Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 38/2017 (20 Noiembrie 2017)

Monitorizare la distanță a funcțiilor vitale umane - SiDLY Care.

Compania Polonă SiDLY a dezvoltat un sistem intuitiv de îngrijire medicală ce permite monitorizarea pacienților la distanță. Sistemul este alcătuit din 3 elemente: brățară, aplet mobil și accesul la internet. Brățara poate monitoriza statutul persoanelor în vârstă sau a celor care au nevoie de îngrijire medicală, transmițănd informații precum: puls, temperaturpă corporală, mișcare, căzătură și localizare GPS. Pacientul poate, de asemenea, apăsa oricând un buton de panică. SiDLY Care combină simplitatea și comoditatea. Sistemul este discret și ușor de folosit dar nu înseamnă că utilizatorii și îngijitorii vor putea fi mai puțin atenți decât înaintea utilizări sistemului. Îngrijitorii pot efectua sarcinile zilnice în timp ce sunt constant informați de parametrii importați ai pacienților.
Una din cele mai importante funcții sistemului de Îngrijire SiDLY este HeartSecure (Siguranța Inimii), ce monitorizează bătăile inimii pacientului. HeartSecure permite definirea unui interval corect de bătăi ale inimii pentru a putea recepționa notificări rapide pentru orice anomalii. În acest fel va fi posibilă detecția preventivă a bolilor cardiace, evitând astfel situațiile periculoase ce pot amenița viața pacienților. Rezultatele sunt afișate în apletul mobil și pot fi monitorizate 24/7 de pe platforma îngrijitorului. SiDLY Care mai are funcționalități ca: SkinWatcher (măsurători de temperatură a pielii), SmartDetector (detectează incidentele ce implică împiedicarea/căderea pacientului), CareButton (Buton de panică/SOS), LocationTracker (activat automat prin apăsarea butonului CareButton), PillManage (reamintește pacientului să ia medicamente la momentul potrivit), StepChecker (analiza activității fizice), AirMonitor (efectuează măsurători medicale și monitorizează condițiile atmosferice și de mediu pentru a stabilii nivelul de confort al pacientului).

Sistem SMATV TERRA.


Compania ARNDEX a instalat un sistem SMATV pentru aproximativ 140 de utilizatori într-un bloc de apartamente (cu trei scări și 6 etaje) în Cracovia. Setul de antene principale transmite semnale de satelit de la doi sateliți (Hotbird 13.0E și Astra 19.2E), terestre DVB-T (în benzile VHF și UHF) și FM. Întreg sistemul se bazează pe soluțiile și echipamentele TERRA.
Setul principal de antene include: Antena de satelit de 120 cm IDLB-STCF INVERTO A9649 cu două LNB Quatro Inverto BLACK Ultra A98266, Antena DIPOL 19/21-60 DVB-T UHF A1911, Antena DIPOL 7/5-12 DAB/TV A0710 și antena FM A0210. Întreg sistemul de transmisie a fost efectuat cu multiswitchuri TERRA MV-9xxL.
Sistemul include amplificatorul TERRA SA-91L R70901 pentru multiswitchurile cu 9 intrări, care este de asemenea sursă de alimentare pentru celelalte componente active. Semnalele transmise, către apartamentele amplasate pe trei scări separate, sunt redate de splittere, tapuri SD-9xx și multispwitchuri MV-9xx. O caracteristică specială a acestei soluții este tele-alimentarea multiswitchurilor de la amplificator. Acest lucru elimină necesitatea conectări multiswitchurilor la o sursă de curent AC în locurile unde au fost instalate.
Cablajul a fost efectuat cu cabluri Triset-113 - E1017 cablu cu gel și manta de PE, a fost instalat la exterior și pe acoperișul clădirii, iar E1015 cablu cu manta de PVC, a fost instalat în interiorul clădirii. Cablurile triset sunt conforme cu CPR (Construction Products Regulation) și standardul armonizat EN 50575 ce specifică performanța reacției la foc și cerințele minime necesare, teste și metode de evaluare pentru cablurile electrice folosite în construcții. Fiabilitatea sistemului este obținută și cu ajutorul instalării mufelor profesionale MASTER E80342, conectori prin compresie.

Implementarea rețelelor WiFi profesionale în clădiri.

Punctele de acces TP-Link din seria EAP redau soluții sigure și flexibile pentru implementarea rețelelor wireless ce sunt ușor de instalat și administrat. AP-urile poti fi montate cu ușurință pe pereți sau tavan. Configurarea și managementul WLAN sunt simplificate prin softul central de administrare. Dispozitivele TP-Link EAP redau portal captiv de conectare și management RF automat, ceea ce le face ideale pentru locațiile cu o densitate mare de utilizatori, spații vaste, cum ar fi campusurile universitare, hoteluri, malluri, birouri.
Software-ul pentru controlerele de tip EAP permite configurarea și administrarea centralizată a rețelei wireless ce se compune din multiple dispozitive EAP. Aceste funcții includ monitorizare în timp real, analiza grafică a traficului rețelei și o mulțime de update-uri ale firmware-ului.
Portalul captiv reprezintă o metodă convenabilă de autentificare pentru utilizatorii Wi-Fi. Un portal captiv cere eventualilor utilizatori să urmeze câțiva pași pentru autentificare (citirea și acordul unei politici de utilizare sau introducerea unei anumite parole) înainte ca accesul la rețea să fie permis. Acțiunile necesare conectării trebuiesc verificate de un server sau de o bază de date pregătită de administratorul sistemului.
Seria EAP TP-Link conține următoarele echipamente:
  • N2562 - Punct de acces wireless TP-LINK EAP110, standard N 300 Mbps (2.4 GHz), PoE pasiv
  • N2566 - Punct de acces wireless TP-LINK EAP220, standard N 600 Mbps (300 Mbps @ 2.4 GHz și 300 Mbps @ 5 GHz), PoE 802.3.af
  • N2567 - Punct de acces wireless TP-LINK EAP225, 802.11ac 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3af
  • N2570 - Punct de acces wireless TP-LINK EAP320, 802.11ac 2.4 & 5 GHz, PoE 802.3at
  • N2568 - Punct de acces wireless TP-LINK EAP115-Wall, 802.11n 300 Mbps, PoE
  • N2569 - Punct de acces wireless TP-LINK EAP110-Outdoor, 802.11n, 300 Mbps, PoE
Schița unui sistem cu echipamente EAP într-un spațiu de birouri

Signal Fire AI-7 - sudarea fibrelor în cadre de disptribuție optică într-un bloc de apartamente.

Signal Fire AI-7 L5880 are 6 motoare ce aliniază rapid și precis fibrele înainte de a fi sudate. Timpul mediu de sudare a unei fibre este de 8 secunde, iar de încălzire a tuburilor termo contractabile de 15-20 de secunde. Aceste caracteristici transformă aparatul de sudură în o unealtă ideală pentru instalarea sistemelor FTTH în clădirile cu multiple apartamente, implicit un număr mare de suduri.
Mai jos vă prezentăm poze făcute într-o clădire nou construită de apartamente. Fiecare din cele 77 de apartamente din clădire au fost conectate la infrastructura optică cu ajutorul cablului optic plat L7102 cu două fibre. Toate cablurile sunt grupate în camera tehnică și terminate în dulapuri RACK. Cele 144 de suduri au fost efectuate cu ajutorul aparatului de sudat fibre optice Signal Fire AI-7 L5880.
În concordață cu recomandările aplicabile, atenuarea totală a unei legături pentru un abonat nu trebuie să depășească 1.2 dB. Măsurătorile pot fi efectuate cu ajutorul unei surse laser și powermetrul optic L5821.

Encodarea H.265 în sistemele de supraveghere de generație nouă.

Compresia video efectuată de DVR, ce înregistrează imaginile captate de sistem, are un impact direct pe mărimea datelor salvate. Cu cât compresia este mai bună, pe atât cerințele de capacitate a HDD sunt mai mici. În cazul camerelor cu rezoluții mai mari (peste 2 megapixeli), folosirea unei metode de compresie mai eficientă devine o necesitate. Sistemul Turbo HD 4.0 suportă cea mai recentă metodă de encodare H.265 and H.265+.
H.265 (HEVC - High Efficiency Video Coding) este, actual, cea mai eficientă metodă de compresie video. Comparată cu H.264, H.265 poate reduce la jumătatea fluxul de date, ceea ce se traduce în economisirea proporțională a spațiului pe HDD sau extinderea timpilor de retenție a datelor. H.265+ este standard Hikvision bazat pe sistemul original și optimizat pentru sistemele de supraveghere, acesta reduce fluxurile de date din sistmele de supraveghere. O comparație a eficienței metodelor de encodare este afișată mai jos (sursă: Hikvision).
H.265/H.265+ - rate de compresie mai mari cu aceeași calitate video redată de H.264
Una din cele mai notabile schimbări este înlocuirea macroblocurilor (16 x 16 px) cu CTU (Coding Tree Units) cu dimensiuni maxime de 64 x 64 pixeli. Algoritmul de codare este mult mai avansat și determină dimensiunea unităților. Dimensiunile mai mari, în mod normal, îmbunătățesc eficiența de encodare. Creșterea suplimentară a eficienței este asigurată de caracteristici precum:
  • procesare în paralel a mai multor părți din imagine
  • algoritmi de estimare a mișcării îmbunătățiți
  • o precizie mai mare a vectorilor de mișcare, creșterea numărului de direcții de la 9 la 35
  • algoritm rapid de adaptare a estimării de mișcare
  • filtre de deblocare îmbunătățite
Una din îmbunătățirile introduse în compresia H.265 este înlocuirea macroblocurilor cu CTU mai mari.
Dimensiunile mai mari ale unităților de codare, în mod normal, îmbunătățesc eficiența de encodare.

Control acces cu ajutorul modulului de control SATEL PK-01.

Modulul PK-01 G6405 este folosit pentru controlul electronic al ușilor ori de câte ori este convenabil să se utilizeze această formă de control al accesului și unde nu este nevoie de un sistem mai mare. Opțiunea de autorizare a intrării sau ieșirii cu ajutorul codurilor sau cardurilor de proximitate fac din acest echipament unul foarte util - este suficientă conectarea unei surse de alimentare externe 12 VDC și conectarea unei inchizători electromagnetice pentru a avea o configurație funcțională. Programarea modulului și managementul cardurilor și al codurilor este efectuată cu ajutorul unui cod de administrator. Modulul are un releu de ieșire cu 2 A capacitate de comutare, ce poate fi conectat în serie cu sursa de alimentare de 12 VDC, ex.: M1825 și o încuietoare de ușă. Modulul are, de asemenea, două ieșiri tip OC și două intrări dedicate pentru conectarea unui senzor de ușă și a unui buton de deschidere a ușii. Utilizatorii pot deschide ușa cu coduri și telecomenzi 125 kHz RFID cum ar fi brelocul cheie G6805. Capacitatea memoriei acestui modul permite salvarea a până la 50 transpondere RFID (carduri, brelocuri cheie) și 50 de coduri de utilizator.
Mai jos este prezentat un exemplu de control acces simplu pentru casă, bazat pe modulul de control al ușii SATEL PK-01 G6405. Modulul este montat la poarta de acces și alimentat cu sursa de alimentare 12 VDC M1825. După autentificarea unui utilizator, efectuată cu un cod acces sau cheie breloc, încuietoarea ușii este activată de la sursa de alimentare prin ieșirea releu a modulului. Pe cealaltă parte a porții există un buton local de deschidere, inaccesibil de afară. Cu această soluție, nu va mai fi necesară instalarea unui modul suplimentar. Timpul de acționare a închizătorii electrice (reglabil în intervalul 1...255) ar trebui setat astfel încât să fie ușor de ajuns la ușă pentru a o deschide. Desigur, mânerele ușii trebuie să fie inactive sau înlocuite cu butoane. În eventualitatea unei pene de curent, ușa trebuie deschisă cu chei normale.
Controller acces standalone SATEL PK-01Alimentator 12V/5A - ZI-5000 (pentru camere supraveghere şi LED)
Schița unui sistem de control al accesului cu ajutorul modulului unic de control al ușii G6405

Produse noi în oferta Dipol

Modulator/encoder HDMI - DVB-T WS-8901U
Modulator/encoder HDMI - DVB-T WS-8901U R86201 este un modulator digital multifuncțional ce convertește semnalul HDMI sau baseband A/V în multiplex DVB-T COFDM (cu un singur canal). Dispozitivul poate transmite eficient semnal de înaltă definiție (compresie video h.264, bit rate de până la 20 Mbps). Intrarea adițională RF (ANT IN) poate fi folosită pentru însumarea semnalului de ieșire RF cu alte semnale TV.
Protecție Cablu HDMI
Protecție Cablu HDMI H2020 redă protecție la supra tensiuni pentru toate echipamentele HDMI conectate. Acest lucru înseamnă că circuitele HDMI ale echipamentelor sunt protejate împotriva descărcări electrostatice (ESD) și supratensiuni.
Adaptor anghiular F-mamă la TV-mamă
Adaptor angular F-mamă la TV-mamă E8250 Adaptor în unghi de 90 de grade cu mufă TV mamă pentru conectarea unui cablu cu mufă F (de splitter) în spatele unui sistem audio cu radio montat foarte aproape de perete.

Merită citit:

Controlul jaluzelelor cu module EXTRA FREE. Sistemele EXTRA FREE permit utilizatorilor să controleze aparatură electrică cu o gamă de comutatoare/transmițătoare locale sau la distanță. Adițional, în orice moment va fi posibilă programarea și folosirea unui alt transmițător sau releu din seria EXTRA FREE pentru a modifica sau extinde setul. Această funcționalitate extinde capacitățile platformei...
>>>detalii
Telecomanda wireless cu 2 canale transmite comenzi către controlerele jaluzelelor SRP-02 F5432 (ridicare/coborâre). Telecomanda poate fi folosită și cu alte receivere sau controlere din casă.
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Noi cerințe pentru cablurile folosite în clădiri