SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
Nr. 14/2018 (2 Aprilie 2018)
Un nou standard pentru rețelele optice. IEEE, cea mai mare organizație din lume de ingineri electroniști, a publicat standardul IEEE 802.3cc-2017, care, pentru prima dată, definește principiile construcției rețelelor Ethernet prin fibră optică la 25 Gbps prin fibre singlemode pe distanțe de 10 și 40 de km. Standardul este destinat rețelelor metropolitane și centrele de date mari sau companiilor marin ale căror servere funcționează la 100 Gbps, cu cerințe pentru ramuri eficiente.

Standardul permite operatorilor să modernizeze, cu costuri reduse, sistemele existente, păstrând arhitectura curentă a rețelei cât și a instrumentelor de administrare. Acesta este un exemplu de cât de rapid pot fi adaptate standardele la cerințele industriei, pentru o creștere constantă a lățimii de bandă a rețelei.
Pentru a întruni cerințele adaptării capacității rețelei la cererea în continuă creștere, IEEE Standards Association pune în dezbatere actualizări ale mediilor de transmisie, atât pentru conexiunile wireless, cât și pe cablu torsadat (UTP) sau fibră optică. IEEE-SA a dezvoltat peste 1200 de standarde active și mai mult de 650 sunt în stadiul de cercetare și dezvoltare.
Imagini clare în sistemele de supraveghere - adancimea scenei monitorizate. Pentru a atrage atenția spectatorilor, fotografilor și cinematografilor se folosește funcția de focalizare superficială pentru adâncimea scenei monitorizate. În contrast, utilizatorii de sisteme de supraveghere cer imagini clare pentru întreg planul monitorizat, deci un DOF (adâncime imagine) cu coeficient mare este necesar.
Adâncimea zonei monitorizate este determinată de distanța dintre cel mai apropiat și cel mai îndepărtat obiect, care apare clar (se distinge ușor) în imaginea monitorizată. Presupunând că folosim o lentilă cu parametrii potriviți (ex.:rezoluția sa este armonizată cu rezoluția camerei în întregul câmp vizual), adâncimea zonei monitorizaate poate fi calculată folosind următoarea formulă:

unde:
DOF - adâncimea scenei monitorizate
N - deschiderea lentilei(F - iris)
f - distanța focală a lentilei [mm]
s - distanța la care lentila este focalizată [mm]
c - coeficientul de confuzie pentru un format de imagine dat, se poate presupune 0.005 mm pentru un senzor de imagine de 1/3"
DOF - adâncimea scenei monitorizate
N - deschiderea lentilei(F - iris)
f - distanța focală a lentilei [mm]
s - distanța la care lentila este focalizată [mm]
c - coeficientul de confuzie pentru un format de imagine dat, se poate presupune 0.005 mm pentru un senzor de imagine de 1/3"
Potrivit formulei date mai sus, adâncimea scenei monitorizate depinde de:
- distanța la care este focalizată lentila (distanța dintre cel mai îndepărtat obiect clar/distinctiv din imagine și camera) - cu cât mai mică distanța cu atât mai mică adâncimea scenei monitorizate (dependență pătratică),
- diafragma irisului - valoare mare înseamnă deschidere mică (apertură) prin care lumina pătrunde de unde rezultă o adâncime mai mare (dependență liniară),
- distanță focală - în funcție de creșterea valorii scade adâncimea scenei monitorizate (dependență pătratică).
Rezumat: pentru a obține întreaga imagine clară, instalatorul ar trebui să folosească o diafragmă mare (apertură mică) și lentile cu cea mai mică distanță focală posibilă. deci, dacă spațiul monitorizat este prea lat, camera trebuie amplasată mai aproape de obiectele observate. Dacă o apertură mică rezultă într-o imagine întunecată, va fi mai bună o cameră cu un senzor de imagine mai sensibil, sau comutarea acesteia în mod alb/negru, unde se poate.
Conversia de semnal în sistemele MATV. În timp, parametrii vitali ai cablurilor coaxiale, mai ales a acelora de calitate redusă, au scăzut și continuă să scadă. Se manifestă prin atenuări ridicate, eficiență la ecranare redusă și pierderi pe retur. Aceste efecte sunt semnificative pentru frecvențele mari, unde atenuarea oricărui cablu coaxial crește. Acest aspect creează riscul ca unele canale digitale să fie recepționate pixelat sau să nu funcționeze de loc.
Folosirea unui convertor de canal permite mutarea multiplexurilor DVB-T pe alte frecvențe mai mici. Astfel se vor elimina problemele asociate cu valori ridicate de atenuare, din cablurile vechi, pentru canalele recepționate în frecvențe înalte. Convertoarele avansate de canal pot, de asemenea, stabiliza nivelul de semnal de ieșire, indiferent de fluctuațiile semnalului de intrare (în intervalul standard).
Transmodulator 2xDVB-T/T2/C la 2xDVB-T (COFDM) TERRA TTX420 R81616 | Sursa de alimentare TERRA UP413 12V/4.5A R82533 |
Echipamentul funcționează în 2 moduri:
- mod transparent - streamul de transport nu este modificat și este direct introdus în modulatorul COFDM fără filtrare PID,
- mod multiplexare - echipamentul analizează streamul de transport decodat (măsoară bit rate, actualizează matricile SI) și, opțional, filtrează programele și serviciile.
Selectivitatea superioară a modulului ttx-420 R81616 este garantată de instalarea filtrelor SAW. MER (rata eroare modulație) la ieșirea din echipament nu va fi mai jos de 38 dB (100-780 MHz) sau 35dB (780-860 MHz), iar nivelul maxim de ieșire este 90 dBμV.
Compatibilitate pentru modul coridor în apletul iVMS-4200. Camerele Hikvision au "Rotate Mode" (9:16) ce este în particular util pentru monitorizarea locurilor înguste, precul holuri sau coridoare, caracterizate de o diferență mare între adâncimea (văzută de cameră drept înălțime) și lățimea scenei monitorizate. În acest mod, o cameră este capabilă că capteze o scenă îngustă de la o distanță comparativ scurtă, eliminând astfel informația inutilă din marginile imaginii. Pentru a putea afișa corect imaginea prin apletul iVMS-4200, este necesar accesarea submeniului Tools->System Configuration->Image și în meniul View Scale, setați opțiunea Original Resolution. Simplu, o cameră ce redă video cu format de imagine de 16:9, în modul coridor va comuta formatul de imagine în 9:16, deci este necesar să păstrăm acest parametru în aplet.
Rețea WiFi într-o unitate de învățământ mică. Rețeaua wireles dintr-o unitate de învățământ mică diferă de sistemele similare din clădirile mai mari prin numărul de puncte de acces pentru o acoperire propice în întreaga clădire. Cea mai bună practică pentru acest tip de rețea wireless este crearea mai multor SSID-uri (Service Set Identifiers) complet independente, astfel încât grupuri individuale de utilizatori se vor conecta la WiFi-ul dedicat (separat pentru studenți, profesori, personal administrativ, oaspeți după ore).

I - echipamentele elevilor, II - echipamentele profesorilor
Exemplu arhitecturii de rețea WiFi a unei școli ce se bazează pe echipamente de rețea TP-Link
Exemplu arhitecturii de rețea WiFi a unei școli ce se bazează pe echipamente de rețea TP-Link
Cel mai important aspect este că rețelele wireless trebuiesc izolate - echipamentele conectate la o rețea nu pot fi vizibile în alte rețele. AP-urile EAP pot fi recomandate pentru crearea de rețele WiFi fiabile și eficienteîn medii cu cerință mare precum școlile sau alte unități de învățământ. Echipamentele moderne pot fi montate cu ușurință pe pereți sau tavan. EAP Controller Software permite configurarea centralizată a mai multor echipamente EAP. Funcțiile includ monitorizare în timp real, analiză grafică a traficului rețelei și actualizări batch de firmware.
AP Wireless TP-Link EAP225 (dual-band, 802.3ac, PoE 802.3af) N2567
ULTIMODE SFP-203/5G SC L1416 Transmisie în fereastra II (1310 nm), Recepție în fereastra III (1550 nm) | ULTIMODE SFP-205/2G SC L1417 Transmisie în fereastra III (1550 nm), Recepție în fereastra II (1310 nm) |
O pereche de module SFP cu tehnologie WDM implementată ce permite o transmisie bidirecțională cu două lungimi de undă printr-o singură fibră. Unul din echipamente transmite semnal optic în fereastra de transmisie III (1550 nm) și recepționează semnal diferit de la celălalt echipament folosind fereastra II de transmisie (1310 nm), al doilea folosește lungimile de undă complementare. Deci, modulele trebuies împerechiate corect, ex.: L1416 și L1417, altfel conexiunea nu va funcționa.
În cazul unui cablu cu fibre de rezervă, instalatorul are posibilitatea să aleagă între cazul descris mai sus și o soluție ce utilizează două fibre. Echipamentele WDM (pentru transmisii pe o singură fibră) sunt doar cu puțin mai scumpe decât echipamentele duplex utilizate cu perechi de fibre. Costul suplimentar poate fi compensat cu un necesar de echipamente redus, ex.: număr redus de pigtailuri, patchcorduri sau suduri.
Totuși, din perspective pur tehnice, conexiunile duplex par puțin mai stabile datorită faptului că acestea folosesc o singură lungime de undă (în cazul conexiunilor single mode este 1310 nm în ambele direcții). Conexiunile WDM folosesc două lungimi de undă (cel mai des 1310 nm și 1550 nm), astfel toate măsurătorile de rețea ar trebui efectuate pentru ambele lungimi de undă. Trebuie amintit că toate evenimentele de pe calea optică, cum ar fi sudurile, micro și macro îndoirile, au efecte diferite la lungimi de undă diferite. Ca urmare, cu o conexiune WDM, poate exista o diferență semnificativă în atenuarea semnalului între direcții (datorită lungimilor de undă diferite). În cazuri extreme, este posibil să avem doar o conexiune uni-direcțională. Conexiunile duplex, datorită utilizării unei singure lungimi de undă, sunt private de astfel de probleme.
Multiswitch cascadabil Uni-cable dSCR: Terra SRM-543 (clasa A, cale terestră TV activă) R80543 permite transmisia semnalelor DVB-S/S2 de la un satelit și semnale terestre (DVB-T, DAB/FM radio). Semnalele de satelit pot fi distribuite cu ajutorul tehnologiei dSCR (digital Satellite Cable Router), ce necesită numai un singur cablu coaxial și splitere de satelit pentru a transmite semnalele la receiverele de satelit compatibile, împreunp cu semnalele terestre ce pot fi recepționate de televizoare și radiouri standard. Multiswitchul SRM-543 R80543 este compatibil cu receiverele ce funcționează în două moduri dinamice: SCR (Unicable I - 8 User Band) și dSCR (Unicable II - 32 User Band). | ||
Tastatura USB Hikvision: DS-1003KI (pentru controlul unui DVR/NVR) M77921 este un dispozitiv conceput pentru funcțiile de control ale camerelor de supraveghere, cum ar fi zoom, focalizare, control PTZ, comutarea ferestrei, capturi de ecran (poze), înregistrare video, etc. Echipamentul se va conecta cu un DVR/NVR Hikvision sau cu un PC prin interfața de conectare USB. Funcțiile de control sunt efectuate cu ajutorul celor 15 butoane programabile și cu joystick-ul ce permite control PTZ 3D, rotire, magnificare sau alte 2 funcții suplimentare (butoanele de pe joystick). | ||
Splitter/Sumator 2-căi J-2SPL-DAP R85120 Sumatorul certificat CE ce funcționează în banda 5-2400 MHz, cu parametri tipici unui splitter de 2 căi de satelit. Carcasă turnată din aluminiu cu conector F-f. Trecere DC bi-direcțională (max. 30 V / 1 A) între IN și fiecare connector OUT. | ||
Merită citit:
Camere IP Signal folosite pentru supravegherea video a unei locuințe. În imaginea de mai jos este prezentat un sistem de monitorizare video cu camere IP Signal de 2MP și compresie video H.265. Pentru flexibilitate în alegerea unghiului optim de filmare, atât la interior cât și la exterior au fost montate camere cu focală variabilă, între 2.8 și 12 mm (modelul HDV-200P K1817 și respectiv HDC-260P K1877). Iluminatorul IR al fiecărei camere, permite filmarea decentă chiar și în condiții de întuneric total. Un switch ethernet ULTIPOWER N29982 cu opt porturi asigură conexiunea între camerele video și NVR-ul Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 de 8 canale cu înregistrare video în format H.264/H.264+/H.265/H.265+...
>>>detalii
>>>detalii
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI