COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
Nr. 19/2018 (7 Mai 2018)
Proiectul Google AIY - inteligență artificială pentru toată lumea. Google a lansat o nouă inițiativă denumită Proiectu AIY, ce include distribuția de seturi de electronice ce utilizează soluții de inteligență artificială. Actual, pagina proiectului oferă două seturi, setul Voce și setul Viziune. Ambele sunt disponibile acum în magazinele de electronice din întreaga lume.
Setul Voce este compus din microprocesor Raspberry Pi Zero WH, placă Bonnet de voce, difuzor, buton, cadru și cutie de carton care alcătuiesc carcasa pentru toate componentele. Kitul permite utilizatorilor să-și construiască propriile sisteme de recunoaștere a vocii, suportate de Asistentul Google, precum și să o folosească în diferite proiecte care utilizează funcțiile de recunoaștere a vocii și de prelucrare a limbajului natural.
Voce Kit - un set în miniatura a unui hardware cu software AI
Componentele setului Vision sunt microprocesorul Raspberry Pi Zero WH, placă Bonnet Vision, cameră raspberry Pi v2, set de accesorii și un cadru (cutie) de carton ce alcătuiește carcasa componentelor. Spre deosebire de setul de voce care are nevoie de Google Cloud pentru recunoașterea vocală și prelucrarea limbajului natural, setul Vision poate funcționa fără o conexiune la rețea, prin rularea unei rețele neuronale implementate pe Vision Bonnet. Securitatea imaginilor capturate este considerabil mai mare datorită procesării locale. După asamblarea setului, utilizatorul poate rula mai multe programe de rețele neuronale. Unul dintre acestea este un detector de oamenti, câini și pisici, altul este concentrat pe detectarea emoțiilor exprimate de fețele umane, un altul poate identifica 1011 obiecte, cum ar fi o cană, portocală sau un scaun.
Aceste seturi sunt ideale pentru persoanele care doresc să înceapă un nou tip de programare sau să dea un nou sens proiectelor deja existente. Ele pot fi, de asemenea, folosite ca instrumente educaționale pentru studenți.
Cum se mărește distanța de transmisie pentru semnalul HD-TVI. Depășirea distanței maxime recomandate de transmisie resultă în imagini de calitate redusă (pierderea detaliilor din imagine, imagine încețoșată), iar în cazul unei depășiri semnificative poate duce la lipsa sincronizării și a pierderii imaginii. O soluție pentru o astfel de problemă poate fi instalarea amplificatorului VHD-15 M1845.
Un singur amplificator poate compensa atenuarea a circa 150 m de cablu UTP sau între 300 și 500 m de cablu coaxial (în funcție de tipul cablului utilizat). Deci, un amplificator va asigura o calitate video bună transmisă prin cablu torsadat pe o distanță de până la 300 m. Distanța maximă poate fi extinsă și mai mult prin instalarea unui amplificator secund (max. 450 m), sau chiar un al treilea (max. 600 m). În cazul utilizării unui cablu coaxial, aceste distanțe vor fi corespondent mai lungi.
Cameră TURBO HD 4.0 Hikvision DS-2CE16D8T-IT (bullet, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 20m)Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15DVR 4 canale Hikvision DS-7204HQHI-K1 TURBO HD 4.0 (4ch, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA)
Camera 2MP Hikvision DS-2CE56D8T-IT3E (dome, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, PoC, IR max. 40m)Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15DVR 4 canale Hikvision DS-7204HQHI-K1 TURBO HD 4.0 (4ch, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA) Amplificator AHD, HD-CVI, HD-TVI VHD-15
Exemplul unui sistem ce utilizează amplificatorul VHD-15 M1845,
Folosind un singur amplificator, cele mai bune rezultate sunt obținute când amplificatorul este amplasat undeva în mijlocul căii de transmisie, cu două astfel de echipamente ar fi de aproximativ 1/3 și 2/3 din lungimea totală a căii de transmisie.
În cazul distanțelor mult mai mari, mediu de transmisie ar trebui schimbat în fibră optică - lungimile liniilor de transmisie pot atinge și 20 km. Conversia semnalului se poate face cu ajutorul Video convertoarelor Ultimode.
Arhitectura sistemelor SMATV. Implementarea topologiei magistralei prin utilizarea multiswitch-urilor poate fi cea mai flexibilă soluție pentru sistemele mari SMATV în clădirile cu mai mute etaje. Magistrala de 9 cabluri este împărțită în subrețele pentru apartamente în fiecare scară de bloc, respectiv pe fiecare etaj, cu ajutorul unui spliter TAP ce transmite semnalul către un multiswitch de pe fiecare etaj. În acest fel rețeaua poate fi formată potrivit cerințelor din locație. În cazul unui număr de abonați în creștere, este suficient să utilizăm un multiswitch cu un număr mai mare de ieșiri.
TERRA oferă instalatorilor un aplet de proiectare, SatNet, ce permite proiectarea eficientă a unei game largi de sisteme multiswitch. Apletul gratuit SatNet este foarte ușor de utilizat. Instalatorul va avea garanția că proiectul va fi conform cerințelor pentru acest tip de sisteme comune de antenă și fiecare abonat al sistemului SMATV va recepționa semnal calitativ. Un exemplu de sistem proiectat cu ajutorul apletului SatNet este afișat mai jos. Ultima versiune a apletului este SatNet 3.7.4.
Sistem SMATV bazat pe multiswitchuri MV-9xxL. Magistrala de 9 cabluri. coboară de la matricea principală de antene de pe acoperișul clădirii, la amplificatorul SA-911 și după este împărțită în două scări de bloc. Pe fiecare etaj există cutii de instalare cu multiswitchuri pentru transmisia semnalelor către prizele abonaților.
Astfel desoluții sunt extrem de populare, ex.: sunt utilizate în UK, Germania, Australia, Polonia (utilizate în sisteme mari SMATV din 2004). Performanțe excelente, stabilitatea parametrilor și o rată de eroare foarte scăzută a echipamentelor și multiswitchurilor TERRA ne permit să îi recomandăm chiar și celor mai pretențioși clienți.
GUI 4.0 pentru NVR-uri Hikvision. Hikvision a introdus o nouă interfață de utilizare optimizată, GUI 4.0. Noua interfață grafică este dedicată NVR-urilor din seriile I și DeepinMind. Acesta oferă o mai mare ușurință în utilizare, datorită unei structuri simplificate ce face programarea echipamentelor mult mai ușoară. Caracteristicile suplimentare, cum ar fi introducerea inteligentă a datelor și testarea discurilor, determină că un NVR cu noua interfață este mai eficient și mai fiabil. Pentru a beneficia de noua interfață, utilizatorul ar trebui să descarce și instaleze o versiune firmware mai mare de 4.0. În cazul NVR-urilor din seria I versiunea de firmware este disponibilă pe pagina de produs. Această versiune suportă H.265 folosind protocolul ONVIF și permite utilizatoruli să conecteze NVR-ul prin browsere de internet precum Chrome sau Firefox fără a mai fi necesară instalarea de plugin-uri suplimentare.
Interfața nouă a unui NVR (Fereastra de programare a înregistrărilor)
Crește viteza de descărcare cu o antenă LTE de exterior? Accesul la internet wireless prin intermediul rețelelor celulare este un serviciu din ce în ce mai popular. Popularitatea în creștere a acestui serviciu în rândul abonaților este rezultatul mobilității, randamentul ridicat și scăderea prețurilor. Cea mai bună conexiune utilizează tehnologie LTE ce permite atingerea unor rate de transfer comparabile cu rețelele pe cablu sau WiFi.
În multe cazuri, unde dispozitivul mobil este la o distanță mai mare de stația emițătoare sau este ecranată de diverse obstacole naturale, vor exista probleme cu un nivel de semnal adecvat. În mod normal problemele de acest gen pot fi soluționate prin conectarea unei antene externe compatibilă la modem. Astfel de antene pot fi folosite pentru îmbunătățirea comunicației cu stația emițătoare, redând avantajele standardului LTE-A. În fiecare caz este important să cumpărăm antene de bandă largă ce pot funcționa în "vechile" și "noile" benzi LTE și pot reda avantajele agregări benzilor.
Antenă ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2
800-3000 MHz A7054_5
Două camere IP pe stâlp, transmisie video prin fibră optică. Sistemele de supraveghere video extinse, cu camere amplasate pe stâlp,i necesită o planificare foarte atentă, inclusiv alegerea echipamentelor necesare pentru transmisia semnalului prin fibră optică și pentru alimentare. Datorită spaiului limitat, instalatorii trebuie să reducă numărul și dimensiunea oricărui echipament adițional cât și dimensiunea carcaselor de protecție.
În astfel de cazuri, soluția ideală este folosirea de media convertoare L11542 cu switch de 2 porturi integrat. În acest fel, nu va mai fi nevoie de încă un switch și un alimentator. Numărul de conexiuni este, de asemenea, limitat la un minim. Conceptul este prezentat în diagrama de mai jos.
Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR până la 30m)Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04ZMDN/M(II) (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR până la 30m)Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru) [1m]Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi) Fibră optică universală Unitube singlemode DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D, LSZH, gel hidrofob)Set media converter ULTIMODE M-407M-2 (singlemode 40km, switch două porturi)
Exemplu de sistem ce utilizează media convertor L11542 cu switch de 2 porturi integrat
pentru transmisia semnalelor de la cele 2 camere IP prin cablu de fibră optică singlemode universal
Produse noi în oferta Dipol
Cameră supraveghere IP Vimtag CM1 K1552 este o cameră IP Wi-Fi ideală pentru a fi folosită acasă pe post de dăădacă electronică, echipament de monitorizare video pentru casă sau un simplu înregistrator video. Rezoluția HD a camerei va permite înregistrarea tuturor detaliilor, nimic nu vă va scăpa din atenție! Acest model poate fi utilizat și ziua și noaptea mulțumită iluminatorilor infraroșii integrați. Difuzorul și microfonul incorporat permit utilizarea funcției audio bidirecționale. Cu ajutorul unui telefon inteligent, puteți asculta ce se întâmplă în încăperea monitorizată, puteți trimite un mesaj vocal sau puteți vorbi cu un interlocutor exact ca la un telefon obișnuit. Apletul gratuit Vimtag este dedicat pentru controlul și administrarea camerei folosind un calculator personal sau telefon inteligent.
Analizor DVB-T/T2 WS-6965 (tuner incorporat)
Analizor DVB-T/T2 WS-6965 R10515 măsoară semnalele terestre DVB-T/DVB-T2 (HD). Funcțiile analizorului sunt prezentate foarte clar pe afișajul colo TFT LCD. Analizorul este ideal pentru instalarea oricărui sistem de antene TV. Aplicațiile analizorului includ: poziționarea antenelor terestre, ajustarea filtrelor, reglarea amplificatoarelor, administrare și depanare. Dispozitivul permite utilizatorului să măsoare astfel de parametri precum nivelul semnalului exprimat în dBμV, rație C/N și cei mai importanți parametri pentru evaluarea calității și fiabilității recepției semnalelor modulate digital: BER (Bit Error Rate) și MER (Modulation Error Ratio). Setul de accesorii includ: încărcător AC/DC, încărcător de mașină, cabluri și conectori adiționali. Mulțumită receiverului incorporat, utilizatorul poate monitoriza un canal testat.
Camera HD-TVI Hikvision DS-2CE16D8T-IT3Z (1080p, 2.8-12 mm motozoom, 0.005 lx, IR 40m) TURBO HD 4.0
Camera Hikvision HD-TVI TURBO HD 4.0 DS-2CE16D8T-IT3Z M75773 a fost concepută pentru a fi utilizată în sistemele de supraveghere ce se bazează pe DVR HD-TVI. Camera redă video de rezoluție 1080p. Cu sensitivitate optimizată (0.005 lx) și iluminator IR incorporat (Exir) cu distanță de acoperire de max. 40 m, camera asigură imagini calitative în condiții de iluminare scăzută sau fără iluminare. Iluminatorii Exir asigură o iluminare uniformă în tot planul supravegheat.
Merită citit:
Video pe monitoare în autobuz. Autobuzele destinate transportului public sunt adesea dotate cu monitoare destinate afișării de reclame sau de informații utile. Un mod eficient de transmisie video de la un calculator sau player multimedia la mai multe televizoare, instalate în autobuz, este instalarea kitului de convertoare/extendere HDMI la IP...
>>>detalii
Sistem multimedia în autobuz
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.