Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 21/2018 (21 Mai 2018)

Google prezintă Duplex - asistent virtual pentru programarea unui coafor.

La conferința I/O 2018, Google a prezentat mai multe caracteristici relaționate cu Google Assistant. Una din cele mai interesante funcții este capacitatea de asistare a apelurilor telefonice și purtarea de conversații cu persoane, în vederea efectuării anumitor sarcini. Ca exemplu, Google a demonstrat o conversație cu un salon de coafură pentru stabilirea unei programări.
Sundar Pichai, CEO-ul Google's, a punctat că această conversație nu a fost programată și a fost efectuată în timp real. Această programare a fost posibilă mulțumită tehnologiei Google Duplex, tehnologie în dezvoltare de mai mulți ani.
Google Assistant va vorbi în 30 de limbi și va fi disponibil în 80 de țări. Asistentul va detecta când se va vorbi, chiar și fără a mai fi necesară fraza "hey, google." Versiunea anterioară a asistentului avea problemele cu întrebările complexe, ordine sau sarcini. De acum, puteți adresa Google Assistant chiar și mai multe întrebări în același timp, softul va separa întrebările în părți pentru a putea răspunde fiecărei întrebări în parte.

Rețea prin fibră opică într-o clădire de apartamente.

Compania din Bydgoszcz, Poland, a instalat o rețea FTTH prin fibră optică într-un bloc cu 50 de apartamente. Instalarea a necesitat 200 de suduri, o sută în cadre de distribuție RACK și încă o sută în cutiile de abonat din apartamente (2 suduri per apartament). Sudurile au fost efectuate cu ajutorul aparatului de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 L5870. Mulțumită timpilor reduși de sudare (6 secunde) și încălzitor de tub termo (15 secunde), întreg procesul de instalare a fost redus substanțial.
Terminarea unui cablu cu două fibre, în cutia de abonat Ultimode L53021 din fiecare apartament
Terminarea fibrelor cu adaptoare L4222 în cadru RACK de distribuție optică Ultimode MT-548 L5148 și panoul frontal L5542. Fibrele din cablurile instalate în clădire au fost sudate cu pigtailuri L35522 ce conțin fibră G.657A2.

Cum activăm controlul de la distanță al meniului OSD pentru camerele Hikvision HD-TVI?

Controlul camerelor analogice de tip vechi (CVBS) este, de obicei, făcut cu ajutorul unui joystick montat pe cablul camerei. În majoritatea cazurilor, camerele HD-TVI nu au un astfel de joystick, dar controlul parametrilor de înregistrare este posibil prin DVR-ul HD-TVI. Semnalele de control sunt trimise către cameră prin același cablu coaxial care transmite semnalul video către DVR. Pentru a accesa meniul OSD al camerei, utilizatorul trebuie să acceseze meniul de control PTZ din DVR și să apese butonul "Menu". Același efect poate fi obținut prin apelarea "Preset 95".
Meniul OSD pentru camerele Hikvision din seria D1T
Navigarea prin meniul OSD este efectuată cu ajutorul butoanelor PTZ, sus/jos și stânga/dreapta. Butonul IRIS+ este folosit pentru confirmarea setărilor.
Numărul de funcții și setări posibile (în funcție de model):
  • mod funcționare,
  • setări de expunere (opturator încet, AGC, luminozitate, D-WDR, anti-ceață),
  • BLC,
  • balanță pe alb,
  • reducere de zgomot,
  • zone mascate.

Canale de satelit într-un sistem TV de hotel.

Un headend modular compus din transmodulatorul TERRA tdx-420 R81618 FTA DVB-S/S2 la 2xDVB-T și transmodulatorul TERRA tdx-420c R81619 DVB-S/S2 la 2xDVB-T cu două porturi CI este o soluție simplă dedicată sistemelor ce necesită administrare centralizată a listelor de canale. Nu vor mai fi necesare alte echipamente conectate la televizor (receptoare de satelit) ceea ce reprezintă un aspect foarte important în cazul hotelurilor, motelurilor, spitalelor, etc. Headendurile modulare ce se bazează pe transmodulatoare TERRA pot recepționa și converti în standard DVB-T COFDM, o gamă foarte variată de semnale de satelit DVB-S/S2 (8PSK, QPSK), inclusiv canale preplătite (modelele cu interfață CI). Semnalele de ieșire pot fi transmise ca multiplexuri digitale DVB-T.
Un panou tdx-420 R81618 sau tdx-420C R81619 poate recepționa canale de la doi transponderi de satelit și le poate converti în două multiplexuri DVB-T învecinate. Panoul tdx-420C R81619 are 2 portui de card CI ce permit decodarea canalelor TV preplătite.
Mai jos, vă prezentăm un exemplu de configurare a panoului R81619 pentru recepția canalelor preplătite. Folosind un card și modulul CAM CI AlphaCrypt, este posibilă conversia semnalelor de la doi transponderi diferiți de satelit în canale DVB-T.

Camere IP Vimtag cu conxiune Wi-Fi.

Camera Vimtag CM1 este o soluție ideală pentru persoanele ce caută o metodă de securitate în plus la casă sau birou. Instalarea unei camere normale IP necesită cunoștințe de configurare a unei rețele IP. Camera Vimtag este un echipament Plug & Play, pentru oricine are nevoie de multe funcții efectuate de un singur echipament. Funcțiile includ o bonă electronică, ajutor în îngrijirea persoanelor în vârstă, supravegherea animalului de companie sau un simplu sistem de monitorizare de casă. Modelul CM1 K1552 este o cameră fixă cu interfață de conectare Wi-Fi și aspect plăcut.
Cameră IP pentru casă Vimtag CM1 (720p, WiFi, IR, audio, microSD)
Rezoluția HD a camerei va permite înregistrarea tuturor detaliilor, nimic nu vă va scăpa din atenție! Acest model poate fi utilizat și ziua și noaptea mulțumită iluminatorilor infraroșii integrați. Portul pentru card microSD acceptă carduri cu capacitate de max. 128 GB, ce poate stoca înregistrările. Difuzorul și microfonul incorporat permit utilizarea funcției audio bidirecționale. Cu ajutorul unui telefon inteligent, puteți asculta ce se întâmplă în încăperea monitorizată, puteți trimite un mesaj vocal sau puteți vorbi cu un interlocutor exact ca la un telefon obișnuit. Apletul gratuit Vimtag este dedicat pentru controlul și administrarea camerei folosind un calculator personal sau telefon inteligent. Cu ajutorul acestui aplet aveți control asupra oricărui aspect, indiferent că sunteți acasă sau nu. Cu conexiunea Wi-Fi, camera poate fi amplasată oriunde în raza de acoperire a unui router Wi-Fi. Camera este alimentată cu 5 VDC prin portul micro-USB, este posibilă utilizarea unui powerbank și amplasată temporar, într-un loc fără acces la o priză AC.
Camerele Vimtag cu conectivitate WI-Fi permit utilizatorilor implementarea instantanee a monitorizării video la domiciliu
cu acces în timp real prin telefoane, tablete, PC-uri.
Camera poate fi amplasată oriunde în raza de acoperire a routerului.

Switchuri de rețea pentru condiții dificile.

Switchurile PoE ULTIPOWER permit transmisia datelor la rate de 10/100 Mbps sau 1000 Mbps. Porturile RJ45 suportă funcții de auto-negociere și PoE (Power over Ethernet). Echipamentele descoperă în mod automat alte dispozitive PD (echipamente care alimentează), conform standardului IEEE 802.3af și se alimentează.În acest fel, este ușor să alimentați dispozitivele de rețea situate în locuri fără acces la linii electrice AC, cum ar fi AP-urile, camerele IP sau telefoanele IP. Switchurile au fost echipate și convertoare optice sau SFP, pentru instalarea modulelor ce schimb mediul de transmisie la fibră optică.
Placă rețea TP-Link TG-3269 (gigabit, PCI)
Switchuri industriale ULTIPOWER
Switchurile industriale ULIPOWER sunt capabile să funcționeze în condiții meteo dure, tipice mediilor industriale, cu niveluri ridicate de praf, temperaturi extreme sau umiditate. Astfel de switchuri trebuiesc montate în cutii de exterior ermetic închise instalate pe stâlpi sau alte structuri de exterior. Switchurile ULTIPOWER sunt dotate cu porturi Ethernet (10/100 sau 10/100/1000, în funcție de model) pentru conectarea camerelor IP, calculatoarelor, etc. Switchurile industriale sunt protejate de carcase cu grad de protecție IP40 (nu permit infiltrarea obectelor străine cu un diametru mai mare de 1 mm). Toate porturile Ethernet pot alimenta echipamentele conectate (după alimentarea switchului cu 48 VDC). Toate modelele de switchuri industriale au fost dotate cu modul optic sau interfață de conectare SFP ce convertește mediul de transmisie din curent slab în impuls luminos.
Switch PoE industrial ULTIPOWER 112P-4POE-20 (4x PoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)Switch PoE industrial ULTIPOWER 124P-4POE-20 (4x PoE, 2xFO SC, 100Mbps 20 km)Switch PoE industrial ULTIPOWER 112P-2POE-20 (2xPoE, 1xFO SC, 100Mbps 20 km)
Switchurile industriale ULTIPOWER pot fi instalate ex.: în cutii de instalare închise ermetic amplasate pe stâlpi

Produse noi în oferta Dipol

DVR 4 canale Hikvision DS-7104HQHI-K1 (15 FPS@1080p, H.265+, HDMI, VGA) TURBO HD 4.0
DVR 8 canale Hikvision DS-7104HQHI-K1 M75134 un DVR de supraveghere cu 4 canale capabil să înregistreze material video de supraveghere redat în standard HD-TVI, AHD, CVBS și IP. Rezoluția maximă de înregistrare este 1080p@15fps, cu posibilitatea de a conecta pe canalul 1 o cameră cu rezoluții de 3MP@15fps. În cazul rezoluțiilor mai mici VGA / WD1 / 4CIF / CIF, rata maximă a cadrelor pe secundă este 25 fps.
Multiswitch single-cable cascadabil dSCR: Terra SRM-523 (Clasa A, cale terr. TV activă)
===Multiswitch single-cable cascadabil dSCR: Terra SRM-523 R80523 are două iesșiri dSCR/Legacy ceea ce permite în mod dSCR funcționarea independentă a max 32 de receivere/STBuri SAT dSCR, alimentate cu semnal prin două cabluri coaxiale (16+16, configurare implicită) sau printr-un singur cablu coaxial (32 de la o ieșire, după programare cu ajutorul PC102W R80561). O ieșire poate fi în mod Legacy folosite ca ieșire normală SAT (asemenea LNB-urilor universale sau multiswitchurilor standard) pentru conectarea receiverelor SAT TV.
Cuplă RJ45 Cat6A (ecranată)
===Cuplă RJ45 Cat6A (ecranată) J2209 este conceput pentru prelungirea cablurilor de rețea ecranate. Cupla are două prize mamă RJ45 8P8C.

Merită citit:

Două camere IP pe stâlp, transmisie video prin fibră optică. Sistemele de supraveghere video extinse, cu camere amplasate pe stâlp,i necesită o planificare foarte atentă, inclusiv alegerea echipamentelor necesare pentru transmisia semnalului prin fibră optică și pentru alimentare. Datorită spaiului limitat, instalatorii trebuie să reducă numărul și dimensiunea oricărui echipament adițional cât și dimensiunea carcaselor de protecție...
>>>detalii
Exemplu de sistem ce utilizează media convertor L11542 cu switch de 2 porturi integrat
pentru transmisia semnalelor de la cele 2 camere IP prin cablu de fibră optică singlemode universal
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
Conexiune rapidă cu antena LTE!