Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 42/2017 (18 Dec. 2017)

Următorul Săptămânal va fi pubicat pe data de 1 Ianuarie 2018
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vă dorim multă sănătate și fericire!
Moșul și sfârșitul de an să vă găsească liniștiți, lângă cei apropiați!

Australia a conectat cea mai mare baterie din lume.

La începutul acestui an, Tesla, companie Americană producătoare de mașini electrice, împreună cu compania Franceză Neoen producătoare de energie regenerabilă au construit cea mai mare baterie pentru a fi folosită ca sistem de alimentare de rezervă pentru Australia de Sud. În timpul unei conversații pe Twitter cu milionarul Australian Mike Cannon-Brookes, Elon Musk, co-fondatorul Tesla Motors, a făcut o promisiune: "Tesla va face sistemul funcțional în 100 de zile de la semnarea contractului sau este gratis." Cronometrul a fost pornit când compania din Sudul Australiei, pentru furnizarea de electricitate, Electranet, a semnat oficial agrearea instalării bateriilor Tesla. După cum a raportat mass-media australiană, bateria a fost lansată la începutul luni Decembrie, în timpul vârfului final al consumului de energie a gospodăriilor australiene, ceea ce înseamnă că Musk sa ținut de cuvânt.
Sistemul de baterii Tesla PowerWall din Sudul Australiei înmagazinează nergie generată de un parc eolian din apropiere.
Bateria PowerWall 100 MW/129 MWh colectează energia generată de un parc eolian și poate furniza electricitate pentru până la 30.000 de case pentru puțin mai mult de o oră. Bateria are o capacitate de trei ori mai mare decât în cazul soluțiilor competitoare. Noul sistem Tesla face parte din efortul de a rezolva problemele legate de furnizarea de energie în Australia de Sud. Australia de Sud este acum lider mondial n energie regenerabilă.
În septembrie anul trecut, 1.7 milioane de oameni au rămas fără electricitate după o furtună. Investigațiile purtate de operatorul rețelei Australiene a dat vina pe eșecul mecanismului de securitate din parcurile eoliene. Cuplate la noua flotă a statului de generatoare diesel, principala sarcină a sistemului este să prevină problemele similare ce ar putea apărea în viitor.

Video de supraveghere în sistemele de antenă TV.

Dipol a introdus în ofertă encoderul/modulatorul HDMI (Full HD 1080p/60Hz) la DVB-T. Dispozitivul este utilizat în sisteme de supraveghere integrate în sistemele de antenă comună sau SMATV. Prin rețeaua RF cu cabluri coaxiale poate transmite materiale video de supraveghere de la un DVR sau NVR la mai multe televizoare. Modulatorul MHD-101 R86101 codează un semnal HDMI Full HD (1920x1080-60p) și îl modulează într-un semnal RF în standard DVB-T (COFDM), astfel modulatorul oferă o alternativă atractivă pentru instalațiile bazate pe splittere HDMI și cabluri.
Encoder/Modulator HDMI - DVB-T MHD-101 (Full HD 1080p/60Hz)
Encoder/Modulator HDMI - DVB-T MHD-101 (Full HD 1080p/60Hz) - spate
Echipamentul este un modulator single-channel, asta înseamnă că multiplexul DVB-T de la ieșirea sa conține doar un canal modulat din semnalul HDMI sursă.
Encoder/Modulator HDMI - DVB-T MHD-101 (Full HD 1080p/60Hz) Atenuator reglabil UIF 47-862 MHz TRA-03 (DC pass)Splitter TV de interior 2 căi - Signal R-2 (3,2 dB, 5-1000 MHz)Splitter CATV 3 căi - Signal R-3 (5,2 dB, 5-1000 MHz)Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-8 dB (5-1000MHz)Camera IP dome Hikvision DS-2CD2125FWD-IM (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, IK10, H.265/H.264, ieșire HDMI)
Exemplu de sistem ce include imagini de la o cameră de supraveghere cu ieșire HDMI ce se pot vedea alături de programele DVB-T pe toate televizoarele. Camera IP cu ieșire HDMI este K17291
MHD-101 R86111 nu suportă HDCP. Astfel, acesta poate fi folosit pentru rețele CATV cu semnal HDMI din:
 • DVR sau NVR,
 • PC,
 • laptop,tabletă
 • receiver de satelit.
Modulatoare DVB-T ce nu suportă protocol HDCP sunt semnificativ mai ieftine decât cele care suportă acest protocol. Deci, daca semnalul sursă este, ex.: o cameră cu ieșire HDMI sau DVR/NVR, nu va mai fi necesară achiziția unui modulator scump.

Monitorizarea sistemului CCTV cu serviciul Hik-Connect.

Hik-Connect este un serviciu de rețea ce integrează accesul la distanță la DVR, NVR sau camere IP Hikvision ce suportă funcția Cloud P2P și server DDNS. Accesul la distanță prin Cloud este posibil cu ajutorul următoarelor apleturi client dedicate:
 • iVMS-4200
 • Apletul este utilizat pentru administrare, configurare și monitorizare libe a DVR-urilor Hikvision (ce comunică cu camere IP sau analog, ceea ce înseamnă compatibilitate pentru sisteme hibride), NVR-uri și camere IP prin rețea. Administratorul apletului poate administra ână la 256 de dispozitive pe max. 4 monitoare. Un monitor poate afișa video de la max 64 camere. Adițional funcțiilor de configurare, monitorizare și înregistrare, softwareul permite căutare la distanță a înregistrărilor, redarea acestora, procesarea semnalelor de alarmă, comunicare audio bi-direcțională și funcția e-map (hartă virtuală a locației supravegheate).
 • Hik-Connect
 • Acesta este un aplet mobil, destinat telefoanelor inteligente ce rulează sisteme de operare precum Android sau iOS. Poate fi folosit pentru monitorizare la distanță DVR-ului, NVR-ului, camerelor de rețea (IP) prin Wi-Fi, 2G sau 3G, cât și pentru redarea înregistrărilor video. apletul se conectează cu echipamente prin adrese IP și/sau prin serviciul cloud P2P.
Ecranul implicit din apletul Hik-Connect cu fereastră de monitorizare live
Ecranul pentru monitorizare în timp real
Ca parte a serverului DDNS, adițional apleturilor client, utilizatorii pot accesa vizualizarea în timp real prin browsere web (va fi necesareă forwardarea porturilor necesare)

Detectorii de fum și monoxid de carbon Kidde.

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz foarte toxic, incolor și inodor, fiind mai ușor decât aerul se amestecă și răspândește foarte repede. Gazul este produs în procesele de combustie incompletă de gaze naturale, lichide și combustibili solizi, din cauza cantități insuficiente de oxigen. Astfel de situații pot apărea în locuințe și în alte tipuri de încăperi pe timpul iernii, când locatarii închid geamurile pentru a nu ieși căldura. CO se acumulează în corp, ceea ce înseamnă că inhalarea pe termen lung a concentrațiilor scăzute poate provoca simptome periculoase pentru sănătate și viață. Detectorii Kidde, în conformitate cu standardele EN 50291-1: 2010, monitorizează atât concentrațiile de gaz toxic momentane, cât și pe cele de lungă durată:
 • 30 PPM - alarmă după 120 minute
 • 50 PPM - alarmă între 60-90 minute
 • 100 PPM - alarmă între 10-40 minute
 • 300 PPM - alarmă în mai puțin de 3 minute
Detectoarele Kidde au certificate de conformitate cu EN 50291-1: 2010 pentru detectoare de CO pentru locuințe. Unele dintre detectoare sunt de asemenea în conformitate cu EN 50291-2: 2010, deci acestea sunt potrivite și pentru folosirea lor în rulote sau bărci. Conformitatea cu aceste standarde a fost confirmată de către o unitate de cercetare independentă - British Standard Institute (BSI).
Detector monoxid de carbon KIDDE 5CO
Detector monoxid de carbon KIDDE 7DCO (Display LCD)
Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (LCD, baterie)
Detector de fum și monoxid de carbon Kidde 10SCO (memorie, alarmă vocală)
Detector de Monoxid de Carbon KIDDE 5CO
G9583
Detector de Monoxid de Carbon KIDDE 7DCO (display LCD )
G9587
Detector de Monoxid de Carbon KIDDE 10LLDCO (display LCD , baterie incorporată)
G9589
Alarmă Kidde pentru combinație între fum si CO 10SCO
G9995
Este foarte important să îți protejezi locuința de riscul fatal, mai ales pe timpul iernii. DIPOL oferă atât detectoare de monoxid de carbon și fum, cât și dispozitive cu funcții ombinate. Detectoarele de CO cu display LCD au mai multe opțiuni de diagnosticare și informații. Oferta include: 5CO detectoare (fără display), 5DCO detectoare cu display alimentate de trei baterii AA 1.5 V și cu un timp de viață al senzorilor de 7 ani de la punerea în funcțiune. Detectoarele 7CO și 7DCO sunt, de asemenea, alimentate de la trei baterii AA 1.5 V și au un timp de viață de 10 ani. Detectorul 10LLDCO cu display LCD are bateria incorporată și timpul de viață identic cu cel ale senzorilor (10 ani). Oferta este completată de detectoarele de fum i9040EU și i9060EU, alături de detectorul de combinații de fum si CO 10SCO, toate alimentate la baterii de 9 V și echipate cu senzori cu o durată de viață de 3,5 și 10 ani. Dispozitivele alertează automat utilizatorul când este nevoie să schimbe bateriile. Fiecare dintre aceste detectoare trebuie să fie înlocuit cu unul nou atunci când se termină durata de viață a senzorului.

Sistem de transmisii CCTV prin fibră optică bazat pe topologie radială.

Un cablu separat pentru fiecare cameră montată pe stâlp este cea mai facilă și puțin solicitantă soluție existentă, luând în calcul sudurile și protecția fibrei optice. Totuși, amplasarea cablurilor, implică un efort mai mare, deoarece lungimea totală de cablu va fi mai mare.
Sistem optic de supraveghere cu topologie radială
În această topologie, structura cablului nu este un factor semnificativ deoarece nu există ramificări de-a lungul căilor. Bineînțeles, cablul trebuie să întrunească toate cerințele necesare unei funcționări corecte pentru condițiile mediului din zona în care va fi instalat. Un parametru important este rezistența la tracțiune, să fie suficientă pentru a putea trage fibra prin conductele de cablu. Cele mai frecvente tipuri de cablu folosite în acest tip de sisteme sunt:
   
L7104L76004L79508
ULTIMODE ILB-4-SM-AULTIMODE UNI-4-SM-ADRAKA A-DQ(ZN)B2Y SM
Indiferent de numărul de camere montate pe stâlp, transmisia este realizată numai prin două fibre optice. Totuși, recomandăm folosirea unui nivel minim de redundanță - aplicarea unei fibre optice cu 4 fire.

Produse noi în oferta Dipol

Transmodulator TERRA TDQ-440 (FTA) 8xDVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 4xDVB-C (QAM)
Transmodulator TERRA TDQ-440 (FTA) 8xDVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - 4xDVB-C (QAM) R81641 este utilizat pentru recepția semnalelor DVB-S/S2 (8PSK/QPSK), selectarea canalelor dorite și retransmisia lor în format DVB-C (QAM) în canalele RF selectate. Echipamentul permite utilizatorului să recepționeze și administreze o plajă mare de canale de satelit de tip free-to-air. Un modul TDQ-440 R81641 poate recepționa canale de la opt transpondere de satelit și poate converti canalele selectate în patru multiplexuri DVB-C, fiecare cu o putere de tranzitare de 53Mbps.
Camera IP dome Hikvision DS-2CD2125FWD-IM (2MP, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 30m, WDR, IK10, H.265/H.264, ieșire HDMI)
Camera IP dome Hikvision DS-2CD2125FWD-IM K17291 este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera dome a fost echipată cu un senzor CMOS de 2 MP 1/2.8 "de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de până la 30 m, camera poate funcționa și în întuneric complet - obiectivul de 2.8 mm are un unghi de vizibilitate de 108 °. Carcasa acesteia, clasificată în standardul IP67, protejează electronica de condițiile meteo nefavorabile. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).
Cameră IP Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2MP, 2.8-12mm MOTOZOOM, 0.0027 lx, IR 50m, WDR (120dB), ANPR, IP67)
Cameră IP Proiect Hickvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P K17893 aparține seriei Darkfighter și este dedicată sistemelor cu funcție automată de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculate (ANPR). Sensitivitatea optimizată de 0.0027 lx în modul color este rezultatul senzorului de imagine 1/1.8" Progressive Scan CMOS, și a funcțiilor avansate de procesare a imaginii. Camera IP Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P redă imagini cu rezoluții de 2 MP la 50 de fps. Adițional, funcția hardware WDR cu 120dB asigură vizibilitate excelentă pentru detalii în zonele întunecate sau supra-luminate din imagine. Camera este dotată cu lentile motozoom de 2.8-12 mm cu funcție de focalizare automată, ceea ce permite reglarea rapidă de la distanță a deschiderii camerei.

Merită citit:

Sistem multiswitch TERRA cu tehnologie Wide Band. Împreună cu multiswitchurile mai comune ("legacy") ce necesită patru intrări de semnal de satelit (VL - HL - VH - HH) de la LNB-uri Quatro, acum TERRA oferă un nou tip de multiswitch ce utilizează tehnologie dSCR/Unicable- SRM-522 R80522...
>>>detalii
Exemplul unui sistem SMATV ce transmite semnale de satelit și terestre în tehnologie dSCR.
Semnalele de la multiswitchurile SR-M522R8022 sunt alimentate de la LNB-urile A98222 Wide Band.
Aparat de sudat fibră optică: Signal Fire AI-8 (cu trusă de unelte)
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8