Nr. 1/2018 (1 Ianuarie 2018)
Proiect NASA și Google - Inteligența Artificială descoperă planete!
Software-ul AI dezvoltat de Google a re-analizat datele vechi de la telescopul spațial Kepler. Mulțumită acestei analize, o nouă planetă a fost descoperită în sistemul Kepler-90. Oamenii de știință au găsit urme lăsate de a opta planetă ce orbitează în jurul stelei, de asemenea, cunoscută sub numele de Kepler-90.Decoperirea oamenilor de știință este indubitabil o descoperire revoluționară. Înseamnă că sistemul nostru solar nu este unicul sistem cu 8 planete. Adițional, demonstrează capacitățile unei inteligențe artificiale în "descoperirea cosmosului". Noua planetă descoperită este denumită Kepler-90i, stâncoasă și super-caldă (temperatura de suprafață este de 427 grade Celsius). Un factor interesant este perioada de rotație în jurul stelei, de numai 40 și 1/2 de zile.
Planeta a fost descoperită mulțumită software-ului A.I. oferit de Google. Programul de învățare automată bazat pe o rețea neurală a analizat datele transmise de Telescopul Spațial Kepler în căutarea planetelor din afara sistemului nostru solar. Cercetătorii de la NASA au folosit un super-computer pentru a detecta micile diferențele de intensitate luminoasă în lumina emisă de stele. Super-computerul a detectat câteva urme ale unei planete, ce sa dovedit a fi Kepler-90i.
Actual, astronomii nu pot studia toate fotografiile și informațiile transmise de telescoape. Trebuie să ne amintim că lansarea unui telescop, complet nou, este planificată pentru anul viitor. Inteligența artificială, va ajuta cu siguranță, accelerarea procesului de căutare de noi planete.
Semnal TV terestru și satelit printr-un singur cablu coaxial.
Pentru a folosit două receivere de satelit sau funcția de înregistrare și vizualizare a două canale diferite redate de un recorder video personal, este necesar să avem două semnale de Satelit indepentende. Sistemele individuale prin satelit cu LNB de tip SINGLE instalat cu mai mulți ani în urmă nu pot oferi o astfel de funcționalitate.Adaptarea unui sistem vechi de TV Satelit pentru a putea fi folosit cu două receivere sau un recorder video (PVR) necesită schimbarea LNB-ului de tip Single cu un LNB Dublu. Ieșirea adițională a LNB-ului Dublu trebuie conectată la al doilea ceptor sau a doua intrare a recoredrului video (PVR) cu un cablu coaxial suplimentar.
Adesea, instalarea unui cablu suplimentar poate fi foarte neplăcut sau chiar imposibil uneori. În acest caz, o bună alternativă poate fi instalarea unui set de convertoare multi-band R85261. Setul însumează două semnale de satelit independente cu transmisiile terestre TV/DAB/FM și le transmite printr-un singur cablu coaxial. Este o soluție ideală pentru toi cei ce doresc să își înlocuiască receptoarele simple de satelit cu recordere video (PVR - cu două intrări IF), sau să folosească două receptoare de satelit independente, făără a mai fi nevoie de instalarea unui cablu coaxial suplimentar.
Schița unui sistem cu setul de convertoare multi-band Johansson R85261.
Transmisia a două semnale DVB-S/S2 independente (de la un satelit) și transmisii DVB-T orintr-un singur cablu coaxial (marcat cu roșu în imagine).
Transmisia a două semnale DVB-S/S2 independente (de la un satelit) și transmisii DVB-T orintr-un singur cablu coaxial (marcat cu roșu în imagine).
Cum transmitem semnale HDMI și USB pe 100 m?
Convertorul Signal-HD HDMI la IP permite utilizatorului să conecteze o sursă distantă (max. 100m) de conținut HD la un televizor/monitor compatibil HD folosind un singur cablu CAT5e/6. Setul include transmițător și receptor. Porturile USB de pe unități permit, de asemenea, controlul de la distanță a unui, ex.: DVR/NVR cu un mouse sau o tastatura. Rolul cel mai important ah setului de convertoare H3613 este să permită vizualizarea și controlul camerelor de pe un DVR/NVR amplasat în o locație distantă față de camera tehnică.Elemente distinctive ale convertorului H3613:
- Transmisia printr-un singur cablu Cat. 5e/6
- Protocol UDP/IP
- Compatibil cu modul 1080p
- Distanța maximă de cablu: 100 metri
- Extender USB
Streamul HD creeat are un bitrate de aprox 20 Mbps, semnalul de ieşire poate fi decodat doar cu un receptorul inclus in kit - nici cu ajutorul unui PC legat la rețea.
schița unui sistem de convertoare HDMI > IP cu extender USB
Cum folosim convertorul H3613 HDMI la IP cu extender de USB
Cablurile optice de testare - măsurători de reflectometrie în fibră optică.
Măsurătorile reflectometrice efectuate corect în sistemele de fibră optică redau informații detaliate despre conexiune și iregularitățile din traseele de fibră. Totuși, specificul echipamentelor OTDR (Optical Time Domain Reflectometers), încurajează utilizarea cablurilor adiționale dintre refelectometru și fibra optică măsurată. Această rolă de fibră este denumită, în mod normal, cablu "lunch", sau uneori cablu "lead", inel de fibră sau cutie "dead zone".Reflectometrul transmite prin fibra optică impulsuri luminoase cu intensități diferite specificate de utilizator (durata impulsului poate fi ex.: 3 ns, 10 ns, 10 μs, etc) Bine înțeles, reflectometrul nu poate efectua măsurători în timpul impulsurilor. Când impulsul generat (3 ns) întâmpină un eveniment (sudură, îndoire, conexiune, etc.), se reflectă parțial și se întoarce la transmițător (reflectometru) blocând măsurătorile pentru următoarele 3 ns, necesare pentru recepția impulsului, sau chiar mai mult când impulsul este neclar. În acest timp, impulsul se propagă mai departe în legătura optică, iar orice eveniment întâmpinat de acesta va rămâne invizibil pentru sistemul de măsurare. În concluzie: pentru un impuls cu durată de 3 ns, reflectometrul nu va vedea nici un eveniment în timpul emiterii și recepției impulsului, ex.: 6 ns. Neclaritatea adițională a impulsului și timpii de comutare a electronicelor se vor adăuga acestei perioade de timp.
Cunoscând viteza de propagare a luminii în fibra optică (în mod normal viteza asumată pentru calcule este aceeași ca și în vid, ex.: 300,000,000 m/s), putem calcula distanța parcursă de lumină în timpul impulsurilor de măsurare - este de aproximativ 0.3 m. După adăugarea timpilor de recepție și comutare a electronicelor și impuritatea impulsului, putem presupune că așa numitul eveniment "dead zone" pentru astfel de măsurători este de 0.7 - 1 m. În această secțiune, reflectometrul nu poate identifica evenimente. Bine înțeles, cu cât impulsul este mai lung cu atât va fi mai mare "dead zone" corespondent, ex.: un impuls puternic de 5 μs va genera un "dead zone" cu o lungime de aproximativ 1000m!
Primul eveniment într-o conexiune optică ar trebui să fie primul conector. "Dead zone" trebuike estimat și lungimea minimă a cablului de testare edterminată pentru acel sistem. În caz contrar, fără un cablu de testare compatibil, măsurătorile nu vor detecta evenimente din "dead zone", ex.: la începutul legăturii optice.
CablulL5815 de testare (sau cablu lead) este destinat măsurătorilor de reflectometrie din sistemele pe fibră optică. Fibra single mode de 150 m (G.652D) permite măsurători cu impulsuride durată medie sau scurtă. Fibra este terminată cu conector SC/APC la un capăt, iar la celălalt cu FC/PC, pentru a putea fi folosită fără adaptoare adiționale cu reflectometrul Grandway FHO-3000-D26 L5828.
Ce înseamnă modul de înregistrare 1080p Lite?
Unele DVR-uri, destinate camerelor analog actuale, redau mod de înregistrare 1080p Lite (nume comune ale modului mai sunt și 1080L sau 1080N). Modul poate fi disponibil atât în DVR-uri ce nu suportă modul Full HD 1080p cât și n cele care suportă acest mod, dar la o rată a cadrelor pe secundă limitată. În modul de înregistrare 1080p Lite, materialul video de supraveghere este înregistrat într-o rezoluție non-standardizată de 960x1080 pixeli la 25 fps. Modul este folositor când viteza de înregistrare la cea mai mare rezoluție posibilă (luând în calcul specificațiile DVR-ului) este cea mai importantă cerință.Comparație a 1080p Lite și rezoluțiile tipice folosite în
supraveghere:
1080p (1920 x 1080 px) și 720p (1280 x 720 px)
supraveghere:
1080p (1920 x 1080 px) și 720p (1280 x 720 px)
Comparația de mai sus arată că modul 1080p Lite redă de două ori mai puțină informație decât modul 1080p, ar în această manier este similar rezoluției 720p. Trebuie luat în considerare că formatul de înregistrare este apropiat de 1:1, format atipic monitoarelor utiluizate actual. Afișarea imaginii pe un astfel de format poate fi foarte dificilă, deoarece nu este compatibilă cu monitoarele actuale. Imaginea poate fi alungită sau cu dungi negre.
Encoder/Modulator HDMI la DVB-T R86111 codează un semnal HDMI Full HD (1920x1080-60p) și îl modulează într-un semnal RF în standard DVB-T (COFDM). Echipamentul este un modulator single-channel, asta înseamnă că multiplexul DVB-T de la ieșirea sa conține doar un canal modulat din semnalul HDMI sursă. Encoderul R86111 nu suportă HDCP, deci ar trebui folosit în sisteme cu semnal HDMI redat de un sistem de supraveghere cu DVR/NVR, PC, Laptop sau tabletă. | ||
Receptor UHD de satelit Ferguson Ariva 4K A99376 combină caracteristicile unui receiver de satelit i un media player. Dispozitivul asigură cea mai bună calitate video atât în cazul rezoluțiilor 4K UHD cât și pentru conținut Full HD. Receiverul poate fi controlat cu ajutorul telecomenzii incluse sau cu ajutorul unor apleturi dedicate ce facilitează și accelerează accesul la toate funcțiile echipamentului. Adițional, apletul permite utilizatorilor să vizualizeze TV pe telefoane inteligente sau tablete, direct de pe receiver. | ||
Modulator HDMI - DVB-C(QAM)/DVB-T(COFDM)/DMB-T/ATSC JOHANSSON 8202 R86901 este un echipament digital multistandard ce poate modula un semnal HDMI (max. Full HD 1080) furnizat la intrarea sa. Acest semnal modulat numit multiplex, mux sau transponder este disponibil în format DVB-C (QAM), DVB-T (COFDM), DMB-T sau ATSC. Semnalul RF obținut cu ajutorul acestui modulator este compatibil cu rețelele CATV ale furnizorilor de televiziune din Romania (RCS-RDS si UPC). | ||
Merită citit:
Protecție ideală la supratensiuni. Camerele de server conțin multe calculatoare și alte echipamente de rețea. Acestea sunt des componente importante din activele companiei. Una din cele mai mari amenințări ale sistemelor de calculatoare sunt supratensiunile ce pot apărea în orice rețea Ethernet. Pot afecta atât componentele hardware cât și cel mai de preț lucru - datele stocate. Sistemele automate de back-up pot ajuta în acest sens, dar toată lumea ar trebui să își protejeze sursele de date și echipamentele. De aici nevoia de protecție la supratensiuni...
>>>detalii
>>>detalii