Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 41/2017 (11 Decembrie 2017)

Grafenul crește capacitatea unei baterii și optimizează timpii de încărcare.

O echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologi Avansate Samsung (SAIT) a dezvoltat o minge de grafen în reacție de sinteză, mulțumită căreia procesul de încărcare va fi semnificativ accelerat. Aceasta este o informație revoluționară pentru utilizatorii de telefoane inteligente. Noile realizări vor rezulta în o creștere de 45% în capacitate și timpi de încărcare de 5 ori mai mici față de bateriile actual utilizate litiu-ion.
Model bi-dimensional a structurii de grafen
Bateriile Litiu-Ion au fost prima dată introduse pe piață în 1991 și sunt fiindu utilizate atât pentru echipamentele mobile cât și pentru vehicule electrice. Pentru încărcare, bateriile lithiu-ion au nevoie de cel puțin o oră. Pentru că și-au atins deja limitele maxime de capacitate, numeroasele încercări de a depăși această limită se bazează pe utilizarea de materiale noi și inovative. Printre ele este și grafenul. Teoretic, va dura doar 12 minute pentru o încărcarea unei baterii cu strat de grafen. Adițional, aceste baterii sunt foarte stabile la temperaturi ridicate, max. 60°C, ceea ce este în special important pentru motoarele vehiculelor electrice.
Tehnologia la care lucrează Samsung este încă în stadiu de testare. Vor mai fi nevoie de câțiva ani de așteptare până când le vom putea găsi în comerț.

Conversia semnalelor DVB-T și SAT la IP.

IPTV este cea mai răspândită denumire pentru transmisia de semnalelor video TV cu ajutorul rețelelor IP. Televiziunea IP se bazează pe streaming video.IPTV este o metodă de transmisie TV, pentru conținut video, ce folosește tehnologi tipice rețelelor de calculatoare în loc de metodele clasice bazate pe cabluri coaxiale.
DIPOL oferă streamere IP ce permit managementul și transmisia canalelor terestre DVB-T, CATV, SAT TV în cadru rețelelor Ethernet (LAN) bazate pe cabluri torsadate.
 sti-410C sti-440  sdi-410csdi-480 mix-440
  R81617 R81618R81619 R81638 R81611
CodeR81604 R81606R81608 R81610R81611
Semnale intrare (standarde)
DVB-T/T2/CDVB-T/T2/CDVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
DVB-S/S2
(8PSK, QPSK)
IP
Număr de MPTS1418 4
Semnale ieșire (standarde)
 IPIPIPIP4xDVB-T
SPTS/MPTSdadada
da

Bit rate max. [Mb/s] 

100200100400200
CI slot
1xnu1xnunu
Streamurile IP pot fi decodate și recepționate cu ajutorul receiverului IF-442HD IPTV R81612 și un monitor/televizor sau alte dispozitive ce pot rula un aplet de redare video cum ar fi VLC.
Streamer IPTV TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 - IP, USB)
Receiverul IPTV IF-442HD R81612 este folosit pentru recepția/decodarea semnalelor TV transmise în rețelele IP de bandă largă, ce se bazează pe protocol IP și encodat în MPEG-2 sau MPEG-4 AVC/H.264, mbele în rezoluții SD și HD (SDP/SAP, IP, IGMP, RTSP, ICMP, UDP, TCP, DHCP, TFTP, DNS, HTTP)

Îmbunătățirea semnalelor GSM.

Convorbirile la telefonul mobil în interiorul clădirilor sunt adesea dificil de purtat, sau chiar imposibile. Această problemă apare datorită atenuării semnalului prin pereți, ferestre termopane, tavan (subteran). Problemele de acest fel sunt des întâlnite în magazine, tuneluri, parcări subterane, stații de petrol, aeroporturi, hoteluri. Situații similare se pot regăsi și la limita de acoperire a stațiilor de emisie a serviciilor GSM (zone recreaționale, munți, etc.).
Repetorul A6775 este folosit pentru amplificarea semnalelor GSMși transmisia lor la interior. Este conectat la o antenă externă (ex.:A7412030) direcționată către turnul de emisie al operatorului de servicii și o antenă de interior (ex.: A741001) ce transmite semnalele amplificate, de repetor, la interior.
TRANS-DATA este o marcă de antene de performață și echipamente pentru recepție și transmisie wireless de date digitale și semnale GSM/DCS/UMTS/LTE. Antenele TRANS-DATA îmbunătățesc semnificativ aria de acoperire a semnalului.
Când instalăm antenele de interior, trebuie să fim atenți la suprafața ce urmează să fie acoperită și numărul total de încăperi ce trebuiesc acoperite cu semnal GSM amplificat. Este foarte important să asigurăm izolare maximă între antenele de exterior și cele de interior (în mod normal instalând antena de exterior la o distanță mare față de cele de interior, undeva pe acoperiș). În mod normal, instalarea antenelor de interior trebuie începută de la cel mai jos etaj, deoarece este foarte posibil ca o antenă să poată acoperii două etaje. Avem în ofertă trei tipuri de antenă din seria TRANS-DATA, special concepute pentru amplificatoare celulare: A741001 (fixare pentru gips-carton sau alte plafoane suspendate), A741002 (fixare pe tavan solid cu holșuruburi) și A741020 (fixare pe perete).
Antena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Repeater GSM SIGNAL GSM-505 500m2Splitter GSM/DCS/3G/WLAN(800-2500MHz) dubluAlimentator 9 VDC, 3A (2.1/5.5 mm)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-AAntena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-A
Exemplu de sistem de amplificare GSM într-o casă

Câteva probleme ale conectorilor FC de fibră optică.

Printre cele mai populare modele de conectori pentru fibră optică se enumeră SC, LC, FC, E200 și ST (folosit în sisteme industriale). Conexiunile FC sunt considerate cele mai de încredere datorită mecanicii lor de conectare, dar acest aspect se aplică pentru instalatorii cu experiență, care știu să instaleze acești conectori.
Conector FC/PC.
După mărire, se poate vedea ghidajul care ar trebui să alunece în canelura din mufa de conectare.
În timpul instalării instalatorul trebuie să poziționeze corect mufa pe conector. Există doar o singură poziție în care mufa și conectorul de pe echipament se vor conecta. Altfel, mufa și conectorul echipamentului nu se vor conecta corect, în ciuda faptului că conectorul se înșurubează pe filet. Cu o asamblare incorectă, va exista un decalaj între ferula mufei și cea a echipamentului, ceea ce va preveni transmisia corectă a semnalului optic.
Instalarea corectă a conectorului FC/PC.
Ghidajul conectorului se potrivește cu canelura de pe conectorul echipamentului.
Merită notat că mufele FC sunt singurele care permit instalatorului să regleze distanța dintre mufă și soclu (datorită construcției filetate). În cazul anumitor echipamente, metoda tipică de asamblare (înșurubat până se resimte o rezitență mică) poate rezulta în lipsa semnalului din sistem. Această problemă poate fi ușor soluționată prin de-șurubarea conectorului pentru a slăbi presiunea de pe ferula de conectare a fibrelor optice. Astfel de cazuri au fost înregistrate de mai multe ori în sistemele pe fibră optică SMATV cu echipamente dotate cu acest tip de conector.

Acces facil la echipamentele Hikvision cu serviciul Hik-connect.

Hik-connect este un serviciu de rețea pentru echipamentele Hikvision. Serviciul constă în procesare de date în cloud și integrează următoarele funcții:
  • server DDNS
  • DDNS alocă un nume de domeniu fix pentru adresele IP dinamice (Dynamic DNS). Această funcție este folositoare când un ISP (furnizor de servicii de internet) nu poate aloca utilizatorilor adrese fixe IP. Pentru a folosii serviciul DDNS trebuie să avem o adresă IP publică și să redăm acces rețelelor externe la porturile NVR/DVR-ului (server și http, cu porturile implicit setate 8000 și 80). Conexiunea este posibilă cu ajutorul unui browser web din apletul client de pe PC sau telefon inteligent.
  • Acces la distanță prin cloud
  • Permite accesul la echipament fără a mai fi nevoie de o adresă IP externă și când simplitatea configurărilor este absolut necesară. Vor fi necesare doar câteva configurări de bază în rețea. Aplicația de pe PC sau telefon se conectează cu echipamentul prin serviciul cloud P2P (peer to peer).
În următoarea ediție a săptămânalului vom prezenta un articol despre configurația cloud și aplicațiile client.

Iluminatorii EXIR 2.0 în camerele Hikvision.

În funcție de model, camerele Hikvision pot fi echipate cu diferite tipuri de iluminatori. Camerele cu iluminatorii în jurul obiectivului, aranjate în unul sau mai multe rânduri (EXOR), folosesc diode DIP și generează un flux luminos circular. Aceste iluminatoare creează o zonă luminoasă circulară în mijlocul imaginii iar colțurile imaginii rămân întunecate. Noua generație de camere sunt dotate cu iluminatori infraroșii cu tehnologie EXIR 1.0 sau EXIR 2.0, ce redau o iluminare uniformă a întregi zone monitorizate, eliminând astfel problema cu zonele întunecate din colțuri. Dispersia luminii IR este reglată la formatul de imagine afișat. Durata de viață a diodelor EXIR 2.0 este de două ori mai lungă decât tehnologia anterioară cu LEDuri DIP. În comparație cu prima versiune, EXIR 2.0, laolaltă cu o durată de viață extinsă asigură, de asemenea, o disipare a căldurii optimizată. Iluminatorii IR EXIR 2.0 sunt montate pe camerele EasyIP 3.0 (cu excepția DS-2CD23xx - EXIR 1.0), câteva modele din seria EasyIP Lite și modele EasyIP Lite cât și în câteva modele HD-TVI 3.0.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2322WD-I (2MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR 30m)
Semnul distinctiv al camerelor cu iluminatoarele IR de ultima generatie EXIR este redată de sticla de protecție de culoare închisă a iluminatorului
Comparație a celor mai importanți parametrii ai iluminatorilor LED DIP IR și EXIR
ParametruEXIR 2.0EXIR 1.0DIP IR
Durată de viață30,000 - 40,000 ore20,000 - 30,000 ore< 20,000 ore
Efficiență40%...45%35%...40%30%...35%
Radiator IR SuprafațăSuprafațăÎntreg elementul
UniformitateBunăBunăModerată
Rezistență termică3...5 °C/W8...12 °C/W140 °C/W

Produse noi în oferta Dipol

Fibră FTTH E-FTTF-01J-B3 (singlemode, incolor, 1x G.657B3)
Fibră optcă interior FTTH: E-FTTF-01J-B3 (1 FIBRĂ G.657B3) L7010 este un cablu de fibră optică de interior foarte subțire (diametru exterior de numai 0.9 mm!) dedicat pentru sisteme pe fibră optică de interior. Cu fibra G657B3, raza minimă de îndoire este de 2.5 mm. Aceste caracteristici fac cablul ideal entru instalarea în apartamente unde poate fi amplasat aparent pe lângă perete sau prin canalcablu. Cablul subțire și transparent este practic invizibil când este instalat pe suprafețe deschise la culoare.
Adaptoare Powerline TP-Link TL-PA4020P (kit)
Adaptoare Powerline TP-Link TL-PA4020P (kit) N365 transmite semnal ethernet prin rețeaua existentă de curent electric. Perechea sau setul de adaptoare powerline este o soluție ideală în cazul în care instalarea de noi cabluri Ethernet este imposibilă sau locația rețelei nu permite conexiune wireless.
Suport cameră de perete: DS-1272ZJ110 TRS (pentru camere Hikvision)
Suport de perete: DS-1272ZJ110 TRS M5134 a fost conceput pentru camere dome sau bullet Hikvision. Locul mare din interiorul suportului este folosit pentru aplasarea cablurilor de conectare. Suportul este făcut din aluminiu.

Merită citit:

Vizualizarea acoperiri CCTV cu E-map. În cazul sistemelor de supraveghere mari, operatorul trebuie să știe foarte precis așezarea camerelor. Va fi necesară identificarea rapidă a zonelor monitorizate în caz de urgențe. Apletul iVMS-4200 furnizat cu NVR-urile Hikvision permite utilizatorului să importe schițe de clădiri și hărți ca fișiere JPEG/bmp. Acestea vor fi imaginile de fundal pentru amplasarea simbolurilor de cameră, potrivit locațiilor lor actuale...
>>>detalii
Fereastra E-map într-un sistem de supraveghere bazat pe DVR/NVR Hikvision
DVR mobil PROTECT - făcute să lucreze în mișcare