COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless
Nr. 24/2018 (11 iunie, 2018)
Lumina va face calculatoarele cu semiconductori de un milion de ori mai rapide? Cercetătorii de la Universitatea din Michigan din Statele Unite au demonstrat cum modul în care impulsurile laser infraroșii pot deplasa electroni între două stări diferite într-un strat subțire de semiconductori. Fenomenul descris poate duce la crearea unei noi generații de computere care vor fi de un milion de ori mai rapide decât cele utilizate în prezent. O noua tehnica de calcul, care foloseste impulsuri de lumina laser pentru a crea unitatea de bază a calculului, denumit un bit, poate comuta între starea "1" și "0" până la milioane ori miliarde pe secundă (106 x 109, ex.: 1015). Cercetatorii au folosit un laser cu infrarosu impulsiv, care interacționează cu un grilaj în formă de fagure din tungsten și seleniu, permițând unui cip de siliciu să schimbe starea de la "1" la "0" ca într-un procesor normal, dar de un milion de ori mai rapid.
Cercetătorii sunt încrezători și afirmă ca această structură va avea aplicații directe în domeniul calculatoarelor cuatince, unde procesarea și stocarea de informație se realizează la nivel de qbit (bit cuantic / quantum bit). Bit-ul folosit de calculatorul clasic atunci când facem cumpărături pe internet sau citim blogurile favorite poate avea în orice moment doar una din cele două valori predefinite: 0 și 1. Dacă extindem acest concept la 2 biți atunci numărul valorilor acceptate crește la 4: 00, 01, 10 și 11. În cazul bitului cuantic, valorile pe care acestea le poate lua în cadrul unui calculator cuantic sunt 0, 1 dar și numărul infinit de valori ce se află între aceste două extremități. Acest fenomen complet diferit de lucrurile cu care suntem obișnuiți poartă denumirea de superpoziție. Doar în momentul în care se verifică valoarea qbitului acesta va lua una dintre cele două valori clasice.
Acest comportament neobișnuit (doar pentru noi, la nivel macroscopic) al qbitului aflat în stare de superpoziție permite unui calculator cuantic să efectueze un număr incredibil de mare de operații matematice, toate în același timp.
Experimentul efectuat de cercetători va duce în viitorul apropiat la dezvoltarea tehnologiei de calcul ultrarapid, necesară pentru implementarea soluțiilor de inteligență artificială, prognoză meteo exactă și modelarea și testarea rapidă a noilor medicamente.
A început concursul de fotografie DIPOL Așteptăm cu interes fotografiile voastre! Ca în fiecare an, dorim fotografii intersante, neconveționale, dacă se poate și cu tentă artistică, în care subiectul principal este antena -orice mărime, culoare și formă. Mai multe informații despre premiile oferite în acest concus puteți citi pe pagina oficială.
Cum setați perioada de retenție a datelor în echipamente Hikvision? Pentru a respecta cerințele noii legislații privind securitatea datelor și protecția datelor personale, perioada de retenție a materialului filmat ar trebui redus la un minim. În sistemele de supraveghere nu există o metodă simplă de a estima spațiul de stocare necesar, acesta depinzând de foarete mulți factori, tipul locației supravegheate, condițiile de iluminare, traficul din imagine, etc.
Cea mai simplă metodă este de a seta parametrul în meniul DVR/NVRului. Toate DVR/NVRurile Hikvision au posibilitatea de a specifica timpul de retenție a datelor în număr de zile. Această setare (Expired Time) stabilește după câte zile vor fi șterse înregistrările. Dacă valorile sunt setate ca 0, atunci fișierele vor fi stocate permanent. Utilizatorul trebuie să ia în considerare capacitatea HDD-ului - dacă spațiul disponibil se termină, funcția nu va proteja înregistrările vechi de suprascriere.
Vedere din fereastra Advanced cu setarea timpului expirat
SatNet 4.0.1 - proiectarea sistemelor SMATV cu fibră optică. Abilitatea de transmisie a semnalelor TV pe distanțe lungi fără a mai fi nevoie de regenerarea acestora, reprezintă unul din principalele avantaje ale sistemelor prin fibră optică. În cazul unui trunchi de fibră optică, diferitele dimensiuni ale instalațiilor în care vor fi distribuite semnalele nu provoacă probleme tehnice. Semnalele pot fi transmise cu ușurință atât peste sute de metri cât și zeci de kilometri, fără a fi nevoie de echipamente suplimentare. Acest lucru simplifică semnificativ implementarea sistemelor de transmisie a semnalului în clădiri mari. Cea mai nouă versiune a apletului SatNet 4 apletul a fost extins cu echipamente și soluții pe fibră optică de la TERRA. Mai jos vă arătăm un exemplu de sistem SMATV ce combină medii de transmisie precum fibră optică și cabluri de cupru, proiectat cu ajutorul apletului SatNet 4.
Sistem multiswitch TERRA ce utilizează ca medii de transmisie fibră optică și cabluri de cupru (apăsați pe imagine pentru a vedea schița întreagă). Semnalele TV de satelit și terestre sunt transmise prin cabluri coaxiale către transmiterul optic OT501W A9872. În acest fel, în loc de o magistrală cu 5 cabluri, toate semnalele sunt transmise printr-o singură fibră optică singlemode. Această soluție poate fi utilizată în facilitățile mari, unde distanțele dintre punctele de transmisie sunt foarte mari sau daca se dorește protecția multiswitchurilor și a echipamentelor abonaților împotriva efectelor supratensiunilor cauzate de descărcările atmosferice. Receptoarele optice OR501W A9877 efectuează conversia inversă a semnalelor optice în format RF. Semnalele RF sunt transmise mai departe în locație cu ajutorul cablurilor coaxiale și a multiswitchurilor MV-924L R70824.
Componente optice ale sistemului TERRA:
  • Transmitterul optic TERRA OT501W A9872 este folosit la transmisia semnalelor TV prin fibră optică. Acesta converteşte semnalele RF de la un LNB quatro şi o intrare CATV/DVB-T2/radio FM la semnal optic. Multiplexorul WDM incorporat transmite două grupe de semnal separate, una în fereastra de transmisie optică II (1310 nm) şi una în fereastra III (1550 nm), garantând astfel o transmisie fără probleme. Ieşirea optică (FC/APC - Angled Physical Contact) a OT501W A9872 are o putere de 6 dBm putând fi distribuită la până la 32 de noduri (OR501W QUATRO + DVB-T A9877 sau OR501MW QUAD + DVB-T A9875) pe o rază de până la 10 km, pe fibre singlemode. Distanţele exacte şi numărul maxim de noduri se stabileşte după calcularea bugetului optic. Fiecare intrare a transmitterului este dotată cu funcţie automatic gain control (AGC) şi asigură stabilitatea semnalului (compensează variaţiile nivelului de semnal datorate condiţiilor meteorologice de tip ploaie sau înnorări) adâncimea de modulaţie fiind constantă.
  • Receiverul optic OR501W QUATRO A9877 converteşte semnalul optic de la un transmitter OT501W A9872 în semnal electric RF. Semnalul este recepționat de la OT501W A9872 printr-o rețea optică pasivă. Dispozitivul este echipat cu cinci ieșiri, una pentru banda CATV şi alte patru pentru satelit cu cele patru perechi de polarizare/bandă (HL-VL-VH-HH). Astfel de receptoare sunt adesea numite "LNBuri virtuale." Cele 5 semnale de la ieşiri se introduc într-un multiswitch cu numărul necesar de ieşiri coaxiale la care sunt apoi conectaţi abonaţii.
  • === Receiverul optic OR501MW QUAD A9875 converteşte semnalul optic de la un transmitter OT501W QUAD A9875 în semnal electric RF. Semnalul este recepționat de la OR501MW QUAD A9875 printr-o rețea optică pasivă. Dispozitivul este echipat cu cinci ieșiri, una pentru banda CATV şi alte patru pentru satelit destinate pentru conectarea a 4 receivere simple sau 2 receivere twin-tuner. Astfel de receptoare sunt adesea numite "LNBuri virtuale" pentru că inlocuiesc un LNB QUAD.
Supravegherea unui bloc cu camere IP Hikvision EasyIP 2.0 plus. Figura următoare prezintă un concept al unui sistem de monitorizare video care acoperă o clădire, cu NVR Hikvision și camere IP din seria EasyIP 2.0plus. Zona exterioară din jurul clădirii este monitorizată de opt camere compacte DS-2CD2043G0-I K17635 cu rezoluție de 4 MP și lentile de 2.8 mm cu o deschidere de 114°. La interiorul clădirii sunt patru camere dome DS-2CD2123G0-I K17321 cu rezoluție de 2 MP și lentile de 2.8 mm cu deschidere de 114°. Ambele modele de camere au iluminatori IR cu distanță de acoperire de maxim 30 m și tehnologie EXIR ce asigură o iluminare uniformă în toată scena monitorizată pe timp de noapte. Amplasarea camerelor permite o bună identificare a eventualelor vandali care ar putea distruge fațada clădirii.
Camerele sunt alimentate și conectate la NVR cu ajutorul switchului PoE de 16 porturi N29986. Camerele din seria EasyIP 2.0plus suportă următorele metode de compresie video: H265+, H.265, H.264+, H.264. Cu ajutorul celor două hard diskuri de 3 TB, ex.: M89285, și a compresiei video H.265 cu înregistrare continuă la 25 fps pentru fiecare cameră, timpul de retenție al datelor este de 15 zile.
Cameră dome Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5Router wireless TP-Link TL-WR940N (802.11n/450Mbps, 3T3R MIMO, 4xLAN, 1xWAN)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2043G0-I (4MP, 2.8mm, 0.018 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)NVR 4K Hikvision DS-7616NI-K2 (16ch, 160Mbps, 2xSATA, Alarmă IN / OUT, VGA, HDMI, H.265/H.264)Monitor LCD 22Switch PoE ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)
Schița sistemului IP de supraveghere bazat pe dispozitivele Hikvision într-o clădire de apartamente
Streamurile video de la camere sunt înregistrate de NVR-ul IP cu 16 canale DS-7616NI-K2 K22165. Imaginile pot fi vizualizate local redate pe monitorul M3022. Adițional, după conectarea NVR-ului la Internet cu ajutorul routerului N3259, accesul la sistem va fi posibil și prin Wi-Fi (în raza de acoperire a routerului wireless) și prin internet (după forwardarea porturilor sau folosirea serviciului cloud). Cablajul este făcut cu E1408.
Cabinete RACK certificate. De obicei, cabinetele RACK au fost folosite în principal în sistemele de telecomunicații mari și camerele de servere. Actual, cabinetele RACK mai mici sunt utilizate în majoritatea sistemelor din clădiri chiar și în sisteme mici de casă. Cabinetele RACK sunt ideale pentru instalarea de echipamente tip headent, switchuri, calculatoare, echipamente optice, multiswitchuri, amplificatoare RF, modulatoare, DVR-uri sau NVR-uri.
La alegerea accesoriilor pentru cabinete RACK, clientul trebuie să dea o atenție sporită compatibilității lor cu modelul de RACK. Unele componente pot fi dedicate pentru alte modele, ex. o adâncime mai mare sau cu un alt mod de montare (ex. un ventilator). Magazinul online DIPOL are un mecanism ce redă o listă de accesorii compatibile pentru cabinetul RACK selectat. Utilizatorul trebuie doar sa acceseze produsul RACK dorit, ex. R912020, și să selecteze opțiunea "Adaugă accesoriile" de pe panoul din dreapta produsului afișat.
Cabinete RACK wallmount ideale pentru clădiri de birouri sau acasă.
Documentul care confirmă conformitatea cabinetului RACK cu cerințele de siguranță generale cuprinse în capitolul II
din Directiva privind siguranța generală a produselor (2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și din orientările
din standardul international EN 60950-1: 2007, emis de KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY
Conexiuni WDM (o singură fibră) vs. duplex (două fibre). Instalatorii pot alege soluții bazate pe WDM (Wave Division Multiplexing), sistem ce necesită numai o fibră pentru transmisii de date bidirecționale sau cele cu două fibre (duplex). La alegerea soluției, se ia în considerare costurile și numărul de fibre disponibile în cablu. Totuși, mai există un aspect tehnic asociat cu utilizarea unei lățimi de undă sau două.
În cea mai simplă formă, transmisia WDM folosește două lungimi de undă diferite într-o singură fibră (nromal 1310 și 1550 nm, ca în cazul media convertorului L11521). Soluțiile duplex folosesc două fibrei și o singură lățime de undă (ex. 1310 nm). În fiecare caz, transmisia pe fibră optică cu lungimi de undă diferite sunt și atenuate diferit de cablurile de fibră optică. Acest lucru se aplică și pentru atenuarea macro-îndoirii, ex. atenuarea cauzată de îndoirea fibrei mai mult de 2 mm în diametru. În general, îndoirea fibrei cauzează o atenuare substanțial mai mare pentru lungimile de undă mai mari.
Un grafic care arată dependența atenuării de lungimea de undă în cazul:
microîndoire (albastru), macroîndoire cu 22 mm (roșu) și o rază de 25 mm (verde)
(Datele sustrase din cercetările companiei Cabelcon)
Graficul demonstrează ca îndoirile accidentale vor rezulta în atenuări diferite pentru lungimi de undă diferite - de exemplu, o îndoire cu 20 mm nu va cauza atenuări semnificativ mai mari la lungimea de undă de 1310 nm, dar, în cazul lungimii de undă de 1550 nm, atenuarea din îndoire va depăși 2 dB. În comparație cu atenuarea normală a fibrei de circa 0.25 dB/km, pierderile sunt gigantice.
În cazul sistemelor ce folosesc mai mult de o lungime de undă, orice instalator trebuie să fie conștient de fenomenele explicate mai sus. De aceea este recomandat, în general, ca măsurătorile să fie făcute pentru toate lungimile de undă folosite în sistem.
Produse noi în oferta Dipol
Router wireless TP-LINK TD-W9970 (ADSL/VDSL2, USB, 300Mb/s)
Routerul cu modem VDSL2/ADSL TP-LINK TD-W9970 N2903 a fost proiectat pentru partajarea conexiunii la Internet dintr-o rețea Ethernet WAN (EWAN) sau linie VDSL2/ADSL. Are acces point IEEE802.11n/b/g (viteze de transmisie de maxim 300 Mbps la 2.4 GHz), switch Ethernet și port USB multifuncțional. Portul USB permite partajarea unei imprimante sau a unei unități de stocare locală, de asemenea, poate furniza acces la fișiere prin internet prin serverul FTP intergrat. TD-W9970 este alegerea perfectă pentru utilizatorii ce vor să utilizeze rețeaua pentru streaming și jocuri online.
Cameră Hikvision DS-2CE16H1T-AIT3Z (bullet, 5 Mpix, 2.8-12 mm motozoom, 0.01 lx, IR max 40m) TURBO HD 4.0
Cameră Hikvision HD-TVI TURBO HD 4.0 DS-2CE16H1T-AIT3Z M75772 a fost proiectată pentru sistemele de supraveghere bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera bullet redă imagini de calitate cu o rezoluție de 5 MP (poate fi comutată opțional la 4 MP în meniu). Instalareacamerelor megapixel permite reducerea numărului total de camere din sistem. Împreunp cu o sensitivitate ridicată (0.01 lx) și iluminator IR (EXIR - iluminare uniformă pe tot planul monitorizat) cu distanță de acoperire de maxim 40 m, camera garantează o calitate video bună pentru zonele cu iluminare slabă sau de loc iluminate.

Videointerfon Hikvision DS-KIS202 (1 post interior)
Hikvision DS-KIS202 este un videointerfon cu un post interior pentru apartamente sau vile mici. Acesta constă dintr-un monitor DS-KH2220 color de 7" cu rezoluție de 800 x 600 px și din postul de exterior DS-KB2411-IM dotat cu o cameră video color cu o rezoluție de 720 x 576 px. Postul de interior este dotat cu un ecran LCD tip TFT ce poate fi conectat la două posturi de exterior. În plus, monitorul poate afișa imagini de la o cameră de supraveghere ce funcționează în standard PAL și poate acționa o yală electromagnetică.
Merită citit:
Sistem amplificare GSM pentru casă. xistă unele locații în care semnalul GSM este bun la exterior, dar puterea/calitatea semnalului la interior scade considerabil, fiind inutilizabil. Astfel de locații includ locațiile îndepărtate (distanțe mari față de stațiile de emisie), dar, mai des, camerele din clădirile vechi cu pereți groși sau în subsoluri și beciuri (ex.:baruri, cafenele). În cazul caselor cu astfel de probleme, proprietarii pot folosi amplificatorul/repetorul Signal GSM-305 A6765...
>>>detalii
Exemplul de sistem pentru casă cu amplificatorul/repetorul Signal GSM-305 A6765
Aparat sudat fibră optică Signal Fire AI-8
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.