Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

No. 17/2018 (April 23, 2018)

Hotel cu vedere cosmică!

Deja în 2022, Orion Span va începe să primească oaspeții pe stația Aurora - primul hotel spațial. Acesta va fi situat la 320 km deaspura Pământului (ca referință, Stația Spațială Internațională orbitează Pământul la o altitudine de 400 km). Pentru a se putea bucura de priveliștea minunată, turistul va trebui să plătească aproape 800.000 de dolari pe noapte (rezervarea unui loc costă 80,000 $). Prețul total pentru un sejur de 12 zile va fi de 9.5 milioane de dolari. Cu siguranță, vor fi mulți candidați ...
Primul hotel în spațiu
(source: space.com)

Potrivit ipotezelor de bază, Stația Aurora ar trebui să poată acomoda până la patru persoane, plus două persoane responsabile cu servirea oaspeților. Modulul principal al stației orbitale este lung de 13.3 metri și lat de 4.3 metri/ Suprafața totală utilizabilă este de 130 metri cubi.
Întregul proiect al modulului este creat în Houston cu participarea inginerilor implicați anterior în proiectul Stației Spațiale Internaționale. Orion Span nu a anunțat încă modul în care modulul hotelier va fi lansat pe orbită. Cu toate acestea, compania a prezentat planuri de extindere a stației cu noi module, în cazul în care acesta va fi un succes comercial.

DIPOL la târgul SECUREX 2018.

Pe parcursul ediției din acest an, care începe astăzi, DIPOL va prezenta atât soluțiile CCTV apreciate pe piața de profil, cât și o serie de produse noi din multele sub-domenii ale sistemelor de transmisie cu curenți slabi, RF și fibră optică. La stand, vor fi expuse trei produse noi din oferta DIPOL:
Transmodulator TERRA mix-440 R81611 IP (100/1000 Mbps) la 4x DVB-T. Cea mai nouă versiune a dispozitivului, 2.04, a fost extinsă cu conversia streamulșu RTSP de la camere IP la standard DVB-T COFDM. Această funcționalitate permite adăugarea imaginilor de la camere IP, encodate în standard H.264 sau H.265, în sistemle de transmisie TV, fără a mai fi nevoie de echipamente adiționale (NVR-uri sau modulatoare DVB-T).
Camerele Vimtag IP/Wi-Fi compatibile cu serviciul cloud, dedicat pentru o varietate de aplicații de acasă. Ele fac o soluție ideală pentru toți cei care au nevoie de multe funcții efectuate de un singur dispozitiv. Funcțiile includ o dădacă electronică, ajutor în îngrijirea părinților vârstnici, un îngrijitor de animale de companie sau doar un simplu sistem de monitorizare la domiciliu. Modelul CP2 K1561 este echipat cu interfață de conectare Wi-Fi și LAN. Cu funcția PTZ, utilizatorul poate monitoriza întreaga încăpere, schimbând de la distanță orientarea camerei (350° orizontal și 90° vertical). Iluminatorul IR cu distanță de acoperire de max. 10 m garantează vizibilitate bună și pe timp de noapte. Slotul de card microSD cu o capacitate de max. 128 GB poate stoca înregistrările. Microfonul și difuzorul incorporat permit comunicare audio bidirecțională (video-conferință). Cu ajutorul unui telefon inteligent, utilizatorul poate asculta ce se întâmplă în încăpere, poate trimite mesaje vocale sau poate purta o conversație cu o persoană aflată în încăperea monitorizată. Detecția de mișcare poate declanșa o înregistrare, o captură de ecran (poză) și/sau notificări "push" în timp real.
Aparatul de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 L5870 combină soluții tenologice rezervate pentru echipamentele de top ale branșei, cu un preț rezonabil. Apartul utilizează tehnologie de aliniere a miezului fibrei (există opțiune de aliniere a stratului de protecție de sticlă a fibrei - cladding) ceea ce asigură valori minime de atenuare a sudurilor. Capetele de fibră ce vor fi sudate sunt poziționate cu a jutorul a 6 motoare pas cu pas de la Siemens, ceea ce reprezintă o excepție absolută în această categorie de preț. Dispozitivul poate fi folosit atât pentru sudarea traseelor lungi de sute de kilometri de fibră optică cât și pentru sistemele FTTH ce necesită conexiuni punct-la-punct pe distanțe scurte, sau în sistemele LAN sau sistemele de supraveghere ce utilizează fibră optică pentru transmisia semnalului. Modelul AI-8 este controlat de un procesor quad-core ce redă un răspuns rapid la comenzi (după deschidere echipamentul este gata de sudat după doar 3 secunde) și asigură operații de sudare și de încălzire a tuburilor termo-contractabile foarte rapide. Aparatul de sudat fibră este unul dintre cele mai rapide dispozitive de acest gen, disponibil în prezent pe piață și cel mai rapid din clasa sa de prețuri.

Duo-ul de Aur Hikvision.

Hikvision a câștigat nici mai mult nici mai puțin de 8 Medalii de Aur la târgul Securex 2018. Printre produsele câștigătoare se regăsește și un sistem pentru recunoașterea facială, bazat pe algoritm de învățare autonom. Componentele sistemului sunt camera iDS-2CD8426G0/F-I și NVR iDS-9632NXI-I8/4F.
Camera stereoscopică cu două lentile utilizează algoritm de învățare automat, implementați cu ajutorul unui GPU cu eficiență optimizată dedicat sistemelor sau aplicațiilor ce utilizează funcția de recunoaștere facială. În cazul detectării unei persoane a cărei poze se află în baza de date, va declanșa o alertă și va trimite informați cu privire la sex-ul persoanei și probabilitatea identificării corecte reprezentată procentual. Poate recunoaște simultan până la 30 de persoane dintr-o bază de date de 30.000 de poze.
Camera poate funcționa și independent, dar, numai cu ajutorul NVR-ului iDS-9632NXI-I8/4F utilizatorii vor putea beneficia de toate capacitățile camerei. NVR-ul, adițional procesării datelor de la cameră, poate analiza materialul ce a fost deja înregistrat: căutând persoane prin încărcarea unei poze, alarmând momentul apariției unei persoane din baza de date (50.000 de poze) sau detectarea unei persoane noi. Funcția de recunoaștere facială poate fi folosită, de asemenea, pentru aplicarea de măști de confidențialitate pe chipurile din câmpul vizual al camerei, cu posibilitatea de a "descoperii" fețele doar de către personal autorizat.
Sistemele bazate pe algoritmi de învățare profundă pot fi folosite în aeroportui, clădiri publice, magazine, hoteluri și centre de cumpărături. Informațiile din procedurile de recunoaștere a feței pot fi utilizate și în alt tip de sisteme, nu doar în sistemele de supraveghere video, ex.: pentru identificarea persoanelor căutate, sau poate fi utilizată în scopuri comerciale (ex.: pentru determinarea vârstei și sexului clienților). Ce este extrem de important, procedurile de căutare nu trebuie efectuate în timp real. Mulțumită NVR-ului, utilizatorii pot căuta arhivele.

Canale preplătite într-un sistem TV de hotel.

Cea mai populară și economă metodă de transmisie a canalelor TV într-un sistem de hotel este sistemul de antene ce transmite semnale terestre DVB-T. Totuși, unii proprietari de hoteluri vor să ofere și canale de satelit, FTA și criptate. Transmodulatoarele TERRA DVB-S/S2 la DVB-T pot întruni aceste cerințe într-un mod facil și cu buget redus, plaja de canale DVB-T poate fi extinsă cu programele de satelit, fără a mai fi necesar instalarea de receivere în camerele hotelurilor.
Transmodulatorul TDX-420C R81619 cu două module CAM pentru decodarea canalelor criptate. Modulul multi-stream CAM CI A9948 disponibil în versiunea PRO poate funcționa cu carduri inteligente de diferite scheme de criptare (un modul poate decoda max. 7 canale (14 PId-uri) simultan). Un panou TDX-420C R81619 poate recepționa canale de la două transpondere de satelit ce sunt ulterior convertite în două multiplexuri DVB-T învecinate cu o putere tranzitată maximă de 31.66 Mbps.

Cum se restabilește o dispunere anterioară a camerelor în aplicația iVMS-4200.

Apletul iVMS-4200 este un software client pentru administrarea și controlul funcțiilor video pentru echipamentele Hikvisiion (DVR, NVR, camere IP, encodere, decodere, soluții VCA, etc. Funcționalitățile apletului includ monitorizare și înregistrare în timp real, căutarea înregistrărilor de la distanță, redare, copie de rezervă, procesarea semnalelor de alarmă.
O caracteristică foarte convenabilă a apletului pentru operatorul de sistem este posibilitatea ca a crea imaginea necesară - dispunerea de imagini de la cele mai importante camere. În acest mod, imediat după deschiderea apletului, operatorul sistemului poate vedea rapid imaginile de la camerele selectate. Această opțiune este folositoare, în special, pentru persoanele ce folosesc acest aplet dar nu sunt familiarizați cu el.
Pentru reluarea automată a celui mai recent aspect al imaginilor, după fiecare pornire a aplicației, utilizatorul trebuie să acceseze opțiunea Tools -> System Configuration -> Live View and Playback -> Resume Latest Live View Status after Restart. Din acest punct, apletul iVMS-4200, va relua modul de vizualizare folosit ultima dată.
Activarea reluării automate a ultimei așezări de camere pe monitor, după fiecare restart al apletului iVMS-4200

Sistem amplificare GSM pentru casă.

Există unele locații în care semnalul GSM este bun la exterior, dar puterea/calitatea semnalului la interior scade considerabil, fiind inutilizabil. Astfel de locații includ locațiile îndepărtate (distanțe mari față de stațiile de emisie), dar, mai des, camerele din clădirile vechi cu pereți groși sau în subsoluri și beciuri (ex.:baruri, cafenele). În cazul caselor cu astfel de probleme, proprietarii pot folosi amplificatorul/repetorul Signal GSM-305 A6765.
Dispozitivul amplifică și transmite semnal GSM la interior, folosind antena de exterior direcționată către stație de emisie corespunzătoare și antena de interior pentru comuinicarea cu telefoanele mobile. Antena externă trebuie amplasată în locul cu un nivel de semnal optim, asigurând, în același timp, o izolare adecvată de antena de interior.
Antena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Repeater GSM SIGNAL GSM-305 300m2Alimentator 9 VDC, 3A (2.1/5.5 mm)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-A
Exemplul de sistem pentru casă cu amplificatorul/repetorul Signal GSM-305 A6765

Conexiuni prin fibră în apartamente - ce fibră utilizăm?

Cablul L7102 este cablu de fibră optică pentru conexiuni în case/apartamente. Rezistența mecanică ridicată și dimensiunile mici permit instalarea ușoară și sigură, menținând în același timp estetica interiorului casei.
Când cineva dorește să facă cablurile de conectare "complet invizibile", vă recomandăm să folosiți E-FTTF-01J-B3 L7010. Cablul este alb, cu un diametru de doar 0.9 mm. Acesta poate fi rulat deasupra plintei sau
pe sub plafon și instalat cu ajutorul unui silicon alb sau transparent. Mantaua cablului este făcută din Nylon 12 ce este caracterizat de rezistență ridicată la impact și abraziune, precum și foc.
Microfibră FTTH E-FTTF-01J-B3 (singlemode, incolor, 1x G.657B3)
Cablul de fibră optică L7010 cu fibră G.657B3 cu rază de îndoire minimă (2.5 mm!)
este ideal pentru instalarea în apartamente

Produse noi în oferta Dipol

Fibră optică autoportantă OPTIX AirFlow S-QOTKSdD (2x9/125 ITU-T G.657A2, deschidere 80m)
Fibră optică autoportantă OPTIX AirFlow S-QOTKSdD L7402 este un cablu optic rotund autoportant universal (interior/exterior) pentru sistemele FTTx, consolidat cu fibre de aramidă (element de suport pentru traseele de cablu aeriene). Construcția ușoară cu diametru mic (3 mm), cu grad de flexibilitate și rezistență la tracțiune ridicat, acest cablu permite utilizatorului să instaleze linii suspendate cu elemente de suținere a cablului la distanțe 80 de m.
Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15
Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 M1845 este conceput pentru a amplifica semnal video de înaltă rezoluție AHD, HD-CVI sau HD-TVI transmis pe distanțe lungi de cablu torsadat (UTP) sau cablu coaxial. Un singur echipament compensează atenuarea a circa 150 m de cablu UTP sau 300-500 m de cablu coaxial (în funcție de tipul de cablu utilizat)
Analizor DVB-T/T2 WS-6965 (tuner incorporat)
Analizor DVB-T/T2 WS-6965 (tuner incorporat) R10515 măsoară semnalele terestre DVB-T/DVB-T2 (HD). Funcțiile analizorului sunt prezentate foarte clar pe afișajul colo TFT LCD. Analizorul este ideal pentru instalarea oricărui sistem de antene TV. Aplicațiile analizorului includ: poziționarea antenelor terestre, ajustarea filtrelor, reglarea amplificatoarelor, administrare și depanare. Dispozitivul permite utilizatorului să măsoare astfel de parametri precum nivelul semnalului exprimat în dBμV, rație C/N și cei mai importanți parametri pentru evaluarea calității și fiabilității recepției semnalelor modulate digital: BER (Bit Error Rate) și MER (Modulation Error Ratio). Mulțumită receiverului incorporat, utilizatorul poate monitoriza un canal testat.

Noutăți

16 Aprilie 2018 - vă invităm pe toți să participați la HIKVISION Roadshow. Sediul central European de la Hikvision organizează un ecran mobil cu cele mai recente dispozitive CCTV. Un camion special pregătit a vizitat deja țările din Europa de Vest și, de la începutul lunii aprilie, călătorește prin Europa de Est. Va ajunge în Polonia pe 8 Mai. În traseu, toată lumea va avea ocazia să experimenteze modul în care funcționează inteligența artificială în practică.
 • 08.05.2018 - Krakow, Tauron Arena
 • 10.05.2018 - Warszawa, Stadion Narodowy (National Stadium)
 • 15.05.2018 - Gdansk, Dwor Oliwski
 • 17.05.2018 - Szczecin, Binowo Park
 • 21.05.2018 - Poznan, Inea Stadion
 • 22.05.2018 - Wroclaw, Hala Stulecia
Există trei părți:
 • Vizitarea expoziției pe tir unde dispozitivele își prezintă capacitățile
 • Prezentare tematică în săli de coferință
  • 09:30 Înregistrarea pentru întreaga zi bazată pe scanarea cărții de vizită din înregistrare online
  • 10:00-10:30 Inteligență artificială
  • 11:15-11:35 Compania WD
  • 11:35-12:05 Compania Seagate
  • 13:15-13:35 HikCentral
  • 13:35-14:00 Securitate cibernetică
  • 16:00 Sfârșitul evenimentului
 • Picnic și voie bună.
Invităm instalatori, investitori, autoritățile municipale, studenți și toți cei interesați.

Merită citit:

Multiswitchuri Single-cable dSCR de la TERRA. Producătorii de multiswitchuri și receivere de satelit devin din ce în ce mai convinși de avantajele redate de tehnologia Unicable. Un număr în continuă creștere de receivere de satelit disponibile pe piața de desfacere din Europa suportă sistem SCR/Unicable compatibile cu standardul EN50494 și/sau EN50607. Implementările unui software dedicat receiverelor/STB-urilor individuale permit utilizarea lor în sisteme SMATV bazate pe multiswitchuri single-cable ce transmit o gamă foarte mare de semnale digitale DVB-S/S2. DIPOL oferă două noi modele de multiswitch, SRM-523 R80523 și SRM-543 R80543, ce pot scădea numărul de cabluri din sistemele de transmisii RF...
>>>detalii
Diagrama de mai sus prezintă un model de sistem de transmisie bazat pe multiswitchuri cascadabile dSCR.
Cabinete rack SIGNAL - performanță și caracter complet