COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
Nr. 18/2018 (30 Aprilie 2018)
Progres în stocarea holografică a datelor. Cercetatorii de la Universitatea de Nord-Est Normal din Changchun au dezvoltat un nou tip de suport de date, pe baza de nanoparticule ce permit scrierea și citirea holografică a datelor. Suportul de date de dimensiunile unui CD obișnuit poate stoca de 1000 de ori mai multă cantitate de date. Datele pot fi citite de 20 de ori mai rapid decât în cazul actualelor memorii flash. Noul suport de date are o suprafață poroasă și este fabricat din oxid de titan și nanoparticule de argint. Datele sunt scrise și citite cu un laser. Înregistrarea constă în schimbarea încărcării (pozitiv/negativ) nanoparticulelor de argint, care în plus, sub influența diferitelor lungimi de undă ale luminii laser au proprietăți diferite, ce redau o altă dimensiune care poate fi folosită și pentru împachetarea densă a datelor.
Shencheng Fu efectuează un experiment cu noul mediu care permite stocarea holografică a datelor
Pentru a ridica stabilitatea datelor înregistrate și rezistența la radiația UV externă, cercetători Chinezi au adăugat un strat subțire de molecule (unu sau doi nanometrii) care ar trebui să captureze excesul de electroni eliberați de lumina UV înainte de a ajunge la următorul strat. În teste, această soluție sa dovedit a fi mai bună decât se aștepta. În ciuda prezenței luminii UV, nu numai că a fost datele salvate în mod eficient, dar, de asemenea, viteza de citire a crescut în mod neașteptat. Datorită căilor suplimentare create de stratul nou, datele ar putea fi citite la o rată de 1 GBps.
Opțiune de resetare facilă în DVR/NVR HikVision - Securitate și GUID. Echipamentele Hikvision au capacitatea de a genera un fișier GUID ce conține datele de logare pentru administrator criptate. Dacă uitați datele de logare, acest fișier vă va permite resetarea parolei (fără a mai fi nevoie să contactați producătorul, criteriu necesar în cazul resetării prin apletul SADP). Fișierul GUID poate fi salvat pe un calculator sau stick de date. Nu uitati că, de fiecare dată când schimbați parola de administrator, un fișier GUID nou trebuie generat. Acest fișier trebuie salvat într-un loc sigur de către instalator sau administratorul sistermului.
Restaurarea accesului la un dispozitiv Hikvision prin verificarea GUID
O modalitate alternativă de accesare a unui dispozitiv Hikvision este de a oferi răspunsuri adecvate la întrebările de securitate. Când configurăm setările de securitate, selectăm și 3 întrebări de siguranță din lista predefinită și introducem răspunsuri pentru acestea. Răspunsurile corecte, din timpul autentificării pe dispozitiv, vă vor permite resetarea parolei.
Camerele IP Vimtag Wi-Fi pot fi utilizate pentru îngrijirea bebelușilor. DIPOL oferă camere IP cu Wi-Fi de la Vimtag, K1561 (PTZ) și K1552 (fixă), compatibile cu un serviciu cloud și dedicate pentru o gamă largă de aplicații casnice. Este o soluție ideală pentru toată lumea care necesită mai multe funcții îndeplinite de un singur dispozitiv. Funcțiile includ o bona electronică, un ajutor în îngrijirea părinților în vârstă, un îngrijitor de animale de companie sau doar un sistem simplu de monitorizare la domiciliu. Camerele au opțiunea de detectare a mișcării și pot trimite notificări de tip push, prin intermediul aplicațiilor mobile ca răspunsuri la astfel de evenimente. Această funcționalitate este ideală pentru monitorizarea copiilor care dorm. Când un copil se trezește și se mișcă, funcția de detectare a mișcării notifică părintele (părinții) pe unul sau mai multe echipamente conectate (telefoane, tablete, pc, etc.).
Router wireless TP-Link TL-WR940N (802.11n/450Mbps, 3T3R MIMO, 4xLAN, 1xWAN)
Ideea utilizării camerei Vimtag CM1 K1552 pentru supravegherea unui bebeluș
Ambele camere pot fi accesate și operate prin apleturile Vimtag, cu echipamente Android sau iOS, cât și de pe calculatoare personale. Conexiunile cu camerele sunt, de asemenea, posibile și cu ajutorul browserelor de internet (I.E., Firefox, Chrome). Pentru a accesa dispozitivele lor, utilizatorii trebuie doar să se autentifice în conturile create în prealabil. În rețeaua locală, conexiunea este posibilă prin introducerea adresei IP a camerei. Procesul de adăugare a camerei la contul creat este extrem de simplu și nu necesită port forwarding pentru a putea fi accesată din o rețea separată.
Măsurători de semnal digital DVB-T - parametrul MER. Majoritatea analizoarelor de semnal TV digital, disponibile în comerț, permit numai măsurători ale nivelului de semnal exprimat în dBμV și o estimare aproximativă a calității (de obicei procentual). De obicei, nu permit poziționarea precisă a antenei. Un parametru important care trebuie luat în considerare la măsurarea semnalelor DVB-T este MER. MER poate fi tratat ca o măsură a distanței semnalului recepționat în raport cu vârful de undă digitală. Fără a cunoaște acest parametru, instalatorul antenei nu poate garanta o recepție stabilă în condiții meteo adverse sau altesituații în care semnalul poate fluctua (ex.: interferat de un camion în trecere).
O marjă de siguranță potrivită (distanță semnificativă de la "panta digitală) confirmată de măsurătorile MER, permite instalatorului să evite acest tip de situații. Valorile minime și recomandate MER sunt necesare pentru o recepție corectă în funcție de tehnica de modulare. În cazul modulări 64-QAM, acestea sunt 31 dB respectiv 26 dB.
Analizor DVB-T/T2 WS-6965 (tuner incorporat)
Analizorul Signal WS-6965 DVB-T/T2 cu receiver incorporat pentru vizualizarea canalului analizat, pe ecranul LCD
Un analizor capabil să măsoare toți parametrii importanți ai semnalelor DVB-T/T2 este Signal WS-6965 R10515. Caracteristici distinctive ale analizorului Signal WS-6965:

 • Măsurători ale semnalelor DVB-T/T2
 • Monitorizarea canalului analizat pe ecranul LCD
 • decodare video MPEG-2/H.264
 • Indicare nivel și calitate semnal
 • Măsurarea nivelului de semnal (dBμV) și calitate (C/N, BER, MER)
 • Indicator procentual al calității semnalului
 • Analizor de spectru
 • Diagramă constelație
 • Generator de semnal audio bucla inchisa (comutabil)
 • Baterie Li-Ion 7.4 V / 3000 mAh
 • Încărcător auto inclus
 • Sursă de alimentare pentru preamplificatoare de antenă (12 V, 18V/24V; max. 100 mA)
 • Port USB (formaturi suportate: wma, mp3, mp4, avi, jpg, jpeg, bmp, img)
Transmisia semnalelor HDMI și USB pe distanțe de peste 100 m Extenderul Signal-HD HDMI la IP H3613 permite utilizatorului să conecteze o sursă distantă (max. 100 m) de conținut HD la un televizor/monitor compatibil, folosind un singur cablu CAT5e/6. Porturile USB ale unităților amplasate în ambele capete ale conexiunii permit, de asemenea, controlul la distanță, ex.: un DVR/NVR, cu un mouse și tastatură. Cu o astfel de soluție, înregistratorul poate fi amplasat într-o cameră securizată și acționat din orice altă cameră, cu un monitor și un mouse. Până recent, o soluție similară a necesitat aplicarea unui PC și recorderul trebuia să fie conectat la rețeaua LAN.
Extender HDMI&USB over IP (100m, UDP multicast)
Transmisia semnalului HDMI de la DVR la monitor și datele USB de la mouse/tastatură la DVR prin cablu UTP
În mod normal, lungimea maximă a cablului UTP dintr-o rețea Ethernet nu poate depăși 100 de metri. Aceeași regulă se aplică și pentru soluția prezentată. Prima metodă este utilizarea unui dispozitiv care funcționează în al doilea layer de rețea, ex.: un switch. Prin instalarea acestuia distanța maximă poate fi ridicată la 200 m.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)
Aplicarea unui switch ethernet poate extinde distanța de transmisie a semnalelor HDMI și USB la 200 m
O altă metodă, mai flexibilă, implică utilizarea unui cablu de fibră optică, ex.: schimbarea mediului de transmisie. De exemplu, folosind o pereche de media convertoare ethernet TP-Link MC110CS L11223, distanța poate fi extinsă până la 20 km.
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Media converter TP-LINK MC110CS (singlemode, 100Mb/s, SC, 20km)Media converter TP-LINK MC110CS (singlemode, 100Mb/s, SC, 20km)
Utilizarea media convertoarelor L11223 permite depășirea barierelor de distanță
în transmisia semnalelor HDMI și USB
Lan în două clădiri amplasate la o distanță de 200 m. Cea mai bună modalitate de a crea o rețea LAN între două clădiri amplasate la o distanță de 200 de metri, este utilizarea cablului cu fibră optică. Utilizarea unui cablu torsadat (UTP) pe o astfel de distanță nu ar respecta standardele aplicabile și ar conduce la o reducere semnificativă a performanței rețelei LAN.
În situațiile unde clădirile au fost deja echipate cu switchuri fără sloturi SFP, cea mai bună și universală soluție este folosirea de media convertoare optice. În fiecare clădire un media convertor compatibil este conectat la unul din porturile switchului, convertind semnalul electric în semnal optic și invers. La alegerea unui media convertor, utilizatorul trebuie să țină cont de câteva aspecte:
 • rată transfer date - există modele de 100 Mbps sau 1000 Mbps,
 • tip fibră - concepute pentru fibre multimode sau singlemode,
 • distanță maximă transmisie - oferta noastră cuprinde modele pentru 550 m, 2000 m, 15 km or 20 km,
 • metodă de comunicare - există modele care funcționează cu două fibre sau cu una (WDM).
Patch cord UTP Cat5e (1 m, albastru)Media convertor gigabit TP-LINK MC200CM (multimode, SC, 0.5km)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Patchcord fibră SC-SC multimode ULTIMODE PC-019S (1.5m, OM2, 50/125)Pigtail fibră SC multimode ULTIMODE PG-21S (1m, OM2, 50/125)Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011SSwitch gigabit 16 porturi TP-Link TL-SG1016DPatch cord UTP Cat5e (1 m, albastru)Media convertor gigabit TP-LINK MC200CM (multimode, SC, 0.5km)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Patchcord fibră SC-SC multimode ULTIMODE PC-019S (1.5m, OM2, 50/125)Pigtail fibră SC multimode ULTIMODE PG-21S (1m, OM2, 50/125)Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011SFibră optică universală Unitube multimode: DRAKA U-DQ(ZN)BH 8G(8 fibre OM2, manta LSZH, gel hidrofob)Switch gigabit 16 porturi TP-Link TL-SG1016DFibră optică universală Unitube multimode: DRAKA U-DQ(ZN)BH 8G(8 fibre OM2, manta LSZH, gel hidrofob)
Implementarea unei legături optice în cazul a două clădiri amplasate la o distanță de 200 m
Produse noi în oferta Dipol
Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15
Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15 M1845 este conceput pentru a amplifica semnal video de înaltă rezoluție AHD, HD-CVI sau HD-TVI transmis pe distanțe lungi de cablu torsadat (UTP) sau cablu coaxial. Un singur echipament compensează atenuarea pentru aproximativ 150 m de cablu Netset,300 m de cablu Dipolnet, sau 500 m de cablu TRISET-113.

Colier cablu TZ7/2Ns (alb) [100 buc.]
Colier cablu TZ7/2Ns (alb) E951031 sunt utilizate pentru gruparea firelor, cablurilor, furtunurilor, conductelor, etc. au profil zimțat de-a lungul întregii lungimi pentru a bloca legătura fixată. Această construcție nu permite decuplarea mănunchiului.
Fibră optică autoportantă OPTIX AirFlow S-QOTKSdD (8x9/125 ITU-T G.657A2, deschidere 80m)
Fibră optică autoportantă OPTIX AirFlow S-QOTKSdD L7408 este un cablu optic rotund autoportant universal (interior/exterior) pentru sistemele FTTx, consolidat cu fibre de aramidă (element de suport pentru traseele de cablu aeriene). Construcția ușoară cu diametru mic (3.5 mm), cu grad de flexibilitate și rezistență la tracțiune ridicat, acest cablu permite utilizatorului să instaleze linii suspendate cu elemente de suținere a cablului la distanțe 80 de m.
Merită citit:
Rețea WiFi într-o unitate de învățământ mică. Rețeaua wireles dintr-o unitate de învățământ mică diferă de sistemele similare din clădirile mai mari prin numărul de puncte de acces pentru o acoperire propice în întreaga clădire. Cea mai bună practică pentru acest tip de rețea wireless este crearea mai multor SSID-uri (Service Set Identifiers) complet independente, astfel încât grupuri individuale de utilizatori se vor conecta la WiFi-ul dedicat (separat pentru studenți, profesori, personal administrativ, oaspeți după ore)....
>>>detalii
I - echipamentele elevilor, II - echipamentele profesorilor
Exemplu arhitecturii de rețea WiFi a unei școli ce se bazează pe echipamente de rețea TP-Link
Construction Products Regulation (CPR)<br /> noi standarde pentru cabluri
Cabluri coaxiale pentru industria construcțiilor
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.