Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 9/2018 (26 februarie 2018)

Ochelari cu recunoaștere facială.

Tehnologia de recunoaștere facială nu mai este de mult subiect de filme SF - este deja prezentă în viața de zi cu zi. Actual, fața utilizatorului poate debloca un telefon sau poate fi biletul de îmbarcare pentru un avion ce zboară de la Boston la Aruba (JetBlue Airways). Noutatea acestei tehnologii vine din partea polițiștilor Chinezi care, folosind o cameră atașată ochelarilor, pot identifica persoane.
Adițional ochelarilor speciali, sistemul Chinezesc necesită ca ofițerul de poliție să care un dispozitiv ce conține o bază de date offline cu colecția de fețe ai oamenilor căutați. In o astfel de configurare, sistemul poate recunoaște șapte oameni urmăriți și poate descoperi mai mulți pasageri ce călătoresc sub identitate falsă numai la o stație comunală.
Ofițer de poliție folosind echipament de recunoaștere facială
(source: http://si.wsj.net)
Softul de recunoaștere facială dezvoltat în acest sistem folosește un proces în două etape. Prima etapă constă în identificarea unei fețe în imagine, a doua etapă este responsabilă cu compararea și potrivirea caracteristicilor fețelor din baza de date a polițistului. Caracteristicile sunt seturi de date numerice obținute ca rezultat al algoritmilor specifici. În ultimii 10 ani, algoritmii de recunoaștere facială au fost dezvoltați semnificativ.
Desigur, există o diferență esențială între utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială pe un telefon, unde utilizatorul își face o poză și poliție, unde o astfel de soluție ar trebui să fie capabilă să recunoască chipurile în mulțime. În cazul sistemelor poliției, greșelile pot cauza consecințe serioase pentru suspecți. Sistemele de inteligență artificială au nevoie de o cantitate enormă de informație pentru a învăța cum pot efectua corect sarcinile și pentru a reduce greșelile. Se pare, însă, că nu există nici o cale de întoarcere.

Distanțe maxime de transmisie în sistemele Turbo HD 4.0.

Noile camere HD-TVI Turbo HD 4.0 pot fi conectate la sistemele de supraveghere folosind cabluri de transmisie relativ mai lungi. Semnalul video și de alimentare pot fi transmise printr-un singur cablu coaxial sau UTP. Bine înțeles, distanța maximă de transmisie depinde de tipul de cablu. A patra generație de camere HD-TVI are parametrii de transmisie identici cu cei din generația a 3-a, dar, mult mai buni decât generațiile anterioare. În comparație cu prima generație, distanța maximă de transmisie este, în medie, de două ori mai lungă. Ca exemplu, în cazul cablului RG-59 E1041 și rezoluția de imagine 1080p, distanța a crescut de la 500 m la 800 m. Un scurt sumar al schimbărilor este afișat în graficul de mai jos.
Comparație a distanțelor de transmisie pentru TurboHD 1.0 și 4.0 pentru diferite tipuri de cabluri și rezoluții
Precum este afișat mai sus, pentru Turbo HD 4.0, rezoluție 720p și cablul clasa A RG-6, distanța maximă de transmisie este de 1200 m. Această valoare este de cca. 2.5 ori mai mare decât în cazul generației 1.0.

Măsurători ale semnalelor de satelit și terestre TV/radio.

Nivelul de semnal recepționat nu este singurul parametru ce trebuie luat în considerare la măsurarea semnalelor digitale radio-TV și de satelit. Cel puțin la fel de importante sunt valorile parametrilor (MER - Mean Error Rate) și (BER - Bit Error Rate). MER este interpretat ca și gradul de îndepărtare, în cadrul diagramei constelației, a simbolului recepționat în condițiile prezente față de poziția acestuia dacă ar fi recepționat în condiții de transmisie ideale. Fără a cunoaște acest parametru, instalatorul antenei nu poate garanta recepția stabilă în timpul condițiilor meteo adverse sau în alte situații în care semnalul poate fluctua (ex.: în sistemele DVB-T semnalul este bruiat de camioane în trecere). Un nivel adecvat al MER, va elimina practic acest risc. Al treilea parametru important ce trebuie luat în considerare, tot în cazul măsurătorilor DVB-T, este BER. Acesta este foarte cunoscut în rândul instalatorilor de sisteme de satelit și descrie calitatea semnalului recepționat. Reprezintă un raport, exprimat adesea sub formă de procent, dintre numărul de biți recepționați eronat de sistem (din cauza interferențelor ce au loc pe canalul de transmisie) și numărul total de biți recepționați. Toate măsurătorile pot fi efectuate cu ajutorul noului analizor DVB-T/T2/C și DVB-S/S2, cu receptor încorporat, Signal WS-6980 R10837.
Professional digital TV & SAT analyzer Rover Scout ST2+
Analizorul WS-6980 R10837 măsoară semnale de satelit DVB-S/DVB-S2 (HD), terestre DVB-T/DVB-T2 (HD) și cablu DVB-C.
Funcțiile analizorului sunt clar prezentate pe afișajul LCD TFT color de 7"
Caracteristici distinctive:
 • Măsoară semnale DVB-T/T2/C și DVB-S/S2
 • Vizionare a canalului analizat pe ecranul LCD de 7"
 • Decodare video hardware MPEG-2/H.264
 • Măsurători de nivel semnal (dBμV) şi calitate (C/N, MER)
 • Indicare calitate semnal sub formă de procent
 • Analizator de spectru
 • Diagramă constelaţie
 • Generator de semnal audio (comutabil)
 • Intrare A/V
 • Baterie Li-Ion 7.4 V / 3000 mAh
 • Încarcător pentru mașină inclus
 • Frecvențele canalelor, transponderele și sateliții pot și modificate în funcție de necesitate
 • Compatibil cu DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 (0/22 kHz) și Unicable (dSCR)
 • Port USB (formate multimedia: wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp, img)

NOU! Cameră IP Signal cu compresie video H.265+/H.265.

DIPOL a introdus două modele noi de Camere IP Signal cu rezoluție de 2 MP, HDV-200P K1817 (dome) și HDC-260P K1877 (compact/bullet). Fiecare model este echipat cu lentile varifocale 2.8-12 mm *deschidere reglabilă în intervalul 90° - 26°) și iluminator IR ce facilitează funcționarea eficientă pe timp de noapte. Camerele sunt compatibile atât cu standardul nou de compresie H.265+/H.265 cât și cu standardul vechi H.264+/H.264. Cu toate metodele de compresie video acceptate, camera poate fi utilizată atât în sisteme de supraveghere video cu echipamente noi Hikvision ce suportă standardul H.265 (seriile DS-76/77NI-I, DS-76/77NI-K suportă H.265+, H.265, H.264+, H.264), cât și cu seriile mai vechi care suportă doar H.264+/H.264 (seriile DS-76/77NI-E suportă H.264+, H.264). Ambele modele de cameră au grad de protecție IP66 și pot fi instalate la exterior fără probleme. Alimentarea se face fie separat de la o sursă de 12 VDC sau direct dintr-un switch cu PoE (802.3af).
Cameră IP Dome: Signal HDV-200P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 30m, H.265/H.264, PoE)
IP Camera: Signal HDV-260P (2MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m, H.265/H.264, PoE)
Camera HDV-200P K1817
(dome)
Camera HDC-260P K1877
(compactă/bullet)

Acces wireless la internet într-o școală.

Rețeaua wireless într-o școală trebuie fie accesibilă de oriunde din clădire și trebuie să ofere o lățime de bandă suficientă pentru utilizarea confortabilă a serviciilor de rețea de către studenți, profesori și personalul administrativ. Factorii cheie în alegerea dispozitivelor sunt lățimea de bandă și numărul maxim de utilizatori suportați. Internetul a oferit tuturor un acces rapid și facil la informații folositoare dar și la conținut ce ar putea distrage ușor atenția deci rețeaua școlii trebuie să fie prevăzută cu restricții precum perioade de timp în care internetul este accesibil,limitare a lățimii de bandă, conținut disponibil, etc.
Cea mai bună practică în implementarea acestui tip de rețea este folosirea de SSID-uri (Service Set Identifiers) complet independente, specifice categoriilor de utilizatori. Astfel de rețele trebuie create pentru:
 • studenți,
 • profesori,
 • personal administrativ,
 • oaspeți, după terminarea cursurilor.
Cel mai important aspect este cel de a izola toate rețelele wireless - echipamentele conectate la o rețea nu pot fi vizibile pe dispozitivele din celelalte rețele.
AP-urile TP-Link EAP sunt recomandate pentru crearea de rețele Wi-Fi fiabile și eficiente în mediile școlare exigente. Dispozitivele pot fi montate cu ușurință pe pereți sau tavan. Controlerul Software EAP permite configurarea și administrarea centralizată a rețelei wireless compusă din mai multe echipamente din seria EAP. Funcțiile includ monitorizare în timp real, analiză grafică a traficului rețelei și update de firmware pentru toate echipamentele conectate.
Un exemplu de instalarte a unităților TP-Link EAP EAP225 N2567 într-o clădire

Calibrarea splicerului Signal Fire AI-8.

Calibrarea unui splicer, constă în ajustarea puterii și temperaturii arcului electric la condițiile de mediu. Parametrii ajustați corespunzător garantează o calitate superioară a îmbinărilor, atât în ceea ce privește atenuarea optică, cât și rezistența mecanică. Prin urmare, calibrarea trebuie efectuată întotdeauna înainte de operațiunile de sudare , sau în cazul schimbării mediului de lucru (de la interior la exterior mai ales atunci când diferența de temperatură si umiditate între locații este ridicată).
Splicerul Signal Fire AI-8 L5870 utilizează metoda de calibrare populară - fibrele situate în cuptor sunt supuse unui număr de arcuri electrice, fibrele sunt topite, iar software-ul splicerului măsoară și analizează procesul de sudură/imbinare . Pe baza măsurătorilor, splicerul determină parametrii corespunzători ai arcului electric.
Atunci când fibrele (pregătite pentru sudura normală) sunt introduse în cuptor și capacul este închis, procesul de calibrare începe automat. Întreaga procedură poate dura câteva minute și uneori trebuie repetată. Când procesul de calibrare este terminat, splicerul trece în modul normal, adică este pregătit pentru operații de sudură obișnuită. Acest fapt este indicat de o pictogramă(icon) pe ecran.
Calibrarea Signal Fire AI-8 L5870

Produse noi în oferta Dipol

Amplificator de apartament Terra AS-039L
===Amplificator de apartament Terra AS-039L R82031 este utilizat ca echipament de amplificare a semnalului TV în rețelele de apartament. Amplificatorul lucrează în întreaga bandă TV, 47-790 MHz. Câștigul amplificatorului este reglabil în intervalul 0-12 dB (în funcție de frecvență, câștigul total poate atinge 16...20 dB). Câștigul mare din frecvențele înalte compensează atenuările mari de pe cablu.
Antenă DVB-T activă (ch 5-12/21-60)
Antenă DVB-T activă (canale 5-12/21-60) A6045 a fost proiectată pentru recepția canalelor atât în banda VHF (174-230 MHz) cât și în UHF (470-790 MHz). Antena poate fi instalată la interior sau la exterior. Amplificatorul de mare câștig și zgomot redus cu filtru LTE integrat asigură o recepție foarte bună. Datorită construcției speciale, antena poate recepționa semnale cu ambele polarizări.
Router Wireless Dual Band Gigabit TOTOLINK A3002RU (AC1200, WAN 1x10/100/1000Mbps, LAN 4x 10/100/1000Mbps)
Router Wireless Gigabit Dual Band TOTOLINKA3002RU N3462 este compatibil cu standardul wireless 802.11ac. Echipamentul integrează un Access Point Wirelessm, un router gigabit (pentru conexiune la un modem de cablu sau la un serviciu xDSL) și un switch de 4 porturi 10/100/1000 MBps. Viteza de transmisie în rețeaua wireless poate atinge 1167 Mbps. Cele patru antene externe garantează o conexiune stabilă în cazul accesării simultane de un număr mare de clienți dar și o rază mare de acoperire cu semnal WiFi. Transmisia datelor este securaztă prin WPA/WPA2.

Merită citit:

Care sunt cerințele de sistem pentru un PC folosit în sistemele de monitorizare Hikvision? Un sistem de monitorizare extins, în plus față de camere și DVR/NVR standard, poate necesita echipamente adiționale, cum ar fi decodoare IP hardware audio-video (ex.: DS-6404HDI-T K2304) folosit pentru afișarea materialului video HD de la camere IP, sau encodere pe mai multe monitoare sau video-wall, stații de lucru dedicate ce rulează apletul client iVMS-4200, sau servere de stream - Media Server de Stream și Server de stocare. Diagrama de mai jos prezintă arhitectura unui astfel de sistem...
>>>detalii
TRISET - Cabluri coaxiale pentru sisteme TV moderne