Nr. 34/2017 (23 Oct. 2017)
Baloanele Google vor transmite internet în Puerto Rico.
Comisia Federală de Comunicații (FCC), responsabilul regularizărilor în materie de frecvențe radio pentru telecomunicații, a aprobat o licență pentru implementarea unei soluții de telecomunicații ce se bazează pe proiectul Loon, proiect ce va creea conexiune celulară n Puerto Rico, devastat de uraganul Maria. După ce uraganul Maria a devastat insula, 83% din infrastructura țării a devenit inutilizabilă.Loon este un proiect de cercetare și dezvoltare pus în aplicare de X (fost Google X) pentru furnizarea accesului la internet în zone rurale sau non-urbane. Proiectul folosește baloane ce stau în stratosferă la o altitudine de circa 18 km pentru a creea o rețea 4G-LTE wireless.
Baloanele sunt concepute și fabricate pentru a rezista celor mai extreme condiții meteo. Sunt amplasate în stratosferă, unde temperaturile pot atinge valori de -90°C iar vântul poate bate cu peste 100 km/h. Baloanele, de mărimea unui teren de tenis, vor butea zbura aproape 100 de zile, apoi vor fi aduse la sol pentru inspecții tehnice.
După identificarea straturilor cu viteza și direcția vântului cu ajutorul datelor de la NOAA (Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei), baloanele sunt manevrate prin reglarea altitudinii lor în stratosferă astfel încât ele să plutească în stratul destinat. Proiectul Loon trebuie să colaboreze cu furnizorii locali de telecomunicații din Puerto Rico, aceștia ar putea instala stații de recepție pe stâlpi de iluminare, clădiri sau alte locații ce au vizibilitate directă cu cerul. Telefoanele mobile ar comunica cu micro-celulele care transmit date către rețeaua de baloane și apoi către Internet.
Baloanele, adițional comunicației dintre ele și stațiile de la sol, ar putea să comunice și direct cu telefoanele mobile. Unele telefoane inteligente, cu SIM Google, pot folosi direct "rețeaua baloanelor" pentru accesarea serviciilor web. Platforma baloanelor folosește standard LTE, protocol comun în toată lumea.
Sistem multiswitch TERRA cu tehnologie Wide Band.
Împreună cu multiswitchurile mai comune ("legacy") ce necesită patru intrări de semnal de satelit (VL - HL - VH - HH) de la LNB-uri Quatro, acum TERRA oferă un nou tip de multiswitch ce utilizează tehnologie dSCR/Unicable- SRM-522 R80522.Exemplul unui sistem SMATV ce transmite semnale de satelit și terestre în tehnologie dSCR.
Semnalele de la multiswitchurile SR-M522R8022 sunt alimentate de la LNB-urile A98222 Wide Band.
Semnalele de la multiswitchurile SR-M522R8022 sunt alimentate de la LNB-urile A98222 Wide Band.
Multiswitchul cascadabil Unicable suportă LNB Wide Band (GT-WB1 A98222). Cu un singur oscilator ocal ce funcționează în banda 10.1 GHz, un astfel de LNB redă o plajă de frecvențe intermediare mai mare (290...2340 MHz) decât LNB-urile obișnuite. Spre deosebire de LNB-urile Quatro, acest ip de LNB are 2 ieșiri (polarizări H și V). Înseamnă că transmisia de semnale de la un satelit necesită numai 2 cabluri coaxiale între LNB și multiswitch (sau 4 cabluri pentru 2 sateliți), reducând astfel numărul de cabluri necesare pentru implementarea unui sistem multiswitch "legacy".
Multiswitchul programabil SRM-522 are 5 intrări. Două perechi de intrări SAT IF (V1, H1, V2, H2, 290...2340 MHz) trebuiesc conectate cu două LNB-uri Wide Band A98222, a cincea intrare este destinată semnalelor terestre (DVB-T, DAB(+) și FM radio). Una din cele două ieșiri dSCR, permite administrarea independentă a până la 32 de receivere de satelit alimentate cu semnal printr-un singur cablu coaxial, a doua ieșire, dSCR Legacy poate fi utilizată ca ieșire obișnuită de satelit (asemenea LNB-urilor sau multiswitchurilor standard "legacy") pentru conectarea receiverelor de satelit standard.
Transmisia de alimentare și date prin același cablu.
Alimentarea echipamentelor IP devine o sarcină frecventă a instalatorilor pentru implementarea sistemelor. Cu ajutorul tehnologiei PoE (Power over Ethernet), munca instalatorului poate fi ușurată. Cea mai bună soluție PoE pare a fi integrarea funcțiilor de comutare și alimentare, ex.: instalarea de switchuri cu funcționalitate PoE.În sistemul afișat mai jos, această funcție este obținută cu ajutorul switchului PoE ULTIPOWER 0098af N29982. switchul este conectat la un NVR pentru monitorizarea și înregistrarea imaginilor de la camerele de supraveghere. Mulțumită funcționalității PoE, fiecare camereă este conectată cu switchul cu un singur cablu UTP ce transmite atât alimentare cât și date, ceea ce simplifică proiectarea traseelor de cablu și costurile instalării.
Schița unui sistem cu switch PoE ULTIPOWER 0098af N29982
Liniile de fibră optică pentru abonați - instalarea unei cutii de joncțiune.
Din cauza folosirii în exces a cabinetelor RACK în clădiri, cadrul de distribuție are de cele mai multe ori forma casetelor RACK de 19". Un exemplu de astfel de cadru optic de distribuție este Ultimode MT-524 L5124. Prezenta implementare implică instalarea cablurilor L7102 și a pigtail-urilor single-mode PG-52S2 L35522.Sudarea fibrelor a fost făcută cu ajutorul aparatului de sudură pentru fibre optice Signal Fire AI-7 L5880. Merită notat faptul că pigtailurile L35522 sunt create cu tehnologie Loose Tube. Signal Fire AI-7 L5880 are ghidaje universale compatibile cu orice tip de fibră sau pigtailuri. Acest aspect va elimina nevoia înlocuirii ghidajelor de fibră în funcție de tipul acesteia, aspect tipic aparatelor de sudat fibra de buget redus.
De ce actualizăm software-ul echipamentelor de supraveghere și cum ne protejăm de atacuri cibernetice:
Majoritatea utilizatorilor de calculatoare sunt conștienți de riscurile la care sunt expuși și își actualizează regulat software-ul utilizat. Riscurile similare privesc și sistemele de monitorizare. Prin utilizarea celei mai recente versiuni de soft asigurăm siguranța oricărui echipament ce utilizează conexiune la internet. Numărul de atacuri cibernetice și ale alor tipuri de fraude asemănătoare a crescut dramatic, actualizarea softului este un mod eficient de prevenire a acestor incidente neplăcute. Cele mai recente versiuni de soft pentru produsele oferite de DIPOL pot fi descărcate de pe paginile produselor sau direct de pe site-ul producătorului (ex.: Hikvision).Trebuie amintit că cele mai sigure sisteme sunt numai acelea care nu sunt accesate pe internet. Dacă această conexiune este totuși necesară, atunci, adițional descărcării ultimei versiuni de soft, este necesar să:
- Să setăm o parolă puternică ce ar trebui să conțină minim 8 caractere și o combinație de litere (caractere mari și mici), cifre și caractere speciale. În cazul în care alți utilizatori se autentifică pe sistem, drepturile lor de utilizare ar trebui limitate.
- Să schimbăm porturile implicite de comunicații. Echipamentele, în mod normal, se conectează la internet printr-un router cu firewall ce blochează comunicațiile recepționate. Este importantă configurarea routerului cu port forwarding.
- Să folosiți conexiuni criptate. Comunicarea prin protocol HTTPS ce folosește criptare SSL/TLS protejează împotriva atacurilor cibernetice.
- Închideți serviciile de UPnP, SNMP, multicast și SSH.
- Restricționați accesul la un echipament pentru o adresă IP și MAC specifică.
- Verificați periodic logurile echipamentelor pentru încercările de autentificare la distanță.
- Construiți rețeaua astfel încât ea să nu fie accesată decât de echipamentele prestabilite. O astfel de rețea poate fi creată cu un server Virtual LAN (VLAN).
Adițional conexiunilor securizate, este important să protejăm sistemul împotriva accesului fizic la echipamentele cheie ale rețelei. În acest sens ele pot fi încuiate într-un cabinet RACK 19" într-o încăpere separată.
Salvarea unui mod de vizualizare în apletul iVMS-4200.
Apletul iVMS-4200 este un software client pentru administrarea și controlul funcțiilor video a dispozitivelor Hikvision (DVR, NVR, camere IP, encodere, decodere, soluții VCA, etc). Caracteristicile apletului includ monitorizare și înregistrare live, căutare a înregistrărilor de la distanță (prin internet), redarea înregistrărilor, back-up, procesarea semnalelor de alarmă.O caracteristică foarte convenabilă a apletului pentru operatorul de sistem este posibilitatea ca a crea imaginea necesară - dispunerea de imagini de la cele mai importante camere. În acest mod, imediat după deschiderea apletului, operatorul sistemului poate vedea rapid imaginile de la camerele selectate. Această opțiune este folositoare, în special, pentru persoanele ce folosesc acest aplet dar nu sunt familiarizați cu el.
Pentru reluarea automată a celui mai recent aspect al imaginilor, după fiecare pornire a aplicației, utilizatorul trebuie să acceseze opțiunea Tools -> System Configuration -> Live View and Playback -> Resume Latest Live View Status after Restart. Din acest punct, apletul iVMS-4200, va relua modul de vizualizare folosit ultima dată.
Camera IP compactă: DS-2CD1641FWD-I K17685 este dedicată sistemelor profesionale de supraveghere IP. Camera compactă a fost echipată cu un senzor de imagine de 4MP 1/2.8" CMOS ce redă acoperire video perfectă chiar și în condiții de iluminare slabă. Alături de iluminatorul IR cu distanță de acoperire de până la 30 m, camera poate funcționa și în locurile lipsite total de lumină. Lentila vari-focală 2.8-12mm incorporată permite reglarea deschiderii camerei în intervalul 108° - 31°. Hardware WDR cu distanță dinamică de 120 dB garantează vizibilitate foarte bună a detaliilor atât în zonele întunecate din imagine cât și în zonele supra-luminate. Carcasa cu grad de protecție IP67 a camerei protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Camera poate fi alimentată de la o sursă 12 VDC sau cu ajutorul opțiunii de alimentare PoE (802.3af). | ||
Access Point Wireless TP-Link CAP300-exterior N2559 este o soluție flexibilă, ușor de instalat, cu management și clasă de securitate business pentru instalarea unei rețele wireless. Poate fi montat cu ușurință la exterior pe un stâlp/catarg. Configurarea WLAN și managementul sunt simplificate prin apletul centralizat de management rulat de controlerul wireless al sistemului CAP AC50 N2551. Cu portalul captivși management RF automat, rețelele wireless ce se bazează pe echipamente CAP300 oferă o soluție ideală pentru rețele cu o densitate mare de utilizatori, clădiri de birouri cu cerințe speciale cum ar fii campusurile universitare, hoteluri, malluri, parcări, birouri. | ||
Panou de control cu 16...128 zone: SATEL INTEGRA 128 Plus (placa de bază) G2009 este un panou de control de la SATEL pentru sistemele de alarmă anti intrus. Seria este cea mai avansată gamă de panouri de control a producătorului Satel. Cu o gamă largă de module de extensie ele pot fi adaptate celor mai dificile cerințe, de la sisteme mici la sisteme foarte mari. Mulțumită compatibilității pe deplin cu cerințele standardului EN50131 Grad 3, panourile de control INTEGRA Plus sunt ideale pentru implementarea sistemelor de securitate avansate în facilități cu un risc mare de efracție, cum ar fi: bănci, magazine de bijuterii sau clădiri și infrastructură publică. | ||
Merită citit:
Camere de supraveghere multistandard. Camerele n-cam şi v-cam sunt echipamente universale pentru aplicaţii în sistemele moderne de supraveghere ce se bazează pe diferite tipuri de DVR-uri. Standardul video este selectabil, cu ajutorul controlerului amplasat pe cablul camerei, apăsând lung (5 secunde) spre dreapta (HD-TVI), stânga (CVBS), în sus (AHD) sau în jos (HD-CVI)...
>>>detalii
>>>detalii
Vedere a controlerului de standarde de pe cablul camerelor n-cam şi
v-cam.
Cu acesta utilizatorul poate selecta standardul video dorit.
v-cam.
Cu acesta utilizatorul poate selecta standardul video dorit.