No. 7/2018 (Feb. 12, 2018)
Televizoare 8K disponibile deja de anul acesta, dar conținut pentru acestea indisponibil până în 2025?
În zilele noastre, când rezoluțiile 4K ale televizoarelor nu mai sunt așa neobișnuite, producătorii de TV se întrec în implementarea de soluții din ce în ce mai avansate. Datorită limitărilor practice în termeni de lățime de bandă și compresie, următoarea țintă a pieței este atingerea rezoluției 8K. Televizoarele cu această rezoluție vor fi disponibile, în unele țări, nu mai târziu de sfârșitul acestui an. Dar când vor exista programe transmise în rezoluții 8K? Din nefericire previziunile sunt pentru anul 2025. Excepția poate fi NHK World, post public TV și radio Japonez, ce va transmite Jocurile Olimpice din Tokyo în 8K. Cu toate acestea, pare mai mult o chestiune de onoare și mândrie națională a japonezilor decât un impuls tehnologic major. Adițional, această rezoluție poate fi rezervată pentru ecranele de 80 de inch sau mai mari. Acest lucru demonstrează că ecranele gigantice ar trebui folosite la scară largă pentru a beneficia de întregile avantaje ale tehnologiei.
În mod normal, utilizatorii se uită la TV de la distanțe de circa 2.7 metri. Pentru a beneficia pe deplin de avantajele rezoluției 4K, utilizatorul ar trebui să dețină un ecran de 84 inch și să se uite la TV de la o distanță de 1.6 metri.
În cazul rezoluției 8K, distanța ar trebui să fie chiar mai mică.
În cazul rezoluției 8K, distanța ar trebui să fie chiar mai mică.
Dezvoltarea televizoarelor cu diagonale și rezoluții foarte mari este limitată atât de bariere tehnologice, cât și de unele bariere economice, cât și de streamurile enorme de date necesare transmisiei de conținut 8K UHD. Costul unui astfel de televizor reprezintă doar o mică parte a cheltuielilor necesare transmisie și recepției de imagini la calitate cinematografică. Costul preconizat, ridicat, al abonamentului de recepție posturi 8K corelat cu costurile de producție și transmisie, pot reprezenta o altă barieră în furnizarea unor astfel de servicii. Va mai fi nevoie de un succesor al formatului de codare video H.265/HEVC ce să redea eficiență mai mare de compresie video. Luând în considerare toate condițiile, anul 2025, pare cel mai probabil anul în care ne vom putea bucura de rezoluții 8K în casele noastre.
Monitorizarea sistemului CCTV printr-o conexiune wireless.
În situațiile în care DVR-ul și camera tehnică sunt amplasate la distanțe mari și nu se poate utiliza o conexiune pe cablu între DVR și Monitor/Monitoare, cea mai bună soluție este utilizarea unei rețele IP Wireless (o conexiune de tip bridge). Un bridge wireless între locația DVR-ului și camera tehnică se poate efectua cu AP-ul TP-LINK CPE510 N2352.
În imaginea de mai sus, unul dintre AP-uri este conectat direct la DVR-ul Hikvision DS-7208HQHI-F2/N/A M75209 cu cablul UTP Netset E1408. Clădirea este monitorizată de camerele analogice N-CAM 760 M7478 și V-CAM 560 M7429 dotate cu iluminatoare IR. Atât configurarea DVR-ului cât și monitorizarea în timp real a zonei se va realiza cu ajutorul apletului iVMS-4200 (instalat pe un calculator în camera tehnică) .
Conectorii F MASTER în sistemele CATV.
Conectorii de tip F sunt folosiți pentru a face conexiuni în sisteme de antene ce se bazează pe cabluri coaxiale de impedanță 75 Ω. Acestea sunt de obicei echipamente terestre TV, SAT TV, CATV și câteodată sisteme CCTV. Conectorii sunt disponibili atât în variantă dreaptă, cât și în variantă angulară. Atât modul în care sunt construite, cât și calitatea acestora au un impact direct asupra fiabilității, stabilității și a performanței conexiunii - atenuare și potrivirea impedanței. Cei mai calitativi conectori de compresie MASTER asigură operații fiabile și de lungă durată chiar și în cele mai nefavorabile condiții. Dimensiunile elementelor de compresie ale mufelor au fost în special concepute pentru a fi utilizate cu cabluri dedicate după cum urmează în tabelul de mai jos.Execuția potrivită și precizia excelentă asigură instalarea ușoară a conectorilor MASTER. Filetul perfect construit elimină problemele ce pot apărea în momentul înșurubării conectorilor pe mufe, care se pot îmbina mai departe cu alte mufe. Metoda compresiei aparaturii pe cabluri asigură putere mecanică ridicată, etanșeitate și stabilitate de-a lungul timpului. Conectorii drepți trebuie comprimați cu ajutorul cleștelui universal de compresie E80075, iar cei unghiulari cu instrumentul E80078.
Comparație de imagini de la o cameră IP Hikvision cu setări diferite ale obturatorului.
Capturile de ecran (pozele) și video prezente mai jos sunt redate de camera DS-2CD2025FWD-I K17592 pe timp de noapte cu setări ale obturatorului diferite. În cazul primei înregistrări, n care camera funcționează în modul color, obturatorul a fost setat la 1/25 sec. Datorită sensitivității ridicate și intensității luminoase suficiente, camera nu a comutat în modul alb/negru. La captura de ecran (poză), se poate distinge foarte clar că mașina în mișcare este încețoșată. În cazul celei de a 2-a înregistrare, obturatorul a fost setat la 1/100s. Datorită cantității mai mici de lumină ce intră în obiectiv, camera a comutat automat în modul noapte. Timpul de expunere redus a prevenit efectul de încețoșare al mașinii în mișcare.Îmbunătățirea semnalului GSM în o clădire cu trei etaje.
Repeaterul Signal GSM-1205 A6785 amplifică semnalele GSM pentru a îmbunătății comunicația în interiorul clădirilor, unde în mod normal semnalele sunt insuficiente pentru funcționarea corectă a telefoanelor mobile. Astfel de locații includ și cele distante față de turnul de emisie al serviciului GSM cât și încăperile din clădirile vechi cu pereți groși.Instalarea repeaterului Signal GSM-1205 A6785:
- găsiți un loc la exteriorul clădirii cu un nivel de semnal GSM (900MHz) bun pentru instalarea antenei de exterior A741030,
- antenele de interior trebuiesc instalate central în zonele ce necesită acoperire mai bună, păstrând distanța de la oricare dintre ele până la locația antenei de exterior (izolația necesară):
- peste 5 metri când între antena de exterior și cea de interior este un perete/tavan gros,
- peste 10 m în alte cazuri,
- alegeți o locație pentru instalarea repeaterului GSM-1205 astfel încât distanțele totale de cablu necesar pana la antenele de interior să fie reduse,
- locația finală a repeaterului ar trebuie să fie undeva departe de încălzitoare, etc.,
- instalați antena de exterior A741030 astfel încât ea să fie orientată spre turnul de emisie GSM,
- conectați antena externă pe portul dedicat al repeaterului, folosind cât mai puțin cablu cu putință,
- conectați sursa de alimentare compatibilă.

Amplificarea semnalului GSM în o clădire cu trei etaje
LAN în două clădiri - distanță 200 m.
Cea mai bună metodă de a crea o rețea LAN în două clădiri amplasate la o distanță de 200 metri este instalarea unui cablu de fibră optică. Folosind cablu torsadat pe distanțe așa mari nu se respectă standardele aplicabile și ar rezulta în reducerea semnificativă a puterii de transmisie a datelor n rețeaua LAN creată.În situațiile unde clădirile au fost deja echipate cu switchuri fără sloturi SFP, cea mai bună și universală soluție este folosirea de media convertoare optice. În fiecare clădire un media convertor compatibil este conectat la unul din porturile switchului, convertind semnalul electric în semnal optic și invers. La alegerea unui media convertor, utilizatorul trebuie să țină cont de câteva aspecte:
- rată transfer date - există modele de 100 Mbps sau 1000Mbps,
- tip fibră - conceput pentru fibre multimode sau singlemode,
- distanțe maxime de transmisie - oferim modele cu distanțe de 550m, 2000m, 15 km sau 20 km,
- metodă comunicare - există modele care funcționează cu două fibre sau cu una (WDM).

Schița sistemului cu conexiune optică în cazul distanței de 200 m dintre clădiri
Media convertoare optice
Media convertoare optice
===Atenuator RF DSE TA01-06 (6 dB, 5-1000 MHz) R50160 este folosit pentru a reduce nivelul de semnal din intervalul de frecvențe CATV (5-1000 MHz) din sistemele de antenă. Acest echipament asigură un nivel al atenuării foarte stabil | ||
Monitor LED 32" HIKVISION DS-D5032FC M2932 a fost proiectat în special pentru funcționare continuă în sistemele de supraveghere. Afișajul său LED cu o rezoluție nativă de 1920x1080 pixeli randează corect culorile și are un timp de răspuns de 6 ms. Semnalul de intrare poate fi redat prin intrările HDMI, VGA, S-Video sau BNC. Monitorul are standardul interfeței de montare VESA 200X100. | ||
Router Wireless: TOTOLINK N300RT N3450 respectă normele standardului 802.11n. Dispozitivul combină funcționalitățile unui acces point, router de bandă largă (pentru conectarea la un serviciu xDSL sau modem de cablu) și un a unui switch de 4 porturi FastEthernet. Vitezele transmisiei wireless pot atinge 300 Mbps. Cele două antene externe asigură atât stabilitatea conexiunii WiFi cât și o zona mai mare de acoperire pentru mai multe dispozitive conectate simultan. Routerul N300RT suportă criptare WPA/WPA2 pentru protecția rețelei împotriva accesărilor neautorizate. | ||
Merită citit:
Sistem de transmisii CCTV prin fibră optică bazat pe topologie radială. Un cablu separat pentru fiecare cameră montată pe stâlp este cea mai facilă și puțin solicitantă soluție existentă, luând în calcul sudurile și protecția fibrei optice. Totuși, amplasarea cablurilor, implică un efort mai mare, deoarece lungimea totală de cablu va fi mai mare...
>>>detalii
>>>detalii