SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
Nr. 11/2018 (12 Martie 2018)
Qualcomm testează performanțele rețelei 5G. În ultimile luni, au fost emise mai multe informații cu privire la vitezele maxime ce pot fi oferite de rețelele 5G. Dar cât de departe este teoria față de practică? Răspunsul la această întrebare este oferit de Qualcomm, ce au efectuat teste de simulare a conexiunilor celulare 5G în timpul Congresului Mobile World. Dacă rezultatele reale sunt cel puțin pe jumătatea la fel de bune ca cele obținute în timpul testelor, nu va trebui să ne îngrijoreze viitorul Internetului mobil. Testele efectuate de Qualcomm au modelat condiții reale în Frankfurt și San Francisco, pe baza rețelelor celulare existente și alocărilor de spectru în ambele orașe. Factorii de simulare luați în considerare au inclus diferite locații și cerințe pentru utilizatorii rețelei, cât și o gamă foarte vastă de echipamente cu niveluri diferite de conexiune LTE și 5G, ce funcționau la viteze diferite. Aceste aspecte sunt importante deoarece simulările acoperă, în mod normal, doar condițiile ideale sau uniforme de conectare. Testele făcute de cei de la Qualcomm au fost mult mai apropiate de condițiile reale de mediu.
Rezultatele simulării din San Francisoco pentru 10% din utilizatori. În stânga, vitezele de descărcare pentru LTE Cat 9, în dreapta rezultatele simulării pentru rețeaua 5G.
Simularea condițiilor de la Frankfurt a fost efectuată pentru o rețea de bază care funcționează pe canalul de 100 MHz la 3,5 GHz. Viteza de accesare a paginilor web a fost, în medie, de 490 Mbps. Acest aspect a reprezentat un salt imens față de vitezele medii de 56 Mbps pentru utilizatorii rețeli 4G. Viteza de descărcare a fost, de asemenea, îmbunătățită, cu peste 90% din utilizatorii 5G atingând viteze de cel puțin 10 Mbps, în comparație cu 8 Mbps din cazul rețelelor 4G/LTE.
În timpul simulărilor din San Francisco, Qualcomm a instalat o rețea ce funcționează în canalul 800 MHz din banda 28 GHz. Sistemul se bazează pe rețeaua existentă de stații de emisie ce funcționează în benzile licențiate LTE (fără Licență de Acces Asistat - LAA). Viteza medie de accesare web a fost de 1.4 Gbps, iar viteza medie de descărcare a fost de 442 Mbps.
Cum se reflectă simulările celor de la Qualcomm în lumea reală vom putea vedea în următorii câțiva ani.
Monitorizarea unui sistem de supraveghere video cu mai multe monitoare. Sistemele de supraveghere video de mari dimensiuni trebuie monitorizate de mai multe persoane simultan în mai multe locații. O soluție pentru o astfel de problemă ar fi programul iVMS-4200. Acesta permite accesul și afișarea simultană, pe nu mai puțin de 4 monitoare (conectate la calculatorul cu iVMS-4200) a canalelor video de pe DVR, NVR și camere IP. Dimensiunea și modul de organizare la canalelor video pe fiecare monitor este la liberă alegere permițând astfel adaptarea sistemului la oricare cerință.

Un sistem de monitorizare video cu multiple televizoare conectate la calculatoare ce ruleazp apletul iVMS-4200
Imagini de la camere de supraveghere IP în rețeaua CATV. Camerele IP generează date în loc de semnal video. Aceste date nu pot fi distribuite direct prin modulare către televizoare ca și în cazul camerelor analogice. Injectarea imaginilor de la o cameră de supraveghere IP într-o rețea CATV (fie ea de la un provider de servicii DTH sau într-o rețea mică sau într-un hotel) necesită echipamente suplimentare. Până acum, cea mai des folosită soluție era cea a modulatoarelor HDMI - DVB-T (ce pot transmite semnal Full HD 1080p / 60 Hz). Semnalul HDMI de interes, cel cu camerele video, era preluat de la NVR-ul sistemului de supraveghere. Pentru un singur semnal HDMI era suficient un modulator HDMI - DVB-T cu un singur canal, sau pentru mai multe canale un modulator HDMI - DVB-T multicanal (max. 4 chanale). Dacă însă vreți să schimbați numărul de canale atunci totul devine mai complicat, mai ales dacă doriți să afișați doar anumite camere din sistem. Și dacă de exemplu, doriți să afișați 12 camere, fiecare cu calitate video și material audio independente?
DIPOL oferă un transmodulator IP (100/1000 Mbps) la 4 multiplexuri DVB-T, Terra mix-440 R81631. De la versiunea de firmware 2.04, funcționalitatea sa s-a extins prin adăugarea funcției de conversie a streamurilor RTSP de la camere IP la standard DVB-T COFDM. Această funcționalitate permite injectarea imaginilor furnizate de camere IP cu encodare H.264 sau H.265 direct în sisteme CATV fără a mai necesita echipamente suplimentare.
Mix-440 R81611 convertește streamul IP redat în protocoale UDP/RTP (transmisii unicast/multicast SPTS și MPTS) și stream RTSP (de la camerele IP) la standard DVB-T COFDM

Conversie directă a semnalelor de la camerele IP în canale DVB-T transmise la mai multe televizoare
Mix-440 R81611 poate crea patru multiplexuri DVB-T, fiecare cu o putere maximă tranzitată de 31.66 Mbps, suficient pentru a suporta 12 camere IP Full HD. În acest caz, fiecare MUX ar trebuie să transmită semnalele de la 3 camere IP Full HD. Numărul de camere IP suportate este limitat, atât de capacitatea procesorului cât și de bitrate-ul fiecărui MUX DVB-T (cca. 31 Mbps). Echipamentul a fost testat numai cu camere IP Hikvision.
Salvarea capturilor de ecran de la camere în NVR-uri IP Hikvision din seria I. NVR-urile Hikvision seriei I, ex: DS-7608NI-I2 K22083 pot salva capuri de ecran (imagini) de la camere potrivit unui orar prestabilit sau ca răspuns la un eveniment de alarmă. În fiecare caz administratorul poate seta intervalul orar dintre imagini de la 3 secunde la 24 de ore. Capturile folosesc streamul secundar al camerei video. Funcționalitatea NVR-urilor poate fi folosită ex.: pentru documentarea procesului de construcție. După setarea înregistrării continue în toate zilele săptămânii, capturile de ecran pot fi efectuate în orice zi la ore prestabilite. Este posibilă presetarea a 8 perioade de timp pentru fiecare zi a săptămânii și se poate specifica și modul de funcționare din fiecare perioadă *continuu, declanșat la detectarea mișcării sau alt eveniment de alarmă).
Configurarea "Capture Schedule (Interval de captură imagine) în NVR DS-7608NI-I2 K22083
Magazinul virtual DIPOL oferă un applet care prezintă o listă a accesoriilor compatibile cu cabinetul RACK ales. Utilizatorul trebuie doar să deschidă pagina cu cabinetul dorit, de exemplu R912018, iar apoi să dea click pe butonul din partea dreapta cu marcajul "Adaugă accesorii" (în imaginea de mai jos, butonul este încercuit cu roșu)
Noua fereastră arată lista accesoriilor compatibile:
Utilizarea echipamentelor singlemode în sisteme multimode. Se întâmplă ca instalatorii să aibe nevoie să instaleze dispozitive singlemode în sisteme optice bazate pe fibre multimode, sau invers. Astfel de situații se întâlnesc de obicei în implementarea sistemelor optice pe etape, cu diverși contractanți.
În majoritatea cazurilor, conectarea componentelor optice incompatibile pot rezulta în lipsa completă a semnalului optic de la celălalt capăt al legăturii optice. Soluția unei astfel de probleme ar fi, bineînțeles, instalarea dispozitivelor compatibile sau înlocuirea fibrei, dar în general, astfel de situații sunt cauzate de faptul că această soluție este impracticabilă chiar imposibilă și, de obicei, este folosită numai în cazul dispozitivelor cu module SFP opționale. Dar dacă echipamentul disponibil are numai o singură interfață optică în versiunea incompatibilă? Atunci instalatorul poate instala un convertor media optic ULTIMODE MT-202G L1573 care va converti semnalul optic de la singlemode la mulltimode sau invers. Desigur, convertoarele vor fi instalate la ambele capete ale legăturii optice (vezi diagrama de mai jos).

Un dispozitiv singlemode (switch) este conectat la convertorul L1573 printr-un patchcord singlemode. Semnalul optic este convertit la multimode și transmis prin legătura optică către receiver unde este convertit din nou la formă singlemode.
Centrala de alarmă VERSA IP G2047 cu 5 intrări este destinată locațiilor comerciale și rezidențiale de dimensiuni mici și mijlocii. Conectarea la acest sistem se poate face prin cablu sau wireless. Pentru a conecta senzori wireless trebuie ales un controller wireless din seria ABAX (ACU-120 și ACU-270), prin acesta se pot conecta toate echipamentele din familia ABAX (senzori, sirene, flashuri, tastaturi și alți detectori), comunicația în acest sistem va fi desigur bidirecțională. De asemenea, sistemul va putea fi controlat prin tastaturi wireless sau telecomenzi wireless din gama de produse compatibile cu sistemul ABAX. | ||
Camera IP Hikvision: DS-2CD2T25FWD-I5 K17821 este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera a fost echipată cu un senzor CMOS de 2MP 1/2.8" de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de max 50 m, camera poate funcționa și în întuneric complet - obiectivul de 2.8 mm are o deschidere de 108°. Hardware-ul WDR cu interval dinamic de 120 dB garantează vizibilitate atât în locurile întunecate din imagine cât și în cele suprailuminate. Carcasa acesteia clasificată în standardul IP67, protejează electronica de condițiile meteo nefavorabile. | ||
Priză Cat6A RJ45 (STP, 8P8C, de perete) Priza este folosită în rețele LAN, ex.: pentru terminarea cablurilor de la o cameră tehnică la punctele de conectare terminale. | ||
Merită citit:
Transmisia semnalelor de satelit și terestre prin utilizarea tehnologiei Unicable. Noua serie de multiswitchuri TERRA dSCR folosește tehnologie Unicable (un singur cablu) ce permite ***transmisia semnalelor DVB-S/S2, DVB-T, DAB şi FM printr-un singur cablu coaxial către . Acronimul dSCR înseamnă "digital Satellite Cable Router", uneori denumit și comutator de canale suprapuse, ce "împarte" întreaga bandă de frecvenţe SAT în "user bands"(UBs) ce pot fi recepționate de receivere compatibile cu această tehnologie. Transponderelor recepţionate le sunt atribuite câte un identificator unic (un "user band") şi transmise printr-un singur cablu coaxial către toate receiverele sistemului. Comunicația dintre multiswitchul dSCR și receiver foloseşte un protocol special definit în standardele EN50494 (Unicable I) și/sau EN50607 (Unicable II), cu comenzi DiSEqC. Cel mai mare avantaj al acestui tip de sistem, împreună cu instalarea simplă a cablajului necesar, este posibilitatea de divizare a semnalelor, similar semnalelor terestre radio/TV. Aceasta înseamnă, de asemenea, posibilitatea de a adapta sistemele ce distribuie semnale de televiziune terestră la recepția și transmisia de canale de satelit (numărul de utilizatori conectați la un multiswitch dSCR este limitat de caracteristicile acestuia)...
>>>detalii
>>>detalii
Diagrama ce afișează un exemplu de sistem SMATV pe un singur cablu bazat pe echipamente TERRA UNICABLE
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI