Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 23/2018 (4 iunie 2018)

RED Hydrogen One - telefon inteligent cu ecran holografic.

Compania RED, recunoscută pentru producerea camerelor profesionale de înaltă rezoluție, precum "Weapon" sau "Epic-w", va lansa un telefon inteligent uluitor, cu ecran holografic denumit "Hydrogen One". Informațiile publicate arată că dispozitivul va fi echipat cu un ecran de 5,7" capabil să afișeze conținut 2D, 3D și holografic. Telefonul va avea o construcție modulară cu pini pogo amplasați pe spatele acestuia, permițând astfel conectarea camerelor RED sau accesorii pentru extinderea capacităților sale. Acest lucru face posibilă, de exemplu, atașarea diferitelor lentile de branduri bine cunoscute, cum ar fi Fuji, Canon, Nikon sau Leica.
RED Hydrogen One - smartphone cu ecran holografic
Una dintre caracteristicile unice ale acestui smartphone este o nouă tehnologie de display, pe care compania o denumește "4-View". Acesta va permite utilizatorului să comute ecranul cu o rezoluție de 2560 x 1440 px din vizualizarea standard 2D în modul 3D sau holografic. Cum functioneazã? Sub ecranul LCD există un strat special care, atunci când este pornit, este capabil să direcționeze lumina în mai multe direcții în loc de cele două care apar în afișajele lenticulare. Deci, ecranul afișează simultan câteva zeci de imagini, mărind unghiul de vizualizare la care utilizatorul poate vedea conținutul cu efect tridimensional. Compania RED intenționează să creeze un serviciu de streaming pentru a furniza conținut holografic, precum și pentru a permite, de exemplu, vizualizarea chipului interlocutorului în mod holografic. RED susține de asemenea că, folosind proprii algoritmi, este capabil să proceseze sunetul care iese din smartphone-ul Hydrogen One astfel încât să creeze un efect stereo virtual. În ciuda faptului că producătorul nu a dezvăluit încă multe detalii despre telefonul inteligent, este posibilă plasarea pre-comenzilor. Modelul cu carcasă de aluminiu costă 1195 USD, iar versiunea de titaniu va fi disponibilp pentru 1595 USD.

Noi proceduri de securitate la conectarea camerelor IP ce utilizează protocol Onvif.

De la versiunea de firmware 5.5.0, toate camerele IP Hikvision vor bloca implicit comunicațiile prin Onvif. Acest lucru este dictat de necesitatea unei securități sporite, care este de asemenea îmbunătățită prin dezactivarea funcțiilor inutile ale camerei. În plus, conectivitatea Onvif este asigurată și de un cont special cu o parolă pentru această conexiune. Înainte de această modificare, conectivitatea a fost posibilă printr-un cont implicit pentru Onvif.
Fereastra protocolului integrată în camerele Hikvision
Utilizatorul care dorește să utilizeze comunicarea Onvif trebuie să activeze pe cameră, în fereastra Integration Protocol din submeniul Network> Advanced Settings. De asemenea este necesară crearea unui cont pentru autentificarea conexiunii.

Măsurători ale semnalelor de satelit DVB-S/S2.

Lipsa unui analizor face practic imposibilă instalarea rapidă și funcțională a antenei de satelit, care împiedică în mod semnificativ implementarea corectă a întregului sistem SAT TV. DIPOL a introdus în ofertă un nou analizor de semnal DVB-S/S2 de la Signal, WS-6916 HD R10821. Analizorul WS-6916 poate măsura eficient parametrii de transmisii DVB-S2, în special pentru transponderele ce transmit canale HD. Analizorul are un tuner/receiver incorporat ce permite monitorizarea constantă a canalului setat. Previzualizarea canalelor pe ecran și operarea intuitivă reprezintă o garanție a implementării rapide a fiecărui sistem. Echipamentul măsoară nivelul semnalului exprimat în dBμV, C/N ratio, MER și BER - setul de parametrii ce permite poziționarea precisă a elementelor induviduale ale sistemului (antenă, LNB) iar în cazul sistemelor extinse, setarea optimă a multiswitchurilor și amplificatoarelor.
Sat-finder Satlink WS-6906 (cu receptor DVB-S)
Analizor DVB-S/S2 Signal WS-6916 HD R10821 cu tuner/receiver FTA
Caracteristici distinctive:
 • măsurători ale semnalelor DVB-S/S2 inclusiv canale HD,
 • monitorizarea canalelor FTA pe ecranul LCD,
 • compatibil DiSEqC: 1.0, 1.1, 22kHz și Unicable (dSCR),
 • protecție scurt circuit,
 • indicator putere și calitate semnal,
 • indicator procentual al nivelului de calitate,
 • măsurători ale tuturor parametrilor importanți: nivel semnal în dBμV, C/N, MER, BER,
 • semnal audio de buclă închisă (comutabil),
 • lanternă inclusă,
 • baterie reîncărcabilă Li-Ion 7.4 V / 3000 mAh,
 • sateliți, transpondere, canale selectabile

HDC-270P - cameră IP nouă Signal cu compresie video H.265.

DIPOL a introdus un nou model de cameră IP Signal cu rezoluție de imagine 4 MP - HDC-270P K1887. Lentilele varifocale incorporate 2.8-12 mm au o deschidere reglabilă în intervalul 90° - 26°. Împreună cu iluminatorul IR cu distanță de acoperire de max. 40 m, camera poate funcționa și pe întuneric complet. Mulțumită implementării mai multor metode de comprimare video, inclusiv H.265 și H.264, camera poate funcționa în sisteme IP CCTV bazate pe NVR-urile moderne Hikvision IP cu compresie H.265 (seriile DS-76/77NI-I, DS-76/77NI-K compatibile cu compreisa video: H.265+, H.265, H.264+, H.264). Carcasa cu grad de protecție IP 66 protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteo adverse, deci camera poate fi instalată la exterior. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).
Camera IP compactă Signal HDC-270P (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m, H.265/H.264, PoE)

Antene Yagi-Uda - de la teorie la practică.

Antena Yagi-Uda sau Yagi este unul din cele mai cunoscute modele de antenă. În ciuda construcției relativ simple, are un câștig mare, de obicei mai mare de 10dB. Antenele Yagi-Uda pot funcționa în benzile FIF și UIF (de la 3MHz la 3GHz) dezavantajul fiind câștigul mare într-o bandă relativ îngustă.
Geometria de bază a antenei Yagi-Uda este prezentată în diagrama de mai jos. Antena are numai un singur element activ, în mod normal un dipol in semiundă (lambda/ 2) sau dipol închis. Înseamnând că numai acest element (W) al structurii va fi activ (conectat la un generator de semnal sau receptor). Restul de elemenți sunt parazitici (radiatori pasivi) și ajută la direcționarea energiei și astfel la conturarea fasciculului într-o direcție anume. Dipolul este aproape întotdeauna al doilea element de la coadă (partea din stânga diagramei), cu o lungime potrivită pentru a rezona în frecvența de funcționare (în prezența elementelor pasive lungimea optimă a dipolului este uneva între 0.45 și 0.48 a lungimii de undă).
Geometria antenelor Yagi-Uda
Elementul din spatele dipolului este reflectorul (R). Lungimea reflectorului este mai mare decât a elementului activ. Creşterea numărului de reflectori nu produce creşteri de câştig importante. Rolul cel mai important al reflectorilor este creşterea raportului faţă-spate al antenei. Reflectorul cum îi spune şi numele, reflectă radiaţia antenei într-o anumită direcţie (prelungind lobii frontali) şi în cazul recepţiei maschează semnalele venite din spatele antenei care pot deranja recepţia. Lungimea mai mare a reflectorului în raport cu elementul activ are două avantaje. Primul, elementul lung reflectă unda mai eficient, astfel încât câștigul antenei va crește. Al doilea, dacă reflectorul este mai lung decât dipolul, impedanța va avea un caracter inductiv (faza tensiunii de-a lungul reflectorului este înaintea curentului).
Un exemplu de antenă Yagi-Uda este ATK 10 800-980 MHz A7015. Antena directivă de exterior cu 10 elemenți este concepută pentru recepția transmisia semnalelor celulare. Câștigul antenei este de peste 10 dBi, până la 12.8 dBi în funcție de frecvența de funcționare din intervalul 800 MHz - 980 MHz. Aceste specificații fac antena ideală pentru sistemele cu modemuri celulare de acces la internet. Antena este scurt-circuitată DC/LF.
Antena GSM yagi ATK 10/800-960 MHz (10 elemenţi, fără cablu)
Antena ATK 10 800-980 MHz A7015

Firmware nou pentru aparatul de sudat fibră Signal Fire AI-8.

Utilizatorii pot descărca și instala versinea nouă de firmware și aplet pentru aparatul de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 L5870. Modul de instalare pentru actualizare în ceea ce privește apartul de sudat este descris aici.
Versiunea 1.21 a aplicației Signalfire2 include funcția "Smart lock"
Dintre numeroase îmbunătățiri, două dintre ele par a fi cele mai interesante pentru instalatori:
 • Posibilitatea comutări pe notificări audio - aparatul de sudat fibră optică, cu ajutorul difuzoarelor telefonului inteligent ce rulează apletul, informează utilizatorul/instalatorul cu privire la următoarele etape din procesul de sudare și comunică problemele și erorile. Mesajele sunt disponibile în Engleză și Poloneză.
 • Posibilitatea de a bloca și debloca splicerul de la smartphone-urile asociate - numai prin intermediul acestora este posibilă deblocarea și operarea dispozitivului. Există, de asemenea, o opțiune pentru a defini o deblocare temporară (în funcție de data și ora sau numărul de îmbinări ce pot fi efectuate). După terminarea perioadei de deblocare sau completarea numărului de îmbinări, splicerul este blocat.
A doua funcționalitate poate fi folositoare când persoane neautorizate pot avea acces la dispozitiv sau când aparatul de sudat este împrumutat unei companii subcontractate. O astfel de protecție garantează că echipamentul poate fi utilizat doar pentru sarcina convenită.

Produse noi în oferta Dipol

Detector mișcare PIR Pyronix OCTOPUS DQ (360°)
Detector mișcare PIR Pyronix OCTOPUS DQ (360°) G3276 este un detector de mișcare PIR digital cu senzor piroelectric cvadruplu și un unghi de detecție de 360°, conceput pentru a fi montat pe tavan. Mulțumită unor caracteristici precum compensarea digitală a temperaturii, eliminarea zgomotului electric (IFT), control automat de sensitivitate și tehnologie Blue Wave, poate fi utilizat în clădiri comerciale, industriale sau de apartamente. Rezistențele parametrice EOL încorporate permit instalatorului să scurteze timpul de instalare.
Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2043G0-I (4MP, 2.8mm, 0.018 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)
Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2043G0-I K17635 este dedicată sistemelor profesionale IP de supraveghere. Camera compactă a fost dotată cu un senzor de imagine de 4 MP 1/3" CMOS ce redă imagini video de calitate și în condiții de iluminare slabă. Împreună cu iluminatorul IR cu distanță de acoperire de max. 30 m, camera poate funcționa și în zone lipsite complet de iluminare. Lentila de 2.8 mm are o deschidere de 98°. Carcasa cu grad de protecție IP67 portejează componentele electonice împotriva condițiilor meteo adverse. Camera se alimentează de la o sursă de 12 VDC sau cu ajutorul funcției de alimentare PoE (802.3af).
Receiver DVB-T2 Ferguson Ariva T265
Receiver DVB-T2 Ferguson Ariva T265 A99317 este un receiver de transmisii digitale terestre FTA (DVB-T/T2) cu codare H.265/HEVC sau H.264/MPEG-4 și sunet Dolby Digital Plus. Receiverul are 2 porturi USB și port de display digital pe panoul frontal. Portul USB permite utilizatorilor să înregistreze programele pe medii de stocare externe, să redea muzică (mp3) sau să redea fișiere video cu extensii MKV și XviD. Ariva T265 A99317 oferă o calitate a imaginii excelentă atât HD cât și SD. Consumul de curent în mod stand by nu depășește 1 W.

Merită citit:

Multiswitchuri Single-cable dSCR de la TERRA. Producătorii de multiswitchuri și receivere de satelit devin din ce în ce mai convinși de avantajele redate de tehnologia Unicable. Un număr în continuă creștere de receivere de satelit disponibile pe piața de desfacere din Europa suportă sistem SCR/Unicable compatibile cu standardul EN50494 și/sau EN50607. Implementările unui software dedicat receiverelor/STB-urilor individuale permit utilizarea lor în sisteme SMATV bazate pe multiswitchuri single-cable ce transmit o gamă foarte mare de semnale digitale DVB-S/S2. DIPOL oferă două noi modele de multiswitch, SRM-523 R80523 și SRM-543 R80543, ce pot scădea numărul de cabluri din sistemele de transmisii RF...
>>>detalii
Diagrama de mai sus afișează un exemplu de sistem bazat pe multiswitchuri cascadabile single-cable dSCR
Pasionați de antene 2018 - a 17-a ediție a concursului foto de vară DIPOL