Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 2/2018 (8 Ianuarie 2018)

Carduri de identitate Electronice în curând în China.

WeChat - un aplet popular de mesaje Chinezesc și cea mai mare rețea de socializare online termină testele pentru programul pilot al cardurilor de idetitate electronice personale în districtul Nansha. Proiectul dezvoltat în cooperare cu guvernul și băncile ridică un interes foarte crescut - 30.000 de persoane sau înregistrat doar în prima zi de la lansarea serviciului. Actual, accesul la cest serviciu, a fost extins în toată provincia Guangdong. Cardul de identitate digital va avea drepturi depline - autoritățile Nansha au și menționat faptul că ID-urile vechi nu vor mai fi necesare.
Primii deținători ai unui card electronic de identitate WeChat
Pentru a putea obține cardul ID, aplicantul trebuie să dovedească identitatea cu cardul de identitate actual, lucruri confirmate adițional de detecție facială și verificarea numărului de telefon. ID-ul digital se emite atât în versiunea de bază, în care cele mai importante, dar mai puțin sensibile date permit identificarea utilizatorului, și în versiunea completă, extinsă, care conține informații mai detaliate. Cardul de identitate în format electronic este onorat de toate serviciile și oficiile, atât online cât și offline, sunt recunoscute de bănci, magazine online, etc.
WeChat a fost un serviciu foarte popular încă de la lansarea din 2011, cu peste 980 de milioane de utilizatori activi lunar în 2017. Apletul este constant dezvoltat, deci a evoluat de la un aplet simplu de mesaje la o aplicație complexă "pentru tot". De exemplu, include plăți online de pe mobil, un sistem de programare a unei vizite la doctor, cumpărare de bilete, un sistem dedicat companiilor și angajaților pentru monitorizarea prezenței și a cheltuielilor ce trebuiesc rambursate. Apletul integrează un browser, are propriul motor de căutare pe internet și multe alte funcționalități. Prin integrarea cu sistemul carduri de identitate digitale va deveni cel mai important aplet pentru China.

PoC - echivalentul funcției PoE în sistemele de supraveghere video HD-TVI.

PoC - Power over Coax - este un nou sistem ce permite transmisia de alimentare prin cablul coaxial pentru transmisia video. Deoarece cablul va transporta și alimentare odată cu semnalul video, instalarea sistemului este considerabil mai ușoară - fiecare cameră este conectată cu sistemul cu ajutorul unui singur cablu coaxial sau torsadat de minim cat.5e. Pentru ultimul caz (UTP), transformatoarele video (balunurile), trebuie să suporte funcția PoC (ex.: DS-1H18 M16641).
Funcționalitatea PoC trebuie implementată atât în camere (au litera E în ultima parte a codului de model) cât și în DVR (marcate cu/P în codul modelului). Un DVR cu funcționalitate PoC detectează disponibilitatea unui modul PoC în camera conectată (în cazul unei camere fără această funcționalitate, alimentarea nu este transmisă). Hikvision produce camere în standard PoC.af (majoritatea modelelor PoC consumă max. 6 W) și în standard PoC.at (majoritatea camerelor cu iluminatori IR puternici și/sau lentile motorizate consum max. de 12 W). Implicit, un DVR cu funcționalitate PoC poate alimenta toate amerele în standard PoC.af (numărul camerelor poate fi același cu numărul de canale al DVR-ului). Instalarea de camere în standard PoC.at reduce numărul total de camere ce pot fi alimentate direct din DVR (o cameră PoC.at consumă alimentare echivalentă capacităților de alimentare a două camere).

Conversia semnalului HDMI la DVB-C.

Clasificarea de bază a modulatoarelor RF este, de obicei, bazată pe standardul semnalului de ieșire. Modulatoarele digitale pot transmite semnal în standard DVB-T sau DVB-C. Criteriile suplimentare de ramificare se stabilește în funcție de: numărul de surse ce pot fi conectate la un singur dispozitiv, gama de canale de ieșire și în cazul modulatoarelor DVB-T, numărul și tipul intrărilor.
DIPOL a introdus în ofertă un nou model de modulatoare HDMI, Johansson 8202 R86901. Echipamentul este un modulator de un singur canal. Semnalul de intrare HDMI (rezoluție max. Full HD 1080p) este modulat în semnal RF digital (denumit multiplex, mux sau transponder) în standard DVB-C (QAM), DVB-T (COFDM), DMB-T sau ATSC. Toți parametrii modulatorului sunt setați cu ajutorul butonului rotativ și al afișajului, amplasate pe fața echipamentului.
Modulator HDMI - DVB-C(QAM)/DVB-T(COFDM)/DMB-T/ATSC JOHANSSON 8202
Modulatorul HDMI la DVB-C/T/DMB-T/ATSC R86901
Modulatorul este compatibil cu protocolul HDCP, ceea ce înseamnă că poate modula și transmite în standard DVB-C orice semnal HDMI. Sursa de semnal poate fi, printre altele, un mediaplayer, Bluray, DVR, PC sau decodor de satelit.

Utilizatorii LTE ar trebui să instaleze antene de bandă largă.

Tehnologia LTE este flexibilă, atât în termeni de frecvență cât și lățime de bandă a canalului de transmisie. În funcție de cerințe, rețelele LTE din Europa funcționează la frecvențe de la 700 MHz (în zone rurale - zonede acoperire mai vaste) la 2.6 GHz (zone metropolitane - propagare mai bună în clădiri).
lTE Advanced este o extensie a standardului LTE. Viteza de descărcare de max. 300 Mbps și de încărcare de max. 50 Mbps este permisă prin agregarea a două benzi din intervale diferite de frecvențe, de exemplu în 1800 MHz și 2600 MHz. deci, este important să achiziționăm antene de bandă largă ce poate funcționa în benzile vechi și noi LTE și pot reda avantajele LTE Advanced.
TRANS-DATA LTE KPZ 8/8 A741023 este o antenă panou directivă MIMO, de exterior, concepută pentru comunicația dintre un modem LTE/GSM/3G i o stație de emisie. Antena este recomandată în special pentru a fi folosită cu modemurile LTE datorită intervalului foarte mare de frecvențe de funcționare (806-960 MHz și 1710-2700 MHz). Acest interval garantează compatibilitatea cu benzile LTE și tehnologiile ce sunt utilizate actual sau vor fi aplicate în viitorul apropiat.
Antenă MIMO LTE: TRANS-DATA LTE KPZ 8/8
Antena LTE TRANS-DATA KPZ 8/8 A741023

Unitatea Breakout pentru cabluri easy access.

Cablurile Easy Access este o soluție ce facilitează în special distribuția cablului de fibră optică în clădirile cu mai multe etaje, cum ar fi clădiri de birouri sau blocuri de apartamente. Mulțumită conceptului unic al cablurilor, fibrele individuale sunt ușor accesibile și pot fi trase afară prin deschizăturile de manta cu lungimi de max. 30 de metri. Adițional reducerii spațiului din patul de cablu, aplicarea unor cabluri easy access reduce timpul de instalare în comparație cu sistemele actuale ce se bazează pe o topologie stea unde traseele de fibră sunt separate pentru fiecare abonat în parte.
Distribuitor FO easy access VertiCASA VQ-BU
Cutie de distribuţie FO easy access (1:6)
Protecţie cabluri easy access VertiCasa VC-CPC
Unitate Breakout 1:4
L5351
Unitate Breakout 1:6
L5351
Carcasă protecție cablu
L5350
Elementele necesare pentru instalarea sistemului cu cablu F.O. easy acces sunt unitățile tip breakout. Acestea oferă protecție pentru deschizăturile de pe mantaua cablului, pentru fibrele scoase din cablu și poziționarea lor corectă cu gradele de îndoire permise. Construcția lor ajută și la prinderea cablurilor atașate pe elementele structurale ale clădirii.
Fibrele optice instalate între punctele de distribuție (unitățile breakout L5351 pentru patru fibre sau cutiile de distribuție L5352 pentru șase fibre) și locațiile abonaților, vor fi protejate de tuburi tip drop VC-TUB L7211. când se efectuează o deschidere de manta a cablului, dar nu este nu se scoate nici o fibră, protecția pentru astfel de situații este redată de L5350 protecție VertiCasa.

Salvarea și încărcarea listelor cu plăcuțe de înmatriculare pentru camera DS-2CD4A25FWD-IZS.

Camera DS-2CD4A26FWD-IZS/P K17893 (2.8-12 mm) sau K17894 (8-32 mm) poate fi folosiăpentru recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare autp (LPR) și control (prin ieșirea de alarmă) a unei porți de acces pentru un complex de reședințe, fără a mai fi nevoie de în NVR. În cazul funcționării autonome, este necesară încărcarea listei "white" (numere permise) și "black" (numere interzise) a plăcuțelor de înmatriculare auto. În modul automat, lista poate avea maxim 2048 coloane. O astfel de soluție poate automatiza controlul sistemului de acces în incinta complexului. Instalatorul/administratorului poate edita lista după autentificarea ppe cameră și accesarea meniului Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist. Tab-ul Export permite utilizatorului să descarce lista curentă (cu extensie *.xls) pe un calculator (pentru a fi salvată pe un HDD). Este posibilă modificarea și introducerea de date corecte în fiecare celulă a fiecărei coloane din listă:
  • N.O. - Număr ordine,
  • Plate Num - numărul de îmnatriculare auto,
  • Group (0 - lista black, 1 - lista white).
Fereastra de import pentru lista white/black a camerelor K17893/K17894
Fereastra cu lista editabilă a numerelor de înmatriculare auto (cu extensie *.xls)
După actualizarea și salvarea listei, este necesar ed accesat din nou meniul Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist. Următorul pas este să apăsăm butonul Browse, să indicăm locația fișierului salvat (*.xls) iar după aceea vom apăsa butonul Import pentru a transfera datele la cameră. Ultimul pas al procesului de configurare este făcut în meniul Configuration -> Road Traffic -> Detection Configuration (activăm funcția LPR, selectăm zona dedetecție, stabilim intervalele orare de lucru, alegerea reacției la apariția unui auto din cele două liste încărcate "Black/White" - statutul ieșirii de alarmă).

Produse noi în oferta Dipol

Cablu optic pentru teste Single-mode 150 m (în cutie, FC/PC - SC/APC)
Cablu optic pentru teste Single-mode 150 m (în cutie, FC/PC - SC/APC) L58315 este destinat măsurătorilor de reflectometrie in sistemele de fibre optice. Fibre de 150 m (G.652D) ermite măsurători cu impulsuri de durată scurtă și medii. Fibra este terminată la un capăt cu conector SC/APC și la celălalt cu FC/PC, deci poate fi utilizată, fără adaptori adiționali, cu reflectometrul Grandway FHO-3000-D26 L5828.
Kit sumator LNB Johansson 9645
Kit sumator LNB Johansson 9645 R85261 este conceput pentru însumarea a două semnale de satelit independente și transmisiile FM/DAB/TV terestre într-un singur cablu coaxial. Este o soluție ideală pentru toți cei ce doresc să își schimbe receptorul simplu de satelit cu un recorder video personal (PVR cu două intrări IF), sau, vor să folosească un alt receptor de satelit independent, fără a mai fi nevoie de instalarea unui cablu coaxial suplimentar.
DVR Turbo HD 4.0: Hikvision DS-7204HQHI-K1 (4ch, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA)
DVR Turbo HD 4.0: Hikvision DS-7204HQHI-K1 M75604 este un DVR de supraveghere capabil să înregistreze materialul video redat în standarde analog (HD-TVI, AHD, CVBS) și IP. Rezoluția maximă de înregistrare este 1080p@15fps, dar canalul unu poate suporta o rezoluție de 3MP@15fps. În cazul rezoluțiilor mai mici: VGA/WD1/4CIF/CIF, rata maximă a cadrelor pe secundă este de 25 fps.

Merită citit:

Transmisia semnalelor DVB-T prin fibre optice. Linia de transmodulatoare TERRA a fost extinsă cu un model nou - mix-440 R81611. Transmodulatorul convertește streamul IP (TSoIP) redat în protocol UDP/RTP (unicast/multicast SPTS și transmisii MPTS) la patru multiplexuri DVB-T COFDM. Panoul mix-440 R81611 recepționează patru multiplexuri DVB-T învecinate. fiecare cu un bit rate de max. 1.66 Mbps (limita este determinată de standardul DVB-T)...
>>>detalii
Exemplu de sistem MATV (DVB-T) cu mediu de transmisie optic
(transmisia a patru multiplexuri digitale prin legături optice de max. 20 km)
Aparat de sudat fibră optică: Signal Fire AI-8 (cu trusă de unelte)
Aparat de sudat fibr optică Signal Fire AI-8