transmite comenzi către controlerele jaluzelelor SRP-02 F5432 (ridicare/coborâre). Telecomanda poate fi folosită și cu alte receivere sau controlere din casă.

Notificări de alarmă de la sistemul de supraveghere pe telefon.

Vizualizarea imaginilor de la sistemele de supraveghere Hikvision pe telefoane mobile este posibilă folosind apletul dedicat gratuit iVMS-4500. Apletul suportă notificări de alarmă generate de echipamentul de monitorizare. Dacă echipamentele și telefoanele sunt setate corespunzător și au acces la Internet, notificările vor fi afișate pe ecranele telefoanelor. Notificările de alarmă suportate:
  • declanșate de by conținutul analizei inteligente de imagine (VCA),
  • detecție mișcare,
  • la manipulare frauduloasă,
  • pierdere semnal video.
Fereastra de notificări și alarme din apletul iVMS-4500(pe un telefon cu sistem de operare Android)
După accesarea unei notificări, noua fereastră a apletului va permite previzualizarea live a imaginilor sau redarea materialului video conectat cu alarma.

Powermetru Optic - echipamentul de baza pentru orice tehnician de fibră optică

. Powermetru optic este unul din aparatele de bază pentru orice instalator de fibră optică. În timp ce sistemele pe cablu coaxial (transmisii TV, supraveghere) pot uneori scuza instalatorul de o abordare eronată a problemelor de măsurare (estimează calitatea observând doar semnalul în dispozitivelor finale), în cadrul sistemelor optice acest tip de simplificare a masurătorilor nu există. Sistemele optice sunt adesea desfășurate cu mult înaintea folosirii implicite și în stadiul inițial ele includ doar infrastructură de cablu (fibră). Pentru verificarea performațelor este necesar un echipament adecvat. Chiar și cea mai mică greșeală sau inacuratețe în conectarea componentelor unui sistem optic poate rezulta în atenuări crescute cu câțiva dB, ceea ce ar putea duce la eșecul întregului sistem.
Powermetru optic GRANDWAY FHP1B02 (850, 1300, 1310, 1490, 1550, 1625 nm)
Sursă laser GRANDWAY FHS1D02 (1310/1550nm)
Power metru optic
GRANDWAY FHP1B02 L5821
Sursă laser
GRANDWAY FHS1D02 L5825
GRANDWAY FHP1B02 L5821 este un powermetru optic la un preţ accesibil folosit pentru măsurarea pierderilor într-o reţea bazată pe fibră optică multimode sau singlemode. Powermetrul măsoară atenuarea fibrelor optice multimode şi singlemode. Aparatul este calibrat pentru măsurarea puterii optice a şase lungimi de undă : 850, 1300, 1310, 1490, 1550, şi 1625 nm. Plaja largă de valori măsurate (-40...+23 dBm) precum şi precizia mai bună de 0.35 dB / 10 nW permit măsurarea oricărei reţele optice. Se poate seta deasemeni şi un nivel de referinţă de 0 dB. Dimensiunile şi greutatea redusă a aparatului îl fac perfect pentru utilizarea pe teren. Cu ajutorul unui adaptor se pot măsura şi fibrele optice terminate cu ferule de 2.5 mm. Setul include şi un adaptor FC/PC precum şi unul SC/FC.
Sursa optică de laser GRANDWAY FHS1D02 L5825 este necesară pentru măsurarea atenuării fibrelor optice din reţele FTTx. Sursa generează unde laser cu o lungime de undă şi putere predefinite pentru a permite măsurători precise. Echipamentul generează o rază laser cu o lungime de undă de 1310 nm sau 1550 nm cu o putere de -5 dBm ca undă constantă modulată la o frecvenţă de 270 Hz, 1 kHz, sau 2 kHz. Stabilitatea pe timp scurt a sursei laser este <0.1 dB pentru perioade mai mici de 15 minute şi <0.2 db. pe perioade mai lungi de 5 ore. Echipamentul poate fi utilizat pe temperaturi de -10°C - +50°C.
Utilitatea Power Metrului Optic a fost confirmată de mulți instalatori. De exemplu un client DIPOL a folosit acest echipament pentru diagnosticarea unei fibrei optice conectată cu video convertoare L2040. Cu metrul, a verificat că puterea generată de transmițător a fost în intervalul acceptat, după a verificat legătura optică pas cu pas. Problema era generată de patchcordurile defecte ale echipamentelor terminale. După înlocuire, problema interferențelor din imagine a dispărut.

Produse noi în oferta Dipol

Cameră dome Hikvision HD-TVI TURBO DS-2CE16D8T-IT (ceiling, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR până la 20m)
Cameră dome Hikvision HD-TVI TURBO DS-2CE16D8T-IT M75261 a fost concepută pentru sistemele de supraveghere cu DVR-uri HD-TVI. Camera redă video 1080p. Cu o sensitivitate îmbunătățită (0.005 lx) și iluminator IR (Exir) cu distanță de acoperire de până la 20m, camera asigură imagini calitative chiar și în condiții de iluminare slabă sau locuri deloc iluminate. Iluminatorul Exir asigură o iluminare mai uniformă decât soluțiile anterioare.
Access Point Ubiquiti UniFi UAP-AC-LR (Long Range, 2.4 & 5GHz)
Access Point Ubiquiti UniFi UAP-AC-LR (Long Range, 2.4&5GHz) N2575 este o soluție profesională pentru rețele WLAN/Wi-Fi ce funcționează în 2.4 GHz și 5 GHz cu ajutorul standardului 802.11ac MIMO 2x2. Mulțumită construcției unice, Unifi UAP, redă performanță fără egal pentru un dispozitiv atât de compact.
Cablu optic universal: DRAKA U-DQ(ZN)BH 24E (24xG.652.D) L76024 este un cablu de fibră optică universal atât pentru interior cât și pentru exterior. Fibrele single-mode sunt conținute în tubul central umplut cu gel. Gelul din tub este un fel de manta de protecție pentru fibrele optice, ce absoarbe stresul mecanic și protejează împotriva factorilor dificili de mediu. Scopul firelor de aramidă care înconjoară tubul este acela de a proteja împotriva deteriorării mecanice inclusiv anti-rozătoare.

Merită citit:

Controlul electronicelor amplasate într-o comodă TV. Amplasarea dispozitivelor electronice într-o comodă TV/dulap este o soluție elegantă, dar pot interveni câteva probleme legate de controlul lor IR. Problema poate fi rezolvată prin instalarea unui extender de telecomandă Signal IRB-620U R94130...
>>>detalii
Schița unui sistem cu extender de telecomandă Signal IRB-600U pentru trei dispozitive.
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Noi cerințe pentru cablurile din clădiri