Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 8/2018 (19 Februarie 2018)

Primul zbor al taxiului autonom Airbus.

În 2016, când cei de la compania Airbus, cu sediul în Toulouse, au anunțat că lucrează la dezvoltarea unui taxi aerian, totul părea doar o fantezie. Producătorul European de aeronave a demonstrat că nu este vorba de o simplă glumă. Echipa de ingineri de la Airbus au testat cu succes taxiul aerian autonom denumit "Alpha One". Testele au fost efectuate într-un centru de testare nou din Pendleton, Oregon. Prototipul taxiului aerian sa înălțat la o altitudine de 5 metri și a rămas în aer pentru 53 de secunde. "Alpha One" are o lățime de 6.2 m, lungime de 5.7, înălțime de 2.8m, cântărește 744 de kg și poate transporta un singur pasager.
Alpha One - așa arată taxiurile din viitor?
În viitor, dronele vor facilita călătoriile rapide și eficiente, mai ales în orașele aglomerate. Acestea vor pemite utilizatorilor să scutească timpul pierdut în trafic. Airbus estimează că va lansa o versiune a dronei "Alpha One" gata de produs în masă până în 2020. Producătorul de aeronave lucrează la funcționalitatea pilotului automat, ce va asigura confort și siguranță pentru pasageri în timpul zborurilor.
Software-ul și senzorii sunt creați cu gândul că în viitor pot exista multe taxiuri aeriene similare și vor putea exista blocaje de trafic în aer!

Acces la echipamentele Hikvision prin serviciul Hik-Connect.

Hik-Connect este un serviciu de rețea pentru echipamentele Hikvision. Serviciul integrerază funcționalitate P2P cloud pentru acces de la distanță la camere cu ajutorul unui telefon sau tabletă, redând o multitudine de opțiuni de administrare și funcții de control: previzualizare live (pentru mai muklte canale), control PTZ, zoom digital, monitorizare audio, redare a înregistrărilor și administrarea notificărilor de alarmă (intrus în zonă predefinită, trecere linie virtuală, etc.).
Principalele funcționalități ale serviciului Hik-Connect:
  • necesită setări simple ale rețelei,
  • nu sunt necesare adrese IP externe sau port forwarding,
  • conectare prin serviciul cloud p2p și aplet client pentru dispozitive Android sau iOS
  • criptarea datelor.
Arhitectura accesului la distanță la un sistem de supraveghere prin serviciul cloud Hik-Connect

Video pe monitoare în autobuz.

Autobuzele destinate transportului public sunt adesea dotate cu monitoare destinate afișării de reclame sau de informații utile. Un mod eficient de transmisie video de la un calculator sau player multimedia la mai multe televizoare, instalate în autobuz, este instalarea kitului de convertoare/extendere HDMI la IP.
Convertorul Signal-HD H3614 HDMI la IP este folosit pentru conectarea unei surse de conținut HD la un televizor sau monitor compatibil, folosind un singur cablu CAT5e/6. Senalul, sub formă de pachete de date, redat de transmițător, este introdus într-un switch Ethernet N29942 pentru a fi împărțit către mai multe receptoare H3615. Receptoarele, amplasate lângă monitoare, sunt conectate prin cabluri HDMI scurte.
Convertor HDMI la IP: Receiver - Signal HDConvertor HDMI la IP: Receiver - Signal HDConvertor HDMI la IP: Receiver - Signal HDVideo extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast)Switch gigabit 5 porturi TP-LINK TL-SG105
Sistem multimedia în autobuz

Signal Fire AI-8 fusion splicer - actualizare software rapidă.

Primul pas ce trebuie făcut înainte de a utiliza apartul de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 L5870 este să descărcăm aplicația dedicată pentru un dispozitiv Android din magazinul online Google Play, sau pentru iOS AppStore.
Pași preliminari includ rularea descărcarii apletului, deschiderea aparatului de sudură și selectarea opțiunii "Connect device". Conexiunea utilizează tehnologia Bluetooth. După selectarea aparatului de sudură din lista de dispozitive disponibile, vizibilă pe telefon sau tabletă, activarea conexiunii va fi confirmată cu un mesaj pe ecranul principal al echipamentului cu apletul în rulare.
Unul din avantajele acestei soluții de configurare a aparatului de sudură folosind apletul ce rulează pe un dispozitiv mobil (telefon sau tabletă) este posibilitatea de verificare și descărcare rapidă a unei versiuni software nouă. Utilizatorul nu trebuie să își amintească să verifice disponibilitatea unui fișier de actualizare software pe siteul producătorului sau distribuitorului. Este suficient să selecteze opțiunea "Software update" în fereastra principală a apletului.
În cazul unei actualizări de firmware, va fi descărcată în mod automat pe telefon sau tabletă și încărcată în aparatul de sudură. Acest proces poate dura câteva minute. Este recomandat să se verifice periodic disponibilitatea unui fișier nou de actualizare software.

Analiză dinamică de mișcare în camerele IP Hikvision.

Camerele IP Hikvision au funcționalitate de analizare dinamică a mișcării, ceea ce permite următoarele:
  • parametrii de detecție optimizați cu ajutorul informațiilor relevante afișate în timp real,
  • afișare bară adițională cu detecția de mișcare, imediat lângă bara de redare a înregistrărilor,
  • folosește funcțiile smart ale NVR-ului, ceea ce permite căutarea rapidă a fragmentelor de înregistrare.
În funcție de opțiunile activate în cameră, funcțiile includ:
  • Activare reguli: Configuration -> Local -> Rules
  • Activare Dual-VCA: Configuration -> Video/Audio -> Display Info. on Stream -> Enable Dual-VCA,
  • Activare Analiză Dinamică pentru Mișcare: Configuration -> Event -> Basic Event -> Motion Detection -> Enable Dynamic Analysis for Motion (este necesară și activarea detecției de mișcare și desenarea unei zone de detecție).
Dacă toate opțiunile mai sus menționate sunt activate, atunci, după autentificarea în cameră cu ajutorul unui browser web sau de la NVR, utilizatorul va putea vedea pe materialul video în timp real pătratele ce simbolizează zonele de detecție desenate anterior. Această funcționalitate permite utilizatorului să analizeze cum este detectată mișcarea la distanțe diferite de cameră și va putea seta sensitivitatea necesară detecției. Mai jos vă prezentăm un exemplu cum mișcările mâinii sunt detectate la aceeași distanță față de cameră, dar niveluri de detecție diferite, de 20% și 80%.
Pătratele verzi marchează punctele de detecție
în zona selectată, la nivel diferit de detecție
În cazul în care NVR-ul este setat pe înregistrare continuă, o bară adițională va apărea sub bara de progress, cu evenimente de mișcare marcate. Modul continuu de înregistrare garantează acoperire video completă, în timp ce evenimentele de detectare a mișcării marcate permit utilizatorului să filtreze rapid perioadele cu aceste evenimente. Utilizatorul poate, de asemenea, să activeze funcția de căutare inteligentă doar selectând zona de detecție necesară. După definirea zonei, bara de detecție va afișa numai înregistrările care îndeplinesc acest criteriu.
Dezactivarea regulilor va determina ca pătratele care simbolizează detectarea mișcării nu vor mai fi afișate de browser în timpul vizualizării în timp real. După dezactivarea Dual-VCA, informațiile adiționale nu vor mai fi afișate pe streamul video iar căutarea inteligentă nu va mai fi posibilă pe NVR. Totuși, cu funcția de analiză dinamică a mișcării activă, marcajele evenimentelor de mișcare detectate vor fi afișate sub bara de progres.

Amplificatoare de bandă largă în sisteme CATV.

Amplificatoarele de clădire sunt folosite în sisteme de antenă comună (MATV/CATV) pentru transmisia semnalelor în rețele pasive. Acestea compensează atenuările cauzate de splitere, tapuri, cabluri și prize de antenă. Amplificatoarele sunt prevăzurte cu o intrare și o ieșire și adesea o ieșire test (nivelul semnalului de test este în general scăzut cu 20 sau 30 dB). Au incorporat și surse de alimentare și circuite ce compensează diferențele din atenuarea cablului în funcție de frecvență (reglaj pantă). Nivelul maxim de ieșire al amplificatorului este, în mod normal, cel puțin 100 dBμV.
Amplificator de clădire FM/TV TERRA HA-131L (36 dB, max. 122 dBμV)
Amplificator RF HA-131L R82304 cu câștig de max 36 dB și nivel de ieșire de max 106 dBμV, echipat cu filtru LTE
În funcție de nevoi, instalatorul poate alege din ofertă modele cu nivel diferit de amplificare, semnal de ieșire sau interval de frecvențe (inclusiv cu opțiune de canal retur).
NumeHA-129R65HA-210HA-131LHA-205R65
    
CodR82316R82305R82304R82307
Interval frecvențe [MHz]5-65
87-862
47-86288-7905-65
87-862
Nivel maxim de ieșire [dBμV]100107106105
Câștig [dB]24-27/32-36363637
Canal returDaNuNuDa
Câștig canal retur [dB]18-21--27/-4
Filtru LTE NuNuDaNu

Produse noi în oferta Dipol

Router wireless TOTOLINK N100RE-V3 (WiFi 150Mbps, WAN 100Mbps, 2xLAN 10/100Mbps)
Routerul wireless TOTOLINK N100RE-V3 N3453 este deplin compatibil cu standardul 802.11n. Echipamentul include un AP wireless, un router de bandă largă (pentru provideri de internet DSL, cablu sau PPPoE) şi un switch cu două porturi FastEthernet.Viteya de transmisie wireless poate atinge 150 Mbps. Antena externă ajută la mărirea suprafeţei acoperite cu semnal şi la menţinerea unei conexiuni stabile pentru toate echipamentele conectate la router. APul N100RE-V3 suportă encriptare WPA/WPA2 pentru conexiunile wireless protejând astfel reţeaua împortiva accesului neautorizat.

Monitor LED 32
Monitor LED 32" HIKVISION DS-D5032FC M2932 a fost proiectat în special pentru funcționare continuă în sistemele de supraveghere. Afișajul său LED cu o rezoluție nativă de 1920x1080 pixeli randează corect culorile și are un timp de răspuns de 6 ms. Semnalul de intrare poate fi redat prin intrările HDMI, VGA, S-Video sau BNC. Monitorul are standardul interfeței de montare VESA 200X100.
Patchchord Singlemode PC-515D (3m, 2xSC-2xSC, duplex, G.657A2)
Patchcord-ul SC duplex G.657A2 singlemode ULTIMODE PC-511D L32115 cu lungimea de 3 metri ajută la conectarea echipamentelor optice (media convertoare, module SFP, etc.) între ele sau cu cutii terminale/ODFuri..

Merită citit:

Care este distanța maximă de transmisie PoC? Power over Coax (PoC), este un sistem de alimentare pentru camerele HD-TVI prin același cablu coaxial folosit pentru transmisia semnalului video de la camere la DVR. Această metodă de tele-alimentare elimină necesarul de cabluri/fire adiționale de alimentare - fiecare cameră este conectată la sistem cu ajutorul unui singur cablu coaxial, sau opțional, cu o pereche de fire a unui cablu (F)/UTP (min. cat.5e). >>>articol complet
Distanțele maxime de transmisie în cazul diferitelor standarde de cabluri.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)
Monitorizare video și control de la distanță